Dodaj do ulubionych

Samowola budowlana

06.12.10, 11:57
Podczas mojej nieobecności brat postawił na mojej posesji garaż. Nie chce go rozebrać, jesteśmy w konflikcie. Obawiam się agresji z jego strony w przypadku podjęcia przeze mnie próby rozbiórki. Co mam zrobić aby uniknąć odpowiedzialności administracyjnej i usunąć ten obiekt?
Obserwuj wątek
    • Gość: mkr Re: Samowola budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 14:54
      poczekaj na wyjazd brata na kilka dni i rozbierz garaż. A jeśli nie chcesz tego tak załatwić tylko oficjalnie, napisz do wydziału infrastruktury odpowiedzialnego za wydawanie pozwoleń na budowę, że ktoś wzniósł na twojej posesji i bez twojego pozwolenia budowlę i wskaż kto to zrobił. Jeśli garaż jest takiej konstrukcji która wymaga pozwolenia na budowę dostanie wezwanie do usunięcia samowoli budowlanej, a jeśli nie to będzie trudniejsza sprawa, bo to Ty będziesz musiała brata wezwać do usunięcia garażu...
      • kartashov Re: Samowola budowlana 07.12.10, 14:22
        Wydział Infrastruktury UM
        ul. Kilińskiego 30
        26-600 Radom
        • Gość: grek Re: Samowola budowlana IP: *.internet.radom.pl 07.12.10, 15:38
          Spal mu samochód, cukier do baku lub woda, wsadzaj szpilki do zamków od garazu, nie wiem co jeszcze to garaż nie będzie już potrzebny :)
          Jeśli to Twój własny teren to niech płaci za wynajem, jeśli wspólny to się dogadajcie. Po co walczyć? Przecież jesteście rodziną.
          • Gość: sip Re: Samowola budowlana IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.10, 16:38
            ""Spal mu samochód, cukier do baku lub woda, wsadzaj szpilki do zamków od garazu""

moze prosciej bedzie jak go zabijesz ??Ludzie ,to ze mieszkamy w jedynym miescie w polsce rzadzonym przez rzadzacych inaczej nie jest powodem do gadania glupot !!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka