Dodaj do ulubionych

Strefa Parkowania przepełniona

01.12.03, 22:34
Widzę, że jest gorzej niż sądziłam, że będzie, ale tak naprawde rozwaliło
mnie to:
"W wielu miejscach zauważyliśmy auta zaparkowane nieprawidłowo na chodnikach,
ulicach, trawnikach i ścieżkach rowerowych (...) Kierowcy tłumaczą się, że
myśleli, że teraz można parkować wszędzie."

Ręce normalnie opadają a szczęka wlecze się po ziemi.
Barany, a nie "kierowcy"!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: rychu Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.icpnet.pl 01.12.03, 23:01
      według mnie nie jest źle
      jeśli mam kręcić kółka w zamian za to, że nie płacę
      to wykręcę kilka
      a jesli nie znajde miejsca, to i tak mogę zawsze parkować tam, gdzie dawniej,
      czyli poza strefą
      a że do centrum wjechało więcej aut - no mój Boże! jeśli komuś przeszkadzają
      korki i brak miejsc, w końcu sam wycofa się i zostawi auto w domu
      jeśli komuś to nie przeszkadza, jak mnie - pokręci się
      • Gość: lukaszbandi Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.icpnet.pl 02.12.03, 00:29
        Może mandaty za złe parkowanie zrekompensują straty z niedziałania strefy?
        Taka ilość aut zakorkowała nie tylko ulice ale również chodniki i trawniki.
        • Gość: dr huckenbush Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.12.03, 01:54
          Taka ilosc, taka ilosc. Specjalnie sie dzis pokrecilem po centrum, zeby zobaczyc
          jak to wyglada. Jest troche wiecej aut - ale wynika to z tego, ze ludzie
          korzystaja poki moga. Ale generalnie brak strefy nie wplywa zle na parkowanie w
          centrum.
    • Gość: dr huckenbush Strefa Parkowania przepełniona IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.12.03, 01:50
      Byl nieco wiekszy ruch, bo ludzie korzystaja, poki moga. 78 procent
      zapelnienia - nie jest to liczba, ktora nalezy sie chwalic. Nawet jesli teraz
      bylo prawie 90 - nie jest to duza roznica. No i co mi tu pisza o nieprzepisowo
      zaparkowanych autach? A jak funkcjonuje strefa to tego nie ma? Na Kosciuszki,
      Ratajczaka, Taylora itp ulicach nagminnie stoja zle zaparkowane auta. Ale
      oczywiscie wczesniej GW o tym nie pisala - dopiero teraz, gdy strefy nie ma...
    • Gość: i dobrze Strefa Parkowania przepełniona IP: 213.77.39.* 02.12.03, 08:44
      zamknąc centrum miasta całkowicie dla samochodów osobowych i usprawnić sieć
      komunikacji miejskiej + sieżki rowerowe
      • Gość: lukaszbandi Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.icpnet.pl 02.12.03, 09:14
        To już jest drastyczne rozwiązanie, które nie powinno mieć zastosowania w
        całum centum. Oczywiście jego części i oby było ich jak najwięcej, powinny być
        zarezerwowane dla pieszych, rowerzystów i tramwajów. Myślę, że cena 3zł za
        godzinę w czerwonej strefie to i tak będzieza mało.
        • Gość: dr huckenbush Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.12.03, 11:33
          Za malo? Czyli Twoim zdaniem prosciej mowiac, dla przecietnego Poznaniaka bedzie
          to maly wydatek, nic nie znaczacy, tak?
          • lowca.masek Re: Strefa Parkowania przepełniona 03.12.03, 10:20
            Gość portalu: dr huckenbush napisał(a):

> Za malo? Czyli Twoim zdaniem prosciej mowiac, dla przecietnego Poznaniaka
            bedzi
            > e
            > to maly wydatek, nic nie znaczacy, tak?
            Bilet tramwajowy jest tańszy, a żadne prawo nie nakłada na obywatela obowiązku
            posiadania samochodu i korzystania z niego. A jak kogoś stać na większe zakupy
            w centrum, to powinno go być stać również na taksówkę.
        • Gość: Wk....ny Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 14:00
          Jak to za mało? Grobelny daje zarobić firmie obsługującej strefę aż 50% tego
          co wyciągną z parkomatów. To jest czyste złodziejstwo. Mam nadzieje, że
          chociaż za Stary Browar wyleci łapówkarz na pysk...
      • Gość: dr huckenbush Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.12.03, 11:30
        Masz swiadomosc, ze wtedy wiekszosc handlu i uslug w centrum po prostu padnie?
        Ludzie wybiora sklepy poza centrum, ale w bardziej dogodnym miejscu. I po
        cholere bedzie wtedy takie centrum? To ma byc dla ludzi.
        • Gość: egon Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.icpnet.pl 02.12.03, 11:34
          ja też uważam, że dobrze się stało, że nie ma strefy
          zyskuje handel - zgadzam się z tą opinią, że ludzie więcej czasu spędzają w
          sklepach i kawiarniach, to chyba dobrze
          skończy się to idiotyczne bieganie z zegarkiem, kończenie spotkań wpół zdania z
          krzykiem: sorry, musze leciec do auta i dopłacić za strefę; bieganie po mieście
          żeby zdążyć z zasranym kwitkiem
          poza tym 78 proc. zapełnienia strefy to dla mnie jakiś skandal!!!!!! jak można
          dopuszczać do takiego marnotrawstwa miejsca!! nie podoba mi się także sam
          pomysł pobierania opłat za takie rzeczy jak powietrze, gleba itd.

teraz nie jest tak najgorzej - jeśli ktoś miejsca nie znajdzie, pozostaje mu
          zaparkowac poza strefą; a jesli nie chce korków, niech wsiada w tramwaj - co
          stoi na przeszkodzie?
          więc w braku strefy nie widzę zagrożeń
    • Gość: $tefan Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.client.attbi.com 03.12.03, 07:37
      Wydaje sie, ze "balagan i przepelnienie" w strefie parkowania jest podkrecany
      przez prase i TV. Pytania w wywiadach sa nakierowane na zmuszenie do
      odpowiedzi, ze jest gorzej!
      To oczywiscie jest nieprawda - klopoty z parkowaniem zawsze byly i beda w
      miejscach o duzym natezeniu biznesu i handlu. Tyle, ze teraz nieplatne.Kto
      uuwaza, ze jemu z tym niewygodnie - ma mozliwosc zaparkowania jak kiedys - z
      dala od centrum i tam dostac sie srodkami publicznej lokomocji i per pedes.
      To,ze trzeba pokrecic kolka zanim sie zaparkuje w najbardziej zblizonym do
      pozadanego miejscu jest rzecza normalna nawet w wielkich metropoliach. Znalezc
      miejsce do zaparkowania w poblizu Konsulatu RP w Chicago to nieraz 40 minut
      krecenia a zaparkowac nielegalnie - to minimum $50 mandatu. Wszedzie zajete
      parkometry a wolne jedynie na zakazach postoju. Wiec w Poznaniu z tym
      parkowaniem jest i tak niezle a atmosfera podgrzewana jest sztucznie!
      Pozdrowienia
      $tefan
      • Gość: #234Robert Re: Strefa Parkowania przepełniona IP: *.icpnet.pl 03.12.03, 12:04
        Dlaczego red. Kompowski chce powrotu strefy?
        Mam wrażenie, że większość poznaniaków woli jednak poszukać miejsca, chocby
        mozolnie, niż płacić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka