Gość: dziobaty IP: *.udn.pl 22.03.04, 22:58 Niedopatrzenie? He,he,he. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktos Re: Pomyłka komornika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 07:22 kurde moze jakies przeprosiny sie naleza wlascicielowi auta , za niedopatrzenie to pewien dziennikarz z polic zostal skazany prawomocnym wyrokiem sadu, DO SĄDU Z KOMORNIKAMI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Pomyłka komornika IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.03.04, 21:41 Komornicy to banda łobuzów od brania pieniędzy.Miałam z nimi sprawę.Urząd skarbowy wysłał komornika po niesłusznie pobrane świadczenia z ZUS-u.Sprawę wyjaśniłam w ZUS-ie wszystko było w porządku zawieruszyło się zaświadczenie mojego dziecka ,ze chodzi do szkoły .Wyszłam zadowolona że wszystko jest wyjaśnione.Jakież było moje zdziwienie jak nie dostałam zwrotu podatku z rozliczenia rocznego?Zapytałam w urzędzie skarbowym gdzie są moje pieniądze i usłyszałam że komornik zajął {jego koszty} jakie? jak ja miałam wszystko w porządku?Wyroku sądowego nie było bo nie odbyła się żadna sprawa -do dziś nie rozumiem tego wszystkiego.Jako wdowa z dwojgiem dzieci zarabiająca -minimalna płaca -zasiliłam portwel komornika.Widocznie ucieszył go wdowi grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Czaplicki Re: Pomyłka komornika IP: 213.25.91.* 30.03.04, 11:42 > Jako wdowa z dwojgiem dzieci zarabiająca -minimalna płaca -zasiliłam portwel komornika.Widocznie ucieszył go wdowi grosz. To klasyczna sytuacja. Powinna Pani wystąpić przeciwko komornikowi z powództwa cywilnego o zwrot niesłusznie pobranych pieniędzy. Należy wystąpić do Sądu Rejonowego któremu podlega ten komornik i jednocześnie wnioskować o zwolnienie z kosztów sądowych ze względu na Pani ciężką sytuację materialną. Niech Pani poprosi też o wyznaczenie przez Sąd adwokata z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pomyłka komornika IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.04, 23:13 Drogi panie Czaplicki, to nie klasyczna sytuacja, tylko zajęcie wierzytelności dokonane przez Naczelnika Urzędu Skarbowego na podstawie art. 89 ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (Dz. U. z 2002 r. Nr 110, poz. 968). Wysoki Sąd i adwokat z urzędu to jakieś nieporozumienie. PS: Jak sie komuś namydli oczu, to należałoby je spłukać wodą, żeby mydło ich nie wypaliło Odpowiedz Link Zgłoś