Dodaj do ulubionych

Pomyłka komornika

IP: *.udn.pl 22.03.04, 22:58
Niedopatrzenie? He,he,he.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: Pomyłka komornika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 07:22
      kurde moze jakies przeprosiny sie naleza wlascicielowi auta , za niedopatrzenie
      to pewien dziennikarz z polic zostal skazany prawomocnym wyrokiem sadu, DO SĄDU
      Z KOMORNIKAMI :)
      • Gość: myszka Re: Pomyłka komornika IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.03.04, 21:41
        Komornicy to banda łobuzów od brania pieniędzy.Miałam z nimi sprawę.Urząd
        skarbowy wysłał komornika po niesłusznie pobrane świadczenia z ZUS-u.Sprawę
        wyjaśniłam w ZUS-ie wszystko było w porządku zawieruszyło się zaświadczenie
        mojego dziecka ,ze chodzi do szkoły .Wyszłam zadowolona że wszystko jest
        wyjaśnione.Jakież było moje zdziwienie jak nie dostałam zwrotu podatku z
        rozliczenia rocznego?Zapytałam w urzędzie skarbowym gdzie są moje pieniądze i
        usłyszałam że komornik zajął {jego koszty} jakie? jak ja miałam wszystko w
        porządku?Wyroku sądowego nie było bo nie odbyła się żadna sprawa -do dziś nie
        rozumiem tego wszystkiego.Jako wdowa z dwojgiem dzieci zarabiająca -minimalna
        płaca -zasiliłam portwel komornika.Widocznie ucieszył go wdowi grosz.
        • Gość: Wojciech Czaplicki Re: Pomyłka komornika IP: 213.25.91.* 30.03.04, 11:42
          > Jako wdowa z dwojgiem dzieci zarabiająca -minimalna
          płaca -zasiliłam portwel komornika.Widocznie ucieszył go wdowi grosz.

To klasyczna sytuacja. Powinna Pani wystąpić przeciwko komornikowi z powództwa
          cywilnego o zwrot niesłusznie pobranych pieniędzy. Należy wystąpić do Sądu
          Rejonowego któremu podlega ten komornik i jednocześnie wnioskować o zwolnienie
          z kosztów sądowych ze względu na Pani ciężką sytuację materialną. Niech Pani
          poprosi też o wyznaczenie przez Sąd adwokata z urzędu.

• Gość: gość Re: Pomyłka komornika IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.04, 23:13
            Drogi panie Czaplicki, to nie klasyczna sytuacja, tylko zajęcie wierzytelności
            dokonane przez Naczelnika Urzędu Skarbowego na podstawie art. 89 ustawy o
            postępowaniu egzekucyjnym w administracji (Dz. U. z 2002 r. Nr 110, poz. 968).
            Wysoki Sąd i adwokat z urzędu to jakieś nieporozumienie.

PS:
            Jak sie komuś namydli oczu, to należałoby je spłukać wodą, żeby mydło ich nie
            wypaliło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka