Dodaj do ulubionych

MEDICA Polska

07.01.09, 19:06
Witam,

Czy ktos korzysta z uslug Medica Polska np. w Poznaniu lub
Swarzedzu? Chodzi mi o takie pakiety uslug medycznych dla caler
rodziny. Chcialabym sie dowiedziec czy warto placic kase i jak
wygladaja uslugi np. czy nie ma problemu z wizyta np. pediatry w
domu?
Obserwuj wątek
    • drhuckenbush Re: MEDICA Polska 07.01.09, 20:00
      Korzystam z Medica Polska - ale nigdy nie wzywalem lekarza do domu. Jesli chodzi
      o korzystanie prywatne z lekarzy ogolnych czy tez specjalistow z Medluxa,
      Certusa itp. - moim zdaniem bez zarzutu. Na wizyte u lekarza czeka sie max. 1
      dzien - wiec moim zdaniem niezle.
    • Gość: 123 Re: MEDICA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.14, 23:31
      Z DALEKA OD TEJ FIRMY
      • miroslaw111 Re: MEDICA Polska 03.01.15, 20:48
        coś na poparcie tej tezy ? korzystam i pomimo czasem problemu jednak za 130zł otrzymuję szybki dostęp do specjalistów i do badań które normalnie kosztują 130zł i więcej
        • Gość: pacjent Re: MEDICA Polska IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 14.01.15, 17:44
          specjalnie weszłam na to forum, aby wyrazić swoją negatywną opinię o tej firmie. Nie da się do nich dodzwonić, umawiają z opóźnieniem na jakieś odległe terminy i wybranie placówki to fikcja - zgłaszasz prośbę o wizytę w jednej placówce a umawiają Cię w innej (choć wiem, że w tamtej są miejsca). Nigdy jeszcze nie zgłosiłam tyle reklamacji wobec jednej firmy co wobec Medici.
          • Gość: aaaa Re: MEDICA Polska IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.15, 12:37
            Popieram przedmówcę.
            O Medice mogę powiedzieć tyle. Robią wszystko aby jak najbardziej w czasie odłożyć wizytę. Firma, w której pracuje ma umowę podpisaną z firmą AXA. Medica zaś jest operatorem, który umawia wizyty w imieniu pacjenta. Oczywiście im mniej wizyt medica umówi tym więcej kasy od AXY zostanie dla Medici. Efekt tego jest taki, że jeśli zamówisz wizytę np 20 dnia miesiąca to nie zdziw się jeśli zapiszą Cię w przyszłym miesiącu. Jeśli z korzystasz z lekarza kilka razy w miesiącu to próbując umówić kolejną wizytę usłyszysz, że wyczerpałaś już dostępny na ten miesiąc limit wizyt. W umowie z AXA nie ma jednak mowy o żadnym limicie.
            Na pediatrę czekam 4 dni. U lekarza w przychodni rejonowej 1 dzień.
            Wcale nie jest też tak, że po dwóch godzinach dzwonią z propozycją terminu wizyty. Gwarantują, że odezwą się w ciągu 2 dni a często i z tego terminu się nie wywiązują.
            Poza tym możliwość wyboru placówki, w której chcesz umówić wizytę to często złudzenie, gdyż Medica w pierwszej kolejności che cię umówić do jednej z placówek, z którymi mają wynegocjowany najlepszy układ. Jeśli upierasz się na jakąś inną placówkę, którą Ty preferujesz to oni zaproponują Ci termin odległy np o kilka tygodni pomimo dostępności lekarzy w tej placówce nawet w dniu złożenia zamówienia na konsultację bądź w kilku najbliższych dni.
            • Gość: ANIA Re: MEDICA Polska IP: *.dynamic.mm.pl 22.04.15, 18:32
              zgadza się medica polska to tragedia. Mam ubezpieczenie w AXA i nie mogę skorzystać z placówki , którą mam w pakiecie a na infolinii usłyszałam ,że "nie bo nie" o tak normalnie. Nie mogę się normalnie nawet umówić do intrnisty, w umawianiu wizyt online wskazuje dogodne terminy ale to nic nie daje. Nawet podczas rozmowy na infolinii usłyszałam ,że jest termin na środę godz 16.00 to się zgodziałam po czym dostaje smsa że jestem umówiona na czwartek godz 18.45. Żenada. Nie polecam!!!
    • merrigold30 Re: MEDICA Polska 15.01.15, 10:06
      Wykupuję od lat pakiet w Luxmedzie, sama się umawiam przez internet, mają 4 placówki w Poznaniu, jestem zadowolona.
    • Gość: rozczarowana Re: MEDICA Polska IP: *.eaw.com.pl 19.02.15, 12:15
      lepiej wykupić pakiet w innej firmie. cieżko się do nich dodzwonić, niby rejestracja on line jest, ale i tak czekasz za kodem aktywacyjnym na wizyte. Sprawdziłam na sobie ze umowiłabym sie na wizyte na nastepny dzien a medice niestety się nie udało.... pomimo kilku telefonów zbywano mnie i tłumaczono ze sprawa zostanie przekazana do koordynatora.. (kazdy kto zetknął sie z praca na infolinii wie co to oznacza)....Oczywiście koordynator nie zadzwonił. Wizyta przeszła koło nosa...czuje się niepoważnie potraktowana, bo podkreśliłam ze ten konkretny lekarz przyjmuje w tej placowce tylko tego jednego dnia w takich a nie innych godzinach, ze jest wolne miejsce tylko proszę o telefon do placówki i umówienie mnie... zapewniono mnie ze tak bedzie....szkoda, bo niestety mam pakiet rozszerzony i za te właśnie usługę płace dodatkowe pieniadze. wszystkim odradzam taka współprace.
      • Gość: migotka Re: MEDICA Polska IP: 178.235.216.* 19.02.15, 20:57
        W dniu dzisiejszym przeszłam podobną batalię z Medicą. Szczerze odradzam. Spróbuję zgłosić to do UOKiK. I na pewno zmienię dostawcę, nawet jeśli mam płacić większe pieniądze.
      • Gość: krzysiek39 Re: MEDICA Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.15, 10:25
        Na chwilę obecną Medica zalega z opłatami placówkom medycznym i coraz więcej placówek wypowiada im umowy. Może się okazać, że chcesz się umówić do lekarza i klops, bo właśnie dana placówka przestała przyjmować ubezpieczonych w Medice. Przerobione na własnej skórze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka