Dodaj do ulubionych

Radom zasypany, na drogach ślisko

17.12.09, 13:49
czarna seria pieszych - czemu mnie to nie dziwi. fatalnie rozwiazane przejscia dla pieszych, a i sami piesi chodza jak polamani. jeszcze sie poubieraja na czarno i wydaje sie im ze ich widac z 10km
Obserwuj wątek
    • Gość: andrzej Re: Radom zasypany, na drogach ślisko IP: *.radom.vectranet.pl 17.12.09, 14:36
      a i sami piesi chodza jak polamani. jeszcze sie poubieraja na czarno i
      wydaje sie im ze ich widac z 10km

co to znaczy chodzić jak połamani?

Jak oni mogą przechodzić przez przejście? Bezczelni
      • Gość: mm Re: Radom zasypany, na drogach ślisko IP: *.radom.vectranet.pl 17.12.09, 15:20
        jak święte krowy w Indiach chodzą zamiast jak już są na pasach to przejść w lini
        prostej jezdnie a nie spacerki i jak najszybciej zejść z drogi bo drogi są dla
        samochodów . a przejścia to tylko zło konieczne.Ale nie wyjdzie taka 18 i ma
        cały świat w d...e albo przynajmniej samochód który nadjeżdża i tak to się kończy
        • Gość: OAK Re: Radom zasypany, na drogach ślisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 15:33
          Znów potrącenie..przed chwilą na Chrobrego przy Tęczy...
          • Gość: b-ania Re: Radom zasypany, na drogach ślisko IP: *.radom.vectranet.pl 17.12.09, 17:00
            może ślisko było. dla obydwu.
            • Gość: Iwan Re: Radom zasypany, na drogach ślisko IP: 79.110.206.* 17.12.09, 20:01
              Gdzie są służby porządkowe
              Nie które ulice przy granicach miasta( Witosa, Barlickiego, Klwatecka) w ogóle
              nie odśnieżone
              Rozumiem ze centrum ważne ale tu tez ludzie mieszkają
    • tomus2221 Na ulicach Radomia mroźno i bardzo ślisko 17.12.09, 21:39
      To pewnie dlatego, że w niskiej temperaturze sól tak szybko nie
      rozpuszcza lodu - mówił nam w czwartek przed południem Aleksander
      Bacciarelli.
      Kurcze,a w Krakowie dziś mieli chyba inną sól bo drogi były czarne.
      • Gość: tor Re: Na ulicach Radomia mroźno i bardzo ślisko IP: 193.111.144.* 18.12.09, 10:59
        Snieg i sól wg żródeł chemicznych tworzą ciecz do-18C, najlepiej to
        zgarnąć śnieg na pobocze a nie sypać na zaspy sól z piaskiem.
        Za co te firmy biorą pieniądze skoro w połowie grudnia przy
        dokładnych prognozach meteo zostają zaskoczeni zimą? wczoraj było
        tragicznie na drogach, dzisiaj odrobinę lepiej bo przestało padać.
    • Gość: kierowca Re: Radom zasypany, na drogach ślisko IP: *.ats.pl 17.12.09, 21:59
      mialam niebywala przyjemnosc jezdzic dzis samochodem caly dzien.
      Warunki fatalne, predkosc 20-30 max 40km/h, to co sie dzialo na
      drogach to jakis koszmar.
      kierowcy zazwyczaj panowie nie przyzwyczajeni do korkow, malej
      predkosci kombinowali, cudowali jak mogli nie przestrzegajac
      przepisow. Blokowanie skrzyzowan to juz norma - a moze sie uda
      jeszcze dopchac na ostatniego i stanac na srodku skrzyzowania i je
      calkowicie zablokowac. Niestety piesi jeszcze gorzej, hamowanie
      fatalne nawet przy malej predkosci a tu prosze bardzo idzie sobie
      Pan na pasach( o dziwo) ale na czerwonym swietle! Przelatywanie
      przez ulice mimo, ze do pasow jest 20m to norma - ludzie glowy
      uzywajcie, samochod nawet przy malej predkosci moze sie nie
      zatrzymac i nie z winy kierowcy ot warunki pogodowe i opoznienia w
      odsniezaniu.
      Zycze wszystkim dotrwania do Swiat !!!
      • Gość: MIS Re: Radom zasypany, na drogach ślisko IP: *.radom.vectranet.pl 17.12.09, 22:21
        pieszy na jezdni ,nie zaleznie od pory roku jest intruzem ,tak jak na torach
        kolejowych ,i koniec moze wreszcie zaaczna karac tych matolow ,sw krowy,ktory
        kierowca chce zabic ,potracic ,jak bym mial takie zamiary jezdzil bym
        chodnikami,k....wa wola po torach pod wiaduktem w ul slowackiego bo bezpieczniej
        ,pociag widza ,a bandziorow w tunelu nieee,a o tym nikt nie mowi czarna dziura
        zapomniana,a ja chodze
    • Gość: Goska Re: Radom zasypany, na drogach ślisko IP: 203.185.255.* 17.12.09, 22:34
      Czy Ty jestes chory czy w mozgu Ci sie kompletnie polamalo. Jacy Ci
      ludzie nienormalni prawda? , nie dosc ze chodza po ulicy i jak w
      ogole smia, to jeszcze na dodatek na czarno sie ubieraja , no
      popatrz cepie jakie to trudne do zrozumienia dla Ciebie.
      Czy Ty wiesz co ty wypisujesz tu czy jestes pijany w sztok.
    • Gość: Xerxes Pytanie retoryczne IP: *.radom.vectranet.pl 18.12.09, 20:16
      Mam pytanie:
      dlaczego kierowcy, aby jechać samochodem po jezdni muszą najpierw skończyć kurs, zdać egzamin i potem jeszcze odczekać na dokument "prawo jazdy", bez którego nie wolno im korzystać z jezdni.
      A piesi nie kończą kursu, nie zdają egzaminu i nie mając żadnych uprawnień włażą na jezdnię "jak te święte krowy" (to był cytat) i do tego ubrani na czarno ?????
    • j.an Na ulicach Radomia mroźno i bardzo ślisko 18.12.09, 21:26
      To pewnie dlatego, że w niskiej temperaturze sól tak szybko nie rozpuszcza
      lodu - mówił nam w czwartek przed południem Aleksander Bacciarelli, zastępca
      dyrektora Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji.Taką opinię wydał jeden ze
      specjalistow MZDiK nic innego nie wypada jak grzać sól i posypywać.
      • lukrecja34 Re: Na ulicach Radomia mroźno i bardzo ślisko 19.12.09, 08:08
        nie pieńcie się tak-zaraz się dowiemy zapewne,że tylko Radom taki
        zasypany i zaskoczony zimą..dobrze,że w Wa-wie się super jeździło..
        • Gość: Amelia Re: Na ulicach Radomia mroźno i bardzo ślisko IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.12.09, 15:36
          Co roku drogowców w grudniu "zaskakuje" zima i co roku przychodzi nam się
          borykać ze śliskimi nie odśnieżonymi drogami, a tak naprawdę mało kto potrafi
          jeździć w takich warunkach samochodem. Na kursie prawo jazdy nie ma ani słowa o
          tym jak nie wpaść w poślizg. Na szczęście powstaje coraz więcej Akademii
          Bezpiecznej Jazdy, ja miałam okazję brać udział w czymś takim i teraz czuje się
          o wiele pewniej. Polecam wszystkim taki kurs, szczególnie że od niedawna odbywa
          się coś takiego na naszym torze kartingowym w Radomiu - www.tor.radom.pl.
          Wiem, że nie powinno się tu niczego reklamować, ale moim zdaniem gdyby wszyscy
          przeszli taki kurs to na naszych drogach było by o wiele bezpieczniej. Zamiast
          narzekać lepiej zrobić coś konstruktywnego. Tam w odpowiednich warunkach
          instruktorzy spokojnie pokazali mi, jak jeździć maksymalnie bezpiecznie po
          śliskiej drodze, a mój mąż tylko na mnie krzyczał nie wnosząc tym nic do sprawy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka