ant777 09.01.09, 07:33 W Gorzowie w Intermarche jeszcze pare dni temu te paszteciki spokojnie sobie leżały na półce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomashec Re: Ale pasztet! Z dioksynami 09.01.09, 11:45 ja wczoraj go jadłem, Jak rozpoznac, które partie sa zatrute? U mnie w chcacie polskiej na marysieńki je nadal sprzedają... Odpowiedz Link Zgłoś
producent-pasztety-profi Ale pasztet! Z dioksynami 09.01.09, 11:58 W imieniu firmy Profi informuję, że cały czas kontynuujemy wycofywanie wadliwych pasztetów. Pod bezpłatnym numerem 0800 703 033 oraz w internecie pod adresem www.pasztetyprofi.pl można sprawdzić, czy zakupiony pasztet jest pełnowartościowy. ADAM DUDA, WWŻ PROFI SA. Odpowiedz Link Zgłoś
producent-pasztety-profi Re: Ale pasztet! Z dioksynami 09.01.09, 12:02 W imieniu firmy Profi informuję, że cały czas kontynuujemy wycofywanie wadliwych pasztetów. Pod bezpłatnym numerem 0800 703 033 oraz pod adresem www.pasztetyprofi.pl można sprawdzić czy zakupiony pasztet jest pełnowartościowy. ADAM DUDA, WWŻ Profi SA. Odpowiedz Link Zgłoś
zna-wca Ale pasztet! Z dioksynami 09.01.09, 15:01 bez paniki, skażone produkty są już wycofane ze sprzedaży, poza tym w jednym papierosie lub kiełbasce z grilla jest więcej dioksyn niż w kg takiego pasztetu!!!komuś zależy na nagłośnieniu sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zGorczyna Re: Ale pasztet! Z dioksynami IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.09, 17:59 zna-wca napisał: > bez paniki, skażone produkty są już wycofane ze sprzedaży, poza tym w jednym > papierosie lub kiełbasce z grilla jest więcej dioksyn niż w kg takiego > pasztetu!!!komuś zależy na nagłośnieniu sprawy... < Nie wiem czy komus zalezy, ale fakt, nie ma co panikowac - przecietna wypieczona kielbasa z grilla kasuje swoja awartoscia ;) Producent chyba dobrze zareagowal, maja infolinie czynna prawie na okraglo.To nasza firma, wielkopolska, oby ta afera nie odbila sie na ich kondycji. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Ale pasztet! Z dioksynami 09.01.09, 17:49 Zawsze mnie zastanawia, dlaczego ludzie jedzą pasztety, które nie muszą być przechowywane w chłodni i na dodatek mają długą przydatność do spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Ale pasztet! Z dioksynami IP: *.bad.pppool.de 09.01.09, 20:29 od miesiąca wiadomo o tych dioksynach. już dawno czytała, że wycofują. o paru zapomnieli i zaraz afera. wy ludzie wiecie z czego i jak robi sie pasztet i inne rzeczy, ktore jemy? kto by się przejmował śladową ilością dioksyn. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Ale pasztet! Z dioksynami 10.01.09, 00:08 Gość portalu: Ania napisał(a): > wy ludzie wiecie z czego i jak robi sie pasztet i > inne rzeczy, ktore jemy? Chyba wiedzą z czego, bo raczej nikt nie jest tak naiwny, żeby uwierzyć, że to samo mięso i przyprawy. Bleee... Hmm... Jednak mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
foxof wyrób pasztetopodobny 09.01.09, 23:49 "Sposobów na odróżnienie dobrego pasztetu od złego jest kilka." po pierwsze i jedyne: nie kupować tych wyrobów pasztetopodobnych, z dioksynami czy bez, z pasztetem to wiele wspólnego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONSUMENT Ale pasztet! Z dioksynami IP: *.icpnet.pl 10.01.09, 22:15 Kiedy czytam wypowiedzi"ekspertów" zawsze zastanawiam się,czy ludzie wiedzą o czym piszą.Przecież bezpieczeństwem żywności zajmuje się u nas mnóstwo firm,laboratoriów i Urzędów,którzy za badania czy dany produkt może być wprowadzony do obrotu biorą ciężkie-NASZE-pieniądze. Oczywiście Panu Dudzie to już dziękujemy, ale może chociaż SANEPID zabrał by niechcący głos, kiedy wywali z pracy niekompetentnych rzeczoznawców,którzy nie badając produktów, narażają nasze zdrowie i życie. Czy ktoś kiedyś słyszał jakie są wyniki badań nad zawartościa organizmów GMO w produktach? A podobno w Poznaniu jest laboratorium. Czekamy na upublicznienie wyników badań. Za to płacimy!!! Czy woda badana jest w ten sam sposób. ZGROZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś