Dodaj do ulubionych

Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka

11.06.09, 14:16
Witam,
Szukam informacji o inwestorze nowego osiedla.
jandach.pl/go.live.php/PL-H30/opis-inwestycji.html Wykonuje go firma
Jandach, ktoś może coś słyszał, wie? Zamierzam kupić u nich mieszkanie, bo
wydaje mi się to okazją. Będę wdzięczna za pomoc.
Cici
Obserwuj wątek
    • Gość: ciacia Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka IP: *.icpnet.pl 11.06.09, 18:33
      No, 7k za metr. Rzeczywiście okazja. Kupuj, kupuj :)
      • Gość: Marcin Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka IP: *.izacom.pl 12.06.09, 08:36
        7 tysięcy za metr? Rzeczywiście, okazja jakich mało :) Na drugim
        krańcu Podolan, niedaleko ulicy Obornickiej, swoje mieszkania
        bezskutecznie próbuje sprzedać MaxBud - po niecałe 5 tysięcy za
        metr :) Jeśli na Szczawnickiej to okazja, to przy Obornickiej chaty
        za darmo rozdają :D

Osobiście radziłbym wstrzymać się z zakupem do czasu aż cena zjedzie
        do 4 tysięcy za metr.
    • Gość: ja Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 08:59
      Moze to i ladne, ale drogie jak na mieszkanie(nie czarujmy sie->to nie dom) i
      kompletnie niefunkcjonalne. Ci z parteru ogladaja z jednej strony samochod
      sasiada, z drugiej(o ile dobrze rozumiem, ze ogrodek jest wspolny) grillujacych
      sasiadow przed swoim mieszkaniem.

Taka namiastak domu za 7k/m2? Smiech.
      • ciciolinaciut Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka 15.06.09, 08:11
        Nie przesadzajmy w cale nie jest tak źle, proszę spojrzeć na plan, a okaże się,
        że widok na dolnym mieszkaniu nie musi być gorszy od górnego. 7 tys za metr, no
        może to i nie mało, ale jakość kosztuje. Zobaczymy jak wytrzymałe będą te domy
        za 4 tys za metr?? Mogę się założyć, że to będzie fuszerka na fuszerce.
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Moze to i ladne, ale drogie jak na mieszkanie(nie czarujmy sie->to nie dom)
        > i
        > kompletnie niefunkcjonalne. Ci z parteru ogladaja z jednej strony samochod
        > sasiada, z drugiej(o ile dobrze rozumiem, ze ogrodek jest wspolny) grillujacych
        > sasiadow przed swoim mieszkaniem.
        >
        > Taka namiastak domu za 7k/m2? Smiech.
        • wordsinvaders77 Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka 15.06.09, 08:41
          Może cena rzeczywiście jest umiarkowanie wysoka, ale wszystkich oszczędnych
          przestrzegam przed niskimi cenami, bo to oznacza złą jakość. Ja akurat budowałem
          z Jandach własny dom i wiem, za co płaciłem. Nie było żadnych usterek, wad,
          poprawek czy innych kwiatków. Poczytajcie o tych deweloperach z niższymi
          stawkami, jak ludzie narzekają, ja już wolałbym sprawdzoną firmę, choć zgoda
          może nieco droższą. Jakbym miał polecać o tylko Jandach.
          ciciolinaciut napisała:

> Nie przesadzajmy w cale nie jest tak źle, proszę spojrzeć na plan, a okaże się,
          > że widok na dolnym mieszkaniu nie musi być gorszy od górnego. 7 tys za metr, no
          > może to i nie mało, ale jakość kosztuje. Zobaczymy jak wytrzymałe będą te domy
          > za 4 tys za metr?? Mogę się założyć, że to będzie fuszerka na fuszerce.
          > Gość portalu: ja napisał(a):
          >
          > > Moze to i ladne, ale drogie jak na mieszkanie(nie czarujmy sie->to ni
          > e dom)
          > > i
          > > kompletnie niefunkcjonalne. Ci z parteru ogladaja z jednej strony samocho
          > d
          > > sasiada, z drugiej(o ile dobrze rozumiem, ze ogrodek jest wspolny) grillu
          > jacych
          > > sasiadow przed swoim mieszkaniem.
          > >
          > > Taka namiastak domu za 7k/m2? Smiech.
          • Gość: Max Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka IP: *.icpnet.pl 15.06.09, 11:58
            Myślisz, że jak założysz tysiąc kont na forum i będziesz udawał zadowolonego klienta to ktoś się nabierze? Mieszkanie to nie chipsy i nikt nie pobiegnie z uśmiechem na twarzy kupować twojego lokum w cenie, której nawet rok temu nikt by nie zapłacił. Jak ten cały jandach jest takim super wykonawcą to niech zainwestuje w porządną reklamę, a nie się wciska na forum, gdzie takich podszywaczy widac na kilometr.
        • Gość: Marcin Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka IP: *.izacom.pl 15.06.09, 22:34
          Mieszkania po 4 tysiące za metr będą tak samo wytrzymałe jak
          mieszkania po 7 tysięcy za metr, a wiesz dlaczego? Dlatego, że to
          będą te same mieszkania, po przecenie. Skoro MaxBud nie może
          sprzedać swoich mieszkań po 5 tysięcy za metr, to myślisz, że ktoś
          kupi jeszcze droższe mieszkanie w podobnym standardzie? Czasy
          deweloperów-naciągaczy na szczęście już się skończyły.
          • raptorf22 Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka 16.06.09, 08:57
            Spokojnie, czas zweryfikuje ofertę cenową tych mieszkań. Nie będzie
            zainteresowania, to sami zmiękną. Wkońcu nie wszyscy zarabiają po
            4000 zł i więcej na rękę.
            Co do Maxbudu, generalnie cena utrzymuje się ta sama od wiosny 2008,
            dziwie się że nie próbują jej obniżyć.
            • ciciolinaciut Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka 17.06.09, 10:05
              Wiesz, cena ceną, mnie także interesuje jak się z tą firmą współpracuje. Bo
              umowy z deweloperami to czasami niezły koszmar i można się przejechać. Nie
              mówię, że te ceny to super atrakcja, ale ja jestem ostrożną, może nawet za
              ostrożną osobą i jak widzę okazyjne ceny po 3-4 tysie za metr to zaczynam się
              zastanawiać czemu tak mało. Nie chcę przez to powiedzieć, że wolę przepłacać,
              ale w moim przekonaniu święty spokój kosztuje. Dlatego też szukam info o tej
              firmie żeby zmniejszyć ryzyko.
              raptorf22 napisał:

> Spokojnie, czas zweryfikuje ofertę cenową tych mieszkań. Nie będzie
              > zainteresowania, to sami zmiękną. Wkońcu nie wszyscy zarabiają po
              > 4000 zł i więcej na rękę.
              > Co do Maxbudu, generalnie cena utrzymuje się ta sama od wiosny 2008,
              > dziwie się że nie próbują jej obniżyć.
          • ciciolinaciut Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka 22.06.09, 22:03
            Właśnie jestem po rozmowie z deweloperem i okazało się, że w cenie wliczona jest
            także przydomowa działka więc metr kwadratowy mieszkania w cale nie wynosi 7
            tysięcy. Oprócz mieszkania jest przydomowa działka, więc jest to jakiś plus.
            Mają już 2 sprzedane i 3 rezerwacje z 16 mieszkań, więc jak widać nie tylko mnie
            się te mieszkania wydały atrakcyjne. A swoją drogą Panie Marcinie czemu Pan
            uważa że ta oferta to naciąganie? Pytam bez ironii i przekory, naprawdę
            chciałbym poznać Pana zdanie, bo może o czymś powinnam wiedzieć. Jeszcze nie
            podjęłam decyzji, więc jeśli byłby Pan uprzejmy odpowiedzieć to będę wdzięczna.
            • Gość: mapo Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.06.09, 00:50
              A mnie się nie podoba to, że pracownicy firmy Jandach grasują na
              forum, wypisują swoje pochwalne posty w każdym wątku i jeszcze mają
              forumowiczów za takich debili, którzy się nie pokapują.
        • mieszkaniecpolski Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka 17.06.09, 18:42

Witajcie, mnie się to osiedle nawet podoba. Lokalizacja bardzo
          dobra, blisko zieleni i wody. Wydaje się takie zaciszne i ładne. Co
          do ceny to czytałem, że można ją negocjować, więc ostatecznie na
          czym stanie nie można przesądzać. Z opisu na stronie dewelopera
          wynika, że mieszkania są dość funckjonalnie pomyślane. Przyczepić
          zawsze się można do wszystkiego, może jednak lepiej skupić się na
          plusach niż szukać minusów. Nie znam ani jednego osiedla, które
          spełnaiłoby każde oczekiwanie.
          • Gość: Naiwniak Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka IP: *.icpnet.pl 18.06.09, 07:32
            Przestań zmieniać konta i bredzić. Jak nie zmienisz cen to nikt tego nie kupi i tyle. Czy Ty naprawdę wierzysz, że ktoś nabierze się na te Twoje wypociny na forum i wtopi pół miliona?!?
            Z tego wątku można wywnioskować, że Jandach to firma, której nikt nie zna, ale ma trzech takich klientów, którzy o nią pytają, bo - jak twierdzą - szukają informacji, ale mimo to wskoczyliby za nią w ogień i bronią "jakby to była ich własna inwestycja". Nawet debilowi wydawałoby się to naciągane. Zainwestuj w normalną reklamę. Daj jakieś promocje. Może jakieś mieszkanie Ci zejdzie. Ale to pewnie dopiero po tym jak konkurencja w tej okolicy (tańsza i - cokolwiek nie mówić - sprawdzona) sprzeda swoje lokale.
            Pamiętaj, że takie wciskanie się na forum ma dwa końce - ktoś się w końcu wkurzy i Cię obsmaruje tak, że będziesz żałował, że w ogóle tu coś napisałeś.
            • ciciolinaciut Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka 18.06.09, 13:30
              Szanowny Panie,
              Jako założycielka tego wątku poczułam, że chyba Pan pije do mnie. Nie wiem skąd
              Pana podejrzliwość się bierze i nie obchodzi mnie to, ale proszę tutaj nie
              uprawiać spiskowej teorii dziejów. Nie chce Pan rozmawiać nikt Pana nie zmusza,
              więc jeśli nie ma Pan mi nic merytorycznego do powiedzenia to proszę nie
              zabierać głosu. Pana wypowiedzi nijak się mają do mojej prośby. Jeśli zna Pan tę
              firmę, ma złą o niej opinię proszę napisać, na pewno Pana sugestie wezmę pod uwagę.
              Nie pracuję dla tej firmy i nie mam z nią nic wspólnego. Pytam jako klientka.
              To, że moja opinia nie pokrywa się z Pańską to nie znaczy, że muszę być
              stronniczką tej firmy. Stać mnie - finansowo i mentalnie - by zapłacić 7 tysięcy
              za dobry produkt. Jeśli przy takiej inwestycji bierze Pan tylko pod uwagę cenę
              to Pańska sprawa. Dla mnie są ważne także inne wymiary. Należę do tych klientów,
              którzy wolą może i przepłacić ale mieć święty spokój. Jeśli chce mi go Pan
              zakłócić to proszę używać argumentów rzeczowych a nie sugerować, że się za kogoś
              podaję.

Gość portalu: Naiwniak napisał(a):

> Przestań zmieniać konta i bredzić. Jak nie zmienisz cen to nikt tego nie kupi i
              > tyle. Czy Ty naprawdę wierzysz, że ktoś nabierze się na te Twoje wypociny na f
              > orum i wtopi pół miliona?!?
              > Z tego wątku można wywnioskować, że Jandach to firma, której nikt nie zna, ale
              > ma trzech takich klientów, którzy o nią pytają, bo - jak twierdzą - szukają inf
              > ormacji, ale mimo to wskoczyliby za nią w ogień i bronią "jakby to była ich wła
              > sna inwestycja". Nawet debilowi wydawałoby się to naciągane. Zainwestuj w norma
              > lną reklamę. Daj jakieś promocje. Może jakieś mieszkanie Ci zejdzie. Ale to pew
              > nie dopiero po tym jak konkurencja w tej okolicy (tańsza i - cokolwiek nie mówi
              > ć - sprawdzona) sprzeda swoje lokale.
              > Pamiętaj, że takie wciskanie się na forum ma dwa końce - ktoś się w końcu wkurz
              > y i Cię obsmaruje tak, że będziesz żałował, że w ogóle tu coś napisałeś.
              • mieszkaniecpolski Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka 21.06.09, 18:01
                Panie sprwadz moje IP a nie wciskaj ze pisane jest z wielu kont
          • Gość: raptorf22 Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 13:13
            Lokalizaja osiedla pozostawia wiele do życzenia, kto wpadł na pomysł
            budowy w pobliżu torów kolejowych? Byłem i widziałem, dla mnie za
            blisko, napewno będzie słychać jak pociągi śmigają.
            • ciciolinaciut Re: Osiedle Nowe Podolany - ul. Szczwnicka 06.08.09, 15:50
              Gość portalu: raptorf22 napisał(a):

> Lokalizaja osiedla pozostawia wiele do życzenia, kto wpadł na pomysł
              > budowy w pobliżu torów kolejowych? Byłem i widziałem, dla mnie za
              > blisko, napewno będzie słychać jak pociągi śmigają.
              No jakby tak patrzeć to w sumie każda lokalizacja ma jakieś wady. To jest jakiś
              minus ale zobacz co dostajesz w ramach tej lokalizacji: bliskość centrum, tereny
              zielone, idealne na spacery, rodzinne weekendy, rowerowe wyprawy. Ja także tam
              byłam i ruch kolejowy nie jest duży. Zresztą pociągi nie jeżdżą co 5 minut,
              jeśli nawet będzie słychać to tylko kilka razy na dzień, a to już nie jest jakoś
              nie do wytrzymania.
    • Gość: tambylec Okolica beznadziejna IP: 195.20.110.* 07.08.09, 11:44
      Prawde mówiąc okolica jest bardzo kiepska - z jednej strony hale
      magazynowe i rozbudowujące się biurowce, od strony Szczawnickiej też
      magazyny. Obok cmentarz z zatłoczonym parkingiem, duży salon meblowy
      z ciągłymi dostawami, bocznica kolejowa pod samym nosem obok tory
      kolejowe trasy na Piłe. W sąsiedztwie dzika melina bezdomnych w
      poniemieckim bunkrze.
      Komunikacja to tylko dwa kiepskie autobusy 60 i 83. Jeden jeździ co
      godzine a drugi co 40min.... Do 68 kawał drogi (2 przystanki
      autobusowe).
      Do tego w planach rozbudowa Lutyckiej w ramach 3-ramy do 4pasmówki i
      w tym miejscu ma powstać węzeł komunikacyjny (Serbska będzie
      przedłużona przez POD od Dojazdu do Lutyckiej).
      Generalnie brudno, hałaśliwie, kiepska komunikacja i nieciekawe
      sąsiedztwo.
      • Gość: bylem_widzialem Re: Okolica beznadziejna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 19:02
        Byłem, widziałem i jak zwykle prawda okazała się być po środku ;-). Okolica
        mieszkaniowa usługowo.
        W chwili obecnej teren budowy. Podczas rozmowy z deweloperem zostałem
        poinformowany, iż teren zostanie zagospodarowany po uporaniu się z cięższymi
        pracami. Ma powstać droga wewnętrzna i pas zieleni, czas pokaże.
        Miałem okazje tam być około 17. Generalnie spokojnie, na przeciwko Strzeszyn
        Grecki. Co prawda od tyłu znajduje się magazyn ale dookoła stoją domy
        jednorodzinne.
        Z ciekawości zatrzymałem się przy przystanku autobusowym 60 i 83 jeżdżą co 20
        minut w godzinach najbardziej uczęszczanych i co 30 minut przy mniejszym ruchu.

• Gość: nieBylismyNieWiemy Re: Okolica beznadziejna IP: *.icpnet.pl 14.08.09, 10:39
          Dziękujemy ci za troskę i poświęcenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka