Dodaj do ulubionych

Znowu Link4 !!!!!!

27.03.09, 15:04
Pragnę przestrzec Wszystkich przed zawieraniem umów z tą oszukańczą firmą
.Dnia 25.03.09 skończyła mi się polisa OC .Zadzwoniłem do nich z pytaniem co
jest grane? W odpowiedzi usłyszałem że przedłużenie polisy zostało wyslane
12.03.09. Minęły ponad dwa tygodnie a polisy jak nie ma tak nie ma .Dnia
26.03.09 dzwonie ponownie z informacją że wypowiadam umowę żeby się
ubezpieczyć gdzie indziej , kobieta odpowiada mi że takie wypowiedzenie można
złożyć najpóźniej dzień przed zakończeniem polisy . Jestem w kropce bo nie
mogę jeździć pojazdem ani się ubezpieczyć w innej firmie . Proszę pomóżcie !!!!!!
Obserwuj wątek
    • energy52 Re: Znowu Link4 !!!!!! 27.03.09, 19:48
      To są kretyni, niedawno pewna kobieta, ubezpieczona w tej firmie postanowiła
      zatrzymać swoje auto nie używając pedału hamulca. W efekcie jej pojazd wbił się
      w mój. Pani do winy się przyznała, spisaliśmy papier na tę okoliczność i zaczęła
      się moja przygoda z firmą LINK4. Pomijam już fakt, że jako ofiara tego zdarzenia
      powinienem mieć to w d... i liczyć, że wszelkich formalności dokona
      ubezpieczyciel sprawcy. Niestety okazało się, że na wycenę rzeczoznawcy musiałem
      czekać 3 tygodnie i pewnie czekałbym dłużej ale sam postanowiłem się do niego
      pofatygować. Potem okazało się, że ów rzeczoznawca operował stawkami za części
      zamienne ani trochę nie przystającymi do realiów co w efekcie było przyczyną
      powstania absurdalnej wyceny. Warsztat do którego się udałem miał poważne
      problemy by za przewidzianą kwotę naprawić moje auto na choćby uzywanych
      częściach. Potem okazało się, że nie może doczekać się pieniędzy od LINK4. Na
      szczęście to już nie był mój problem. Generalnie firma syf.
    • pan.nikt Re: Znowu Link4 !!!!!! 27.03.09, 19:56
      PZU jest najlepsze/
      Kiedys skasowałem samochód (dziwnie ubezpieczony kurna gdzie?? nie pamietam). Sprawca wypadku był ubezpieczony w PZU. Zgłosiłem srawę swojej firmie ubezpieczeniowej, a jednocześnie pertraktowałem z PZU.
      Po dwóch tygodniach w PZU załatwiłem temat, a "Mój' ubezpieczyciel ciągle nie wiedział "co jest grane"

NIECH ŻYJĄ FIRMY "KRZAKI"
      • Gość: koter Re:Oc jest regulowane ustwą IP: *.acn.waw.pl 29.03.09, 21:41
        Pierwsza sprawa jest taka że OC jest regulowane ustawą. Skoro nie wypowiedziałeś jej maksymalnie dzień przed zakończeniem to jest ona przedłużana automatycznie i nie ma takiej opcji żeby po tym terminie ją wypowiedzieć. Jeżeli przedłużenie zostało już do Ciebie wysłane a jeszcze go nie dostałeś to ja obstawiam że nawaliła poczta. Ale w tej sprawie nalepiej będzie jak zadzwonisz do Link 4 i powiesz im o co chodzi.
        Co do naprawy samochodu po wypadku to najlepiej jest brać rozliczenie bezgotówkowe. Wtedy warsztat rozlicza się z ubezpieczycielem i nie ma żadnego problemu.
    • der-rauber idź do UOKiK i to od razu 30.03.09, 01:09
      Idź do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta, postępowanie opisuj na forum tak żebyśmy wiedzieli co z tym dalej zrobić w razie gdy też nas trafi g...o zwane link4.
      • 2granat Re: idź do UOKiK i to od razu 30.03.09, 18:22
        karpfocus, skoro Ci powiedzieli ze wyslali tzn ze wyslali, a wine za cale
        zamieszanie ponosi tutaj poczta. Ty skoro oni Ci ja przedluzyli to mozesz
        jezdzic normalnie, a jeśli policja Cie zlapie to powiesz ze masz OC, tylko
        jeszcze nie dostales potwierdzenia. Na Twoim miejscu niczym bym się nie
        stresowal, bo ubepzieczenie masz.
        • bassooner Re: idź do UOKiK i to od razu 30.03.09, 20:02
          Link, czy PZU czy Warta to "jeden pies".

ubezpieczanie OC jest przedłużane automatycznie - raz weźmiesz w Linku, PZU, czy
          gdziekolwiek to dopóki, dopóty pisemnie nie zrezygnujesz to będziesz miał
          dożywotnią kontynuację.
          ba... jeśli kupisz pojazd ubezpieczony przez poprzedniego właściciela np. w
          Linku to, nawet jeśli byłeś wcześniej w PZU, a poprzedni właściciel pisemnie nie
          zrezygnował, to ty będziesz wraz z pojazdem spadkobiercą tegoż ubezpieczenia.
          czyli nabywając ten pojazd musisz pisemnie zrezygnować z automatycznej
          kontynuacji. najlepiej listem poleconym i to za potwierdzeniem odbioru, bo cię
          wycykają tak jak mnie "że niby nie dostali".

słowem: pisemna rezygnacja z ubezpieczyciela (odpowiednio wcześniej) załatwia
          sprawę. takie są przepisy.
          • vgrin Re: idź do UOKiK i to od razu 31.03.09, 14:24
            hmm nieznajomosc prawa nie zwalania od jego nie przestrzegania. w momencie w
            ktorym kupujesz samochod, a poprzedni wlasciciel mial w firmie w ktorej ty nie
            chcesz sie ubezpieczyc to masz 30 dni na zerwanie z nimi umowy. To jest ich
            obowiazek. Link4 to towarzystwo jak kazde inne, jesli tylko daje komus najnizsza
            cene za OC, to trzeba brac u nich, bo to tez jest zasada OC bierze sie tam gdzie
            jest najtaniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka