rodak.z.kurduplowa 27.09.06, 12:27 jest kilka takich słów których PiS z LPRem używają z lubością, a są to: warcholstwo i hańba... pasują jak ulał do wczorajszych wydażeń!! A może znacie jeszcze parę innych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel-strzalka Re: Słownik PiSu 27.09.06, 12:31 a własnie! gdzie jest LPR?? nie ma żadnych komentarzy z ich strony!! Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Słownik PiSu 27.09.06, 12:36 a i owszem... Wierzejewski powiedział, że muszą poznać wersję drugiej strony(PiSu), ale Wielki Ojciec Narodu jeszcze nie raczył... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Słownik PiSu 27.09.06, 13:48 Prowokacja Dobro Polski Uczciwość Prawo Sprawiedliwość IVRP ... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Słownik PiSu 27.09.06, 14:34 No właśnie!! Jak ja mogłem zapomniec o układzie? Pewnie sam do niego naleze :-> -- Nie Dzieciom Neo! Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Słownik PiSu 27.09.06, 14:35 wykształciuchy no jeszcze trochę dobrze nam idzie! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Słownik PiSu 27.09.06, 14:38 Zapomniałem o jeszcze jednym słowie używanym często przez jednego z braci (nie wiem ktorego bo ich nie odróżniam) PATALOGIA ! I tu się z nim zgadzam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Słownik PiSu 27.09.06, 14:44 a więc mamy pierwszy tuzin: 1.CIENIASY 2.PATALOGIA ! 3.wykształciuchy 4.UKŁAD 5.IV RP 6.Prowokacja 7.Dobro Polski 8.Uczciwość 9.prawo 10.Sprawiedliwość 11.warcholstwo 12.hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Słownik PiSu 27.09.06, 15:42 Proponuję dodać jeszcze określenie : "oredzie do narodu" Odbędzie sie ono dziś o 20.00 i jasno okresli premiera jako osobe nieprzemakalna i niezłomna niczym Fidel. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Ważne 27.09.06, 15:48 "okreslone sily" My wszyscy dobrze wiemy, co to za sily. Dzierrżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Słownik PiSu 27.09.06, 23:17 Jeszcze mam kilka! Ty razem zwroty: Z ziemi Polskiej do Wolski Spieprzaj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio wykształciuchy 28.09.06, 16:06 czyli ministrowie pis ktorzy moze maja wyksztalcenie ale zwykla bufetowa pograzyla ich i cala ich smieszna partie Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Słownik PiSu 02.10.06, 00:36 Ubekistan Ps. napiszcie czy chcecie, żebym ten wątek kontynuował. Ps2. Pp. Bignews, Longeta oraz reszta pisuarów mogą sobie darować znam ich zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Słownik PiSu 02.10.06, 08:33 rodak.z.kurduplowa napisał: > Ubekistan > Ps. > napiszcie czy chcecie, żebym ten wątek kontynuował. > Ps2. > Pp. Bignews, Longeta oraz reszta pisuarów mogą sobie darować znam ich zdanie. Wydaje ci się,że znasz! Słuchaj dalej co mówi PiS,może wreszcie twoje pozbawione tlenu komórki mózgowe się odblokują i zaczną normalnie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Słownik PiSu 02.10.06, 08:35 jakbyś jeszcze podawał definicje a nie same hasła... Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Słownik PiSu 02.10.06, 09:12 postaram sie, ale sam pewnie nie dam rady, ale zapraszam do tworzenia takich definicji... dowcipnych, ale mozliwie bliskich prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Słownik PiSu 02.10.06, 11:51 Trzy litery, a tłumaczą wszystkie porażki PiS: W - S - I Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Słownik PiSu 02.10.06, 13:07 kurdupel: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3656406.html Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Rozszerzony Słownik PiSu 02.10.06, 16:54 postarałem się spełnić prośbę Greya: cieniasy – gabinet cieni PO, czyli to co pada bladym strachem, dobro polski – to co się podoba Prawie Sprawiedliwym, hańba– to co się nie podoba Prawie Sprawiedliwym, IV RP – Kaczystan, Folwark Drobiowy, odwrotność Media Marktu, korupcja polityczna – rozmówki Samopis, łże-elity – ci, których Kaczory zrozumieć nie potrafą, odnowa moralna – semantyczne nadużycie, określone siły – druga strona mocy, czyli jakby nie patrzeć ZOMO, orędzie do narodu – kwa, kwa, kwa,…. kwa, kwa (ok. 5 min), patologia – logika pata sejmowego, czyli obstrukcja, plankton – karma dla Prawie Sprawiedliwych, prawo – człon pierwszy…, prowokacja – Kalemu ukraść krowę , semantyczne nadużycie – wyrażenie znajdujące się na szczycie możliwości intelektualnych Prawie Sprawiedliwych, spieprzaj dziadu – codzienna grzecznościowa forma słowna, sprawiedliwość – człon drugi…, szara sieć – kółka różańcowe prowadzone przez Siostry Szarytki, tanie państwo – second handy…, uczciwość – Kali kraść krowę, układ – wszystko poza członami pierwszym i drugim, warcholstwo – samodzielne myślenie, wykształciuchy – warchoły, z ziemi polskiej do wolski – hymn IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Słownik PiSu 02.10.06, 18:45 ZOMO - przejęzyczenie, miało być ziomale Odpowiedz Link Zgłoś
rodak.z.kurduplowa Re: Słownik PiSu 02.10.06, 20:26 Becikowe - program dla Jarka Odpowiedz Link Zgłoś