Dodaj do ulubionych

Firma CALVO w Poznaniu

28.07.09, 15:18
Byłam wczoraj na rozmowie w firmie Calvo i chcialam ostrzec innych zanim zmarnuja tez swoj czas... Firma zajmuje sie sprzedaza TV cyfrowej "n" czyli zwykla akwizycja nazwana ładnie "przedstawiciel handlowy door to door" LOL. Umowa o dzielo, płacą od podpisanej umowy (od 35zl w gore) a po okresie 3 m-cy, umowa zlecenie. Ogolnie porazka. Adres firmy: Chwaliszewo 9/2 w Poznaniu. Powodzenia w szukaniu pracy
Obserwuj wątek
    • Gość: Derec Re: Firma CALVO w Poznaniu IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.09, 20:44
      A i ja byłem. To fakt, firma zajmuje się sprzedażą D2D.
      Jednak dla porównania byłem także na rozmowach w innych firmach tego
      typu i to dopiero była lipa!!!
      Co do Calvo to temat został przedstawiony bardzo uczciwie, nie
      ściemniali, w rozmowie koleś podkreślił bardzo mocno, że jest to D2D
      i na czym to polega, jakoś nie poczułem się oszukany. Zwyczajnie
      powiedziałem nie.
      Jak ktoś nie wie co to jest D2D to cóż, nazywa to akwizycją...
      Czym sie różni sprzedawca w sklepie n od sprzedawcy n który
      przyjdzie do nas do domu???????? NICZYM!!!! Tyle, że ten drugi przez
      takich jak koleżanka "earnhonestpenny" ma trudniej!!!!! Szacunek dla
      tych wszystkich, którzy pracują w D2D!!!
    • Gość: Kinol Re: Firma CALVO w Poznaniu IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.09, 20:53
      A mi zaproponowali etat. Może dlatego, że mam doświadczenie w
      sprzedaży.
    • Gość: MS [...] IP: 94.42.84.* 05.08.09, 16:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gość Re: Firma CALVO w Poznaniu IP: *.ip.netia.com.pl 05.08.09, 17:07
      Uwaga! Pani, która była na rozmowie w firmie Calvo i która umieściła pierwszego
      posta zależy przede wszystkim na popsuciu naszej renomy i opinii (przed czym
      trudno się ustrzec w czasach zaciętej rywalizacji na rynku). Osoby
      zainteresowane zweryfikowaniem tychże informacji zapraszamy serdecznie do
      naszego biura na wspomnianej już ulicy Chwaliszewo 9/2 gdzie codziennie
      przekonać się można, że pracują tu osoby (również na etacie) i że są z tej pracy
      zadowolone. Przestrzegamy przed opiniotwórczymi postami, zachęcamy do osobistego
      sprawdzania ofert i ich wiarygodności.
      • vipunia Re: Firma CALVO w Poznaniu 09.08.09, 17:48
        Bardzo "wiarygodny" anonimowy post w imieniu firmy, tragedia.
    • Gość: Jan Re: Firma CALVO w Poznaniu IP: 94.254.251.* 09.08.09, 17:00
      dzięki za info, teraz juz wiem, ze nie warto wysyłać CV i jeździć w garniturze
      przez pół poznania!
      pozdro i powodzenia!
      • Gość: Roald Re: Firma CALVO w Poznaniu IP: 94.254.159.* 26.08.09, 08:03
        Nie trzeba jeździć, ani tym bardziej pracować w garniturze. Jeśli ktoś czuje
        się lepiej w T-shirt, można i tak. Nie przeszkadza to w podpisywaniu 3 zamówień
        dziennie.
        Od trzech lat poszukuję uczciwego pracodawcy, i przyznam, że po blisko setce
        odbytych w tym czasie rozmów, manager firmy Calvo jest dopiero trzecim, który
        zrobił na mnie dobre wrażenie. A znam się na ludziach ;)
    • vipunia Re: Firma CALVO w Poznaniu 09.08.09, 17:49
      Nie wiem czego się spodziewałaś, ale własnie na tym polega praca przedstawicieli
      handlowych typu D2D, ciężka praca, ale niektórzy lubią. Warto zastanawiać się i
      sprawdzać firmy, stanowiska zanim wyśle się ofertę, a później zanim pójdzie się
      na rozmowę. Szkoda czasu OBU stron.
      • Gość: szukający Re: Firma CALVO w Poznaniu IP: 188.33.129.* 20.10.09, 14:58
        Dzięki za ważne i drogie informację. Miałem jechać na rozmowę do tej firmy,
        jeśli nazwać to firmą. Pracowałem w Dużych konsorcjach i wiem co to
        Przedstawiciel Handlowy. Proponuję firmie CALVO porównać znaczenie
        Przedstawiciel, Handlowiec, specjalista ds. sprzedaży do znaczenia " akwizytor"
        Jakim cudem siedzi tam Menadżer?...
        • Gość: gość Re: Firma CALVO w Poznaniu IP: *.ip.netia.com.pl 03.11.09, 11:57
          Boże drogi, jak to możliwe, że ktoś opiera swoją (dość ważną) decyzję o próbie
          podjęcia pracy lub też nie, na podstawie wpisów na forum?! Nie sądzicie, drodzy
          potencjalni kandydaci na jakiekolwiek stanowisko w tej firmie, że informacje
          takie należy weryfikować u źródła?! Albo jesteście leniwi albo naiwni a już na
          pewno nieżyciowi. Przecież KAŻDY może tu sobie wypisywać NIEPRAWDĘ, a już na
          pewno konkurencja, jak widać, skutecznie Was odstraszając. Apeluję do Waszych
          rozumów... Nie "łykajcie" wszystkiego tak bezkrytycznie! Osoby, które nie
          stawiły się na umówione spotkanie (oczywiście bez wcześniejszego powiadomienia o
          rezygnacji - bez komentarza) nie mają prawa (bo i na jakiej podstawie?)
          wypowiadać się w temacie, ponieważ ich wiedza na temat warunków pracy w Calvo
          jest ZEROWA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka