hubar 02.10.06, 02:57 Dworzec Łódź Kaliska? Czym tu się chwalić? Bulwar Narutowicza? No i co z nim? Plan zagospodarowania przestrzennego Łodzi - BRAK!!!!!!! Plan na ziemie pod inwestycje - BRAK! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J.Olszewski Marek Lisiak IP: 217.116.110.* 02.10.06, 07:32 Wielce Szanowny Panie Marku, Przy całym szacunku dla Pana pracy mam jedno pytanie : czy nie wstyd Panu tego, co pozwolił Pan zbudować na rogu ulic Sienkiewicza i Nawrotu? PBS naruszyło tam wszystkie normy urbanistyczne, dobrego smaku i ,przede wszystkim, zasadę szacunku dla naszego dziedzictwa architektonicznego. Proszę stanąć na cytowanym rogu, rozejrzeć się wokół i powiedzieć z ręką na sercu : do czego w okolicy pasuje ten horror, który został tam wybudowany? I uprzedzając Pana odpowiedź : czy jeśli inwestor zechce w ścisłym centrum wybudować góralską stodołę lub jurtę, też mu Pan na to da pozwolenie? Z wyrazami szacunku. J.Olszewski/j.olszewski@amg.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm stodola juz jest na pietrynie-zenada IP: *.lodz.msk.pl 02.10.06, 07:54 ...a wasnie juz jest stodola na pietrynie,karczma chlopska na wprost Grandki...kurcze ciekawe jakim cudem tam gdzie kiedys byla restauracja wiedenska (rog 6sierpnia i piotrkowskiej) teraz wyroslo badziewie i nikomu to nie przeszkadza..precz chlopskim karczmom z pietryny...to zadanie pana Lisiaka ktory ma moze wizje ale nie widzi kaszany jaka powstala pod jego nosem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Besserwi Re: Marek Lisiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:10 Proszę zwrócić uwagę na "góralską chatę" z plastikowym dachem przy Al. Kościuszki, za Andrzeja, nie sądzę, żeby wzniesiono ją bez zgody ww. architekta. To gwoli uzupełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwiedzający czy nie wstyd Panu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 16:44 Gość portalu: J.Olszewski napisał(a): > Wielce Szanowny Panie Marku, > Przy całym szacunku dla Pana pracy mam jedno pytanie : czy nie wstyd Panu > tego, co pozwolił Pan zbudować ................. Przykładów całe mnóstwo A na dodatek tego co pozwolił Pan zburzyć. Jakaś dysproporcja pomiędzy artykułem a realiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Marek Lisiak IP: *.h.pl 02.10.06, 09:19 Sukces??? Na prosta decyzję o warunkach zabudowy czeka się wiele wiele miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezradny Re: Marek Lisiak IP: *.pekao.com.pl 02.10.06, 12:34 Ja od trzech lat wraz z kilkoma osobami składam wnioski i wszystkie możliwe pisma, żeby dla naszych terenów powstał plan miejscowy (obszar około 50h). Tereny zgodnie z wypisami z rejestru gruntu są rolne, a w studium budowlane (są wszystkie media). Nie możemy podzielić naszych działek ani w żaden sposób ich zagospodarować. Zawsze nam mówiono, że gmina nie ma pieniędzy i że nie ma kto się tym zająć. Zrobiliśmy więc na nasz koszt pełna analizie urbanistyczną, takiego gotowca, żeby w jakiś sposób pomóc urzędnikom. Były obietnice i na tym się skończyło… A ludzie się dziwią, że w Łodzi nie ma działek budowlanych. Niedługo domy będą powstawać tylko w okolicznych miastach (Aleksandrów, Zgierz…). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Marek Lisiak IP: 87.192.207.* 02.10.06, 21:29 Mam nadzieje ze biurowce,ktorych prawie nie ma a ktore moze kiedys powstana nie beda beda nawiazywaly do XIX wiecznych kamiennic.Autora tego tekstu zwolnilbym z pracy.Mam takze nadzieje ze Pan Lisiak bedzie potafil wybrac projekty na europejskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra Re: Marek Lisiak IP: *.toya.net.pl 03.12.06, 19:17 Nie stać miasta na budowanie dróg, kanalizacji i wodociągu, gdzie tylko sobie mieszkańcy zażyczą. Zrobienie koncepcji z kilka tysięcy złotych nic nie znaczy przy milionach, które miasto będzie musiało wydać na urządzenie terenów budowlanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: Marek Lisiak IP: 195.69.82.* 04.12.06, 10:45 Dworzec Lodz Kaliska jest jego? O matko boska... Zaczynam sie bac tego jego bulwaru Odpowiedz Link Zgłoś