Dodaj do ulubionych

P. Beata Sobala

03.02.09, 02:44
Czy ktoś orientuje się może, czy P. Sobala jeździ do porodów? Czy ktoś za
dodatkową opłatą z Nią rodził? Czy polecacie?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marghot Re: P. Beata Sobala 03.02.09, 09:45
      co masz na mysli pisząc 'jeździ do porodów'? chodzi ci o domowe czy
      o poród w sw Rodzinie z nią?
      jesli ta druga opcja, to nie ma szans, aby w sw Rodzinie na
      porodówkę weszla położna niemająca akurat dyżuru. Mozesz jedynie
      dogadać się z wybraną położną, że w razie co to ona poleci cię
      swojej koleżance
      • maafii Re: P. Beata Sobala 03.02.09, 10:11
        nieprawda...! W św. Rodzinie, jako w jedynym szpitalu chyba położne
        moga oficjalnie poza dyzurem przyjeżdżać do porodów....!
      • karmelowa_mumi Re: P. Beata Sobala 04.02.09, 07:54
        Marghot, skąd Ty bierzesz takie informacje? bo raczej nie z autopsji

do autorki wątku: leżalam tam kilka razy w szpitalu i rodzące dziewczyny dzwonily po swoje polozne w odpowiednim czasie

a co do pani Beaty, to akurat nie wiem, wiem, że ma dyżury w czwartki
    • prikazka Re: P. Beata Sobala 03.02.09, 11:05
      Mam na myśli poród z Nią w szpitalu. Też słyszałam, że w św. Rodzinie położne
      poza dyżurem mogą przyjechać do pacjentki. Za to na Polnej podobno mają zakaz
      wstępu. bJak to jest naprawdę?
    • amicisa79 Re: P. Beata Sobala 09.02.09, 10:03
      Z położną można się oficjalnie umówić w Sw. Rodzinie. Koszt odgórny 500 zł. Ja
      rodziłam z Kasią Piechurą we wrześniu i uważam, że to było najlepiej
      spożytkowane 500 zł w moim życiu. Z p. Beata tez możesz się spokojnie umówić.
      Zadzwoń wcześniej, bo jest oblegana, a jak umówi się z kimś na konkretną datę,
      to już nie umawia na 10 dni wcześniej i 10 dni później, żeby nie było sytuacji 2
      porodów w jednej chwili.
      • avila34 Re: P. Beata Sobala 17.02.09, 21:11
        a co jak sie umowisz i nie ma miejsc?
        to moj najwiekszy koszmar.
        chce tam rodzic w polowie marca:)
        pozdr.
        • karj-oka Re: P. Beata Sobala 20.02.09, 21:58
          Amicisa79, piszesz, że można się umówić oficjalnie. Znaczy że opłata 500 zł. to
          oficjalna kwota, podpisuję umowę z położną, dostaję rachunek, płacę? Pytam
          ponieważ wiem, że w Warszawie jest taka możliwość, jest to właśnie oficjalne i
          legalne. I wtedy położna przyjeżdża do porodu do szpitala nawet jeśli w ten
          dzień nie ma dyżuru. Więc jak to jest u nas w Poznaniu?
      • roszczka Re: P. Beata Sobala 04.03.09, 07:35
        Poród i konkretna data?? chyba jakaś bzdura hahhhh, przecież mozesz
        urodzić 2 tyg w tył i w przód i jak tu sie umawiać konkretnie??
    • karmelka123 Re: P. Beata Sobala 01.02.16, 12:45
      ABSOLUTNIE ODRADZAM!!!!! Cały okres ciąży to było dla mnie radosne oczekiwanie na mojego synusia, PORÓD z p. SOBALĄ stał się moim koszmarem i traumą do końca życia. Pani Sobala traktuje dziewczyny do porodu jako czysty biznes, chłodna kalkulacja. Każda kobieta to dla niej nie szczęście narodzin tylko kolejne 700 zł. A naiwne dziewczyny (też do nich należałam), które uczęszczają do jej szkoły rodzenia i słuchają jak wspaniale opowiada karmieniu, kąpaniu, przebiegu porodu itp. wierzą i chcą jej zaufać. Każda z nas wybiera szpital, ona pracuje w św. Rodzinie, dlatego chcąc się tam dostać zapisujemy się na jej szkołę i pułapka gotowa. Tego dnia kiedy rodził się mój synuś p. Sobala odbierała jeszcze jeden poród (2 x 700zł). Potraktowała mnie jak "świnie na rzeź", wyłam z bólu, a ona się uśmiechała i czekała aż się wykluje, żeby skasować pieniądze. No tak, ledwo skończył się poród, ja nieprzytomna z bólu, we krwi, a ona podeszła do męża i powiedziała 700 zł poproszę, a paragoniku nie dam, bo zapomniałam bloczku. Potem zawiozła mnie do sali, wrzuciła na łóżko, zamknęła drzwi i radź sobie sama. Następnego dnia 3 razy straciłam przytomność, a po p. Sobali zostało jedynie echo, chociaż była w szpitalu. Nie przyszła nawet na 5 minut. Poszła czarować inne naiwne kobiety i zarabiać kolejne 700 zł za głowę. Jestem przekonana, że poród bez niej byłby o niebo lepszy, tymbardziej, że personel szpitala - położne są bardzo miłe i niewyrachowane. One pomagały z dobroci, a nie dla pieniędzy. Pani Sobala bez pieniędzy nie zrobi nic!!! Naprawdę zastanówcie się bardzo poważnie nad jej usługami. Dla mnie jest i będzie wiecznym koszmarem, jaki zrobiła z narodzin mojego dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka