Dodaj do ulubionych

Flash mob na dworcu PKP

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 20:00
fajne
a jak można się umówić na nastepna akcje?
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: Flash mob na dworcu PKP IP: *.hstl6.put.poznan.pl 08.12.03, 00:36
      www.flash-mob.pl/
      • Gość: Sebar "TLUM= kilkanascie osob" ?????!!!!!! IP: *.reverse.qsc.de 08.12.03, 07:41
        ... widze ze Gazeta ulega.... i to czemu?
        Watpliwej modzie wyrazanej przez kilkanascie osob....

Przypominaja mnie sie Rekordy Telekspresu z lat 80-tych, np: najdluzsza sciaga,
        najdluzszy makaron itd. To dobre dla wschodzacego na rankingach ogladalnosci
        programu czy gazety....

No wlasnie ale my mowimy nie o gazecie tylko o Gazecie, a takie informacje na
        temat zbiorowiska kilkunastu osob, profesjonalnosci Gazecie nie dodaja....

... raczej swiadcza o jej slabosci....

Sebar
        sebar_rysiu@yahoo.co.uk

Juz widze te pomyje innych forumowiczow wylane na mnie...:)))
    • pawel.szulc Re: Flash mob na dworcu PKP 08.12.03, 03:36
      No właśnie....jak ??
    • yashoo Porażka... 08.12.03, 11:01
      Czy w Pozaniu naprawdę już nic ciekawego się nie dzieje? Jeszcze trochę i nie
      zdziwię się widząc na pierwszej stronie gazety:

"NAGŁY TŁUM W TRAMWAJU LINII 14!!! Kilkadziesiąt osób wsiadło dziś o 8.14 do
      tramwaju linii 14 na przystanku Słowiańska! Był to tzw. flash mob, czyli
      nieoczekiwane zbiegowisko osób, które się nie znają, ale umówiły się przez
      internet w konkretnym miejscu i o konkretnej godzinie, żeby zrobić coś
      dziwnego. Zaskoczony i zdezorientowany motorniczy postanowił jak gdyby nigdy
      nic kontynuować jazdę. Po dojechaniu tramwaju do Mostu Teatralnego biorący
      udział w akcji rozeszli się w róznych kierunkach."

:-P
      • studus Re: Porażka... 08.12.03, 20:20
        witam,
        tak tak... w poznaniu nic ciekawego sie nie dzieje! a jesli juz to za duze kase
        i nie zawsze mozna sobie na to pozwolic! bo wydac 50 zl na koncert to troszke
        duzo! ;)
        poza tym nie ma ciaglosci w np. koncertach rzucaja wszytsko raz a potem cisza
        prze pol roku by cos dobrego bylo!
        a juz nie powiem o miejscach publicznie otwartych!!!!
        posucha!!!! wypalilo sie miasto a co gorsze wypalaja sie tez ludzie! teraz
        rozrywaka staje sie pojscie so marketu i tak wysluchanie tandetnie wykonanych
        kolend i juz traci kultura! bleeeee
        • Gość: łuki Re: Porażka... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.03, 01:08
          muszę cie zmartwić
          ale znam opine wielu ludzi z całej polski (Szczecin ,Wawa, Bydgoszcz,
          Katowice) którzy studiuja w Poznaniu na podyplomówce , są bardzo milo
          zaskoczeni a nawet zachwyceni , knajpami , pubami i atmosfera w sobotnie
          wieczory , np na Starym.
          Nie jest tak zle , chociaż faktycznie imprezy to nie wszystko ;)
          • yashoo Re: Porażka... 09.12.03, 07:41
            Gość portalu: łuki napisał(a):

(...) znam opine wielu ludzi z całej polski którzy studiuja w Poznaniu na
            podyplomówce , są bardzo milo zaskoczeni a nawet zachwyceni , knajpami , pubami
            i atmosfera w sobotnie wieczory , np na Starym.

No więc właśnie dlatego nie rozumiem - czy kilkanaście osób na dworcu to temat
            dla gazety?! Uważam, że w naszym mieście dzieje się mnóstwo ciekawych rzeczy,
            gazeta bardzo często staje na wyskokości zadania - i zaprasza, powiadamia,
            opisuje i komentuje. Ale artykuły o tym całym tzw. flashmobie to po prostu dla
            mnie jakieś nieporozumienie...
          • studus Re: Porażka... 09.12.03, 08:46
            witam,
            tak, tak... masz racje!!!! kanjpy sa pelne! ludzie w nich przebywaja i jest
            super! sam wiem bo chodze! ale tu chodzi o misato!!! co tak naprawde miasto
            robi?! jakie imprezy?! moze jakies lodowisko??? moze jakies koncerty?! moze
            jakies wystawy?! moze cos nowego, cos w czym Poznan nie byl by za Wroclawiem!
            nawet wystawa fotografii to juz widzialem ja w trzech roznych miastach...
            ja chcialem powiedziec ze tak naprawde procz wlasnie prywatnej inicjatywy to tu
            sie nic nei dzieje! miasto nie dba o swoich mieszkancow!
            a co jest tematem dla gazety... to chyba decyduje "naczelny" lub jak mu tam...
            moze w ten sposob chca pokazac jak ubogi jest poznan!!!
        • Gość: Enzo Re: Porażka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 11:21
          Robisz reklamę dla swego blogu? Tandeciarz z Ciebie!!!
          Bilety w całej Polsce kosztują tyle samo a jeśli chodzi o koncerty to polecam
          strone www.epoznan.pl

Nie narzekaj a ciesz się życiem. Może szkodzi Ci pisanie blogu?
          • studus Re: Porażka... 09.12.03, 13:53
            witam,
            czy to mozna nazwac rekalma?! hmyyy... wydaje mi sie ze nie! i ja tak do tego
            nie podchodze!
            czy bilety kosztuja wszedzie tyle samo.... raczysz zartowac! Przyklad: Edyta
            Geppert w Poznaniu kosztowala o 10 zl drozej jak ja zaplacilem za bilet w
            Warszawie. ciekawe?!
            a moze kolejny przyklad?! 12 zl za bilet studencki w multikinie w Poznaiu... 12
            zl za bilet w Warszawie do Kinoteki bez legitymacji! i tak mozna by wymieniac
            wiele!
            kolejny przykad z mojego zycia! dentysta: poznan 120 zl (na pl.Jeżyckim i w
            obrebie Jeżyc)- wawa 100 zl czasem warto pojechac gdzies dalej. Nie chce nikogo
            obrażać ale czasem mi sie wydaje ze ktos ma zupelnie niepotrzebne kompleksy!
            Poznan ma wiele do zaoferowania tylko nikt tego nie chce wykozystac! nawet
            Targi Poznanskie to juz nie to samo! targi samochodowe w Warszawie maja wieksze
            znaczenie niz te w Poznaniu. Wrocław też już w tym jest lepszy! widze jak moi
            znajomi mowią, że do Poznania to juz nie warto sie wystawiac, przyjezdzaja ale
            tylko raz do roku a kiedys byli conajmniej 5 razy! teraz czesciej wawa lub
            Wroclaw. Jest to bardzo przykre!
            mozecie sobie mowic ze Warszawa to juz Azja ;), mozecie sie nabijac z innym
            miast... ale cicha obserwacja pokazuje ze brak tu motywacji, nikomu sie nie
            chce niczego zrobic!
            zamiast sciagac inwestorow to Poznan pozostaje z boku i czeka?! tylko na co?!
            Samo to ze jest to Poznan nie rzuci nikogo na kolana i nie bedzie balagal by
            moc tu otworzyc firme!
            • Gość: Curious Re: Porażka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 15:32
              Where is Studus from? Maybe Warsaw? He can't be genuine Posnanian.
              • studus Re: Porażka... 09.12.03, 15:38
                witam,
                czy ja jestesm Poznaniakiem?! a moze Warszawiakiem... jakie to ma znaczenie! a
                moze jestez Żydem a może katolikiem, a moze czarny a nie bialy!? jakie to ma
                znaczenie?! mieszkam tu i widze co sie dzieje!
                Ja Studus jestem:
                Urodzony w Warszawie,
                przebywajacy w Poznaniu.
                • Gość: cjk Re: Porażka... IP: *.icpnet.pl 09.12.03, 15:54
                  Ja Studus jestem:
                  > Urodzony w Warszawie,
                  > przebywajacy w Poznaniu.

No własnie,to sie dało "wyczuć" po tym porównywaniu cen.
                  • studus Re: Porażka... 09.12.03, 16:07
                    Gość portalu: cjk napisał(a):
                    >
                    > No własnie,to sie dało "wyczuć" po tym porównywaniu cen.

no tak ale teraz mieszkam w Poznaniu i to miejsce mnie obchodzi! tu teraz
                    spedzam wiekszosc czasu i chce go spedzac milo!
                    a cenami jestem zaszokowany! naprawde! Poznan jest bardzo drogi! wynajem
                    mieszkania jest drogi! drozszy jak Warszawa i... o dziwo 2x drozszy (z
                    czynszami za wynajem) jak Krakow! juz nie wspomne o Piwie w knajpie! 10 zl w
                    Wawie 8 w Poznaniu 4 w Krakowie.
                    jestem zdziwiony i tyle! a tu w Poznaniu naprawde nic sie nie dzieje! miasto,
                    gminy, dzielnice nic nie organizuja!
                    w Wawie jest tak ze w kazdym miesiacu cos sie dzieje! jakis koncert dla
                    publicznosci gdzie biletow nie ma lub kosztuja przyslowiowa zl.
                    ostatnio jak bylem w Wawie to pod oknami mialem koncert na czesc Wloch ;) i
                    kupe ludzi bylo! a Tu? pustynia! poprostu pustynia. a ze mam porownanie to o
                    tym pisze!
                    i nikogo nie chce obrazic!
                    • myshen82 Re: Porażka... 10.12.03, 17:30
                      ciekawa jestem. do jakich knajp chodzisz, jesli placisz za piwo 8 zlotych - moze
                      do tych na rynku, wiec sie nie dziw, ze jest drogo... sa knajpy z piwem za 3
                      zlote, jesli tylko sie chce, to sie takie znajdzie. Poza tym nie chce mi sie
                      wierzyc, ze mieszkania sa tu drozsze niz w Wawie - ja mieszkam w samym centrum -
                      kolo Okraglaka i place 260, podobnie moi znajomi. widac, ze masz slabe
                      rozeznanie...Pozdrawiam
                    • Gość: xoxox| Re: Porażka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 02:45
                      okej, okej, Poznan moze i jest troche przynudnawy i nieco prowincjonalny, ale
                      bez cienia watpliwosci zycie tutaj jest tansze niz w Wawie. Nie przekonuja mnie
                      podane przez Ciebie porownania cen, bo nie sa specjalnie reprezentatywne. Nie
                      potrafie zaszpanowac teraz nazwa osrodkow robiacych odpowiednie rankingi, ale w
                      obu znanych mi Poznan wypada taniej nie tylko w odniesieniu do Wawy, ale takze
                      Gdanska i Krakowa, a w wielu dziedzinach - takze Wroclawia.
                      • studus Re: Porażka... 11.12.03, 16:36
                        witam,
                        mieszkanie na ratajach dwupokojowe (38.6m2), parter kosztuje 650 plus oplaty
                        stale plusz czynsz(okolo 300) (okolo 1100zl). i mieszkanie a nie pokoj! cale
                        mieszkanie urzadzone jako tako, calkiem przyjemnie.
                        mieszkanie 2 pokojowe w wawrszawie na kabatach (53m2), pietro 2 z winda plus
                        miejsce garazowe, ostatnia stacja metra kosztuje 500 plus oplaty (czynsz okolo
                        200zl), mieszkanie nowe i urzadzone skormnie lecz z gustem.
                        mieszkanie w Krakowie, 27 m2 kawalerka w centrum Krakowa 500 wszytsko (oplata
                        namowa, czynsz i ryczalt za wode).
                        • myshen82 Re: Porażka... 11.12.03, 18:35
                          dobra, dobra, to teraz powiedz gdzie chodzisz na takie drogie piwo?;)
                          • studus Re: Porażka... 12.12.03, 09:14
                            witam,
                            na piwo chodze na rynek, czasem do Minogi.
                            a co polecacie?!
                            slyszalem o jakiej knajpie ... jak w domu... lub cos takiego i nie wiem gdzie
                            ona sie miesci! ;))
                            • myshen82 Re: Porażka... 12.12.03, 11:59
                              no weic wlasnie! skoro chodzisz na Rynek to nie oczekuj taniego piwa!
                              A knajpa o ktora pytasz... moze 'Drugi dom'??? cala kamienica to knajpa (duzy
                              plus to tanie drinki;)) pozdro!
                              • studus Re: Porażka... 12.12.03, 16:04
                                witam,
                                oki ale gdzie jest ta knajpa?! na jakiej ulicy?!
                                • myshen82 Re: Porażka... 12.12.03, 16:32
                                  mała uliczka odchodząca od Rynku, bardziej w stronę Żydowskiej niż Wroclawskiej
                                  (powodzenia w szukaniu!;))
    • Gość: TIF Re: Flash mob na dworcu PKP IP: *.pcz.czest.pl 10.12.03, 14:18
      ..do bani...tylko kilkanaście osób,to dowodzi że nasze społeczeństwo nie
      potrafi reagować spontanicznie...ewentualnie jesteśmy zakompleksionym narodem,
      który się wszystkiego wstydzi, LUDZIE WIĘCEJ ODWAGI..to nie boli:(((
      • studus Re: Flash mob na dworcu PKP 10.12.03, 15:55
        wiatam,
        takei kacje sa robione w roznych miastach, w jednych jest wiecej w innych
        mniej!!
        ale pozwolmy ludziom sie uczyc i przekonywac! przecierz cos co jest obce,
        nieznane zawsze jest negowane! ;)))
        za kilka lat Polacy bede zupelnie innym spoleczensywem, ...tylko jakim... ;|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka