Dodaj do ulubionych

SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej???

26.01.10, 21:03

Jutro mija miesiac od wybuchu gazu w lokalu przy ul. Zeromskiego 109
ale narazie nie widac zadnych posuniec w działaniach administracji
osiedla. Czy ktos wie kiedy planuja rozpoczac remont i czy w ogóle
go zaczną???
Przy takim tempie prac to mieszkancy wprowadzą sie moze dopiero na
gwiazdkę.

Obserwuj wątek
    • Gość: Sava Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.tronic.pl 26.01.10, 22:32
      A czy Wy członkowie spółdzielni, poszkodowani w wyniku tego tragicznego wypadku
      podejmujecie jakieś działania?
      Dlaczego nie organizujecie grupy, która powinna codziennie być u prezesa i
      naciskać aby rozpoczął się remont Waszego budynku.
      A gdzie jest rada nadzorcza?
      Podjęła jakieś działania w Waszym interesie, naciska na prezesine czy tylko
      bierze diety za posiedzenia i udział w pokornym głosowaniu idiotycznych pomysłów
      prezesa?
      Działajcie, organizujcie się nie czekajcie na kolejną rocznicę wybuchu, bo
      wkrótce zastanie Was kolejna zima.
      Powodzenia!
      • Gość: maly greg Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.10, 18:51
        30. Stycznia 2010 r od godz 7.00 Lokatorzy z parteru, pierwszego i
        drugiego pietra beda mogi powrócic do swoich mieszkań w bloku pod
        109, ALe nadal nie beda mieli gazu a co za tym idzie ciepłej wody.
        Spódzielnia próbuje szybko wprowadzic ludzi by jak najszybciej
        ponownie sciagac haracz za czynsz
        • Gość: Członek Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 29.01.10, 22:34
          Ludzie nie dawajcie się Prezesowi. Po co Wam gaz w łazience ? Niech
          Prezes podłączy wam ciepłą wodę z węzła cieplnego
          • Gość: Srtach Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 30.01.10, 23:38
            Pod warunkiem, że za to załacicie z własnego funduszu remontowego,
            to nawet złote klamki mogą być.
            • Gość: przyjaciel nemo ;) Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: 195.93.162.* 31.01.10, 01:39
              Gość portalu: Srtach napisał(a):

> Pod warunkiem, że za to załacicie z własnego funduszu remontowego,
              > to nawet złote klamki mogą być.

Srtach, no prosze, coraz lepiej. Wyrzuć z tego nicku
              literkę "t" i wyjdzie to, czym jestes;)
            • Gość: & Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.tronic.pl 31.01.10, 18:51
              Stachu w której spółdzielni rządzisz funduszem remontowym.
              Bo na pewno nie w SM Nasz Dom?
              Masz może jakiś własny fundusz remontowy, że proponujesz złote klamki?
              • Gość: maly greg Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 01.02.10, 12:55
                wystarcza srebne klamki
                a tak do rzczy to blok ponownie został zamknity przez "szanownie
                panujacy" zarzad SM NASZ DOM / a powinna sie nazywac FOLWARK
                PREZESOWSKI/.
                Prezesi zwolnili juz firme ochroniarska i kazali lokatorom samym
                pilnowac bloku w nocy, jak lokatorzy powiedzieli ze nie to
                administracja załozyła drugi zamk w drzwiach i powiedzieli zeby ich
                teraz pocałwoiac w d.... a do miszkan wróca jak definitywnie
                zakonczy sie remont.
                • Gość: & Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.tronic.pl 01.02.10, 19:43
                  Widocznie firma ochroniarska nie chciała "odpalić doli" dlatego umowa została
                  zerwana. Ich chamstwo i arogancja wobec lokatorów nie ma granic, dlatego
                  niezbędne są taczki do wywiezienia z folwarku, a wtedy niech oni się
                  całują w d...........
                  • Gość: obserwatorka z SM Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 09:28
                    POCZEKAJMY DO WIOSNY NA REMONT KAPITALNY TEJ CZĘŚCI DOMU A POTEM
                    MIESZKAŃ.Budynek był ubezpieczony i część forsy odda ubezpieczyciel .
                    • Gość: grześ nadeszła pora na prokuratora IP: *.ats.pl 02.02.10, 12:01
                      Dyzma rządzi jak umie. Pomaga mu psełdofachowiec zastępca. Cały fundusz remontowy trafia na docieplanie. Wszystkie roboty przejmuje ta sama firma. Nie wystarcza na modernizacje starych instalacji gazowych. Większość instalacji ma łączenia gwintowane, obecnie niestosowane. Większość instalacji wykonano kilkadziesiąt lat temu. Kontrole szczelności wykonywane raz na rok są jedynie zabezpieczeniem tyłków, nie poprawiają stanu technicznego. W takich budynkach nie można czuć się bezpiecznym. Jaki będzie efekt pracy prokuratora? Czy zarząd znowu się wyślizga?
                    • Gość: Fąfel Ubezpieczyciel odda Wam gó... a dlaczego ? IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.10, 16:45
                      Ubezpieczyciel nic wam nie odda bo jest hak w warunkach ubezpieczenia.
                      Eksploatacja budynku winna być prowadzona zgodnie z przepisami
                      • Gość: :))) Niech żyje sojusz Gierka z Kaczyńskim IP: 46.112.35.* 02.07.10, 22:33
                        Drogi przyjacielu ! Zrób co w Twojej mocy 4 lipca aby pierwsza dama
                        nie sikała do kuwety :)))
                • Gość: Szparka sekretarka Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 07.02.10, 15:22
                  Prezes hiszpańska bródka to prawdziwy fachowiec ! Możecie mu skoczyć
                  na kant spodni
    • Gość: gość Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: 195.3.153.* 02.02.10, 11:51
      na początku była mowa ,że pól roku to minimum, później ze do jesieni nikt sie
      nie wprowadzi, a teraz gdy udało sie coś przyspieszyć to jest afera. Daje się
      zauważyć, że najwięcej krzyczą osoby najmniej poszkodowane. Rozumiem rodziny z
      dziećmi, ale sa rodziny , ktore moga sie wprowadzić już teraz nawet bez gazu,
      ale inni przejeli pałeczkę i koniec.Może kiedyś rozsądek przebije glupote , ale
      to jeszcze daleko.
      • Gość: mieszkaniec 109 Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 02.02.10, 20:44

To polecam moge wynajc za free to mieszkanie bez gazu i ciepłej wody
        i do remontu i zapraszam poprzedniego forumowicza do zamieszkania z
        małymi dziecmi w takim mieszkaniu.
        Ja rozumie racje społdzielni a zrozumncie nasze. Nikt tak naprawde
        ze społdzielni nie zwołal zebrania mieszkanców 109 i nie
        poinformował o pracach. Społdzielnia stawia ludzi przed faktami
        dokonanymi. Nikt ze społdzielni nie powiedział ze jak nie wrócimy
        to zablokuja klatke ponownie. Tutaj chodzi o odrobine przyzwoitosci

Tak naprawde nikt nie ma w Polce przymusu zamieszkiwania w danym
        miejscu a spoldzilenia chciała by lokatorzy którzy zamieszkaja
        pilnowali dobytku innych.
        Czyli co jak sie zgodze zamieszkac a na weekend wyjade do znajomych
        to tez mam "czuwac" nad dobytkiem innych.
        Jaki to problem dac klucz do klatki wejsciowej lokatorom, lub dalej
        utrzymywac portiera np tylko w godz nocnych /inne bloki maja
        monitoring i ochrone całodobową/.
        Widac w społdzielni kryzys i trzeba ciąc koszty.
        Szkoda słow... Nie zycze innym takich problemów...
      • Gość: to tylko ja Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 02.02.10, 20:44
        do Gościa
        nie wiem kim jesteś ani gdzie mieszkasz ale zapewne masz ciepłą wode
        i masz możliwość ugotowania żarcia. Nie wiem czy kogo rozumiesz
        przez sformułowanie - najmniej poszkodowani - bo wystarczającą
        dolegliwościa jest fakt, że mieszka się w wynajętym. Kolejna rzecz
        to co z tego że mamy drzwi i okna ale sa popękane ściany albo inne w
        środku uszkodzenia i mieszkanie i tak musi być poddane remontowi.
        Wiesz osobiście nie wyobrażam sobie gotowania zupy w czajniku. Czy
        ktoś zapłaci za podwyższone rachunki za prąd? gaz póki co jest
        najtańszy.
        • Gość: SPRAWA PILNA Smiecie w workach leżą na Niedziałkowskiego 19/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 10:22
          Ktos chyba ze sklepu wywalił koŁo pojemnika kikadziesiat worków ze
          śmieciami. Leża tam kilkanascie dni.Tylko patrzec jak szczury
          zatakuja wory.Moze jakaś ekipa ze spóldzielni wwali te wory do
          pojemników na smiecie i rano je wywiozą smieciarki.Jak spadnie
          snieg i to zamarznie będzie problem .SPRAWA PILNA!!!
          • Gość: Luneta osiedlowa Re: Smiecie usunięte .Dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 09:55
            Trzeba było te sklepowe brudasy pogonić.
    • max-kom Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? 05.02.10, 12:38
      SM Nasz (Wasz) Dom, ma osobliwe podejście do mieszkańców....
      Ostatnio przyszła podwyżka czynszu - gdzie 1/4 czynszu zjada cieć,
      który NIE ROBI NIC. Nie ma możliwości dostania nagrania z
      monitoringu bo
      1) na parking kamera jest zepsuta
      2) na piętrach nie umieją otworzyć (najprawdopodobniej nie nagrywają
      wcale)
      3) na kobitę latającą w samym staniku na korytarzu z dzieckiem na
      ręku o 1 w nocy nie reagują
      4) nie sprzątają (kiedyś była miła pani sprzątaczka, która ogarniała
      wszystkie schody na piętrach i windy - teraz jest mniej miła, która
      sprząta tylko cieciówkę na parterze)
      5) nie robią obchodów

i nie wiem po co są

można by wyliczać
      • Gość: Ziutek SM Nasz Dom robi was w jajo IP: *.radom.vectranet.pl 05.02.10, 16:42
        SM Nasz Dom robi Was w jajo we wszystkich tematach. Pan płk Julian Wiatr
        jest szefem miesięcznika technicznego, projektantem, autorem wielu
        publikacji technicznych,książek byłym szefem Wojskowego Biura Projektów.
        Pan Wiatr w numerze 3/2009 miesięcznika Elektroinfo pisze cytuję:
        Przykładem bezmyślnie prowadzonej termomodernizacji budynku może być
        przykrycie styropianem zwodów odgromowych. Wskutek wyładowania
        atmosferycznego przepływający przez przewody odprowadzające prąd o
        znacznej wartości spowoduje zapłon styropianu a w konsekwencji pożar
        budynku - koniec cytatu. Jak SM Nasz Dom wykonywała prace dociepleniowe ?
        Atrakcje dopiero Was czekają drodzy członkowie SM Nasz Dom. Atrakcje nie
        nastąpią od razu bo Polska to nie Australia i pioruny walą znacznie
        rzadziej.
        • Gość: Do Ziuta Re: SM Nasz Dom robi co może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 09:03
          Ziutek widzę ,ze Ty chciałbys aby do tego domu weszli murarze i
          inni fachowcy by zacząć chałupę remontować albo robierać i
          stawiac możę nowe mieszkania.ZIMMMMMA to raz, a dwa potrzebna jest
          dokumentacja projektowo-remontowa poparta ekspertyzami.
          Nie mieszaj Wisły kijem i ludziom w głowach.
          My CHŁOPIE myślimy i nie martw się za nas jako spółdzielców.
          • Gość: były mieszkaniec Re: SM Nasz Dom robi co może IP: *.radom.vectranet.pl 06.02.10, 13:43
            Widac Ziuta masz gdzie mieszkac i jestes na pensji u p. prezesunia.
            Jak mówisz ze robicie wszystko to mam tylko jedno pytanie: W decyzji
            Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego jest punkt dotyczacy
            stałego dozoru w/w budynku, Czy tez to wypełniliscie??????
            Wg słownika jezyka polskiego dozór to: «pilnowanie i doglądanie
            kogoś lub czegoś;>> Czy wg Ciebie zamkniecie drzwi na klucz to jest
            dozór????
            • Gość: :((( nowa siedziba Spółdzielni IP: 46.113.151.* 04.07.10, 21:51
              Nowa siedziba SM na Skłodowskiej 18 znacznie poprawiła image
              medialne Prezesa i szefa Rady Nadzorczej Paprockiego. Nie jest ważne
              co kto robi ale jak jest postrzegany przez media. A Prezes jest
              medialny -budynki są kolorowe jak wozy w piosence Maryli Rodowicz.
              W piwnicy budynków natomiast buszują pchły i instalacja elektryczna
              grozi porażeniem to już tego faktu w telewizorze nie widać.
      • Gość: iRENA Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.ats.pl 06.02.10, 16:11
        max-kom brawo masz racje a ja jeszcze dodam balangi i picje alkoholu w piwnicach
        ,dlaczego ciecie dają klucze komu popadnie. W 2008r za ochronę płaciliśmy
        (mieszkanie 38 m2) 32,80zł a od 1.04.2010 prawie- 60,00zł, 100% w górę. Podobno
        za ochrone z firmy Uniwersum miało byc taniej.
        • Gość: Ziutek Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 06.02.10, 23:52
          Spółdzielnia działa zza biurka i dlatego na tym forum jej przedstawiciele
          wypisują kompletne bzdety. Ekspertyzy trza było robić przed wybuchem gazu
          oraz zwiększyć należało nadzór nad lokatorem, który dostał mieszkanie. Wy
          leżycie w SM do góry brzuchem a po wybuchu zwalacie wszystko na martwych.
          Podobno SM i jej zarząd mieści się obecnie w lokalu Skłodowskiej 18 ? SM
          dba ale o swoje tyłeczki. Jestem przekonany, że jak nawet będzie jakiś
          projekt to i tak będzie robić się bez projektu bo to normalne w SM
        • Gość: mieszkanka Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.10, 15:27
          Do wiadomości dla wszystkich mieszkańców budynków Spółdzielni Mieszkaniowej
          „Nasz Dom” w Radomiu.
          Od prawie czterech lat wtłaczane są do mojego mieszkania przez
          specjalnie nawiercone otwory w płytach stropowych rożnego rodzaju gazy, w tym
          gazy usypiające, oraz środki chemiczne i lodowate powietrze skierowane na plecy,
          lub nerki. nie licząc tego, że w okresach grzewczych 2006/2007 i 2007/2008 w
          moim mieszkaniu temperatura była niższa niż na dworze. Przez okres ten w
          mieszkaniu moim wyłączano kilka razy dziennie prąd, lub zwiększano, albo
          zmniejszano natężenie prądu przez co poniszczono mi wiele urządzeń
          elektrycznych, takich jak lodówka, czajniki elektryczne, suszarko - lokówki i
          dziesiątki żarówek, które prawie codziennie musiałam wymieniać, oraz urządzeń
          elektronicznych (telewizor, kamerę, aparat fotograficzny, komputer). Jakby tego
          było mało, wtłoczono do mojego mieszkania sadze i zalano mieszkanie. co
          doprowadziło do zniszczenia wyposażenia mojego mieszkania. Mogę jeszcze dodać,
          że w okresach grzewczych 2006/2007 i 2007/2008 w moim mieszkaniu temperatura
          była niższa niż na dworze, co zgłosiłam pisemnie do Spółdzielni, lecz przyczyna
          wyziębienia nie została usunięta. Widocznie Zarząd Spółdzielni uznał, że
          Spółdzielnia jest tylko inkasentem do pobierania opłat, natomiast od usuwania
          szkód spowodowanych zaniedbaniami Spółdzielni są mieszkańcy.
          Przez okres ten mimo, że budynek jest całodobowo chroniony wiele
          obcych nieznanych mi osób taranowało drzwi mojego mieszkania, o różnych porach.
          Podejrzewam, że sytuacja ta ma związek ze sprawą pana Tomasza Mosiołka
          zamieszkałego w Szydłowcu. Pan Tomasz Mosiołek chciał rozbudować swój zakład
          transportowy znajdujący się w sąsiedztwie mojej współwłasności. O swoim planie
          rozbudowy nie rozmawiał, ani ze mną, ani moimi siostrami.
          Ponieważ, nie wyraziłyśmy zgody na powyższą rozbudowę postanowiono
          zniszczyć nam życie stosując szykany wobec nas, dlatego też, aby zmusić nas do
          podpisania niekorzystnego dla nas dokumentu zaczęto wtłaczać gazy i środki
          chemiczne najpierw do mieszkania siostry zamieszkałej w Szydłowcu, a kiedy
          zabrałam siostrę do swojego mieszkania, aby uchronić ją od wdychania
          niebezpiecznych gazów, zaczęto wtłaczać gazy i różne szkodliwe, oraz łatwopalne
          środki chemiczne do mojego mieszkania w Radomiu przy ul. Czachowskiego 14. Te
          bezprawne poczynania nie tylko doprowadziły do zniszczenia mojego mienia, ale
          przede wszystkim zniszczyły mi zdrowie.
          Sytuację tą zgłosiłam pismami do Zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej
          Nasz Dom” w Radomiu w lipcu i sierpniu 2006 r. Rozmawiałam osobiście z Jackiem
          Woźniakiem prezesem Spółdzielni. Zapytałam, jak to możliwe, żeby w budynku z
          całodobową ochroną i monitoringiem obce osoby mogły dopuszczać się takich
          czynów. W odpowiedzi usłyszałam, że są to zadania operacyjne Policji i on nie ma
          na to wpływu. Z wypowiedzi tej można było wysnuć jeden wniosek, że Zarząd o
          sytuacji w jakiej się znalazłam wiedział.
          Policja gazów może użyć tylko w warunkach szczególnie niebezpiecznych.
          Żeby mogła zastosować w stosunku do danej osoby jakiekolwiek działania w
          administrowanym budynku, musi zgłosić na piśmie do administratora, że takie
          działania będą podjęte ze wskazaniem lokalu. Prezes mi takiego powiadomienia nie
          pokazał.
          Poza tym nie było żadnego powodu do prowadzenia jakichkolwiek działań
          operacyjnych przez Policję w stosunku do mnie, czy mojej siostry, gdyż nie
          popełniłyśmy żadnego przestępstwa, o czym świadczy fakt, że przez te cztery lata
          chodzimy codziennie ulicami Szydłowca, Warszawy, Radomia i po drodze mijamy
          niejednego policjanta. Tylko głupi może uwierzyć, że popełniłyśmy jakieś
          przestępstwo.
          Uważając, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca w żadnym budynku, a
          tym bardziej w budynku całodobowo monitorowanym, za którą to usługę jestem
          obciążana w czynszu za mój lokal zwróciłam się pismem do Zarządu Spółdzielni o
          wyeliminowanie uciążliwości mojego zamieszkiwania, a także o udostępnienie
          zapisów z monitoringu. Ponieważ wglądu w zapisy z monitoringu nie otrzymałam
          zwróciłam się do Zarządu Spółdzielni o przesłanie mi regulaminu przechowywania
          danych, oraz o źródłowe dokumenty dotyczące rozliczenia kosztów monitoringu i
          centralnego ogrzewania dotyczące mojego lokalu. Pomocy ze strony Spółdzielni nie
          otrzymałam, nie otrzymałam również regulaminu i dokumentów, o które zwróciłam się.
          Za to, że śmiałam upomnieć się o swoje prawa Zarząd Spółdzielni, aby nie
          odpowiadać za swoje zaniedbania i aby nie musiał rozliczać się z kosztów
          obciążających mój lokal, chroniąc oprawców podjął próbę wyeliminowania mnie ze
          społeczeństwa składając do Prokuratury i Sądu przeciwko mnie sprawy o leczenie
          psychiatryczne i ubezwłasnowolnienie mnie.
          Kiedy nie udało mu się wyeliminować mnie ze społeczeństwa, podejrzewam, że
          pod naciskiem policjantów prezesi Spółdzielni zamiast pomocy wnieśli przeciwko
          mnie do prokuratury następną sprawę o zerwanie w dniu 11.11.2006 r. kłódki od
          szafki z przewodami telefonicznymi i zaworami bezpieczeństwa, oraz zerwanie
          kabli na 8-mym piętrze budynku przy ul. Czachowskiego 14, czyli o czyn, którego
          nie popełniłam. Nie przepiłowałam kłódki, gdyż to ja za swoje własne pieniądze
          kupiłam kłódkę i zamknęłam niezabezpieczoną szafkę, ponieważ w moim mieszkaniu
          kilka razy dziennie wyłączano energię elektryczną. Prawda jest taka, że nie
          kłódkę, lecz zaczep od drzwiczek upiłował właściciel lokalu 97 przy ul.
          Czachowskiego 14, a ze mnie Zarząd Spółdzielni próbował zrobić „groźnego
          przestępcę”, który zagraża otoczeniu.
          Mówi się, że z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie i pomagać im w razie
          potrzeby. Ja też tak uważałam. Kiedy poprosiłam właścicielkę lokalu 97, aby
          poświadczyła prawdę, odpowiedziała „ niech sobie pani sama wyjaśni”. W imię
          przyjaznych dobrosąsiedzkich stosunków zawinili właściciele lokalu 97, a ja
          zostałam uznana za winną.
          Zwróciłam się pismem do Zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom” w
          Radomiu o udostępnienie mi zapisów z monitoringu z dnia 11.11.2006 r., gdyż
          zapisy te byłyby najważniejszym dowodem na potwierdzenie mojej niewinności, lecz
          wglądu w zapisy z tego dnia również nie uzyskałam od Spółdzielni.
          Mogę jedynie dodać, iż za te wszystkie skierowane przeciwko mieszkańcom
          sprawy prokuratorskie i sądowe Zarząd Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom” w
          Radomiu nie płaci, gdyż wszystkie koszty procesu są wliczone do Waszych opłat
          za czynsz.
          Te wszystkie sprawy chciałam przedstawić w dniu 20.06.2009 r. na zebraniu
          Walnego Zgromadzenia Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom” w Radomiu, składając
          pismo – odwołanie z 18.11.2008 r. Jak się okazało Zarząd Spółdzielni umieścił
          odwołanie to w porządku obrad „punkt 17” mającego się odbyć w dniu 20.06.2009 r.
          Walnego Zgromadzenia, lecz nie wyłożył tego pisma dla zapoznania się z nim
          członków spółdzielni.
          W 2008 r. prezes postawił w przejściu na salę obrad Walnego Zgromadzenia
          kierownika administracji, który dwukrotnie próbował nie dopuścić do tego, abym
          weszła na salę obrad.
          Z uwagi na to, że 20.11.2008 r. złożyłam wraz ze współwłaścicielem
          Zbigniewem Lewandowskim odwołanie, które miało być przedmiotem obrad Walnego
          Zgromadzenia w dniu 20.06.2009 r. prezes spółdzielni nie chcąc dopuścić, aby
          członkowie poznali prawdę nakazał „swojej silnej ekipie pod wezwaniem” nie
          dopuścić do wpuszczenia mnie na salę. Na Walnym Zgromadzeniu odwołanie miał
          zreferować Zbigniew Lewandowski, lecz prezes popierany przez swoich zaufanych
          ludzi robił wszystko, aby nie dopuścić do przedstawienia naszego odwołania.
          Zatem mimo, że odwołanie znalazło się w porządku obrad i zgodnie z przepisami
          prawa spółdzielczego powinno być przedstawione członkom spółdzielni, zastało
          bezprawnie skreślone.
          Zamiast podjęcia uchwały dotycz
          • Gość: gość lokator Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.10, 15:31
            Apel do mieszkańców budynków Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom” w Radomiu

W związku ze zbliżającym się terminem Walnego Zgromadzenia w dniu 26.06.2010 r.
            należałoby poruszyć kilka spraw dotyczących bezprawnego działania Zarządu
            Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom” w Radomiu.
            Mieszkańcy, właściciele, członkowie spółdzielni muszą sobie uzmysłowić, iż to
            oni są właścicielami, natomiast Zarząd i Rada Nadzorcza zostały powołane tylko
            do administrowania budynkami, czyli służebnej roli wobec właścicieli.
            Trzeba również dodać, że przepisy ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych i Prawa
            Spółdzielczego
            wyraźnie mówią o obowiązkach jakie spoczywają na Zarządzie i Radzie Nadzorczej i
            obowiązkach, a także prawach członków spółdzielni.
            Zarząd i Rada Nadzorcza zgodnie z przepisami ustawy o spółdzielniach
            mieszkaniowych miała obowiązek zwoływania przynajmniej raz w roku Walnego
            Zgromadzenia Członków i rozliczenia się z działalności spółdzielni, czego przez
            okres kilkunastu lat nie robiła.
            Z uwagi na to, że przez wiele lat Zarząd i Rada Nadzorcza nie zwoływały Walnego
            Zgromadzenia, pozbawiając członków spółdzielni uprawnień nadanych im przez
            ustawę o spółdzielniach mieszkaniowych, dlatego też mieszkańcy, członkowie
            spółdzielni nie mieli wpływu na bezprawnie podejmowane decyzje przez Zarząd.
            Z dokumentów Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom” w Radomiu wynika, że wiele
            bezprawnych działań podejmował Zarząd Spółdzielni nie licząc się z naszym
            zdaniem, a kosztami obciążał mieszkańców. Oto kilka z nich:
            Pierwsza sprawa: Spółdzielnia Mieszkaniowa „Nasz Dom” w Radomiu montowała
            podzielniki ciepła w lokalach mieszkańców. Należy zaznaczyć, że podzielnik w
            sklepie kosztował wówczas około 35, - zł. Koszt podzielnika montowanego przez
            Spółdzielnię Mieszkaniową „Nasz Dom” w Radomiu wynosił 100,- zł.
            Trzeba również dodać, iż podzielniki ciepła nie są urządzeniem bez którego
            centralne ogrzewanie nie może działać, zatem prezes Spółdzielni nie miał prawa
            zmuszać mieszkańców do ponoszenia dodatkowych kosztów
            Ponadto od czasu gdy założono podzielniki wielu mieszkańców, aby nie płacić
            wysokich rachunków całkiem wyłączała ogrzewanie w swoich mieszkaniach, lecz jak
            się okazało wielu z nich zamiast zwrotu pieniędzy za zaoszczędzoną energię
            cieplną musieli dopłacić.
            Poza tym jest jeszcze sprawa bezprawnego wprowadzenia do „Regulaminu rozliczania
            kosztów dostawy ciepła do lokali i pobierania opłat za c.o. i podgrzewanie wody”
            punktu III.8.3 i III.10. 8 mówiącego, że użytkownikom, którzy nie zakupili
            podzielników ciepła zostanie przypisany koszt energii cieplnej wynikający ze
            średniego zużycia energii na metr kwadratowy powierzchni użytkowej budynku
            powiększony współczynnikiem 1,50.
            Wynika z tego, że mieszkańcy, którzy w swoich mieszkaniach nie założyli
            podzielników ciepła zostali ukarani dodatkową nieuzasadnioną 50 % dopłatą do c.o.
            Zgodnie z art. 59 § 1 i 2, zawartym w Prawie Spółdzielczym Ustawa z dnia 16
            września 1982 r. (Dziennik Ustaw Rok 2003 Nr 188 poz. 1848) i Art. 83. ustawy z
            dnia 15 grudnia 2000 r. o spółdzielniach mieszkaniowych (Dz.U. 2001 Nr 4 poz.
            27) wnioski dotyczące założenia podzielników winni złożyć mieszkańcy, a
            zatwierdzać Walne Zgromadzenie Członków.
            Ponieważ mieszkańcy budynków wniosków takich nie złożyli, a złożył je Zarząd,
            dlatego też podjęcie na wniosek Zarządu przez Radę Nadzorczą uchwały dotyczącej
            instalowania podzielników ciepła w mieszkaniach nastąpiło niezgodnie z prawem.
            Zatem i podjecie uchwały dotyczącej wprowadzenia do opłat za centralne
            ogrzewanie współczynnika 1,5 również nastąpiło z naruszeniem przepisów ustawy o
            spółdzielniach mieszkaniowych.
            Wynika z tego, że Zarząd i Rada Nadzorcza przez okres wielu lat nie licząc się z
            właścicielami mieszkań, członkami spółdzielni, sami bezkarnie podejmowali,
            uchwały, a kosztami obciążali mieszkańców.
            Wniosek jest jeden, Zarząd i Rada Nadzorcza Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom”
            w Radomiu podejmowały uchwały, które z krzywdą dla mieszkańców pozwalają czerpać
            dodatkowe korzyści.
            Druga sprawa: Monitoring to urządzenie, które miało służyć bezpieczeństwu
            mieszkańców. Należy zadać pytanie czy faktycznie temu służy. Na dwóch monitorach
            znajdują się obrazy z 22 kamer i jeszcze obrazy z kamer zewnętrznych. Na
            obrazie, a raczej obrazku 8cm x 15 cm nic nie widać – jest to biała smuga na
            czarnym tle. Powiększony obraz również jest niewyraźny, a osoby na ekranie
            monitora wyglądają jak „nieziemskie istoty” pełzające po schodach. Trzeba
            również dodać, że monitoring ten swoim zasięgiem nie obejmuje mieszkań
            znajdujących się przy zsypach, oraz przyległych do budynku miejsc parkingowych.
            Zatem pożytek z zainstalowanego monitoringu niewielki, a koszt duży, gdyż wymaga
            on jeszcze całodobowej obsługi i energii.
            Aby działały te atrapy- kamery musi być przez całą dobę włączone oświetlenie na
            klatkach schodowych, dlatego też należy doliczyć koszt energii, czyli palących
            się na korytarzach np. 10-piętrowego budynku przez 24 godz. na dobę 55 szt.
            żarówek. Łatwo obliczyć ile energii w budynku zużywa 55 palących się żarówek
            przez całą dobę i ile przez 365 dni w roku. Koszt tego zużytego prądu wliczony
            jest także w czynsz za każdy lokal mieszkalny.
            Jest jeszcze sprawa kręcących się po korytarzach obcych osób. Jak twierdzą
            pracownicy ochrony nie mają oni obowiązku legitymowania i wpisywania do ksiązki
            wejść, zatem każdy może podać się za brata, siostrę, kuzynkę lub znajomą.
            Wejście do budynku nawet dla laika jest proste, wystarczy nacisnąć klawisz z
            kluczykiem i wbić jakikolwiek czterocyfrowy numer. Należy jeszcze dodać, że w
            nocy ochrona śpi. Czy takie zabezpieczenie zdaje egzamin?
            Monitoring w budynkach został wprowadzony także na wniosek Zarządu do Rady
            Nadzorczej, a zatwierdzony został przez Radę Nadzorczą Spółdzielni uchwałą z
            dnia 20.01.2004 r. również bez zgody mieszkańców, członków Spółdzielni, czyli
            niezgodnie z w/w art. 59 § 1 i 2 i Art. 83. prawa spółdzielczego. Choć w
            zawiadomieniach dotyczących wysokości opłat za lokale wykazywany jest w pozycji
            „eksploatacja” nie stanowi on kosztów eksploatacji, lecz jest nieprawnie
            zakupioną przez Spółdzielnię dodatkową usługą.
            W zamieszczonym w Internecie wywiadzie dla Gazety Radomskiej w 2005 r.
            Spółdzielnia chwaliła się, że kosztem ponad 150 tys. zł. wybudowała w każdym z
            6 budynków nowe, wyposażone w podwójne drzwi wejścia z wideofonami. Dzięki dużym
            oszczędnościom w zużyciu ciepła to, co pochłonął monitoring, jest ściągane z
            nadpłat za centralne ogrzewanie, dlatego mieszkańcy na razie nie odczuwają we
            własnych portfelach ciężaru inwestycji. Wynika z tego, że nadpłacone przez
            mieszkańców zaliczki na centralne ogrzewanie nie były i nie są zwracane, lecz
            pokrywane były i są z nich koszty monitoringu. Do kosztów monitoringu należy
            doliczyć całodobowy dozór, który stanowi ¼ naliczanego w każdym miesiącu
            czynszu, zatem średnio kwota około 80 zł za monitoring i ochronę wliczona jest
            do czynszu za każdy lokal mieszkalny.
            Wielu mieszkańców ma różne kłopoty i braki finansowe. Kwotę taką mógłby
            przeznaczyć dla dzieci, na leki, lub na inne potrzeby.
            Montując w budynkach te urządzenia można podejrzewać, że prezes Spółdzielni
            zasilił kieszeń jakiejś znajomej firmy pieniędzmi mieszkańców.
            Zasada działania domofonu z wewnętrznej łącznicy na dyżurce jest taka sama, jak
            zasada łączenie rozmów na łącznicy telefonicznej.
            Domofony zamontowane na drzwiach budynku i kluczyki dla każdego mieszkańca
            znacznie lepiej chroniłyby budynek. Jest to metoda sprawdzona w tysiącach
            budynków w Polsce i przede wszystkim jest tania. Czy mieszkańcy nadal chcą
            ponosić te niepotrzebne koszty?
            Trzecia sprawa: Nieprawne dopisywanie punktów do paragrafów Statutu Spółdzielni
            Mieszkaniowej „Nasz Dom” w Radomiu, które pozbawiają członków spółdzielni
            uprawn
            • Gość: gosć lokator Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.10, 15:37
              Dalszy ciąg apelu z dnia 07.06.2010 r. do mieszkańców Spółdzielni Mieszkaniowej
              „Nasz Dom” w Radomiu.

Trzecia sprawa: Nieprawne dopisywanie punktów do paragrafów Statutu Spółdzielni
              Mieszkaniowej „Nasz Dom” w Radomiu, które pozbawiają członków spółdzielni
              uprawnień zagwarantowanych im ustawą o spółdzielniach mieszkaniowych.
              1. do § 21 został bezprawnie dopisany punkt 12 i 13, na podstawie którego
              właściciele mieszkań, którzy nie mieszkają w wykupionych przez siebie
              mieszkaniach zostali pozbawieni członkostwa.
              Punkty 12 i 13 zostały nieprawnie dopisane do § 21 Statutu Spółdzielni, ponieważ
              przepisy ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych wyraźnie mówią, że Spółdzielnia
              nie może odmówić prawa do członkostwa osobie, która nabyła mieszkanie i jest
              jego właścicielem bez względu na to, czy w swoim lokalu zamieszkuje, czy też nie.
              2. do § 34 został bezprawnie dopisany punkt 2, który mówi: „ Walne Zgromadzenie
              Członków może skreślić z porządku obrad poszczególne sprawy.
              Przepisy Prawa Spółdzielczego - Ustawa z dnia 16 września 1982 r. (Dziennik
              Ustaw Rok 2003 Nr 188 poz. 1848), oraz ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o
              spółdzielniach mieszkaniowych (Dz.U. 2001 Nr 4 poz. 27) wyraźnie mówią, że Walne
              Zgromadzenie może przełożyć sprawy na dalszy termin, lecz przepisy te nie dały
              Walnemu Zgromadzeniu uprawnień do ich „skreślania” z porządku obrad.
              Dopisanie tych punktów dało Zarządowi i Radzie Nadzorczej prawo do usuwania z
              porządku obrad Walnego Zgromadzenia każdego niewygodnego dla Zarządu odwołania
              członka spółdzielni, oraz jeżeli taki członek spółdzielni za głośno domagałby
              się swoich praw, prawo do skreślenia go z listy członków, czyli pozbawienia go
              prawa głosu.
              Bezprawne podejmowanie przez Zarząd i Radę Nadzorczą uchwał, oraz bezprawne
              dopisywanie punktów do Statutu Spółdzielni, niezgodnych z ustawą o
              spółdzielniach mieszkaniowych godzi w interesy członków spółdzielni pozbawiając
              ich nadanych im uprawnień, a wzmacnia władzę Zarządu i Rady Nadzorczej.
              W zawiadomieniu o mającym się odbyć Walnym Zgromadzeniu w dniu 26 czerwca 200 r.
              umieszczony został punkt 8 i 13 dotyczący zmian w statucie, oraz przyjęcia
              protokółu Walnego Zgromadzenia Członków z dnia 20.06.2009 r. za rok 2007,
              zrealizowanego w punktach od 12 do 18 i protokółu Walnego Zgromadzenia członków
              z dnia 20.06.2009 r. za rok 2008.
              Nie możecie zgodzić się na zatwierdzenie punktów 8 i 13 ujętych w porządku obrad
              mającego się odbyć Walnego Zgromadzenia w dniu 26.06.2010 r., ponieważ wiele
              zmian jakie do tej pory wprowadził do Statutu Zarząd nastąpiło niezgodnie z
              ustawą o spółdzielniach mieszkaniowych i prawem spółdzielczym. Wprowadzenie tych
              punktów i podjecie uchwały pozbawią Was uprawnień nadanych ustawą, a wzmocnią
              władzę Zarządu.
              Nie możecie się również zgodzić na kredyty, które Zarząd zaciąga, gdyż kredyty
              te nie pokrywa Zarząd z własnych pieniędzy, lecz obciąża wszystkich mieszkańców
              w opłatach za czynsz.
              O tych bezprawnych poczynaniach Zarządu i Rady Nadzorczej Spółdzielni
              Mieszkaniowej „Nasz Dom” w Radomiu można napisać jeszcze wiele, lecz te kilka
              stron powinno uświadomić Wam mieszkańcom, członkom spółdzielni, że jeżeli nie
              zjednoczycie się i nie zaczniecie działać wspólnie, to Zarząd Spółdzielni Wam
              nie pomoże.
              Przez bezprawne dopisywanie punktów do paragrafów statutu spółdzielni Zarząd
              Spółdzielni pozbawi Was właścicieli, członków spółdzielni uprawnień jakie
              nadała Wam ustawa o spółdzielniach mieszkaniowych.
              Jeżeli Zarząd będzie, tak jak do tej pory zatajał dokumenty źródłowe takie jak
              faktury, umowy zawierane z osobami trzecimi, czy też uchwały, nie będziecie znać
              faktycznych kosztów ponoszonych i wliczanych do czynszu za Wasze lokale, zatem
              jedynym prawem jakie Wam pozostanie będzie płacenie coraz to większych opłat za
              czynsz, na które nie będzie Was stać.
              Ani prezesi, ani też Rada Nadzorcza nie będą się liczyły z Wami, tylko skreślą
              Was z listy członków pozbawiając prawa głosu, a wówczas będą mogli bez przeszkód
              zabrać Wam wasze mieszkania i działając osobno sprawiedliwości nie znajdziecie
              nigdzie.
              Nawet na Walnym Zgromadzeniu nie odwołacie Zarządu, gdyż Zarząd obstawia się
              swoimi zaufanymi ludźmi, którzy Was przegłosują i jeżeli nie zjednoczycie się
              Prezesi będą Was gnębić coraz to większymi opłatami przez następne 10 lat.
              Zatem jedynym wyjściem dla Was mieszkańców jest wystosowanie do Rady Nadzorczej
              Spółdzielni pisma z dużą liczbą podpisów o odwołanie Zarządu, lub nie
              udzielenie na Walnym Zgromadzeniu w dniu 26.06.2010 r. absolutorium
              poszczególnym członkom Zarządu i powołanie na te stanowiska sprawdzonych ludzi,
              którzy będą o nasze sprawy dbali.

Mieszkańcy budynków przy ul.
              Czachowskiego i Kelles-Krauza 34a i 36.

Radom , 07.06.2010 r.
              • Gość: Mamut męczeńska śmierć dwóch osób bloku Żeromskiego 109 IP: 94.254.199.* 08.07.10, 17:33
                Czy Prezes Woźniak wyciągnął jakieś wnioski z męczeńskiej śmierci
                dwóch mieszkańców bloku Żeromskiego 109 ?
            • Gość: XyZ Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.tronic.pl 15.06.10, 21:36
              Na temat rozliczania kosztów ciepła w spółdzielniach z podzielników odsyłam do
              wątku "Gorąco na Południu - koszty ciepła".
              Ten przestępczy system funkcjonuje we wszystkich sm, a zarządy robią przekręty w
              rozliczeniach, na docieplaniu itp...
            • Gość: Członek bez cżłonk Jaki wynik walnego zgromadzenia ? IP: 109.243.23.* 07.07.10, 20:28
              Jaki wyniki walnego zgromadzenia ? Kto i kogo teraz popiera ?
          • Gość: gość mieszkanka Re: SM Nasz Dom = Walne Zgromadzenie 2010 r. IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.10, 15:57
            Do wiadomości dla wszystkich mieszkańców budynków Spółdzielni Mieszkaniowej
            „Nasz Dom” w Radomiu – ciąg dalszy.

Zamiast podjęcia uchwały dotyczącej naszego odwołania została podjęta
            uchwała 13/09 o skreśleniu naszego odwołania z porządku obrad. Zmanipulowani
            członkowie spółdzielni poparli nieświadomie ten wniosek, nie wiedząc, że
            przepisy prawa spółdzielczego nie uprawniają Walnego Zgromadzenie do usuwania
            jakichkolwiek spraw z porządku obrad. Nie wiedzieli również, że Walne
            Zgromadzenie nie ma prawa podejmowania uchwał, które nie zostały zgłoszone 14
            dni przed mającym się odbyć Walnym Zgromadzeniem i nie zostały umieszczone w
            porządku obrad, a taką jest uchwała 13/09 z 20.06.2009 r.
            Te kilka słów powinno uświadomić Wam mieszkańcom, członkom spółdzielni, że
            jeżeli nie zjednoczycie się i nie zaczniecie działać wspólnie, to możecie także
            znaleźć się w takiej sytuacji jak ja, a Zarząd Spółdzielni Wam nie pomoże,
            twierdząc, że nie ma na to wpływu.
            Poprzez bezprawne dopisywanie zmian do Statutu Spółdzielni, Zarząd pozbawi
            Was właścicieli, członków spółdzielni uprawnień jakie zagwarantowała Wam ustawa
            o spółdzielniach mieszkaniowych, tak jak starał się za wszelką pozbawić tych
            uprawnień mnie.
            Jeżeli nie będzie mieć dostępu do dokumentów źródłowych takich jak: faktury,
            umowy zawierane z osobami trzecimi, czy też uchwały, nie będziecie znać
            faktycznych kosztów ponoszonych przez Was wliczanych do czynszu za Wasze lokale,
            zatem jedynym prawem jakie Wam pozostanie będzie płacenie coraz to większych
            opłat za czynsz, na które nie będzie Was stać.
            Ani prezesi Spółdzielni, ani też Rada Nadzorcza nie będą się liczyły z Wami,
            tylko skreślą Was z listy członków pozbawiając Was prawa głosu, a wówczas będą
            mogli bez przeszkód działać dalej, aby doprowadzić do usunięcia Was z
            mieszkania. Dlatego tez działając osobno nie będziecie mieli szans wygrać.
            Jeżeli nie będziecie uczestniczyć w Walnym Zgromadzeniu i głośno
            przeciwstawiać się temu bezprawiu, to nawet na Walnym Zgromadzeniu nie zdołacie
            odwołać Zarządu, gdyż Zarząd obstawia się swoimi zaufanymi ludźmi, którzy Was
            przegłosują
            W interesie członków Spółdzielni leży liczne uczestnictwo w Walnym
            Zgromadzeniu, na którym poprzez nie udzielenie absolutorium członkom Zarządu
            odwołacie dotychczasowy Zarząd, a na jego miejsce powołacie ludzi, którzy będą
            respektować Wasze prawa.

Właścicielka mieszkania przy ul. Czachowskiego 14.

Radom, 08 . 06 . 2010 r.
            • Gość: gość mieszkanka Re: SM Nasz Dom = Walne Zgromadzenie 2010 r. cz.1 IP: *.radom.vectranet.pl 15.06.10, 16:19
              Część I. Do wiadomości dla wszystkich mieszkańców budynków Spółdzielni
              Mieszkaniowej „Nasz Dom” w Radomiu.
              Od prawie czterech lat wtłaczane są do mojego mieszkania przez
              specjalnie nawiercone otwory w płytach stropowych rożnego rodzaju gazy, w tym
              gazy usypiające, oraz środki chemiczne i lodowate powietrze skierowane na plecy,
              lub nerki. nie licząc tego, że w okresach grzewczych 2006/2007 i 2007/2008 w
              moim mieszkaniu temperatura była niższa niż na dworze. Przez okres ten w
              mieszkaniu moim wyłączano kilka razy dziennie prąd, lub zwiększano, albo
              zmniejszano natężenie prądu przez co poniszczono mi wiele urządzeń
              elektrycznych, takich jak lodówka, czajniki elektryczne, suszarko - lokówki i
              dziesiątki żarówek, które prawie codziennie musiałam wymieniać, oraz urządzeń
              elektronicznych (telewizor, kamerę, aparat fotograficzny, komputer). Jakby tego
              było mało, wtłoczono do mojego mieszkania sadze i zalano mieszkanie. co
              doprowadziło do zniszczenia wyposażenia mojego mieszkania. Mogę jeszcze dodać,
              że w okresach grzewczych 2006/2007 i 2007/2008 w moim mieszkaniu temperatura
              była niższa niż na dworze, co zgłosiłam pisemnie do Spółdzielni, lecz przyczyna
              wyziębienia nie została usunięta. Widocznie Zarząd Spółdzielni uznał, że
              Spółdzielnia jest tylko inkasentem do pobierania opłat, natomiast od usuwania
              szkód spowodowanych zaniedbaniami Spółdzielni są mieszkańcy.
              Przez okres ten mimo, że budynek jest całodobowo chroniony wiele
              obcych nieznanych mi osób taranowało drzwi mojego mieszkania, o różnych porach.
              Podejrzewam, że sytuacja ta ma związek ze sprawą pana Tomasza Mosiołka
              zamieszkałego w Szydłowcu. Pan Tomasz Mosiołek chciał rozbudować swój zakład
              transportowy znajdujący się w sąsiedztwie mojej współwłasności. O swoim planie
              rozbudowy nie rozmawiał, ani ze mną, ani moimi siostrami.
              Ponieważ, nie wyraziłyśmy zgody na powyższą rozbudowę postanowiono
              zniszczyć nam życie stosując szykany wobec nas, dlatego też, aby zmusić nas do
              podpisania niekorzystnego dla nas dokumentu zaczęto wtłaczać gazy i środki
              chemiczne najpierw do mieszkania siostry zamieszkałej w Szydłowcu, a kiedy
              zabrałam siostrę do swojego mieszkania, aby uchronić ją od wdychania
              niebezpiecznych gazów, zaczęto wtłaczać gazy i różne szkodliwe, oraz łatwopalne
              środki chemiczne do mojego mieszkania w Radomiu przy ul. Czachowskiego 14. Te
              bezprawne poczynania nie tylko doprowadziły do zniszczenia mojego mienia, ale
              przede wszystkim zniszczyły mi zdrowie.
              Sytuację tą zgłosiłam pismami do Zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej
              Nasz Dom” w Radomiu w lipcu i sierpniu 2006 r. Rozmawiałam osobiście z Jackiem
              Woźniakiem prezesem Spółdzielni. Zapytałam, jak to możliwe, żeby w budynku z
              całodobową ochroną i monitoringiem obce osoby mogły dopuszczać się takich
              czynów. W odpowiedzi usłyszałam, że są to zadania operacyjne Policji i on nie ma
              na to wpływu. Z wypowiedzi tej można było wysnuć jeden wniosek, że Zarząd o
              sytuacji w jakiej się znalazłam wiedział.
              Policja gazów może użyć tylko w warunkach szczególnie niebezpiecznych.
              Żeby mogła zastosować w stosunku do danej osoby jakiekolwiek działania w
              administrowanym budynku, musi zgłosić na piśmie do administratora, że takie
              działania będą podjęte ze wskazaniem lokalu. Prezes mi takiego powiadomienia nie
              pokazał.
              Poza tym nie było żadnego powodu do prowadzenia jakichkolwiek działań
              operacyjnych przez Policję w stosunku do mnie, czy mojej siostry, gdyż nie
              popełniłyśmy żadnego przestępstwa, o czym świadczy fakt, że przez te cztery lata
              chodzimy codziennie ulicami Szydłowca, Warszawy, Radomia i po drodze mijamy
              niejednego policjanta. Tylko głupi może uwierzyć, że popełniłyśmy jakieś
              przestępstwo.
              Uważając, że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca w żadnym budynku, a
              tym bardziej w budynku całodobowo monitorowanym, za którą to usługę jestem
              obciążana w czynszu za mój lokal zwróciłam się pismem do Zarządu Spółdzielni o
              wyeliminowanie uciążliwości mojego zamieszkiwania, a także o udostępnienie
              zapisów z monitoringu. Ponieważ wglądu w zapisy z monitoringu nie otrzymałam
              zwróciłam się do Zarządu Spółdzielni o przesłanie mi regulaminu przechowywania
              danych, oraz o źródłowe dokumenty dotyczące rozliczenia kosztów monitoringu i
              centralnego ogrzewania dotyczące mojego lokalu. Pomocy ze strony Spółdzielni nie
              otrzymałam, nie otrzymałam również regulaminu i dokumentów, o które zwróciłam się.
              Za to, że śmiałam upomnieć się o swoje prawa Zarząd Spółdzielni, aby nie
              odpowiadać za swoje zaniedbania i aby nie musiał rozliczać się z kosztów
              obciążających mój lokal, chroniąc oprawców podjął próbę wyeliminowania mnie ze
              społeczeństwa składając do Prokuratury i Sądu przeciwko mnie sprawy o leczenie
              psychiatryczne i ubezwłasnowolnienie mnie.
              Kiedy nie udało mu się wyeliminować mnie ze społeczeństwa, podejrzewam, że
              pod naciskiem policjantów prezesi Spółdzielni zamiast pomocy wnieśli przeciwko
              mnie do prokuratury następną sprawę o zerwanie w dniu 11.11.2006 r. kłódki od
              szafki z przewodami telefonicznymi i zaworami bezpieczeństwa, oraz zerwanie
              kabli na 8-mym piętrze budynku przy ul. Czachowskiego 14, czyli o czyn, którego
              nie popełniłam. Nie przepiłowałam kłódki, gdyż to ja za swoje własne pieniądze
              kupiłam kłódkę i zamknęłam niezabezpieczoną szafkę, ponieważ w moim mieszkaniu
              kilka razy dziennie wyłączano energię elektryczną. Prawda jest taka, że nie
              kłódkę, lecz zaczep od drzwiczek upiłował właściciel lokalu 97 przy ul.
              Czachowskiego 14, a ze mnie Zarząd Spółdzielni próbował zrobić „groźnego
              przestępcę”, który zagraża otoczeniu.
              Mówi się, że z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie i pomagać im w razie
              potrzeby. Ja też tak uważałam. Kiedy poprosiłam właścicielkę lokalu 97, aby
              poświadczyła prawdę, odpowiedziała „ niech sobie pani sama wyjaśni”. W imię
              przyjaznych dobrosąsiedzkich stosunków zawinili właściciele lokalu 97, a ja
              zostałam uznana za winną.
              Zwróciłam się pismem do Zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom” w
              Radomiu o udostępnienie mi zapisów z monitoringu z dnia 11.11.2006 r., gdyż
              zapisy te byłyby najważniejszym dowodem na potwierdzenie mojej niewinności, lecz
              wglądu w zapisy z tego dnia również nie uzyskałam od Spółdzielni.
              Mogę jedynie dodać, iż za te wszystkie skierowane przeciwko mieszkańcom
              sprawy prokuratorskie i sądowe Zarząd Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom” w
              Radomiu nie płaci, gdyż wszystkie koszty procesu są wliczone do Waszych opłat
              za czynsz.
              Te wszystkie sprawy chciałam przedstawić w dniu 20.06.2009 r. na zebraniu
              Walnego Zgromadzenia Spółdzielni Mieszkaniowej „Nasz Dom” w Radomiu, składając
              pismo – odwołanie z 18.11.2008 r. Jak się okazało Zarząd Spółdzielni umieścił
              odwołanie to w porządku obrad „punkt 17” mającego się odbyć w dniu 20.06.2009 r.
              Walnego Zgromadzenia, lecz nie wyłożył tego pisma dla zapoznania się z nim
              członków spółdzielni.
              W 2008 r. prezes postawił w przejściu na salę obrad Walnego Zgromadzenia
              kierownika administracji, który dwukrotnie próbował nie dopuścić do tego, abym
              weszła na salę obrad.
              Z uwagi na to, że 20.11.2008 r. złożyłam wraz ze współwłaścicielem
              Zbigniewem Lewandowskim odwołanie, które miało być przedmiotem obrad Walnego
              Zgromadzenia w dniu 20.06.2009 r. prezes spółdzielni nie chcąc dopuścić, aby
              członkowie poznali prawdę nakazał „swojej silnej ekipie pod wezwaniem” nie
              dopuścić do wpuszczenia mnie na salę. Na Walnym Zgromadzeniu odwołanie miał
              zreferować Zbigniew Lewandowski, lecz prezes popierany przez swoich zaufanych
              ludzi robił wszystko, aby nie dopuścić do przedstawienia naszego odwołania.
              Zatem mimo, że odwołanie znalazło się w porządku obrad i zgodnie z przepisami
              prawa spółdzielczego powinno być przedstawione członkom spółdzielni, zastało
              bezprawnie skreślone.
              • Gość: Porwany przez UFO SM Nasz Dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 09:35
                Jako mieszkaniec Sp Nasz Dom zostałem porwany przez UFO i te zielone
                ludziki robiły na mnie badania czy mogę to zgłosic do Zarządu
                Spółdzielni czy do Rady Nadzorczej czy na Walne Zgromadzenie prosze
                o popdpowiedz!!! oświadczam iż tej poni od komór gazowych nie znam.
                A może to ten tajemniczy gaz?
            • Gość: UFOludek uwaga na UFO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 13:44
              Uwaga na Walnym Sp Nasz Dom dojdzie tam do porwań przez UFO !
              podobno?
              • Gość: Czł.SM Jakiś dureń zrobił przegląd !!! IP: 109.243.24.* 17.06.10, 09:36
                W SM wszelkie przeglądy robią ludzie w układu. Ludzie którzy w domu
                nie mają żadnej książki technicznej. Ludzie Ci piszą bzdety w
                protokółach a potem takie bzdety są wykładnią prawną i techniczną
                np. dla prokuratury. Kiedy w SM Nasz Dom będzie wreszcie normalnie ?
                • Gość: Nemo Re: Jakiś dureń zrobił przegląd !!! IP: *.radom.vectranet.pl 17.06.10, 22:28
                  Wtedy, kiedy ty będziesz normalny, a na to się nie zanosi. zwsze
                  można skorzystać z pomocy szpitala psychiatrycznego w Krychnowicach.
                  co prawda nie ma szans na wyleczenie, ale dolegliwości można
                  złagodzić.
                  • Gość: Fachowiec Nemo mówię do Ciebie, Pajacu jeden IP: 94.254.204.* 17.06.10, 23:18
                    Nemo ! Otwórz rozdzielnie mieszkaniowe w budynku Czachowskiego 14 i
                    weź się pajacu za naukę. W tumanach kurzu leży osprzęt elektryczny -
                    nikt go nie ruszał od kilkunastu lat. Rozdzielnie nie są oznakowane.
                    Skąd wiadomo co sprawdzano ??? Oj Nemo ! W czasach powszechnej
                    fotografii cyfrowej zarzucać komuś to co zarzucasz świadczy o Twoim
                    debiliźmie. Wyczyny służb technicznych SM zamieszczono nawet w
                    miesięczniku branżowym
          • Gość: Czł.SM wszystko możliwe odnośnie uszkodzeń urządzeń elekt IP: 109.243.24.* 17.06.10, 09:23
            Wszelkie przeglądy techniczne w SM Nasz Dom to fikcja. Jacyś
            nieudacznicy łażą po mieszkaniach i piszą bzdety w protokółach. W
            części wspólnej instalacji nie robi się nic. Prezes pokazuje w
            telewizji swój hiszpański i szpanerski wąsik i preuje się na kozaka
            i zbawcę SM. Drodzy członkowie SM ! Weźcie bata i pogońcie go na
            walnym zebraniu razem z jego fachowcem d/s BHP.
            • Gość: Czł.SM Re: wszystko możliwe odnośnie uszkodzeń urządzeń IP: 109.243.24.* 17.06.10, 09:27
              Sorry Zjadłem literkę nie preuje a kreuje. Drodzy mieszkańcy i
              członkowie SM Nasz Dom. Zróbcie na walnym zebraniu medialne show i
              pogońcie skostniały zarząd batem. Niech Polska zobaczy, że czas aby
              przestać lansować się w mediach na kozaka a czas usiąść przed
              książką techniczną i czas aby wychylić d...sko zza biurka
              • Gość: UFOK UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 20:56
                Po co te napaście na prezesa przecież na walnym ma wylądować statek
                kosmiczny obcych i nas zabrac na kosmiczna lewatywę , bedzie super
                polecam- Podobna ma tak być
                • aktyn123 Re: UFO 18.06.10, 12:56
                  Zauważcie,że temat wybuchu gazu,oczywiście tylko pretekst,pojawił
                  się przed Walnym Zgromadzeniem.Jak co roku w tym czasie.I
                  jakiś,faktycznie wysłannik UFO twierdzi,że od lat takich Zgromadzeń
                  nie było.A podróże podobno kształcą.Tyle bzdetów,ile na temat wybuchu
                  gazu od połowy czerwca,rzadko się da spotkać.Zwłaszcza tych,płynących
                  z ul.Czachowskiego 14.Lekarza by ta słać,bo to środowisko grozi nie
                  tylko otoczeniu,ale i miastu.Pomiarkujcie!A to,jak da się wyczytać,
                  trwa lata.Ja bym radził władzom Spółdzielni,aby na mocy prawa pozbyć
                  się niewątpliwej zarazy wśród społeczności spółdzielczej.Komentującym
                  zaś bym zalecał odejście od spiskowych teorii,rodem z kulis PiSu.
                  Wystarczy przecież zapoznać się ze sprawozdaniem,a nade wszystko
                  z zawartością rachunków czynszowych.Od lat są najniższe w radomskich
                  spółdzielniach.A jeśli rosną, to poszukajcie tego źródeł w uchwałach
                  PiSowskiej przecież Rady Miasta.Trochę rozsądku.I...również poczytać
                  o spisiałej spółdzielni Ustronie.Tylko współczuć.Ale to też ich wina.
                  Trzeba rzeczowo brać swoje sprawy w swoje ręce.Amen.
                  • Gość: Fiodor Pomiary stężenia tlenku węgla ???????? IP: 46.112.41.* 18.06.10, 22:02
                    W bezpłatnym tygodniku Oko na miasto /nakład 25 tysięcy egz./ Prezes
                    Jacek Woźniak szef SM Nasz Dom mówi cytuję: Przeglądy są
                    przeprowadzane raz do roku. Sprawdzamy szczelność instalacji
                    gazowych oraz poziom stężenia tlenku węgla wydzielanego w procesie
                    spalania gazu. Urządzenia gazowe są włączane i wtedy firma
                    sprawdzająca robi szczegółowe pomiary - koniec cytatu.
                    Pytanie do członków SM Nasz Dom. Z kwitów wyników że takowe pomiary
                    są robione a jak temat wygląda w rzeczywistości ????? Kto z Państwa
                    widział w rękach człowieka łażącego po mieszkaniach z ramienia SM
                    przyrząd o nazwie Miernik pomiaru stężenia CO ? Pytanie następne:
                    Kto z Państwa miał okazję przyjrzeć się pomiarowi stężenia CO ? U
                    kogo z Państwa włączano piecyk gazowy lub kuchenkę gazową podczas
                    pomiarów ? To smutne że w zasobach SM Nasz Dom mieszkają dzielni
                    Panowie policjanci, którzy również dają się robić przez służby
                    techniczne w BAMBUKO. To smutne że gazeta, która promuje się jako
                    oko na miasto ma oba oczy ślepe
                    • Gość: Fiodor Re: Pomiary stężenia tlenku węgla ???????? IP: 46.112.41.* 18.06.10, 22:07
                      To także bardzo smutne, że Kolega Aktyn 123 pisze na tym forum
                      pierdoły techniczne względnie psychiatryczne a sam nie wie - powiem
                      krótko jest zielony jak trawa za oknem w temacie przeglądy
                      techniczne a zabiera głos i kozaka udaje. Drodzy członkowie SM Nasz
                      Dom ! Ludzie !!!! zacznijcie się wreszcie interesować sprawami SM a
                      sam fakt, że macie w dupinie protokóły z przeglądów ułatwia grupie
                      próżniaków, leni malwersacje i bezkarność
                      • Gość: Wiesław Grzmot Re: Pomiary stężenia tlenku węgla ???????? IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.10, 22:19
                        Słuchaj cwaniaczku, jak masz takie wiadomości, że nie jest tak jak
                        podaje Zarząd zgłoś sprawę do prokuratury i nie pieprz głupot.
                        • Gość: Olek Drogi Grzmocie !!! IP: 188.33.40.* 18.06.10, 22:40
                          Ty jesteś na etacie SM i Ty powinieneś zająć się tematem. Fiodor być
                          może zgłosi sprawę do prokuratury, gdy dostanie pozwolenie na
                          posiadanie broni ostrej
                          • Gość: UFO Pomiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 17:37
                            Takie mierniki gazu są za statkach UFO badają gazy jakie wydalamy !
                            Myslę że lewatywa przed walnym z piwa wszystkim sie przyda. To może
                            uchronić przed masowym porwaniem
                            • Gość: Zorro Problemy w budynku Czachowskiego ??? IP: 94.254.154.* 21.06.10, 07:51
                              Problemy z instalacją elektryczną ma ulicy Czachowskiego są wysoce
                              prawdopodobne. Instalacja elektryczna w budynku ma ponad 40 lat i
                              nie spełnia na dzień dzisiejszy żadnych wymogów. Odbiorniki
                              elektroniczne, żarówki energooszczędne stosowane przez lokatorów są
                              super ale w instalacji wykonanej zgodnie z przepisami unijnymi. W SM
                              Nasz Dom służby techniczne śpią i czekają aż członkowie na walnym
                              zrobią im lewatywę prawną, techniczną, organizacyjną i
                              intelektualną. O lewatywie fizjologicznej nie wspomnę bo jestem
                              dobrze wychowany.
                              • Gość: kawa Re: Problemy w budynku Czachowskiego ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 08:34
                                Służby techniczne nie wezmą się do roboty jak ich mieszkańcy nie
                                pogonią. O swoje trzeba zabiegać i nie liczyć, że zrobi to za nas
                                zarząd.
                              • Gość: Członek Re: Problemy w budynku Czachowskiego ??? IP: 109.243.9.* 21.06.10, 23:07
                                Z wpisu wynika, że najemca mieszkania budynku Czachowskiego 14
                                zabiegał o względy służb technicznych SM, niemniej te służby są
                                niedouczone i trudno mieć do nich pretensje aby były w stanie
                                rozwiązać problem związany z brakiem kompatybilności
                                elektromagnetycznej instalacji elektrycznej w powyższym budynku.
                                • Gość: Członek Re: Problemy w budynku Czachowskiego ??? IP: 109.243.9.* 21.06.10, 23:10
                                  Jedynym fachowcem w SM jest niejaki Grzmot udzielający się na tym
                                  forum ale jego wiedza nie wykracza poza podzielniki ciepła, rury
                                  oraz styropian.
                                  • Gość: Wizjoner Słowa Jezusa do Ewy Rygielskiej IP: 109.243.211.* 24.06.10, 15:44
                                    Słowa Pana Jezusa do Ewy Rygielskiej.

„Trzeba wyrzucić z Polski Demona. Wzywam każdego kto kocha Ojczyznę,
                                    do postu o chlebie i wodzie. Ten post ma być zaczęty od jutra tj. od
                                    13 kwietnia 2010 r. i ofiarowany w Intencji o przebłaganie
                                    Boga Ojca za grzechy ludzkości i o pokój w Ojczyźnie. Przez 13
                                    dni tego postu należy modlić się „Koronką do Miłosierdzia Bożego”
                                    Jeżeli ludzkość tego nie uczyni w lipcu będzie rozlanie krwi.
                                    Szatan chce zniszczyć Polskę, ponieważ ten kraj jest krajem
                                    kochającym Moje Serce i Serce Mojej Matki, a Ja chcę uratować to,
                                    co jest trwałe w wierze i miłości. Zobacz mieszkańcy Niniwy ubrali
                                    się w wory i pościli, aby uratować swój kraj. Ja, Twój Pan nie każę
                                    ci ubierać się w wór, tylko chce posłuszeństwa i podjęcia modlitwy i
                                    postu. Można też ten post i modlitwę zaczynać w późniejszym
                                    terminie, jeżeli ktoś się o tym dowiedział po 13 kwietnia,
                                    najważniejsze by czynić to z wielką miłością do Boga. Czas jest do
                                    lipca.”

Zaczęłam się modlić, po modlitwie usłyszałam głos Ducha
                                    Świętego: „Zapisz to”

wzięłam zeszyt i długopis i zaczęłam pisać:

„Ona Swego Syna też opłakiwała,

I naszą Ojczyznę ciągle ratowała.

Nadal ją ratuje i błogosławi,

Z najgorszych katuszy Polaków wybawi.

To co szatan niszczy, psuje – Pan Bóg reperuje,

Maryja płaszczem okrywa i za nami oręduje.

Jesteśmy niewygodni, jako wierny Naród w Boga,

I dlatego krwią zbroczeni –

Do wieczności trudna droga.

Zwyciężymy! Zwyciężymy!

Jezus Chrystus Królem naszym!

Zwyciężymy! Zwyciężymy!

Choć nadeszły trudne czasy!

Choć jeszcze nie obwołany,

Ale rozczyn rozpoczęty.

Jezusa Matka – Maryja –

Królową Naszej Polskiej Ziemi.

Amen.”

Piątek 21 kwietnia 2010 r. Ewa Rygielska przekazała Orędzie jakie
                                    usłyszała do Pana Jezusa

W sierpniu – 15, gdy święto Wniebowzięcia Matki Bożej będzie
                                    przypadać w niedzielę, (a tak jest w tym roku) będzie na świecie w
                                    godzinach od 10.00 do 12.00, tak straszna burza z piorunami,
                                    że ludzie w wielkiej liczbie będą ze strachu umierać. Na razie są
                                    to ataki szatana, ale gdy Bóg opuści Swoją rękę nad ziemią, to
                                    dopiero będzie przerażenie. Komputery powysiadają, ludziom pieniądze
                                    na kontach poprzepadają. Wszystko zniknie w komputerach i będzie
                                    wyczyszczone, ludzie którzy mają w bankach pieniądze będą sobie
                                    wyrywać z głowy włosy i będą tracić rozum po stracie pieniędzy.
                                    Tragedia Smoleńska to była zasadzka dla zniszczenia Polski. Szatan
                                    dopuścił się następnej haniebnej grozy.

Jednak jest jedyny ratunek dla Polski, jeżeli uzna Jezusa za Swojego
                                    Króla poprzez Intronizację, tylko Jezus zdemaskuje wszystkie zło i
                                    odrodzi się nasz Ojczyzna. Róbcie wszystko, co możecie dla
                                    Intronizacji Jezusa Króla Polski, módlcie się, pośćcie, działajcie,
                                    dokonujcie osobistej Intronizacji czy to sami czy w rodzinach, czy
                                    we wspólnotach, parafiach. Garnijcie się do Jezusa Kropla Polski,
                                    tylko On uratuje wasz Naród, a przez was inne narody. Innej drogi
                                    nie ma.

Przekaż to innym, niech wszyscy wiedzą i ratują przez Intronizację
                                    Jezusa Króla Polski siebie, swoje rodziny i najbliższych.

Żródło: www.apokalipsa.info.pl

• Gość: Ryś Re: Problemy w budynku Czachowskiego ??? IP: *.internet.radom.pl 24.06.10, 17:24
                                Nasz Dom już trzeci rok 2007, 2008, 20090 nie ma płynności finansowej, dużo
                                kredytów do spłacenia i jeszcze chce uzyskac pozwolenie na walnym na wzięcie
                                nowego kredytu idźcie i poczytajcie sprawozdania, protokóły przygotowane na
                                Walne.Wszystkie sprawozdania, protokóły przygotowane na sobotnie Walne
                                Zgromadzenie zgodnie z prawem o spółdzielniach mieszkaniowych powinny byc
                                zamieszczone na stronie internetowej spółdzielni ND. Na stronie internetowej
                                jest gepard.
                                • Gość: Jarek Re: Problemy w budynku Czachowskiego ??? IP: 109.243.71.* 25.06.10, 23:44
                                  Przeglądy w SM Nasz Dom to kompletna lipa. Nie robi się nic w celu poprawy
                                  stanu technicznego instalacji w t.zw.części wspólnej budynków. Instalacje
                                  piorunochronne po ociepleniu budynków projektował Prezes i Pani architekt
                                  o specjalności aranżacja wnętrz kompletnie zielona w stosownym temacie.
                                  • Gość: Jarek Termin II odczytu podzielników ciepa ???????????? IP: 109.243.71.* 25.06.10, 23:47
                                    Kiedy kolejny termin odczytu podzielników ciepła ???
                                    • Gość: Jan Re: Termin II odczytu podzielników ciepa ???????? IP: 46.112.21.* 01.07.10, 22:41
                                      Na walnym zwyciężyła fachowość i kompetencja
                                  • Gość: Fajfajewski bzdetowa odezwa SM Nasz Dom IP: 94.254.245.* 07.07.10, 17:17
                                    Paprocki i reszta piszą bzdetowe odezwy do członków spółdzielni Nasz
                                    Dom w której domagają się wykrywania nieprawidłowości i informowania
                                    zarządu i szefa Rady Nadzorczej o nieprawidłowościach. Panie
                                    Paprocki ! Panie Woźniak ! Drogi Gepardzie biznesu ! Za dziękuję nic
                                    się nie kupuje i chleb po 2,50 PLN. Chcecie wiedzieć, gdzie są
                                    nieprawidłowości przygotujcie umowę zlecenie
                                    • Gość: :)))) Re: bzdetowa odezwa SM Nasz Dom IP: 94.254.245.* 07.07.10, 17:40
                                      Skład Rady Nadzorczej SM "Nasz Dom"

Aktualny skład Rady Nadzorczej Spółdzielni Mieszkaniowej "Nasz Dom"
                                      w kadencji 2009 - 2012r. (UCHWAŁA NR 9/2009 WZCz).
                                      Kliknij "więcej", aby zobaczyc listę.

Nazwisko i imię Funkcja
                                      1. Paprocki Tomasz Przewodniczący
                                      2. Skałecki Franciszek Z-ca Przewodniczącego
                                      3. Sokołowska Ewa Sekretarz
                                      4. Bożyk Roman Członek rady
                                      5. Dziedzic Henryk Członek rady
                                      6. Firlej Anna Członek rady
                                      7. Gębskii Mieczyslaw Członek rady
                                      8. Nurczyński Wojciech Członek rady
                                      9. Piwońska Krystyna Członek rady
                                      10. Pokrowska Teresa Członek rady
                                      11. Seweryn-Mosek Bożena Członek rady
                                      12. Stachurski Jerzy Członek rady
                                      13. Sroka Zadzisław Członek rady
                                      14. Stępień Waldemar Marek Członek rady
                                      15. Stypińska Kwiecień Bogusława Członek rady
                                      • Gość: Maniek dyplom dla Prezesa IP: 109.243.94.* 08.07.10, 09:59
                                        Europe's 500 - Przedsiębiorcy dla Rozwoju
                                        CERTYFIKAT UZNANIA

Gratulujemy Panu
                                        EUGENIUSZOWI WOŹNIAKOWI

sukcesu w dziedzinie zarządzania, innowacyjności i
                                        przedsiębiorczości, jakim jest zakwalifikowanie
                                        SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ NASZ DOM
                                        na listę Europe's 500
                                        Wyróżniające się działania rozwojowe i wkład w tworzenie miejsc
                                        zatrudnienia, ukazują wielki wpływ rozwijających się przedsiębiorstw
                                        na europejską ekonomię.

Wiedeń, 25 listopada 2006

Martin Schoeller
                                        Przewodniczący
                                        Europe's 500 - Przedsiębiorcy dla Rozwoju

Uwaga członkowie SM Nasz Dom. Poproszę o przykłady innowacyjności
                                        • Gość: Haker Zapytanie ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 09:15
                                          Mańku, Członku itp o IP 109 243 94 pamiętaj że na forum podałeś
                                          swoje IP czyli "numer dowodu osobistego" lub "adres zamieszkania" to
                                          tak abyś wiedział(a) , że nie jesteś anonimowy i ustalam włąśnie
                                          twoje dane i to będzie działanie innowacyjne Europe's500, jak
                                          przeczytasz swoje imię i nazwisko oraz adres na tym forum. SM Nasz
                                          Dom mnie nie interesuje tylko walczę na forach z anonimami to taka
                                          spłata długu za PRL i Towarzyszy z PZPR-u,SB,UB,NKWD ,którzy
                                          uwielbiali anonimy. Jedyny porządny w Polsce to był GAL ANONIM i
                                          jego popieram
                                          • Gość: :))))))))) Re: Zapytanie ;) Drogi hackerze ! IP: 94.254.235.* 09.07.10, 09:50
                                            90 % ludzi na tym forum występuje pod różnymi nickami a Ty czepiasz
                                            się. Ukrócenie zjawiska jest w gestii administratora Forum a nie w
                                            gestii forumowiczów. Możesz też hackerze zgłosić stosowną regulację
                                            w parlamencie odnośnie logowania się w internecie. Jeszcze jedno
                                            media podały informację, że Prezydent Radomia dowiedział się o
                                            uczynkach niejakiego Stępnia z......anonimu. Dlatego nie obrażaj
                                            ludzi z różnych opcji politycznych a zajmij się swoimi szeregami
                                            • aktyn123 Re: Zapytanie ;) Drogi hackerze ! 09.07.10, 11:45
                                              Jestem zwolennikiem najpełniejszej jawności i zdecydowanym przeciwni-
                                              kiem anonimowości.Wiem,że "wywleczenie" kogokolwiek z grona anonimów
                                              odrazu powoduje,że pokornieje,głupieje i szuka usprawiedliwień.To na
                                              wstępie.Jeśli ,nawołując do "odanonimowania" i powołując się na
                                              PRL,NKWD czy takie tam różne służby czy instytucje chcesz powiedzieć,
                                              że teraz i w ogóle jest większa jawność to jesteś albo ślepy,albo
                                              naiwny,żeby nie określić tego mocniej.Ileż oczywistych spraw by
                                              znalazło odpowiedż na przeróżne bolączki,gdyby nie BRAK DOSTĘPU DO
                                              SPRAW TAJNYCH.Przecież to wiesz.Walcz o jawność.Masz we mnie sojusz-
                                              nika.Nie żaden administrator powinien ujawniać autorów.To my, uczest-
                                              nicy FORUM powinniśmy piętnować anonimowych awanturników.I o tym po-
                                              myśl.Wszyscy pomyślmy,którym jawność leży na sercu.Bo to ma coś wspól
                                              nego ze zwykłą ludzką odpowiedzialnością,przyzwoitością,których jed-
                                              nak ciut brakuje anonimom.Cokolwiek byś powiedział o Palikocie,że
                                              cham,że bez skrupułów,jednego mu nie zarzucisz:ma odwagę,nie ucieka
                                              w świat ANONIMU.I tyle.Gdyś to osiągnął,Forum byłoby zupełnie inne.
                                              • Gość: Głupol internetowy Re: Zapytanie ;) Drogi hackerze ! IP: 94.254.237.* 10.07.10, 08:05
                                                Dlaczego obywatelel staje się Gallem Anonimiem ? Bo kraj zwany
                                                Polską nie jest normalny. Z analizy różnych wypowiedzi na różnych
                                                polskich forach internetowych wynika, że zarządy spółdzielni nie
                                                liczą się wcale z szeregowymi członkami spółdzielni. Gdy obywatel
                                                coś napisze do SM staje się awanturnikiem a gdy ten sam obywatel
                                                napisze pismo i da je do podpisu 100 innym mieszkańcom budynku,
                                                wtedy pismo jest traktowane bardzo poważnie. W tym piśmie podpisanym
                                                przez 100 obywateli, obywatel inicjator znika i staje się anonimowy.
                                                Policja nie przyjmie zgłoszenia nieoficjalnego od obywatela, który
                                                zjawi się na policji. Policja musi mieć oficjalne zgłoszenie.
                                                Co będzie gdy zgłoszę dzielnicowemu oficjalną informację o
                                                przestępstwie ? Może być tak, że dzielnicowy jest zaprzyjaźniony z
                                                podejrzanym i wtedy mu powie: Facet ! Ja do Ciebie nic nie mam ale
                                                wiesz muszę podjąć działanie bo ten i ten na Ciebie napisał. Dlatego
                                                obywatele uciekają się do anonimów. Pewnie, że anonimy w których
                                                stwierdza się definitywnie podejrzenie przestępstwa są skandaliczne
                                                ale anonimy w rodzaju Proszę o sprawdzenie czy w temacie tym i tym
                                                nie doszło do naruszenia prawa sa traktowane poważnie przez organy
                                                państwa. Nie można podać publicznie danych osobowych osób bo chroni
                                                te osoby ustawa o ochronie danych osobowych. Nawet nie można ujawnić
                                                danych osoby która jest mordercą bez zgody prokuratury. Rzemieślnik
                                                może być partaczem bo nieoficjalnie większość inwestorów ma go dość
                                                ale oficjalnie nie został skazany przez sąd za partactwo czyli w
                                                świetle prawa partaczem nie jest i partacz bez wyroku sądowego za
                                                partactwo może podać nas do sądu o naruszenie dóbr osobistych i
                                                puścić nas z torbą. Czy sprawa z ministrem Ziobro niczego Was nie
                                                nauczyła drodzy internauci ? Jeśli sąd nie udowodni winy nie można
                                                kogoś nazwać przestępca. Niemniej czasy zmieniają się. Obywatel
                                                który pisał do urzędu że stojące drzewo zawali się na jego samochód
                                                bo jest spróchniałe był do niedawna awanturnikiem i pieniaczem ale
                                                jeśli ten sam obywatel załączy pismo wraz z serią fotek wykonanych
                                                aparatem cyfrowym, reakcja urzędu jest inna niż w przypadku
                                                poprzednim. Palikot nie jest chamem. Atakują go tylko obłudnicy
                                                którzy zbijają na atakowaniu posła kapitał polityczny. Prezes SM
                                                myśli, tak
                                                • Gość: PIES Z BLOKOWISKA Niech ludzie fotografują jak sramy na trawniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 10:08
                                                  Jestem za jawnoscią życia spółdzielczego . Proponuję aby mieszkańcy
                                                  Niedziałkowskiego 19/21 gdzie jest nas PSIAKÓW okolo 30- tka
                                                  robili nam i naszym wlasicielom zdjęcia w momencie jak obsrywamy
                                                  codziennie kilkakrotnie trawniki przed blokiem i wysyłali do
                                                  spóldzielni.Na nasze panie i panów TABLICZKI nie działają oni
                                                  mieszkają w innych /bocznych /klatkach i na 8-9-10 pięterku i FETOR
                                                  Z NASZYCH KUP tam nie dochodzi.A swoją drogą moze wprowadzić oplatę
                                                  ekologiczną
                                                  .Piesek sra 3-4 razy dziennie. Przy stawce 1 zł za usuniecie kupki
                                                  daje to 3-4 zł dzienne x 30 dni = 90-100zł miesiecznie.Wynajmiemy
                                                  kupozbieraczy i bedą czyscili teren.Co powiecie panie- panowie
                                                  psiarczyki na to CODZIENNE zasrywanie trawników??
                                                  • Gość: gość zainteresowan Re: Niech ludzie fotografują jak sramy na trawnik IP: 195.3.153.* 04.08.10, 13:52
                                                    kiedyś w Warszawie zazdrościłam jak ludzie wychodzą do parku z psami, teraz
                                                    okazało się ,że społeczeństwo dorosło do tego aby wszystko przeszkadzało.
                                                    Zgadzam się ,ze psów jest coraz więcej, ale na wszystko można znaleźć sposób. Na
                                                    razie widzę same zakazy. Opłaty za sprzątanie kup psich miały by słuszne
                                                    zastosowanie. Jednak rozmiar tej kupy tez ma znaczenie. Ja osobiście kiedyś
                                                    sprzątałam po moim psie.Ktoś zwrócił mi uwagę , że sprzątam to czego nie widać a
                                                    obok nawalone kupsko wielkie i ludzkie śmieci( Chleb, papiery, reklamówki)
                                                    niesprzątnięte.
                        • Gość: Bąbel Re: Pomiary stężenia tlenku węgla ???????? IP: *.play-internet.pl 01.06.13, 22:46
                          Słuchaj Grzmocie ! Sam zgłoś się do Prokuratury. Być może są sprawdzane te parametry tam gdzie sprawdzający dostali informację, że pod wskazanym adresem mieszka ktoś znaczący, który łapie wiedzę techniczną. W lokalach zajmowanych przez staruszków, osoby nierozgarnięte technicznie te pomiary nie są wykonywane.
    • Gość: Martin Re: SM Nasz Dom = wybuch gazu - Co dalej??? IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.10, 16:31
      Martin Schoeller to urodzony w Niemczech fotograf amerykański
      • Gość: NASKOCZYSZ IM NA? Zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 09:22
        Niech spóldzielnia ustali dyżury sprzataczkom/ koło trawnika/
        miedzy 7-ą ,a 9-ą i nich pilnują trawników. Moze chociaż rano
        uchronimy blok przed codziennym GO obsrywaniem.
        • Gość: Nemo Re: Zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19/21 IP: *.radom.vectranet.pl 12.07.10, 23:15
          Jeszcze nie napisaliście o psiej budzie w jakiej znajdowała się
          siedziba spóldzielni. Czy 50 lat istnienia tej instytucji nie
          zasługuje na normalne warunki pracy?
          • Gość: Sava Re: Zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19/21 IP: *.tronic.pl 13.07.10, 09:31
            Nemo wyremontowałeś Czarnoleska 17 za pieniądze członków.
            Wydałeś pół miliona, aby stworzyć warunki do pracy nierobom.
            • Gość: PITBULL Re: Zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19/21 IP: 109.243.112.* 13.07.10, 13:19
              No tak psów w bloku Niedziałkowskiego 19/21 multum a z tytułu
              podatku za pieska z tego budynku wpływa do kasy miasta około 150 PLN
              rocznie. Wynika z powyższych wpisów, że właściciele psów są
              pomówieni o to że ich pupile sr...wokół budynków, bo piesków nie ma
              wcale
              • Gość: :)))) Prokurator Rejonowy ślimaczy się IP: 109.243.112.* 31.07.10, 23:39
                Prokurator Rejonowy ślimaczy się w temacie wybuch gazu. Może
                prokurator okręgowy winien dać mu kopa aby nie mazgaił się w temacie
                • Gość: brudny Hary Re: Prokurator Rejonowy ślimaczy się IP: *.tronic.pl 01.08.10, 08:07
                  Może trzeba wysłać pismo do prokuratora generalnego, aby ten objął nadzorem
                  prowadzone śledztwo, bo bez "takiego bata" to postępowanie zostanie umorzone.
                  • Gość: MYŚL POZYTYWNIE Zasrana Niedzialkowskiego 19/21 ale sąnowe schody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 09:52
                    Dziekujemy za nowe funkcjonalne przejście pod blokiem i nareszcie
                    zrobine przystepne /niewysokie schody/ dla ludzi starszych.
                    Nalezy te paniusie i tych panów /w tym b. bankowca/ przegonić i
                    zakonczyć obsrywanie blokowiska.
                    Zróbcie płotki przegradząjace ten skwerek przed sklepami,a będzie
                    ładne miejsce wypoczynkowe dla mieszkanców np.z ławeczkami . Jezeli
                    wytyczy się alejki, posadzi się np. iglaki i wieloletnie kwiaty to
                    będzie OK. Ale nie może tam być składowisko ODCHODOW psich!!!!!!
                    PROPONUJĘ WALENIE Z BALKONÓW :SŁOIKAMI, BUTELKAMI ITP W TĘ B A N D
                    Ę STARYCH stretyczałych BAB I TYCH ICH PUPILÓW.
                    Może ich przegonimy?
              • darek_radom Re: Zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19/21 01.08.10, 09:28
                Gość portalu: PITBULL napisał(a):

> No tak psów w bloku Niedziałkowskiego 19/21 multum a z tytułu
                > podatku za pieska z tego budynku wpływa do kasy miasta około 150 PLN
                > rocznie.

Już kilka lat wstecz podatek od posiadania psa został zlikwidowany, gdyż koszty ściągalności przewyższyły dochody z tego tytułu...
                • Gość: Nic się nie zmieni Zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 10:37
                  Tu przed blok na psią wysrankę przychodzą panie i panowie z Kelles-Krauza i ze Struga .
                  .Wyjdżcie na balkony a ZOBACZYCIE ,ŻE miedzy 7.30 a 9.30 odbywa sie codzienne obsrywanie naszego bloku z tyłu i przodu tj. na przed sklepowym trawniku.
                  SRANIE ,SRANIE I POPOŁUDNIOWE ZNOWU SRANIE.Pkilka razy dziennie.Tysiace kup w trawie!!!!
                  .PROSIMY BY sanepid zbadał zagrożenie ekollogiczno-zdrowotne tego SRACZA PSIEGO i PRZYWAŁ ADMINISTRACJI SPORY MANDAT..
                  Niech spóldzielnia wyśle na dwa dni pracówników z administracji w w/w godzinach i przegoni ta psiarnię!!!
                  Kiedy Spółdzielnia POZAGRADZA TEN SKWEREK DLA NASZEGO DOBRO I ZROBI MOŻE przed WALNYM ZGROMADZENIEM BEDZIEMY MIELI zieleniec obsadzony np. kwitnacymi drzewkami czy tujami/ CENA W MARKECIE 12 ZŁ/SZT/ + ławki?
                  • Gość: :( Re: Zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19/21 IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 22:08
                    To jest poważny problem a Administracja leży jak zwykle i myśli o fuchach
                    • Gość: Tylko smród i brud Zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 09:48
                      Zapraszamy prezesa nie do Kwadratu ale tu do nas.
                      I jeszcze jedno pytanie.Czy nikt nie wie w spółdzielni ze codziennie watahy bezdomnych dziewuch i chłopaków okupują od godzin rannych do godzin póżno- nocnych miejsce zabawowe dla dzieci i przesiadują pod blokiem???.Popijają piwko ,i romansują w świetlicy pod chmurą
                      .Panowie z administracxji w Radomie jest Policja i Straż Miejska
                      .O czym wy myslicie w godzinach pracy.Domagamy sie stałych o okreslonej godzinie dyżurów pracownika administracji aby mu przekazywać nasze uwagi o tym jak jest nam zle
                      .My Was wynajęliśmy do pracy.
                      Panie PREZESIE NIECH PAN TO MÓWI CODZIENNIE SWOIM PRACOWNIKOM.
                      • Gość: CHULIGANI RZĄDZĄ? Całe zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 10:36
                        ZDAJE SIĘ KTÓRAŚ Z PAŃ Z RADY MIESZKA POD TYM ADRESEM.
                        I CO MAMY Z TEGO?? JAJCO???
                        MOZE NIE WYCHODZI Z MIESZKANIA MIEDZY 17.OO A 21.OO -Ą??
                        KUPKI PSIE TEŻ JĄ NIE OBCHODZĄ??? ????
                        • Gość: ;( Re: Całe zasrane blokowisko -Niedziałkowskiego 19 IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 20:21
                          Członkowie Rady Nadzorczej powinni mieć czynne adresy mailowe aby można było do nich kierować nasze słuszne postulaty. Okazuje się jednak, że kierownictwo Osiedla Żeromskiego nie umie nawet obsługiwać komputera
                          • Gość: ZAPRASZAM PREZESA Plac zabaw na terenie -Niedziałkowskiego 19/21??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 19:45
                            MOZE TAK OKOŁO 17-20.OO ODWIEDZI PAN PLAC ZABAW DLA CHULIGANOW Z CALEGO MIASTA!!!1
                            • Gość: Psia kupa Re: Plac zabaw na terenie -Niedziałkowskiego 19/ IP: *.play-internet.pl 08.06.13, 10:09
                              Dobry temat i nie jest rozwiązany do tej pory
                              • Gość: mieszkaniec Re: Plac zabaw na terenie -Niedziałkowskiego 19/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.13, 17:47
                                Sąsiadka mówiła że w tym bloku to chyba mieszka przewodniczący rady .To jest obok naszego bloku na Staszica może ktoś by się tym zajął.
                                • Gość: Robota dla Zarządu Plac zabaw na terenie -Niedziałkowskiego 19/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.13, 19:16
                                  Zarząd KIERUJE działalnoscią spoldzielni miedzy innymi przy POMOCY kierowników osiedlowych. Widocznie coś nie gra na linii: zarząd-kierownik osiedla-członkowie sygnalizujący problem.Czas panowie zarządcy pokazać co potraficie zrobić z tym tematem.
                                • Gość: xyz Re: Plac zabaw na terenie -Niedziałkowskiego 19/ IP: *.play-internet.pl 09.06.13, 02:43
                                  To chyba żle mówiła. Raczej bywa u taty.A to zasadnicza różnica.
                                  • Gość: Do wynajęcia? komu Co chce na naszych dachach montować zarząd?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.13, 09:17
                                    W aktualnosciach spóldzielni ukazła sie kwietniowa informacja ze zarząd spółdzielni proponuje i szuka firmy chcące wynająć dachy w naszych domach, Nic wiecej nie podano o co chodzi a teraz ta informacja nawet zniknęła.
                                    .PROSIMY O INFORMACJE CZY CHODZI O MONTOWANIE KOLEJNYCH SZKODLIWYCH DLA ZDROWIA PRZEKAŻNIKOW A MOZE SOLARÓW JAKIE WIDAĆ NP. NA SZPITALU?
                                    Czy ktoś z ZARZĄDU rozmawial z mieszkancami włascicielami miszkań na ostatnich pięterach w wysokościowcach na temat czy wyrażąją zgodę na wynajmowanie dachów na kilkanaśćie lat a potem na ich odsprzedanię?
                                    PROPONUJEMY ZACZĄĆ TEN EKSPERYMENT ZDROWOTNY NA DACHU W SIEDZIBIE ZARZĄDU
                                    • Gość: co zrobić by zarob Co chce na naszych dachach montować zarząd?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 08:34
                                      Jak zwykle pomysł z księzyca bez uzgodnienia z mieszkancami domów.Demokracja jak trza!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka