Dodaj do ulubionych

Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzie WRA

13.09.09, 08:20
Czy dla takich pojazdow nie powinno sie wprowadzic jakis specjalnych
winet wjazdowych do Radomia?
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszczuch Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.09, 08:38
      Najgorzej kiedy wiesniak przesiadzie sie z furmanki do samochodu
      kupionego za unijne doplaty (czytaj kupa kasy za frajer).Zero
      znajomosci przepisow, zero umiejetnosci parkowania, zero wyobrazni.
      • Gość: @2 Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 08:39
        zapominasz o swoich przodkach. nieładnie.
        • Gość: Olka Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.09, 08:47
          Najgorzej jak CHAM (z wyobraźnią aczkolwiek chyba jakąś wypaczoną) z
          miasta w swoim 20 letnim BMW pogania klaksonem kogoś, kto może
          trochę mniej zna miasto od niego, bo po prostu rzadziej tu bywa,
          dodatkowo obrażając go na forum.
          • Gość: @2 Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 08:51
            to znowu ty? :))) nudzisz się czy co? Bajki w tv się skończyły?
          • Gość: as Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.09, 08:52
            Ta irytacja na znaczną część kierowców WRA nie wynika z tego, że nie znają
            miasta, ale tego, że nie znają ZNAKÓW drogowych, PRZEPISÓW ruchu drogowego oraz
            nie używają KIERUNKOWSKAZÓW.
            • Gość: @2 Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 08:54
              to dotyczy wszystkich użytkowników dróg, taxi itp.
              • Gość: Bregovic Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.31.radom.pilicka.pl 13.09.09, 09:23
                Tak, wszystkich. Nawet tych z WR którzy przeprowadzili się do miasta dawno temu.
                Ale wystarczy zaobserwować jak ludzie z tą rejestracją parkują pod marketami. Na
                kilku miejscach. Na światłach zamiast ruszać kiedy zapali się im zielone to
                ruszają kiedy zielone już się kończy. Refleks chłopa z pola.
      • Gość: m Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.21.radom.pilicka.pl 01.10.09, 10:14
        myślę, że autor postu zapomniał, że wielu ludzi np. którzy 30 lat
        mieszkali w Radomiu i jeździli po tych beznadziejnych drogach
        wyprowadziło się na wieś. WRA to nic nie znaczy, mozna tez narzekac
        na WR.
    • Gość: koleś Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.31.radom.pilicka.pl 13.09.09, 15:19
      Podstawowa rada: widzicie WRA to albo jedźcie inną drogą albo czym prędzej
      wyprzedźcie o to wieśniactwo.
      • moonshana Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi 13.09.09, 15:33
        tak:)
        zajomy od 15 lat jeżdzi. głównie po Radomiu, a jeden tydzień w
        miesiącu po Polsce. taki zawód. a rejestrację ma WSZ. i faktycznie,
        w zeszłym roku jakiś pan sympatyczny kazał mu się przesiąść na
        furmatkę, "wsiokowi jednemu", poszło o miejsce parkingowe przed
        marketem, my zaparkowaliśmy, a ów pan przyleciał z pretensjami - on
        z daleka widział to miejsce, on chciał zaprakować, nie będzie mu
        wsiok jeden miejsca zabierał... na delikatną uwagę że przecież
        jechał za nami, pan znów zaproponował nam wóz drabiniasty jako
        środek komnikacji, i odszedł klnąc pod nosem na "buraków". biorąc
        pod uwagę że jestem radomianką od pokoleń, a znajomy kierowca
        przeprowadził się 20 lat temu z Warszawy do Szydłowca - ubawiliśmy
        sie do łez.
        reasumując. fakt, osoby spoza miasta często się... gubią. ale i
        radomianie myślą stereotypami: jak rejestracja "podmiejska" to za
        kierownicą siedzi pewnie burok raz na miesiąc wielkie miasto Radom
        widujący...
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 13.09.09, 17:21
          Ja bym chyba mu tak łatwo nie podarowała, temu "sympatycznemu
          panu"... :D
          Pożałowałby, że się urodził facetem... ;D
          • Gość: Rocco Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 15:25
            Taa, pewnie byś mu przytargała bena sjamie!
            • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 01.10.09, 10:54
              Przetłumacz to na polski, to może odpowiem...
              • Gość: lew Re: do l.i.l.a.b.a.j.ona IP: *.radom.vectranet.pl 02.10.09, 16:42
                l.i.l.a.b.a.j.ona napisała:

> Przetłumacz to na polski, to może odpowiem.

<><><> a czy ty w ogóle coś kapujesz? umiesz tylko dosry..ć innym.
                • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 06.10.09, 13:06
                  Ze.rał się lew i ryczy...
    • Gość: kaśka Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.ghnet.pl 13.09.09, 15:36
      wiecie co oznacza WRA- Wieśniaki Robią Armagedon -na drogach i tyle w tym
      temacie gdy widze jakąś men de za kierownicą WRA to mi się nie dobrze robi gdy
      pędzi bez opamiętania i wymusza pierszeństwo
      • Gość: szeryf Radomia Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.09, 17:00
        WRA - trojkat bermudzki wiesniakow: Wielogora, Rajec, Augustow
      • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 13.09.09, 17:10
        Gość portalu: kaśka napisał(a):

> wiecie co oznacza WRA- Wieśniaki Robią Armagedon -na
        drogach i tyle w tym temacie gdy widze jakąś men de za kierownicą
        WRA to mi się nie dobrze robi gdy pędzi bez opamiętania i wymusza
        pierszeństwo

No jak się wleczesz swoim "turbociągnikiem" to nic dziwnego, że masz
        takie wrażenie... lol :D.
    • Gość: wra Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.09, 21:33
      żal czytać te Wasze wypowiedzi i przykro , że każdy temat sprowadza
      się do uogólnień, że wszyscy......, że wszystkie,....że każdy.....
      • Gość: tty Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.iem.pw.edu.pl 15.09.09, 11:57
        nie wszyscy ale statystyczne patrzac wra jezdza strasznie
        na pocieszenie dodam tylko ze po radomiu po porstu jezdzi sie zle, wieksosc
        radoskich kierowcow nie wie jak sie zachowac na drodze, nie umie jezdzic po
        rondach, w korkach itp
        wystarczy wyjechac do wawy i zobaczyc roznice
        tam o rejestracjach WR mowia to co u nas o WRA
    • Gość: antywarchoł Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: 67.159.5.* 15.09.09, 13:06
      Mieszkam od kilkunastu w Iłży (WRA, podobnie jak i Pionki) i twierdzę że nia ma
      większych chamów i debili niż ci jeżdżący autami z rejetracjami WR. Widać to
      szczególnie przy okazji odbywających się tu festynów i pokazów. Bydło z WR
      całkowicie zapycha miasto nie licząc się z zakazami parkowania i prawem
      właścicieli do swobodnego dostępu do własnych posesji. Jeżeli widzisz klnącego,
      plującego, śmierdzącego, kradnącego, obrażającego innych i wszystyko
      dewastującego prymitywa to na 99,9% możesz być pewien że chamidło to jeździ
      samochodem z blachami WR. Ćwoki z WR są świetnie znani w Polsce ze swego
      pieniactwa, chamstwa i niczym nieuzasadnionej manii wyższości nad innymi. Bucowi
      z WR nie wytłumaczysz, że w czasach gdy np. Iłża (WRA) była miastem to po
      "radumiu" hasały sobie niedźwiadki i wilki. Zadufani w swej pseudo
      "wielkomiejskiej" - pożal się Boże -
      chorej wyobraźni, nie są w stanie przyjąć do wiadomości że nawet Skaryszew (WRA
      !!!) wcześniej uzyskał prawa miejskie. Na szczęście nie muszę zbyt często
      odwiedzać tego grajdoła bo pracuję w świętokrzyskim do którego Iłża powróci w
      niedalekiej - mam nadzieję
      - przyszłości.
    • Gość: WRA rider Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.ats.pl 16.09.09, 20:41
      to już zaczynam rozumieć idiotyczne zachowanie WR-owców na drodze...
      ja myślałam że mam pecha i często trafiam na jakieś niedouczone woły w stylu "ja
      tu jestem królem szos", a to chodzi o moją rejestrację i brak szacunku do mnie.
      Dziś byłam uczestnikiem yntelygentnego zachowania superkierowcy WR, który widząc
      przed sobą korek, mimo wszystko nie puścił kierowcy WRA z podporządkowanej i
      stanął centralnie bokiem przed jego przodem maski głupio się uśmiechając. On
      stoi w korku, to czemu WRAnglerowiec ma nie stać?
      • tomus2221 Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi 16.09.09, 23:18
        Wra,czy WR i tak większość z was jeździ mega beznadziejnie!!!!Zero
        myślenia,refleksu,przewidywania.I to ruszanie spod świateł,dzieci na
        rowerach są szybsi.
    • Gość: teddy Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: 208.53.138.* 18.09.09, 13:02
      Ja mam rejestrację WRA bo mieszkam w Pionkach. Parę tygodni temu musiałem jechać
      do Radomia do nocnej apteki bo u nas nie mogłem dostać lekarstwa. Pod apteką
      byłem zwyzywany przez grupę cwaniaczków od wsioków i chamów bo przyjechałem
      samochodem o takiej a nie innej rejestracji. Mam nadzieję że już nigdy nie bede
      musiał przyjechać do tej kipiącej nienawiścią i pogardą dla innych mieściny
      która uwaza się za nie wiadomo jaką metropolię. Zbudujcie sobie jakiś mur wokół
      tego radomia i nie wpuszczajcie tam nikgo a najlepiej i sami nie przekraczajcie go.
      • Gość: Tomek Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 13:25
        Gość portalu: teddy napisał(a):

> Ja mam rejestrację WRA bo mieszkam w Pionkach. Parę tygodni temu
        musiałem jecha
        > ć
        > do Radomia do nocnej apteki bo u nas nie mogłem dostać lekarstwa.
        Pod apteką
        > byłem zwyzywany przez grupę cwaniaczków od wsioków i chamów bo
        przyjechałem
        > samochodem o takiej a nie innej rejestracji. Mam nadzieję że już
        nigdy nie bede
        > musiał przyjechać do tej kipiącej nienawiścią i pogardą dla innych
        mieściny
        > która uwaza się za nie wiadomo jaką metropolię. Zbudujcie sobie
        jakiś mur wokół
        > tego radomia i nie wpuszczajcie tam nikgo a najlepiej i sami nie
        przekraczajcie
        > go.
        Sam kipisz nienawiścią do innych ,jesteś pewny że w Pionkach nikt
        nikogo nigdy nie zwyzywał od różnych przez grupę cwaniaczków rodem
        z Pionek .
    • Gość: Torquemada Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.pilicka.pl 20.09.09, 11:56
      Jestem jak najbradziej ZA ! Powiem więcej - nie tylko winiety ale całkowity
      zakaz wjazdu WRA na teren miasta. Jeżeli już chamstwo chce poruszać się po
      Radomiu to tylko autobusami z wydzieloną częścią dla wsioków. Najlepiej nakacać
      chamstwu z powiatu nosić opaski na ramieniu bo niektórych nie sposób
      odróżnić, że są spoza miasta. Przecz z wsiową chołotą !!!
      • Gość: Baron le seur Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.dti-static.cegetel.net 22.09.09, 11:33
        A w ryja chcesz? To zapraszam dzisiaj pod mój dom o 17:00.
        Poznasz chamstwo po obrażeniach na własnym ciele. A jak byłeś głupi tak i
        umrzesz, chłopcze z miasta o "miejskich" manierach i "zdolności kierowania
        pojazdami".

• Gość: puszek Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: 80.249.4.* 22.09.09, 10:20
      Co za bzdura !!! Jeżdżę po Radomiu - i nie tylko ale przede wszystkim - od 1986
      roku i nie widzę różnicy w kulturze czy technice jazdy między WR a innynmi a WRA
      w szczególności. Jeśli już widzę różnicę to faktycznie dotyczy ona raczej płci.
      Większość Pań rzeczywiście jeździ, hmmm... trudno mi znaleźć określenie aby ich
      nie urazić... "bardzo ostrożnie" że tak powiem ;-)
      • Gość: rewa Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 22.09.09, 13:54
        Od 20 lat prowadzę samochód i nigdy nie spowodowałam wypadku, ani zagrożenia dla
        ruchu, natomiast do szału doprowadzają mnie panowie taksówkarze , którym
        samochód na skrzyżowaniu 25 czerwca i Kelles - Krauza potrafi się "zsunąć" nawet
        o ok.7m (tam jest lekkie obniżenie/wzniesienie); panowie w kapeluszach
        wjeżdżający na rondo z kierunkiem prawym, a jadący prosto; łyse łby, które
        wymuszają pierwszeństwo na rondzie (parę razy miałam ochotę nie korzystać z
        hamulców, ale jeżdżę zbyt dobrym samochodem), oraz "mistrzowie kierownicy" płci
        męskiej, którzy zarzynają silnik, żeby mnie wyprzedzić, tylko po to, by za
        chwilę skręcając w lewo, zastopować mnie i wszystkie samochody z tyłu; nie
        wspomnę o kierowcach obydwu płci blokujących prawy pas ( z zieloną strzałką)
        mający wolny jeden lub nawet dwa dla jadących prosto ( do których i oni się
        zaliczają); Moim zdaniem, to nie jest kwestia płci, ale wrodzonej inteligencji
        oraz znajomości przepisów no i jednak umiejętności szybkiego reagowania.
        • Gość: rewa Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 22.09.09, 13:56
          zapomniałam dodać, że jestem blondynką :) i daj Boże, żeby min.3/4 brunetów
          jeździło choćby w połowie tak dobrze jak ja :) ( nie chwaląc się) :D
        • Gość: Lublin Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.tktelekom.pl 24.09.09, 09:34
          jedyny mądry wpis - REWA gratuluje inteligencji tak jakby nie z "miasta" Radomia.
    • Gość: wsiok Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.pilicka.pl 24.09.09, 04:28
      Co tak wirtuozi kierownicy i mistrzowie kultury z WR na tablicach zamilkliście?
      Wsiowego chamstwa mniej na ulicach czy co? A może wprowadziliście już te
      winiety? No to super ! Teraz jeszcze tylko wprowadźcie w radomskich szkołach
      średnich i wyższych zakaz kształcenia młodzieży wsiowej, ograniczcie możliwość
      pełnienia wszelkich funkcji kierowniczych tylko do tych którzy mogą wykazać się
      radomską miejskością co najmniej do pięciu pokoleń wstecz, a pracującym w waszej
      "metropolii" chamom (czyli wszystkim z terenu powiatu radomskiego) obetnijcie
      wynagrodzenia o połowę - to tak na początek. No i znalazła się recepta na
      bolączki i problemy Radomia? A co dalej to bierzcie już przykład z czerwonych i
      brunatnych, wykwintnych intelektualistów - waszych idoli i autorytetów zapewne.
      Oni wiedzieli jak radzić sobie z pasożytniczą chołotą.
      • Gość: wsiok Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.pilicka.pl 24.09.09, 22:32
        No i jak z tymi winietami dla wsiowych? Będą czy nie?
        • Gość: wsiok Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.pilicka.pl 26.09.09, 22:12
          Ciągle pytam. Chcę wiedzięc. Muszę wiedziec bo co dzień jeżdzę tu
    • Gość: tolerancja Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.opera-mini.net 25.09.09, 06:20
      Intelektualisci!Powinien sie wami zajac prokurator.Siejecie ninawisc.Poziom intelektualny czesci malolatow moze to zalapie?To szczyt glupoty taki temat na forum.Prawidlowa i kulturalna jazda to nie problem literek tylko kultury znajomosci przepisow lub pewnosci"poparcia inaczej" w zwyklym dranstwie
      • Gość: tty Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.iem.pw.edu.pl 30.09.09, 10:29
        co do poziomu dyskusji to sie zgadzam
        ale niestety ze statystyka sie nie wygra
        a statystycznie patrzac ludzie z maly miast jezdza gozej niz z duzych
        kobiety gozej niz mezczyzni
        mozna sie z tym nie zgadzac ale tak to wyglada
      • Gość: WRA - Men Dokładnie, gdzie policja??? Prosimy o porządek IP: *.piaseczno.robbo.pl 11.10.09, 01:43
        moderatora lub policję! Ageresja w necie jest do namierzenia!
    • bleblee Polecam poczytać ;) 29.09.09, 12:24
      Wenus za kierownicą
      • Gość: szofer Re: Polecam poczytać ;) IP: *.radom.vectranet.pl 01.10.09, 09:23
        ..Mnie baba nie przeszkadza bo ja najczęściej widzę stary rupieć z dziurami w
        progach i błotnikach ,z rej WRA,lub WRB,ze smugą dymu i wyrzucanymi nie
        dopalonymi gazami wygląda jak by startowały ze 3 SU-30 na dopalaczach a za
        kierownicą siedzącego wygolonego łba w skórze z komórką przy uchu w tym tępym
        łbie mknącego z szybkością 120 km/godz w terenie zabudowanym.
        • Gość: prawda objawiona Re: Polecam poczytać ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 09:58
          ..czy nikt nie zauważył, że teksty o WRA wynikają li tylko ze zwykłej,
          prymitywnej (jakże typowej dla radomian) zazdrości??
          Zauważcie państwo, że większość bardzo drogich samochodów ma właśnie
          rejestrację WRA
          ;)
          • Gość: lubię PO Re: Polecam poczytać ;) IP: *.31.radom.pilicka.pl 01.10.09, 10:50
            Tak.Zauważyliśmy że chamom zyje się dostatnio pomimo że ciągle narzekają.Dostali
            od panstwa za darmo ziemię którą teraz handlują pod drogi czy markety.A co
            dostał robotnik?Na dodatek unia płaci im za nicnierobienie samo posiadanie
            ziemi.więc przestać narzekać i wynocha z miasta do swojego makaronu.
            • Gość: RG Re: Polecam poczytać ;) IP: 67.159.5.* 06.10.09, 07:20
              A masz odwagę aby się przedstawić lub chociaż podać swój telefon czy mam złożyć
              wniosek w tej sprawie do prokuratury?
              • ketjowant Re: Polecam poczytać ;) 11.10.09, 11:46
                Gość portalu: RG napisał(a):
                A masz odwagę aby się przedstawić lub chociaż podać swój telefon czy mam złożyć
                wniosek w tej sprawie do prokuratury?
                Jaka tu jest potrzebna odwaga - napisał prawdę tylko w sposób delikatnie mówiąc
                bardzo kontrowersyjny.
                Jeżeli znasz historie czasów powojennych to powinieneś wiedzieć, że w tamtych
                czasach była tak zwana "reforma rolna" gdzie zabierali bezprawnie ziemię prawnym
                właścicielom a dawali też bezprawnie chłopom. Obecnie miasta się rozrastają i
                wchłaniają byłe tereny wiejskie gdzie za metr takiej ziemi płaci się nawet 100
                zł. Spadkobiercy tych terenów czują się jakby wygrali milion w totolotka. Co
                otrzymał robotnik, który np. mieszkał na Plantach w czasach przedwojennych,
                mieszkanie otrzymał od fabryki Broni. Nie będę pisał na temat meldowania ludzi z
                prowincji do kamienic gdzie właściciel niewiele miał do powiedzenia. Ci ludzie
                płacili bardzo niski czynsz za który nie było możliwości utrzymać kamienice w
                należytym stanie. W takich wypadkach "państwo" wykonywało remont danej kamienicy
                ale obciążało hipotetycznie ten budynek i prawdziwy właściciel budynku stawał
                na równi z lokatorami - o to chodziło "władzy" tamtych czasów.
                radomianin
          • Gość: igrek Re: Polecam poczytać ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.09, 15:58
            no cóż..........radomianie ogólnie źle jeżdżą, każdy jeździ na
            pamięć i nie mówcie że tak nie jest, schody zaczynaja się kiedy
            drogowcy zmieniają organizację ruchu............każdy widzi ile jest
            wtedy stłuczek............ja jeżdże na WRA i nie uważam sie za
            kierowcę "gorszej kategorii", przynajmniej zważam na znaki a nie
            cwaniakuje za kierownicą
            p.s. a Radom znam jak własną kieszeń:), znam też ludzi z Radomia
            którzy nie znają swojego mista:P ot, taka przewrotność
    • Gość: errr Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 10.10.09, 22:48
      wiecie co nieważne czy WR czy WRA(ngler) -ważne jest to że coraz więcej osób
      jeździ bez kierunkowskazów.

pół biedy jeżeli ty jesteś 200-300 m za nim gorzej jak zmienia pas ruchu bez
      kierunków, slalomem przy prędkości od 50km w góre.
      tylko mandat ale to taki 20 punktowy żeby się ćwok jeden z drugim nauczył
    • Gość: WRA- a jaka zmyłka Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 11.10.09, 01:10
      Urodziłam się i wychowałam w Radomiu na Żeromskiego. Jednak będąc na
      studiach przeniosłam się na wieś - nie wytrzymałam. Więc spowrotem
      wróciłam do Radomia po 5 latach, kupiłam mieszkanie na Sycyńskiej
      ale jak dotąd nie było czasu się przemeldować, więc nadal mam blachy
      WRA. Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłam swoją audiczkę z
      potłuczonym światłem, zarysowanymi drzwiami, wyrwanym lusterkiem i
      kapciem. Zdziwienie przemieniło się we wkur.... MNIE MACIE ZA
      WSIOKA?!!! ZADAWAŁAM SIĘ ZE SZCZENĄ, SZAKIM I TEGO TYPU
      TOWARZYSTWEM!!! JESTEM TYPOWĄ RADOMIANKĄ Z ŻEROMY!!! Tylko dlatego
      że coś mi strzeliło i zapragnęłam mieć domek na wsi - mam mieć teraz
      dewastowany samochód???!!!! Wróciłam spowrotem do Radomia i mam za
      swoje.... może zanim ktokolwiek zaszkodzi komuś kto ma balchy WRA to
      najpierw niech pomyśli, ze moze ten ktoś jest w takiej sytaucji jak
      ja!!!
      Mało tego.... jeżdżąc po Radomiu strasznie klnę na kierowców bo
      pierdoły jeździć nie potrafią. Ja- córka tirowca- we krwi mam jazdę
      i wkurza mnie gdy ktoś dopiero na zielonym wrzuca jedynkę. Kurna,
      nie można tego zrobic wcześniej żeby nie tracić czasu i ruszyć
      jeszcze na pomarańczowym??? A cwaniaki jadące do ostatka lewym pasem
      na Wierzbickiej w stronę E.Leclerka wchrzaniają się na beczelnego na
      prawy pas. Wymuszanie pierwszeństwa jest nagminne!!! A parkowanie
      jeszcze gorsze!!! Pod moim blokiem notorycznie stara baba parkuje
      swoje żółte COŚ pod skosem podczas gdy wszyscy inni prostopadle....
      ale jej nic nie zrobią bo przecież ona jest WR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: art Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.cdma.centertel.pl 12.10.09, 21:45
        Mieszkałem ponad trzydzieści lat w Radomiu. Od ponad pół roku
        mieszkam na wsi. Kiedyś miałem WR, teraz WRA. Jeżdżę tak samo - mam
        nadzieję - kulturalnie. Na koniec dwie uwagi:
        1. przykro czytać niektóre wpisy; domyslam się, że piszący z taka
        akresją jeździ podobnie;
        2. wydaje mi się, że ostatnio po Radomiu jeździ się lepiej; może te
        remonty pozwalaja nam wczuć się w sytuacje stojącego w
        podporządkowanej?
        • Gość: WR2453C Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 13.10.09, 09:04
          Kultura wypowiedzi na tym forum mówi jedno, wieśniakiem jest ten który obraża
          innych bez powodu.
          Nie wpuszczać WRA do Radomia takie żałosne krzyki słychać na tym forum.

A tak naprawdę ci co najbardziej krzyczą najgorzej jeżdżą.

Typowa obrona przez atak!!!
    • Gość: WRA Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.ats.pl 14.10.09, 20:51
      dziś musiałam obtrąbić nie kogo innego jak WR!
      a dlaczego?
      bo pajacyk skręcał w uliczkę przed którą jak byk stał zakaz skrętu w nią, a na
      asfalcie była wyraźna linia ciągła...
      ale który WR by patrzył na znaki...
      i jeszcze pewnie się dziwił czemu trąbię, zatarasował pół ulicy Malczewskiego.
      Brak słów, po prostu. Czy ma jakieś znaczenie jego wielkomiejska rejestracja?
      • Gość: beata Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.32.radom.pilicka.pl 19.10.09, 17:49
        Ludzie!!Dać Wam w łapki karabin i rozstrzelacie wszystkich jak leci!
        Czytam te wypowiedzi,a właciwie wrzaski i włosy mi dęba stają.Za
        każdym razem jak tu zajrzę widzę jedno -
        nienawiść,szyderstwo,kpinę...Czarna rozpacz.Jestem młodą osobą i nie
        mogę zrozumieć skąd w człowieku tyle nienawiści do drugiego
        człowieka.Czy ten świat oszalał????
        • Gość: ludź Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.ats.pl 19.10.09, 20:17
          Beatko,
          to nie jest nienawiść, na forum można wypowiadać się w różny sposób byleby nie
          obrazić nikogo, bo za to to niestety KK by się ukłoniło.
          A co do wrzeszczenia na siebie - nie każdy rozumie, że wyznacznikiem dobrej
          jazdy nie jest cwaniactwo tylko znajomość przepisów i stosowanie się do nich.
          Czemu "mądry" kierowca nie potrafi zrozumieć że światło pomarańczowe to nakaz
          zatrzymania się, a nie szybkie przyspieszenie by zdążyć przed czerwonym? Czemu
          kiwa na innego kierowcę z dezaprobatą, bo ten zastosował się do przepisów?
          Czemu "yntelygent" wrzeszczy na innego kierowce, że ten hamuje i ON się prawie
          nie wyrobił, bo gnał 90 w terenie zabudowanym?
          • Gość: tty Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.iem.pw.edu.pl 20.10.09, 11:20
            > Czemu "mądry" kierowca nie potrafi zrozumieć że światło pomarańczowe to nakaz
            > zatrzymania się, a nie szybkie przyspieszenie by zdążyć przed czerwonym?

Zgodnie z par. 95 Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z
            31.07.2002r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych (Dz. U. Nr 170, poz. 1393),
            sygnał żółty nadawany przez sygnalizator S-1 oznacza zakaz wjazdu za
            sygnalizator, chyba że w chwili zapalenia tego sygnału pojazd znajduje się tak
            blisko sygnalizatora, że nie może być zatrzymany przed nim bez gwałtownego
            hamowania; sygnał ten oznacza jednocześnie, że za chwilę zapali się sygnał
            czerwony. Dojeżdżając do skrzyżowania kierujący zobowiązany jest zachować
            szczególną ostrożność. Powinien liczyć się z możliwością zmiany sygnału
            świetlnego i jechać z prędkością zapewniającą panowanie nad pojazdem oraz
            bezpieczne zatrzymanie, uwzględniając wszystkie warunki, w jakich ruch się
            odbywa (rzeźba terenu, stan i widoczność drogi, stan i ładunek pojazdu, warunki
            atmosferyczne i natężenie ruchu) - art. 19 ustawy Prawo o ruchu drogowym z
            20.06.1997r. (Dz. U. z 2003r. Nr 58, poz. 515 - tekst jednolity).

a czemu w radomiu na swiatlach przejezdza tak malo samochodow? moze przez takich
            "przepisowych" kierowcow
            • vater1958 Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi 20.10.09, 19:15
              Gość portalu: tty napisał(a):
              a czemu w radomiu na swiatlach przejezdza tak malo samochodow? moze przez takich "przepisowych" kierowcow
              korki, a przynajmniej długie kolejki uniemożliwiają osiąganie prędkości, przy której nie można się zatrzymać widząc pomarańczowe światło
              problemem są ci "sprytni" i "dynamiczni", którzy widząc pomarańczowe i początek czerwonego - przyspieszają
              Przykład? Choćby skrzyżowanie ulic Słowackiego i 25 Czerwca.
              Światła są tak ustawione, że na zielonym przez skrzyżowanie przejeżdża ok. 6 samochodów jadących od strony Niedziałkowskiego, jeśli trzeba dodatkowo przepuścić 3 samochody jadące 25 Czerwca od strony dworca i skręcające w lewo już na czerwonym, dodatkowo ścinające skrzyżowanie (nawyk z czasów, gdy ta część Słowackiego była jednokierunkowa?) - to przepustowoś spada o połowę!
              A w drugą stronę? Na zielonym przejeżdża ok. 8-9 samochodów jadących z wiaduktu prosto, lub skręcających w lewo. Jeśli na czerwonym świetle, przekraczając linię ciągłą 2 "sprytnych" kierowców przejedzie prawym pasem i ustawi się na początku kolejki, to biorąc jeszcze pod uwagę, że stoją oni w miejscu z którego nie widać świateł nie są w stanie płynnie włączyć się do ruchu, dodatkowo przynajmniej 2 samochody skręcają jeszcze w lewo w kierunku wiaduktu już na czerwonym świetle - to sprawa jest jasna (pomijam tu autobusy miejskie, większość też bez żenady wjeżdża na początek - ale to jestem częściowo w stanie zrozumieć)
              Nie jest istotna rejestracja i kolor włosów
              Za kierownicą potrzeba odrobiny inteligencji, trochę zdolności przewidywania, a przede wszystkim KULTURY !
    • Gość: Zbig Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 19.10.09, 23:58
      Wpadłem na ten wątek dopiero teraz i się zdziwiłem: ilu jest tu "specjalistów" od jazdy samochodem!
      A jak się mądrzą!
      WR lepsze, nie, WRA lepsze, jedni to chamy, a inni idioci.....

Ja mam firmę, którą wyniosłem tuż poza granice Radomia, aby płacić nieco mniejsze podatki i oczywiście wszystkie sześć samochodów jest na rejestracji WRA.
      Najmłodszy kierowca w firmie ma 25 lat stażu, a wszyscy kierowcy mogliby tych "znawców" nauczyć nie tylko kultury jazdy, ale i kultury osobistej.
      Więc kochani "znawcy", którzy chcecie wprowadzać winiety dla WRA - nie macie żadnego pojęcia o tym, jaki kierowca siedzi za kierownicą WRA.
      O umiejętnościach jazdy nie decyduje rejestracja jego samochodu.
      • Gość: he-he Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: 195.93.162.* 20.10.09, 12:45
        Gość portalu: Zbig napisał(a):

>nie macie żadnego pojęcia o tym, jaki kierowca siedzi za
        kierownicą WRA.<

Czasami to widac od razu. Jak ma na głowie kapelusz, a żoneczka w
        futrze, to nawet na tablice nie ma potrzeby spoglądać.
    • brodacz_z_klewek Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi 27.10.09, 07:32
      Dla mnie najgorszym zjawiskiem na drodze nie jest rejestracja samochodu.Kobiety
      które najczęściej zrobiły prawo jazdy dzięki układom męża syna czy ojca
      wyjeżdżając na ulice są zagrożeniem nie tylko dla siebie samych a przede
      wszystkim dla innych.Ich beznadziejna jazda powoduje nie tylko korki w mieście i
      utrudnienia ale są zagrożeniem zdrowia i życia innych uczestników drogi.
      Jak Wam się wydaje na czym polega ta tragiczna jazda kobiet?
      • Gość: Rok Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 07:54
        Dlaczego kłamiecie?, zapoznajcie się z prezentacją i statystykami policyjnymi,
        kobiety jeżdżą bezpieczniej od mężczyzn:
        www.rzu.gov.pl/files/239__100__Akcja_BYC_KOBIETA_UBEZPIECZONA.ppt
      • moonshana Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi 27.10.09, 08:33
        tragiczna" jazda kobiet polega na: nie przekraczaniu dozwolonej prędkości, nie
        wciskaniu pedału gazu widząc zapalające sie pomarańczowe światło, polega na
        zwalnianiu widząc przejście dla pieszych, szkoły itp.
        dlatego tacy jak brodacz_z_klewek musi wlec się za taką "zawalidrogą', nie
        przejeżdża na pomarańczowym (bo wredna baba zawalidroga stoi przed nim), nie
        jedzie 65/h bo podły babsztyl przed nim wlecze się 50/h i .... tragedia!!! w
        związku z powyższym jest w miejscu docelowym 4 min później!!! a mógłby być
        wcześniej... ale podłe zawalidrogi jeżdżą zgodnie z przepisami i zatruwają mu życie.
        • Gość: MANIUŚ Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.31.radom.pilicka.pl 27.10.09, 11:21
          POWIEM CI COŚ "NIEWIASTO".GDYBYŚCIE JEŹDZIŁY 50/G TO MAŁE PIWO.ALE WY JEŹDZICIE
          20/G.W OGÓLE NIE PATRZYCIE W LUSTERKA.NA ZIELONYM RUSZACIE KIEDY JUŻ ZAPALA SIĘ
          POMARAŃCZOWE.A WSZYSTKO TO ROBICIE NA LEWYM PASIE.
          • Gość: pysiek Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: 188.33.18.* 27.10.09, 11:37
            Maniuś, nie drzyj się tutaj, idź lepiej ze świstakiem pozawijać w te sreberka...
          • Gość: Jasio Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 13:42
            Albo tak parkujecie jak WR 7898...
    • Gość: lilly Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.10, 11:37
      największy problem jest z nimi na rondach, na Wernera, k. centrów
      handlowych. niedługo problem się skończy bo centra przeniosa się do
      wiosek i tam będzie radom jeździł i płacił winietki parkingowe.
      • Gość: Pelo Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.10, 15:33
        Czy policja zrobi kiedys porzadek z wiesniarami gadajacymi przez
        komorki?Nie dsc ze wiesnia, nie dosc ze blondynka, to jeszcze gada
        przez komorke i snuje sie 20km/h.Wiocha totalna WRA won z Radomia
        • Gość: wieśniarazkasą Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 16:15
          Jacy wy jesteście żałośni, Radomianie zabidzeni..gnieżdzicie się po
          zatłoczonych, brudnych blokowiskach, jedyne czego się nauczyliście,
          to pyskowac. Zazdrościce wszystkom i wszystkiego..Warszawiakom kasy
          i pracy, wieśniakom kasy, domów, samochodów. Weżcie się do roboty i
          wrzuccie na luz. Przyrost inteligencji ubywaniem zółci się mierzy.
          • Gość: platformiak Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.10, 18:36
            Paszporty na rogatkach dla wszystkich wiesniakow.
    • Gość: Radomianin Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 23.01.10, 20:52
      Wstydzę się za was Radomianie
    • Gość: . Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 24.01.10, 15:59
      hehe... warszawiacy na widok rejestracji WR reagują dokładnie tak
      samo.....wnioskuje z niektórych wypowiedzi,ze niestety maja recję
      • Gość: Wiesio Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 26.01.10, 13:20
        Pokaż mi swój dowód a powiem Ci gdzie mieszkasz :)
        • Gość: Chłop z miasta Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.radom.vectranet.pl 26.01.10, 13:24
          Co Wy tak do tego wra sie czepiliście ??:) ja wole WGR, WKZ, WZW,
          te z WGR najlepsze są bo spod warszawy :D
      • Gość: kierowniczka Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.ats.pl 26.01.10, 20:44
        nie wazne czy WRA czy WR wazne czy samochod duzy i brak mozgu. Co z
        tego, ze z przeciwka jedzie samochod i koleiny sa jak diabli (lod,
        snieg itp dla niewtajmniczonych) ja jade i sie mieszcze reszzta mnie
        g...o obchodzi. Banda wiesniakow siedzi za kierownica wszystkich
        samochodow ponad przecietne gabaryty. Inni jeszcze weselej podchodza
        do zimy - nie maja pojecia co to zima, lod, snieg !!! Jade
        Zbrowskiego codziennie a mijaja mnie ludzie bez odsniezonych szyb,
        nie widac ich twarzy NIC !!! Ale jada :) Masakra wiekszosc osob
        obecnie uzytkujacych ulice naszego miasta powinno isc naspecjalne
        szkolenia dotyczace uzytkowania drog w "brzydka pogode" - pisze tak
        poniewaz kiedys zimy tez takie byly a teraz szok dla wszystkich
        • vater1958 Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi 27.01.10, 14:35
          :-)))
          jakieś kompleksy?
          • Gość: kierowniczka Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: *.ats.pl 27.01.10, 16:02
            Kompleksy ?? Sama mam spory samochod i moge miec wiekszy ale nie mam
            takiej potrzeby poniewaz jak narazie nasi kierowcy udowadniaja
            jedynie ze im wiekszy samochod tym mniejszy mozg :) Przykre oj
            przykre ale prawdziwe. A kupno duzego samochodu nie jest niestety
            adekwatne do umiejetnosci parkowania (zajmowanie 3 miejsc i
            bynajmniej nie z przyczyn gabarytow samochodu - ale braku
            podstawowej umiejetnosci parkowania nim), jazda po 2 pasach bo ....
            no wlasnie nie wiem co sobie taki imbecyl mysli - wyjasnijcie mi.
            Zenujace poprostu dlatego jak widze wlasciciela takiego samochodu ew
            wlascicielke to patrze na nich z kpiacym usmiechem - zawsze sie
            pesza ( i to jest najzabawniejsze ). Pozdrawiam kierowcow :)
            • vater1958 re: duży samochód? 27.01.10, 16:46
              :-)))
              parkowanie na 3 miejscach, jazda po 2 pasach...
              nie uważasz, że jest to raczej problem tzw. kultury (albo słomy w butach), nie
              wielkości samochodu?
              Przecież i wśród kierowców TIR-ów jest chyba sporo OK...
              P.S. uważaj, jeśli któryś źle zrozumie Twój "kpiący" uśmiech i zrozumie go
              inaczej, możesz spowodować wypadek :-)))
              • Gość: kierowniczka Re: re: duży samochód? IP: 93.105.142.* 28.01.10, 08:11
                Moze i jest to brak kultury ... inny czynnik lagodzacy - nasze drogi
                nie sa przystosowane do takich samochodow do tego doszly koleiny i
                zaspy co uniemozliwia zjechania z drogi. Aczkolwiek podsumowanie
                dzisiejszej jazdy: komorkowiec tylko jeden, przepuszczanie innych
                wlaczajacych sie do ruchu na plusie, jedynie pani w KIA sorento nie
                wie po co ma wycieraczki z tylu szyby i ogrzewanie, o odsniezeniu
                tylu samochodu nie wspomne ale widocznie nie uzywa lusterka i nie
                miala takiej potrzeby.
                Milej jazdy
                • vater1958 Re: re: duży samochód? 28.01.10, 09:41
                  uff - odetchnąłem, i mój samochód do najmniejszych nie należy...
                  ale Twój uśmiech zobaczę z przyjemnością :-)))
                  • Gość: kierowniczka Re: re: duży samochód? IP: *.ats.pl 28.01.10, 19:19
                    Moj usmiech nie znika z twarzy zawsze gdy jade samochodem nim nie
                    natrafie na...... . Jazda samochodem sprawia mi ogromna
                    przyjemnosc :)) Zycze tego wszystkim kierowcom :)
    • Gość: ackeka tak jak w anglii IP: *.radom.vectranet.pl 26.01.10, 22:16
      proponuje Wam wszystkim zastanowic się po co są tablice rejestracyjne,one maja być jedenie oznaczeniem pojazdu,my mamy pesel a pojazd rejestrację,w Polsce dzięki pomysłowi naszedo rządu utrzymujemy całą bandę nierobów(czyt.urzędników),którzy zmieniają dane rejstracyjne,brak tu logiki,rejestracja nie powinna się zmieniać onajest związana z pojazdem,namniepotrzebne są do niczego dane skąd dany pojazd pochodzi,w Anglii po rejestracji znany jest rocznik wozu,i to wystarcza
      • daniel.wozniak Re: tak jak w anglii 27.01.10, 14:04
        ludzie błagam więcej takich wątków to każdy będzie miał się z czego śmiać:)
        Masakra jakaś, ciekawe czy jak by ktoś pozznał super dziewczynę zakochał się a
        później zobaczył rejestrację WRA to co odkocha się??

Czekam na więcej
        • szynszylicaaa Re: tak jak w anglii 27.01.10, 14:18
          Poziom tej dyskusji jest doprawdy żenujący...
          Ja nie zauważyłam tu powodów do śmiechu i nie sądze, żeby powstawanie kolejnych wątków o podobnej temtyce było dobre.
          Większość wpisów wprawiła mnie w głęboki szok, skąd u ludzi tyle agresji, egoistycznego myślenia, skąd w ogóle pomysł szufladkowania kierowców i ich sposobów bycia, na podstawie nr rejestracyjnego samochodu - to jakiś obłęd... Obłęd, który jak widać wywołuje masę skrajnych emocji - tylko dlaczego i po co?

"Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie"
    • Gość: Odessa Re: Kobieta za kierownica, blondynka w samochodzi IP: 192.249.57.* 07.03.14, 07:04
      Jakie doszły nowe rejestracje wiejskie na które trzeba uważać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka