Dodaj do ulubionych

Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!!

IP: 10.30.166.* 14.08.01, 11:01
Chcą zamknąć Bohemę - jedyny w tym mieście normalny klub, w którym można posłychać dobrej
muzyki, napić się piwa, pogadać z przyjaciółmi, obejrzeć wystawę. Nie ma tu dresów, nie przychodzą
debile - zwolennicy zadym. Przez rok odbyło się tu wiele świetnych koncertów jazzowych! Było kilka
wystaw plastycznych i fotograficznych. Byłem tam wiele razy i nigdy nie widziałem, by ktoś rozrabiał.
Spotykałem tam, oprócz młodzieży, ludzi z tzw. elit.
Podobno klub przeszkadza mieszkańcom, podobno bywalcy klubu sikają po trawnikach (w klubie są
dwie bezpłatne toalety!), wydzierają się po nocy, muzyka jest za głośna.
Wśród okolicznych mieszkańców, którym klub przeszkadza jest Wiesława Sadowska z Zarządu
Miasta.
Obok Bohemy - dosłownie przez ścianę - jest sklep, w którym sprzedają piwo i tanie wino. Bywalcy
sklepu, zwykłe obszczymurki, popijają pod chmurką i drą ryje. Czy oni nie przeszkadzają nikomu?
Pani Sadowska czy pani zamierza ich przegonić? A może trudniej się narazić paru żulom spod
sklepu niż bywalcom klubu?
Obserwuj wątek
    • Gość: jolka Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: *.pl 14.08.01, 13:26
      Gość portalu: Janek napisał(a):

> Chcą zamknąć Bohemę - jedyny w tym mieście normalny klub, w którym można posłyc
      > hać dobrej
      > muzyki, napić się piwa, pogadać z przyjaciółmi, obejrzeć wystawę. Nie ma tu dre
      > sów, nie przychodzą
      > debile - zwolennicy zadym. Przez rok odbyło się tu wiele świetnych koncertów ja
      > zzowych! Było kilka
      > wystaw plastycznych i fotograficznych. Byłem tam wiele razy i nigdy nie widział
      > em, by ktoś rozrabiał.
      > Spotykałem tam, oprócz młodzieży, ludzi z tzw. elit.
      > Podobno klub przeszkadza mieszkańcom, podobno bywalcy klubu sikają po trawnikac
      > h (w klubie są
      > dwie bezpłatne toalety!), wydzierają się po nocy, muzyka jest za głośna.
      > Wśród okolicznych mieszkańców, którym klub przeszkadza jest Wiesława Sadowska z
      > Zarządu
      > Miasta.
      > Obok Bohemy - dosłownie przez ścianę - jest sklep, w którym sprzedają piwo i ta
      > nie wino. Bywalcy
      > sklepu, zwykłe obszczymurki, popijają pod chmurką i drą ryje. Czy oni nie prze
      > szkadzają nikomu?
      > Pani Sadowska czy pani zamierza ich przegonić? A może trudniej się narazić paru
      > żulom spod
      > sklepu niż bywalcom klubu?

To dla mnie prawdziwy wstrząs. Radom jest prawdziwą pustynią kulturalną, jeżeli
      zamkną Boheme to co tu po nas?
      • Gość: Janek Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: 10.30.166.* 14.08.01, 13:30
        Dzięki Jolka. Jest nas już dwoje. Nie damy smutasom i urzędasom zamknąć Bohemy!
        • Gość: rado Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: 213.25.11.* 14.08.01, 19:01
          Zdecydpwanie jestem z Wami. To jedyny klub w Radomiu, ktorego nie musimy sie
          wstydzic a wrecz przeciwnie!
          • Gość: Krzysiek Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 12:17
            Bohema to wspaniały, jedyny w Radomiu taki klub. Szkoda, że w innych miastach
            jest ich więcej. Tym bardziej musimy go bronić. Tylko samymi listami w forum
            nic nie zdziałamy, a sposobów Leppera przecideż nie popieramy.Ktoś napisał, że
            spotkać można w Bohemie ludzi z naszego radomsko zaściankowego świecznika.
            Niech oni ropzoczną jakąś "akcję"
    • Gość: Gość Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: *.radom.com.pl 16.08.01, 10:57
      Likwidacja "Bohemy" to kolejny dowód na tworzenie "prywatnego miasta" przez
      nasze "władze" samorządowe (patrz: Radio Radom, mieszkanie poseł Grabowskiej,
      sala gimnastyczna przy "kochanowskim"). Nie dziwmy się, że jakaś tam Sadowska
      likwiduje knajpkę jazzową - ona zapewne jest miłośnikiem disco-polo typu "Ole,
      Olek" i gdyby prezydent Kwas powiedział, że lubi jazz to i zapewne W.S. też by
      go polubiła. odnośnie podpisów - a może mieszkańcy, któży według W.S. są
      przeciwni Bohemie są niepiśmienni? Chociaż nie przepadam za jazzem i nie jestem
      stałym bywalcem "Bohemy" ale jestem mieszkańcem Gołębiowa i nie słyszałem do
      tej pory o żanym incydencie przy tej knajpce. A jak się pani Sadowskiej nie
      podoba, to niech się przeprowadzi na Niedziałkowskiego, gdzie za sąsiadkę
      będzie miała kumpli z partii!
    • Gość: jaro Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: *.radom.medianet.pl 16.08.01, 12:10
      No cóż moze warto zauważyć że pani W. Sadowska jest kandydatką na senatora z
      list SLD. Wart żeby wszyscy którym nie podoba sie próba zamknięcia Bohemy
      pamiętali o tym przy urnach wyborczych.
    • Gość: Puma Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: 217.153.117.* 16.08.01, 14:33
      Brak mi słów. Co ja będę robiła w czwartki? Zamykać TAKI KLUB!!!
      Zgadzam się ze wszystkimi przytoczonymi argumentami przeciw zamykaniu. Chyba
      warto coś z tym zrobić. To jedynie miejsce w Radomiu gdzie naprawdę coś się
      dzieje.
      Gdy otworzyli Bohemę zastanawiałam się jak długo przetrwa nie dając jej
      wiekszych szans ze względu na komercyjność naszego miasta. A jednak Paweł z
      Markiem pokazali, że potrafią. Klub przyciągnął do siebie różnorodne
      społeczności, co bardzo łatwo zaobserwowac. Zachwycił swoją atmosferą nie tylko
      wielbicieli jazzu ale i całe rzesze ludzi, którym do tej pory ten właśnie
      gatunek nie był najbliższy.
      Myślę, że kazdy zwolennik Bohemy może mnie poprzeć, a NIE-ZWOLENNIKÓW zapraszam
      na jakikolwiek koncert (np. Shanon). Zobaczycie jak fajnie można się bawić w
      Radomiu. Tak! W Radomiu można sie fajnie bawić - W BOHEMIE!!!

PS. Mam oczywiście swoje "ale", ale :) o nim chciałabym pogadać raczej ze
      zwolennikami niż z tymi drugimi.
      • Gość: Fredzel Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: *.wcy.wat.waw.pl 16.08.01, 16:27
        Gość portalu: Puma napisał(a):

> Brak mi słów. Co ja będę robiła w czwartki? Zamykać TAKI KLUB!!!
        > Zgadzam się ze wszystkimi przytoczonymi argumentami przeciw zamykaniu. Chyba
        > warto coś z tym zrobić. To jedynie miejsce w Radomiu gdzie naprawdę coś się
        > dzieje.
        > Gdy otworzyli Bohemę zastanawiałam się jak długo przetrwa nie dając jej
        > wiekszych szans ze względu na komercyjność naszego miasta. A jednak Paweł z
        > Markiem pokazali, że potrafią. Klub przyciągnął do siebie różnorodne
        > społeczności, co bardzo łatwo zaobserwowac. Zachwycił swoją atmosferą nie tylko
        >
        > wielbicieli jazzu ale i całe rzesze ludzi, którym do tej pory ten właśnie
        > gatunek nie był najbliższy.
        > Myślę, że kazdy zwolennik Bohemy może mnie poprzeć, a NIE-ZWOLENNIKÓW zapraszam
        >
        > na jakikolwiek koncert (np. Shanon). Zobaczycie jak fajnie można się bawić w
        > Radomiu. Tak! W Radomiu można sie fajnie bawić - W BOHEMIE!!!
        >
        > PS. Mam oczywiście swoje "ale", ale :) o nim chciałabym pogadać raczej ze
        > zwolennikami niż z tymi drugimi.

Jeszcze nie bylem, ale czytajac Wasze opinie wiem, ze przy najblizszej wizycie w
        Radomiu odwiedze ten przybytek...

• Gość: Andy Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: *.245.168.206.Dial1.Seattle1.Level3.net 19.08.01, 17:25
      Przy moich ostatnich odwiedzinach Radomia wstapilem do tego klubu i bylem mile
      zaskoczony moze rownac sie z tymi ktore odwiedzam w stanach,wladze Radomia
      chca juz zrobic kapletna wioche z tego miasta.
    • Gość: xyz Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: 193.227.223.* 19.08.01, 18:16
      -Bohema, ty jestes jak zdrowie
      -ile cie trzeba cenic....
    • Gość: Fredzel Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: *.wcy.wat.waw.pl 20.08.01, 07:35
      Czy moglby mnie ktos oswiecic gdzie to jest ?
      • Gość: gofia Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: 10.30.166.* 20.08.01, 20:20
        osiedle golebiow, ul. kotarbinskiego 3.
    • Gość: hAmleT` Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 20.08.01, 09:49
      hehh... az mi sie glupio zrobilo z samego rana:( jeszcze jak pomysle ze robie
      materialy rekalmowe dla jednego pana z sld-up to juz wogole... szkoda gadac.
      mojego glosu ta partia we wrzesniu nie dostanie na pewno. jestem z wami...
      • Gość: Kaboom Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: *.radom.pl 21.08.01, 03:09
        No szanowni Państwo, bez jaj, nie mieszajmy do tego polityki, jej i tak już
        jest wystarczająco dużo.

A nie będę głosował na AWS bo mi pieski sąsiadki sikają do piaskownicy a ona
        jest posłem na sejm z ramienia tejże partii.
        Nie ma co, niezła argumentacja..
    • Gość: gin Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: 10.30.166.* 20.08.01, 11:36
      dlaczego bandyci moga bawic sie w swoich mafijnych lokalach, obszczykioski maja
      osiedlowe piwne speluny, a reszta ludzi, ktorzy chca odreagowac przy dobrej
      muzuce i nierozcienczonym piwku bez ryzyka dostania w dziob - nie ma tego
      prawa?
    • Gość: mi Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: 10.30.166.* 21.08.01, 17:02
      Mam jedynie nadzieje, ze wlasciciele Bohemy znajda ciekawe miejsce, z ktorego nikt ich nie ruszy do
      konca swiata. Kiedy uslyszalam o eksmisji Bohemy po raz pierwszy pomyslalam; Nie ma tego zlego co by
      na dobre nie wyszlo. Nowe miejsce pewnie bedzie o wiele lepsze, nie popelni sie tych samych
      bledow (czyt. z kim zawierasz umowe), no i moze bedzie tam klimatyzacja, a przynajmniej dobra
      wentylacja. Niestety z tym bylo kiepsko na Kotarbionskiego. A! ktos napisal Kotarbinskiego 3 - Bohema
      miesci sie na Kotarbinskiego 2.
      No wiec, Wszyscy przyjaciele i bywalvcy Bohemy szukajmy im nowego miejsca!!!
      Pytajcie znjomych, rozgladajcie sie po miescie...
      Obawiam sie tylko czy centrum jest dobrym roziwazaniem. Sami widzicie co dzieje sie po kolei z pubami i
      kawiarniami na Zeromskiego. Miesiac, trzy i juz wiekszosc klientow to dresy i jakies mafijne typy;)
      No wlasnie,. gdzie jest najlepsze miejsce dla Bohemy???
      pozdrawiam
    • bperczak Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! 29.08.01, 21:22
      Ostatnio zajechalem do Radomia i zaszedlem do Bohemy. Rzeczywiscie przyjemie.
      Najlepiej jej bronic chodzac tam i zostawiajac tam sowja kase :-)
    • Gość: jdk Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: 212.149.48.* 10.01.02, 18:22
      I w koncu co z Bohema? Obronila sie czy nie? Sam ostatnio tam bylem i
      wygladalo, ze zycie tetni pelna para!

(Jedyne co mnie zmartwilo to dosc duzy odsetek dresow, a scislej nawet nie
      dresow doslownie, tylko kolejnej generacji dresiarzy ubranych jak normalni
      ludzie).
      • Gość: Pekus Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! IP: *.buffalo.dialup.pol.co.uk 26.01.02, 21:04
        A moze by ja przeniesc w inne miejsce.
    • nitkadur Re: Brońmy Bohemy!!!!!!!!!!! 25.01.02, 13:58
      Dobrze że Sadowska zdobyła ten stołek senatora to się odczepiła od Bohemy!!
      Penie coś pisze na Kościół!.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka