Dodaj do ulubionych

Panie i Panowie, mamy GO !

14.12.03, 19:48
Juz sie zaczelo niemcy juz wyslaly gratulacje, widza swoj blad
nieprzystepujac do koalicji. My natomiast na arenie miedzynarodowej
zyskujemy coraz wiecej. To George dzwoni do Olka z podziekowaniami, a
Schreder do Georga, swiat sie zmienia.

Oby tak dalej. Czas tylko pokaze co przyniosa nasze twarde negocjacje w UE,
ale jestesmy coraz silniejsi.

pzdr.
mantis
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Panie i Panowie, mamy GO ! IP: *.wise.edt.ericsson.se 14.12.03, 19:58
      Wow, jak ta dalej pojdzie, to my dokonamy jakis rozbiorow, jak na prawdziwe
      mocarstwo przystalo, na poczatek moze Iraku... Europa opamieta sie i przyjmie
      wreszcie jako wspolna walute zlotowke, tym samym kurtuazyjnie podkreslajac
      wyzszosc polskiej, na razie tylko, polityki i nasza dominacje na Starym
      Kontynencie... Itd. itp... Marzenia fajna rzecz...
      Tak swoja droga - ciekawe co oni zrabia z tym Saddamem? Guantanamo? Kara
      smierci w Stanach? Sad miedzynarodowy? Zoo? Wystawa?
      • Gość: gosc1 Re: Panie i Panowie, mamy GO ! IP: *.icpnet.pl 14.12.03, 21:20
        Ale z Ciebie malkontent i szyderca.

Ja jestem za zoo.
        • Gość: gosc Re: Panie i Panowie, mamy GO ! IP: 194.237.142.* 14.12.03, 21:31
          > Ale z Ciebie malkontent i szyderca.

Troszeczke. Codalbym jeszcze sceptykiem i realista.

> Ja jestem za zoo.

Moze dzielic wiwarium ze soimi sprzymierzencami. Np. z Reaganem :-)
          • Gość: Janozs Re: Panie i Panowie, mamy GO ! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.03, 21:47
            Wielcy k..wa szydercy! Czerwoni cwaniacy... Od lewackich młodziwżówek po SPD!
            CHWWD!!! God bless America!!! Szkdoa, że kiedyś w porę nie wzięli się za
            Hitlera tak ajka teraz za Saddama - wiele milonow ludzi ocalilo by życie!!! Ale
            teraz szacuneczek za Irak!
            • bulldog3 Re: Panie i Panowie, mamy GO ! God bless America 14.12.03, 22:33
              Nareszcie go zlapali !!!! siedzial zawszawiony w norze z walizka pelna
              $$$$,nikt go nie bronil, nikt za niego nie walczyl,typowy kacyk ,jak nasi
              czerwoni w latach 70 tych !!!towarzysze partyjni !!! Sprwiedliwosc go dosiegla
              US - Army is the BEST !!!!! Nastepny w kolejce jest Osama Bin Laden ,nastepne
              chicken shit !!!,tez go chwyca predzej czy pozniej tego szmaciarza ktory
              chcial podpalic Ameryke !!! zawisnie na stryczku glowa w dol jak swego czasu
              Mussollini. America is united !! ,United we stand !!
              • Gość: dr huckenbush Re: Panie i Panowie, mamy GO ! God bless America IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.12.03, 23:51
                Osamy nie maja szans schwytac. Tam jest tyle gor, tyle kryjowek itp, ze sa po
                prostu bez szans. Nie chwal tak tej Ameryki - co my z niej mamy? Spojrzmy
                prawdzie w oczy - to rowniez przez nich mielismy w Polsce przez 50 lat czerwona
                zaraze - w koncu to Roosevelt sprzedal Polske Stalinowi...
      • Gość: dr huckenbush Re: Panie i Panowie, mamy GO ! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.12.03, 23:43
        Heh... Z taka kasa jaka on ma to jest w stane uciec z kazdego wiezienia. Mysle,
        ze Saddam jest nas jeszcze w stanie zadziwic. Cos mnie zastanawia ten jego
        spokoj... Cisza przed burza??
    • Gość: dr huckenbush Re: Panie i Panowie, mamy GO ! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.12.03, 23:38
      Nie bujaj w oblokach. Dla Amerykanow bylismy, jestesmy i bedziemy zwyklymi
      smieciami, "bialymi Murzynami". Chocby ostatnie problemy z wyjazdem choru UAM do
      USA - to co Amerykanie zrobili to po prostu kur***wo. Tak sie nie robi narodowi,
      ktory w imie nie wiadomo czego wysyla swoich ludzi na wojne. Bush bedzie
      pieprzyl ze jest wdzieczny, ale tak naprawde gowno go obchodza Polacy.
      Co pokaza negocjacje z UE? To co do tej pory - katastrofe!
      • bulldog3 America is the best !!! 15.12.03, 00:20
        Saddam juz nic nie jest w stanie zrobic ,to zwykly kacyk ktory madry byl do
        czasu kiedy mial armie analfabetow i glupcow za soba i fanatykow
        islamskich ,teraz bedzie powieszony jak zwykly przestepca kriminalny,oczywiscie
        w odpowiednim czasie i odpowiednim miejscu. Co do innych spraw ,to nie mieszaj
        spraw wizowych z polityka rzadu USA,Grecja od dawna jest w Unii i dalej jej
        obywatele potrzebuja wizy do USA,bo takie jest amerykanskie prawo emigracyjne i
        dla zadnego Kwasniewskiego czy innego obecie milosciwie panujacego w PR nikt
        nie zmieni konstytucji i przepisow prawnych US. ustalonych od dawna. A
        dopowiem jeszcze zeby nie paczki zywnosciowe z UNRY [ czytaj US]w latach 50-
        tych to bys zdzarty byl przez gruzlice napewno,bo Ruski mieli gleboko gdzies
        to wszystko. Nie zapomnij na koncu ze w Iraku sa nie tylko wojska polskie ale
        rowniez z Hiszpani,Bulgarii,Ukrainy i wielu innych krajow i w zamian niczego
        sie nie domagaja od Ameryki. Pretensje miejcie do samych siebie ,ze 65 -70%
        polakow ktorzy raz wize dostana ,to nie wracaja w terminie !!i nie
        przestrzegaja przepisow prawnych obowiazujacych w tym panstwie tzn USA - GOD
        BLESS AMERICA !!! America is the Best !!!
        • Gość: dr huckenbush Re: America is the best !!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 15.12.03, 01:18
          Nie widze nic w tym kraju, czym by sie mozna zachwycac/wzorowac. Ot, kultura
          hamburgerow... Husajn sile ma - ma pieniadze, a to daje wiecej niz nie wiadomo
          ile karabinow, wiec jeszcze moze Bushowi duzo pokazac. Amerykanami gardze za to,
          ze sa narodem bez duszy.
          I wiem, jakie jest u nich prawo wizowe. Ale nie zmienia to faktu, ze bardzo
          czesto sie dopuszczaja zwyczajneog kur***wa. Przyklad choru juz wspomnialem.
          Kolega niedawno nie dostal wizy. Przypuszczalnie dlatego, ze brat cioci jego
          kuzyna kiedys za dlugo tam siedzial. Sorry, ale dla mnie to nie jest zaden
          argument. A czasem tez Polacy nei dostaja widzy ot tak, bo takie jest widzi mi
          sie pana ambasadora. Dziwny narod...
          • bulldog3 Re: America is the best !!! 15.12.03, 02:31
            nie wiem jak bylo z chorem z Poznania,ale widocznie powody prawne byly ku temu
            zeby stworzyc bariere wjazdowa,widocznie bylo nie w/g prawa i przepisow
            emigracyjnych cos zalatwiane.A jesli ci imponuje nadal Saddam,ktory juz jest
            praktycznie death !!!!to staraj sie o wize wjazdowa do Iraku ,tam pracy
            duzo,mozesz piasek na pustyni szuflowac !!!!!!!!!!!! albo wielbladom jaja
            kolysac !!!!!!! America is # 1 i bedzie przez nastepne stulecia super power w
            kosmosie,medycynie,przemysle,w produkcji wszystkiego poczawszy od samochodow na
            butach skonczywszy,nawet w Pekinie sa sieci Hamburgera ktore zoltki wpieprzaja
            z wielkim smakiem stojac w tasiemcowych kolejkach. America # is 1 !!!!!!!!! nie
            ma wiz wjazdowych dla kombinatorow,cwaniakow i polskich bezrobotnychi nie
            bedzie ,niech sobie Kwas !! rozwiaze ten problem sam we wlasnym kraju.
            • Gość: polishAM Re: America is the pest !!! IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 15.12.03, 05:50
              Kolego, nie zapomnij, że mówisz o kraju w którym 99% domów budowanych jest z
              dykty, a dachówki przymocowuje się spinaczami nieco większymi od biurowych. USA
              to jedno wielkie łajno, z wyjątkiem Californi, gdzie natura nie poskąpiła
              urody. Te dyktowe domy, których Drzymała by się powstydził kosztują przeciętnie
              od 400 tys. $ do 700 tys. $. Narkotyki, kasyna, pokolenie wychowane na
              telewizji, morderstwa, molestowanie nieletnich, oszustwa idące w miliardy, brak
              ogólnej opieki medycznej, fingowane procesy i procesowanie się z wszystkim i
              wszystkimi w celu wyłudzenia pieniędzy i wreszcie spadająca w szybkim tępie
              waluta. Paszport amerykański traci na atrakcyjności i ja coraz częściej
              pokazuję swój polski, żeby nie narażać się na niechętne traktowanie. To tylko
              to co mi obecnie przychodzi do głowy. No i Ty możesz starać się do Arbeit
              Konzentracione Laager of America No 1 w edukacji podstawowej, ale od spodu.
              • bulldog3 Re: America is the best and will be !! 15.12.03, 06:38
                eheheheheheh !! polski hamie nie rozmieszaj mnie !!! nadal siedzisz w tej
                Filadalefii i plujesz we wlasne gniazdo osilku bozy ze Swarzedza !! martwisz
                sie ze $$ slabo stoi ??,bo nie mozesz zaszpanowac na Starym Rynku ?? w
                knajpach ?/ bo ci za drogo zaplacic rachunek ?? za kawe i ciastko ?? Domy ci
                przeszkadzaja w Ameryce ?? to kup sobie w lepszej dzielnicy a nie siedz na
                murzynowie w dziadowskiej czesci Philadelfi,gdzie podobnie jak na Jackowie
                Chicago,kupujesz polska kapuste i pierogi i chlipiesz barszczyk z uszkami
                codziennie, jeszcze nie wrociles do Polski ?/ czekasz kiedy $$$ podskoczy
                wyzej ??
                • Gość: łuki Re: bulldog ile ty masz lat ? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 07:53
                  dwanaście ?
                • Gość: dr huckenbush Re: America is the best and will be !! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.12.03, 01:29
                  Widac USA znasz tylko z filmow w TV i to nie do konca. Te domy z drewna o
                  ktorych bylo pisane sa nawet w atrakcyjnych i "na poziomie" dzielnicach. "Nie
                  siedz na murzynowie"... Znajdz mi dzielnice w USA gdzie nie ma Murzynow :)
              • Gość: dr huckenbush Re: America is the pest !!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.12.03, 01:25
                Wiele jest racji w tym co piszesz... Oczywiscie - w USA jest duzo zalet, ale nie
                nalezy zapominac o mankamentach. Ktos wygral proces z koncernem tytoniowym, bo
                ma raka - no to jest tylko w USA mozliwe. Niech mi ktos pokaze kraj gdzie za
                glupote dostaje sie odszkodowanie. Albo odszkodowanie za kota od producenta
                mikrofalowek - bo nie bylo na instrukcji napisane ze nie wolno w nim suszyc
                zwierzat domowych, bo zdechnac moga...
            • Gość: dr huckenbush Re: America is the best !!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.12.03, 01:21
              Mieli obiecane wizy dla artystow,ktore sie uzyskuje po wyladowaniu w USA -
              zazwyczaj bez wiekszych problemow. Nagle nie wiedziec czemu zmienili zdanie i
              powiedzieli (AFAIK ambasada) ze dupa - musza starac sie o normalne wizy. Dlatego
              zamiast leciec do Frankfurtu musieli jechac do Warszawy i zalatwiac wizy. Udalo
              sie, ale w miedzy czasie jeden z glownych sponsorow (oczywiscie z USA) zamiast w
              jakikolwiek sposob pomoc - postanowil wycofac swoje pieniadze - 30000$.
              Saddam mi nie imponuje. Prawda jest ze dzieki amerykancom w Iraku teraz ludzie
              boja sie na ulice wyjsc, bo moze wybuchnac samochod-pulapka, ktos sie moze
              wysadzic, albo ktos zacznie strzelac. W przemysle nie wiadomo czy USA bedzie
              takim super-powerem - w tej kwestii bardzo dobrze (w wielu dziedzinach nawet
              lepiej) spisuja sie Japonczycy i inni z Dalekiego Wschodu.
              I nie mow ze nie ma wiz dla kombinatorow, bo osobiscie znam osobe, ktora zadnym
              kombinatorem nie jest, ma czyste konto, nie byla karana, notowana, w zadnym
              kraju nie pracowala nielegalnie, nie przekroczyla nigdy terminu wizy. I co? I do
              USA poleciec nie moze, bo takie jest widzi mi sie pana ambasadora.
          • mantis1 Re: America is the best !!! 15.12.03, 22:22
            Gość portalu: dr huckenbush napisał(a):

> Nie widze nic w tym kraju, czym by sie mozna zachwycac/wzorowac. Ot, kultura
            > hamburgerow...

moze i tak. ale maja jedna rzeczy ktorej u nas brakuje SZACUNEK I ODDANIE
            swojemu kraju!

Husajn sile ma - ma pieniadze, a to daje wiecej niz nie wiadomo
            > ile karabinow, wiec jeszcze moze Bushowi duzo pokazac. Amerykanami gardze za
            to
            > ,
            > ze sa narodem bez duszy.

dzuse to maja ale sa troche pusci:)

> I wiem, jakie jest u nich prawo wizowe. Ale nie zmienia to faktu, ze bardzo
            > czesto sie dopuszczaja zwyczajneog kur***wa. Przyklad choru juz wspomnialem.
            > Kolega niedawno nie dostal wizy. Przypuszczalnie dlatego, ze brat cioci jego
            > kuzyna kiedys za dlugo tam siedzial. Sorry, ale dla mnie to nie jest zaden
            > argument. A czasem tez Polacy nei dostaja widzy ot tak, bo takie jest widzi
            mi
            > sie pana ambasadora. Dziwny narod...

dziwisze sie ze nie dostajemy wziy? bo ja nie. takei maja prawo ot co. pomysl
            co by bylo gdzyby wpuszczali wszytskich....

pzdr.
            mantis
            • Gość: dr huckenbush Re: America is the best !!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 17.12.03, 01:34
              mantis1 napisał:
              > moze i tak. ale maja jedna rzeczy ktorej u nas brakuje SZACUNEK I ODDANIE
              > swojemu kraju!

Czy szacunek to np zakladanie na dupe bikini w barwach flagi amerykanskiej?

> dziwisze sie ze nie dostajemy wziy? bo ja nie. takei maja prawo ot co. pomysl
              > co by bylo gdzyby wpuszczali wszytskich....

Maja prawo. Ale bez przesady. Nie powinno byc tak, ze kazdy kto sie stara o wize
              jest tratkotwany jak smiec i z gory zakladaja, ze jest potencjalnym przestepca.
              • mantis1 Re: America is the best !!! 17.12.03, 18:49
                Gość portalu: dr huckenbush napisał(a):

> mantis1 napisał:
                > > moze i tak. ale maja jedna rzeczy ktorej u nas brakuje SZACUNEK I ODDANIE
                > > swojemu kraju!
                >
                > Czy szacunek to np zakladanie na dupe bikini w barwach flagi amerykanskiej?
                >

na bikini to pewnie trudno zamiescic barwy flagi, to prawda ze wszedzie jest
                pelno ich barw narodowych ale przynjamniej jest...

> > dziwisze sie ze nie dostajemy wziy? bo ja nie. takei maja prawo ot co. pom
                > ysl
                > > co by bylo gdzyby wpuszczali wszytskich....
                >
                > Maja prawo. Ale bez przesady. Nie powinno byc tak, ze kazdy kto sie stara o
                wiz
                > e
                > jest tratkotwany jak smiec i z gory zakladaja, ze jest potencjalnym
                przestepca.

nie zakladaja ze jestes przestepca tylko potencjalnym emigrantem. pytasz
                dlaczego? dlatego ze to jest kraj emigrantow.

pzdr.
                • bulldog3 Re: America is the best !!! 17.12.03, 19:11
                  jakie wizy ?/ dla kogo ?? - wybijcie sobie gumowym mlotkiem z glowy !!!!!,
                  nikt nie jedzie do USa w celach turystycznych ,tylko do roboty i otym
                  doskonale wie Consul ,dlatego tak was traktuje,czyli - odmowy,odmowy,odmowy
                  itd. Amerykanie nie moga dopuscic do tego ze tysiace bezrobotnych z Polski
                  bedzie wyjezdrzalo na "wakacje" do USA. Juz teraz odstek pozostajacych
                  dluzej w USA niz przyznanu wize wynosi ponad 60 % a to wystarczajacy powod
                  zeby cale tabuny wyczekujace pod consulatem US dostawaly kolejne odmowy.
                  Ameryka nie jest "lewym" rynkiem pracy dla polskich bezrobotnych !!lub zadnych
                  chciwcow latwego i szybkiego zarobku.
                  • Gość: dr huckenbush Re: America is the best !!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.12.03, 01:42
                    Program Work&Travel jest przeznaczony dla osob ktore chca pracowac, wiec jest to
                    oczywiste ze wszyscy ktorzy z neigo korzystaja jada tam do pracy. A jednak jedni
                    dostaja wize, inni nie. Wizy sa dowodem ich slabosci i nieudlonosci. Czeste
                    kontrole i egzekwowanie prawa uniemozliwilyby nielegalny pobyt/prace na czarno.
                    Ale amerykanie jak zwykle wola isc na skroty...
                • Gość: dr huckenbush Re: America is the best !!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 18.12.03, 01:39
                  mantis1 napisał:
                  > na bikini to pewnie trudno zamiescic barwy flagi, to prawda ze wszedzie jest
                  > pelno ich barw narodowych ale przynjamniej jest...

Trudno, nietrudno, ale takie stroje sa i ludzie je nosza. Dla mnie noszenie na
                  dupie wlasnej flagi to po prostu zniewaga i brak szacunku dla wartosci narodowych.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka