Dodaj do ulubionych

Coś się szykuje w bzwbk!

IP: *.wskiz.poznan.pl 25.01.02, 14:58
Rada nadzorcza Banku Zachodniego WBK odwołała sześciu członków zarządu banku,
powołując na ich miejsce dwie nowe osoby - Michała Gajewskiego z Poznania i
Jacka Marcinkowskiego z Poznania.
Reasumując, coś powoli zaczyna się dziać w zarządzie skoro powyrzucali
wrocławian. Może to dopiero poczatek, przed burzą?
Obecnie zarząd liczy 10 członków:

1)Jacek Kseń - prezes Zarządu - Poznań
2)Justyn Konieczny - członek Zarządu - Poznań
3)Michał Gajewski - członek Zarządu - Poznań
4)Jacek Marcinowski - członek Zarządu - Poznań
5)Mateusz Morawiecki - członek Zarządu - Wrocław
6)Janusz Krawczyk - członek Zarządu - Kraków

oraz 4 obcokrajowców

Obserwuj wątek
    • Gość: vinc Re: restrukturyzacja i zwolnienia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 15:06

BZ WBK zwolnił 300 osób z dawnych central banków we Wrocławiu i Poznaniu.
      Informację tę potwierdził wczoraj Piotr Gajdziński, rzecznik spółki.
      • Gość: MaciejK Re: restrukturyzacja i zwolnienia IP: *.radiomerkury.pl 25.01.02, 15:27
        I to jest niestety dopiero początek zwolnień w Poznaniu i Wrocławiu bo BZ WBK
        rozpoczyna kilkuletnią przeprowadzkę do Warszawy, niestety ta informacja jest
        pewna.
        • Gość: P.B Re: restrukturyzacja i zwolnienia IP: *.wskiz.poznan.pl 25.01.02, 15:40
          Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> I to jest niestety dopiero początek zwolnień w Poznaniu i Wrocławiu bo BZ WBK
          > rozpoczyna kilkuletnią przeprowadzkę do Warszawy, niestety ta informacja jest
          > pewna.

Wysłałem pod koniec zeszłego roku zapytanie do centrali BZWBK we Wrocławiu.
          Chciałem się dowiedzieć czy planują zmianę siedziby, może Poznań,Warszawa.
          Odpowiedź dosatałem taką:
          1)Nic nam nie wiadomo o zmianie siedziby centrali.
          2)W Warszawie zostanie umocniony pion finansowy
          3)BZWBK ma 3 centrale w Poznaniu, Wrocławiu i Warszawie, więc gdzie tu się
          przeprowadzać?
          Widocznie znowu muszę tam napisać!
        • Gość: vinc Re: restrukturyzacja i zwolnienia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 15:42
          Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> I to jest niestety dopiero początek zwolnień w Poznaniu i Wrocławiu bo BZ WBK
          > rozpoczyna kilkuletnią przeprowadzkę do Warszawy, niestety ta informacja jest
          > pewna.

ja mysle że to jest plotka

• Gość: Radost Re: restrukturyzacja i zwolnienia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 18:12
            Gość portalu: vinc napisał(a):

> Gość portalu: MaciejK napisał(a):
            >
            > > I to jest niestety dopiero początek zwolnień w Poznaniu i Wrocławiu bo BZ
            > WBK
            > > rozpoczyna kilkuletnią przeprowadzkę do Warszawy, niestety ta informacja j
            > est
            > > pewna.
            >
            > ja mysle że to jest plotka

Oczywiscie ze centrala bedzie w Wawce - takie sa po prostu zapisy w umowie
            prywatyzacyjnej - nie musze chyba pisac komu zalezalo na zapisie o centrali w
            stolycy...
            >

• Gość: vinc Re: Coś się szykuje w bzwbk! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 15:49
      ja nie rozumiem takiego zarządzania, najpierw zatrudnia sie 1000 osób choć
      wystarczyłoby 300, koszty sie zwiekszają, osobom tym płaci sie za siedzenie i
      picie kawy a jak jset recesja to sie ich zwalnia bo na wszyskim trzeba
      oszczędzać
      • Gość: posener Re: Coś się szykuje w bzwbk! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 20:24
        tu nie ma za duzo do rozumienia
    • cesar01 Re: Coś się szykuje w bzwbk! 25.01.02, 15:54

i co z tego ? czy bedzie to jeszcze lepszy zdzierca ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka