Dodaj do ulubionych

Studia: przygoda czy produkcja magistrów?

19.10.09, 18:22
Forum internetowe Gazety to rynsztok.Jak ktoś przy zdrowych zmysłach coś
takiego może brać za coś poważnego.Uwaga wszyscy rektorzy szkół wyższych w
Radomiu.Sami widzicie że nie można poważnie traktować gazety wymiotnej dla
której opluwanie Radomia to już za mało i wzięli się teraz za wasze uczelnie.
Obserwuj wątek
    • ulanzalasem Studia: przygoda czy produkcja magistrów? 19.10.09, 19:06
      michnikowszczyzna_to_zgnilizna - tatuś pracuje na uczelni i boisz się o posadę?
      Gdyby komisje (PKA) należycie przeprowadzały swoje kontrole to oceny byłyby w
      90% "Oceną warunkowa"...a 10% to likwidacja!
      Większość odwala robotę, coś tam mówią do siebie, 10-20 osób na 100 się
      uczy...reszta zdaje ( od 3 do 5 ) za ładne oczy. Jak radomski student pochwali
      się w innym mieście za co jest przepuszczany to inni robią wielkie oczy.
      Gdyby na bieżąco zewnętrzne firmy weryfikowały poziom nauczania, aktualność
      programów, dobór przedmiotów do kierunki czy wreszcie wiedzę miejscowych
      studentów to wyniki byłyby identyczne jak te z ostatnich badań ;]
    • Gość: ?_? po radomskiej ucelni zmywak w stolicy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 19:49
      oto nowe hasło zachęcające do studjowanja w Radomiu!!
      • Gość: Bredge Re: po radomskiej ucelni zmywak w stolicy!! IP: *.31.radom.pilicka.pl 19.10.09, 20:04
        Najpierw ci z wybiórczej naplują na wszystkich dookoła a później tworzą artykuły
        i niby alarmują: dzieci dokąd uciekacie?
        • Gość: beck Re: po radomskiej ucelni zmywak w stolicy!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.09, 21:09
          Kończyłem uczelnię warszawską i zaręczam że poziom np. Uniwersytetu
          Warszawskiego nie rzuca na kolana. Każdy radomianin z maturą jest w
          stanie skończyć wymienioną uczelnię. problem, że ciężko się dostać i
          nie każdego stać. co do poziomu radomskich uczelni trudno mi sie
          odnieść. Poziom z pewnością jest różny ale z roku na rok się
          poprawia. czemu mają służyć tego typu artykuły w mediach?
          najprawdopodobniej brak pomysłu na temat a i może "zamówienie".
          wszak nie wszystkie uczelnie zostały wymienione? na pewno nie
          zachęcają do studiowania w Radomiu. czy o to chodzi???????
          • zjemwaswszystkich Re: po radomskiej ucelni zmywak w stolicy!! 20.10.09, 03:27
            "czemu mają służyć tego typu artykuły w mediach?" - A poczytaj sobie może czemu
            służą artykuły w mediach, to będziesz wiedział. Rozumiem, że Twoim zdaniem
            należy pisać tylko artykuły pochwalne.

"na pewno nie zachęcają do studiowania w Radomiu. czy o to chodzi?" Może właśnie
            o to chodzi? I może jest to dobra rada? Dlaczego mają zachęcać do studiowania w
            Radomiu, jeśli autor uważa, że nie warto? Jego prawo. Ty pewnie byś chciał, żeby
            zachęcać piłkarzy z całej Polski do występów w Radomiaku i Broni, pływaków do
            trenowania na radomskich basenach, lekarzy do pracy w radomskich szpitalach...
            Zejdź na ziemię!

Autor wyrobił sobie takie zdanie i je przedstawił. A kto z tej opinii skorzysta,
            to już inna sprawa. A Ty już "zamówienie", "czemu to ma służyć" itd... Zwracam
            Ci jeszcze uwagę, że za czasów socjalizmu w Polsce cenzura operowała właśnie
            takim zwrotem: "czemu to ma służyć" (w tłumaczeniu: po co pisać, że traktor się
            zepsuł, jak tylko jedno koło się zepsuło - przecież trzy są dobre! Na to samo
            wychodzi, ale jak brzmi!)* przykład z traktorem zapożyczyłem z twórczości
            kabaretu Tey.
        • Gość: przedsiębiorca Re: po radomskiej ucelni zmywak w stolicy!! IP: *.radom.vectranet.pl 19.10.09, 21:20
          owszem to prawda !!!
          w mojej firmie zatrudniałem absolwentów -dokładnie 6- z naszych prywatnych uczelni i 1 z politechniki, na 6ciu sprawdziła się tylko 1 osoba, która po 1,5 roku pracy wyemigrowała do Dani, reszta nie potrafiła policzyć % nie mówiąc o naliczeniu podatku VAT czy prawidłowym wystawieniu faktury, załatwieniu spraw w banku,napisaniu pisma czy uzgodnieniu zakresu usługi dla klienta, z zaangażowaniem w naukę było jeszcze gorzej, ambicje dotyczyły wyłącznie wynagrodzenia. Dzisiaj zamiast tych "świetnie" przygotowanych na wszystko absolwentów mam mniej ale dobrze wykształconych-nie w Radomiu- pracowników, z doświadczeniem i pomimo wieku (średnia 45 lat)chętnych zdobywać wiedze,kształcić się i co więcej współodpowiadać za firmę.
          • Gość: ex-student nie zgadzam się IP: *.radom.vectranet.pl 19.10.09, 23:39
            Studiowałam na trzech uczelniach: dwóch radomskich i jednaj spoza Radomia i
            właśnie na politechnice najwięcej się nauczyłam i zdobyłam najwięcej
            doświadczenia. Nie wiem kogo zatrudniłeś, ale zdaje się, że nie mnie, bo jak na
            razie wszyscy moi dotychczasowi i obecni pracodawcy i współpracownicy są
            zadowoleni, a ja jestem zadowolona, że mam podstawy ku temu by kształcić się
            dalej i to robię, ale to wszystko zależy od chęci i zaangażowania. Bo jak się
            komuś nie chce uczyć i lawiruje to tak samo będzie idiotą po Politechnice
            Radomskiej jak i po Uniwersytecie Warszawskim. Na każdym roku i na każdej
            uczelni są tacy którym zależy bardziej i mniej...
            • Gość: artur Re: nie zgadzam się IP: 193.111.144.* 20.10.09, 10:43
              Jest zasadnicza róznica-bardzo dobrzy i dobrzy studenci po pierwszym
              roku lub po I stopniu idą z PR na te najleppsze w rankingach
              uczelnie, a do nas przychodza zazwyczaj najsłabsi z tych dobrych
              ośrodków i to jest normalne, takie są fakty , z tego wniosek że na
              tych najlepszych trudniej być idiotą.
              • Gość: gość Re: nie zgadzam się IP: *.radom.vectranet.pl 20.10.09, 16:02
                ktoś tu pisał o dostwaniu wpisów na ładne oczy... jestem studentem V roku
                jednego z wydziałów na politechnice i ani razu nie dostałem wpisu za free. Boże
                chyba mam brzydkie oczy...
                • Gość: gość Re: nie zgadzam się IP: *.radom.vectranet.pl 20.10.09, 17:06
                  ja też skończyłam politechnikę, na ładne oczy nigdy nie dostałam wpisu, trzeba
                  było na ten wpis naprawdę się napracować, dużo się nauczyłam, bardzo dużo,
                  nauczyłam się też pokory, a kadra naprawdę świetna, teraz uczę dorosłe osoby i
                  młodzież, mam podobne podejście do pracy jak moi wykładowcy, mam efekty :)) 100%
                  zdawalności słuchaczy na egzaminach zewnętrznych (ogólnopolskich, a
                  ogólnopolskie 73% zdawalności), ale niestety o niektórych uczelniach słyszałam
                  niezbyt dobre opinie, nawet o sgh w w-wie słyszałam niezbyt dobre opinie
                  ostatnio, pozdrawiam :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka