Dodaj do ulubionych

Muzykanci Radomia

IP: 217.17.41.* 23.02.02, 23:08
Chciałbym poruszyć w tym wątku tematykę radomskich zepołów młodzieźowych
wykonujących różną muzykę, a także odkryć ukryte talenty (osoby indywidualnie
zajmujące się muzykowaniem). Moi drodzy najwyższy czas wynurzyć się z domowych
zakątków i dać się poznać większemu gronu odbiorców.
Razem można pokusić się o zorganizowanie koncertu.
Może masz doświadczenie w wyciąganiu od urzędu pieniędzy na działalność
kulturalną?
A może szukasz ludzi do wspólnego muzykowania, lub jesteś członkiem zespołu,
który poszukuje konkretnego muzykanta?
Może zamierzasz nabyć instrument, albo właśnie go sprzedać?
Te i inne tematy związane z radomskim światkiem muzycznym niech przyświecają
temu wątkowi.
Obserwuj wątek
    • Gość: GammaRay Re: Muzykanci Radomia IP: *.chemia.pk.edu.pl 24.02.02, 11:18
      Gość portalu: hEndRYK napisał(a):

> Chciałbym poruszyć w tym wątku tematykę radomskich zepołów młodzieźowych
      > wykonujących różną muzykę, a także odkryć ukryte talenty (osoby indywidualnie
      > zajmujące się muzykowaniem). Moi drodzy najwyższy czas wynurzyć się z domowych
      > zakątków i dać się poznać większemu gronu odbiorców.
      > Razem można pokusić się o zorganizowanie koncertu.
      > Może masz doświadczenie w wyciąganiu od urzędu pieniędzy na działalność
      > kulturalną?
      > A może szukasz ludzi do wspólnego muzykowania, lub jesteś członkiem zespołu,
      > który poszukuje konkretnego muzykanta?
      > Może zamierzasz nabyć instrument, albo właśnie go sprzedać?
      > Te i inne tematy związane z radomskim światkiem muzycznym niech przyświecają
      > temu wątkowi.

Kiedys byla w Radomiu dosc mocna scena rock-metalowa. Ale juz jej nie ma. Gdzie jest Thorn, Next i inni
      ??? Jak to powiedzial mi ostatnio jeden kumpel se Slaska "zeszlismy na psy". Szkoda. W tym kontekscie
      milo, ze sa jeszcze ludzie dla ktorych muzyka made in Radom jeszcze sie liczy.
      • Gość: hEndRYK Re: Muzykanci Radomia IP: 217.17.41.* 25.02.02, 22:52
        Chciałbym nawiązać kontakty z ludźmi grającymi z Radomia, coś z nimi zrobić. A
        może uda się zorganizować coś na miarę amerykańskiej "sceny sjatl", czy
        polskiej trójmiejskiej. Niech zrobi się o nas głośno!
        Jeśli chodzi o Thorn, to niektórzy członkowie tego zespołu udzialeją się teraz
        w różnych zestawieniach muzycznych.
        Next'owcy raczej porzucili granie, z wyjątkiem Maćka O.
        • Gość: marcin Re: Muzykanci Radomia IP: *.4it.net.pl 28.03.02, 12:31

> Chciałbym nawiązać kontakty z ludźmi grającymi z Radomia, coś z nimi zrobić. A
          > może uda się zorganizować coś na miarę amerykańskiej "sceny sjatl", czy
          > polskiej trójmiejskiej. Niech zrobi się o nas głośno!
          > Jeśli chodzi o Thorn, to niektórzy członkowie tego zespołu udzialeją się teraz
          > w różnych zestawieniach muzycznych.
          > Next'owcy raczej porzucili granie, z wyjątkiem Maćka O.

hej hEndRYK

to zaj.... pomysł, może wreszcie coś się ruszy
          taką swoją scenę muzyczną ma oczywiście Trójmiasto ale np. i ŁÓdź
          w Łodzi jest kilka portali promujących lokalną scenę muzyczną w internecie (np.
          bezcukru.art.pl itp)można by się od nich trochę nauczyć, a w Radomiu i okolicy
          jest podobno ponad setka kapel(oczywiscie nie są to jakieś ofijalne dane ale
          całkiem wiarygodne) jeśli chodzi o nawiązanie współpracy w sprawie promocji
          NASZEJ muzy to piszę się na to i jak tylko mogę to pomogę vendavale@poczta.onet.pl
          zresztą jedna kapela czy kilka osób nic nie znaczą dlatego trzeba współdziałać.
          pozdrawiam i czekam na jakiś odzew
    • Gość: hopas Re: Muzykanci Radomia IP: *.rado.gazeta.pl 24.02.02, 15:02
      Doskonały pomysł ale nie na wątek ale stronkę
      interenetową. Wszyscy fanatycy mają swe strony, czamu
      radomscy muzycy-amatorzy nie mieliby takiej mieć. Tam
      mogłyby się pojawiać wieści o nawych zespolikach,
      muzykach poszukujących kapel itd. Na takiej stronie
      mógłby być stragan muzyczny - kupię-sprzedam.
      Przecież można by również wrzucać pliki muzyczne wav
      czy w innych formatach.
      • czorny10 Re: Muzykanci Radomia 25.02.02, 09:51
        Gość portalu: hopas napisał(a):

> Doskonały pomysł ale nie na wątek ale stronkę
        > interenetową. Wszyscy fanatycy mają swe strony, czamu
        > radomscy muzycy-amatorzy nie mieliby takiej mieć. Tam
        > mogłyby się pojawiać wieści o nawych zespolikach,
        > muzykach poszukujących kapel itd. Na takiej stronie
        > mógłby być stragan muzyczny - kupię-sprzedam.
        > Przecież można by również wrzucać pliki muzyczne wav
        > czy w innych formatach.

po pierwsze nie lubię słowa muzykanci. po drugie, muzycy żadko kiedy zajmuję się
        tworzeniem stron ( wyjątek-gerard chodyra). jeśli potrafisz to zrobić, pomogę ci
        zbierać materiały ( sam posiadam pewną kolekcję ) mogę przypomnieć parę faktów i
        nazwisk, parę zapomnianych kapel z I poł. lat 90-tych. mogę też współpracować
        jako autor tekstów (chyba sobie poradzę). nie kumam tylko kwesti informatycznych.
        pytanie dodatkowe za pół litra. KTO JESZCZE MA W DOMU "MROCZNEGO SKOWRONKA" ?

POZDRW.

CZORNY

• Gość: hEnRYK Re: Muzykanci Radomia IP: 217.17.41.* 25.02.02, 22:38
          czorny10 napisał(a):

> po pierwsze nie lubię słowa muzykanci. po drugie, muzycy żadko kiedy zajmuję si
          > ę
          > tworzeniem stron ( wyjątek-gerard chodyra). jeśli potrafisz to zrobić, pomogę c
          > i
          > zbierać materiały ( sam posiadam pewną kolekcję ) mogę przypomnieć parę faktów
          > i
          > nazwisk, parę zapomnianych kapel z I poł. lat 90-tych. mogę też współpracować
          > jako autor tekstów (chyba sobie poradzę). nie kumam tylko kwesti informatycznyc
          > h.

Słuchaj Czorny, ja tylko w kwestii formalnej Gedzio nie robi stronek, tylko ja,
          jego ukochany młodszy braciszek - perkusista.
          • Gość: czorny Re: Muzykanci Radomia IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 26.02.02, 09:52
            Gość portalu: hEnRYK napisał(a):

> czorny10 napisał(a):
            >
            > > po pierwsze nie lubię słowa muzykanci. po drugie, muzycy żadko kiedy zajmu
            > ję si
            > > ę
            > > tworzeniem stron ( wyjątek-gerard chodyra). jeśli potrafisz to zrobić, pom
            > ogę c
            > > i
            > > zbierać materiały ( sam posiadam pewną kolekcję ) mogę przypomnieć parę fa
            > któw
            > > i
            > > nazwisk, parę zapomnianych kapel z I poł. lat 90-tych. mogę też współpraco
            > wać
            > > jako autor tekstów (chyba sobie poradzę). nie kumam tylko kwesti informaty
            > cznyc
            > > h.
            >
            > Słuchaj Czorny, ja tylko w kwestii formalnej Gedzio nie robi stronek, tylko ja,
            >
            > jego ukochany młodszy braciszek - perkusista.

Sorry, Eryk. Pokopałem sprawę. Fakt, to twoją strone widziałem, a z Gerardem
            grałem kiedyś, i tak mi sie jakoś samo napisało. myślałem o Tobie, a napisałem -
            Gerard. Ale co do współpracy - słowa dotrzymam.

• Gość: hEndRYK Re: Muzykanci Radomia IP: 217.17.41.* 26.02.02, 22:26
              No to przekaż wszystkim zainteresowanym serfującym mukom - niech się dołączą do
              pogawędki.
              P.S.
              Czekam na materiały do stronki z propozycją tytułu
      • Gość: hEndRYK Re: Muzykanci Radomia IP: 217.17.41.* 25.02.02, 23:01
        Co do stronki, to mogę się podjąć tego zadania, zresztą to też było w planie
        tego wątku, jednak nie spodziewałem się, że tak szybko wypłynie to na wierzch.
        Trzeba zbierać materiały.
        Prośba do wszystkich którzy to czytają i znają osoby grające obecnie lub kiedyś
        w radomskich zespołach - niech dołączą do FORUM MUZYKÓW Z RADOMIA.

Pierwsze próby stronkowe już poczyniłem www.lilithband.republika.pl
        • Gość: serekk Re: Muzykanci Radomia IP: 217.17.41.* 26.02.02, 20:28
          Strona mogłaby być, np. www.rfm.cośtam.costam.pl . RFM - to Radomskie Forum
          Muzyczne. Co wy wszyscy na to? Myslę, ze to SUPER pomysł i warto to zrobić-
          przyłączam się.Może hEndRYK udostępni nam swoja skrzynkę - będziemy koordynowac
          działania zmierzające do powstania takiej strony. Na pewno bedę się udzielał.
          !!!!!!!!
          • Gość: czorny Re: Muzykanci Radomia IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 27.02.02, 09:08
            wymieńmy najpierw (spróbujmy) nazwy radomskich kapel. pomijając chyba IRĘ, do
            to jednak band z innej półki. ale np. NIEWIARA. Z kapel cięższych: THORN, NEXT,
            VENETHIS. Pamiętacie MANKAIN, NIGHT RAIN, PLUTON, OMEN, MC ARON. Jejku, połowy
            nazw nie pamiętam. Będę myślał i sobie przypominał. Wy taz dopisujcie. HADES,
            ACCESS, STAX, Można by zwrócić się do TV DAMI. powinni mieć w archiwum niezła
            dokumentację filmową. Pamiętacię 3XM i Krzyśka Gołębią w czapie a'la scorpions.
            Cały Radom to wtedy oglądał. I DK Idalin za P. Donaty Trojanowskiej. Toż to
            temat na pracę mgr z socjologii. Zróbmy coś z tym, bo przepadną całe lata '90,
            i nic po nas nie zostanie. A dzięki takiej stronie może duch w narodzie
            radomskim nie zgaśnie, może innym będzie łatwiej. A próby w bunkrze na
            południu ? Skontaktuję się z Rzeczym, on pewnie dużo z bunkra pamięta. Trochę
            materiałów mieliby pewnie Polańscy z MC ARON. BEPHON z Benym i Arakiem, STEFAN
            KATZA AND ZYGFRYD MAMBA BAND, MORTUS. Może ktoś ma stare plakaty z koncertów.
            Jakieś fotki. ja mam trochę nagrań kapel z którymi grałem. Pewnie inni też
            mają. Każdy mógłby się rozpytać po znajomych, zgromadzilibyśmy co się da,
            usiedli, zrobili selekcję. Można by to zrobić na sposób kroniki, rocznikami. Od
            dziś przeglądam swoje stare rupiecie. pozdrw.
            czorny
            • Gość: bob Re: Muzykanci Radomia IP: *.radom.pl 27.02.02, 11:22
              Trochę nie tak się do tego zabieracie. Przede wszystkim muszę wyjaśnić, że nie
              jestem nastolatkiem. Przekroczyłem już trzy dychy, ale dość intensywnie
              wycierałem sie po radomskich (i nie tylko) scenach. Bardzo chętnie znów bym
              zagrał, aż mnie pali...! Tymaczasem wy proponujecie jakiś wspominkowe żale,
              kronikarstwo etc. A tu trzeba ożywić muzykę! W latach osiemdziesiętych i trochę
              delikatniej na początku dziewięćdziesiątych, Radom żył rockiem i wogóle muzyką.
              W każdym domu kultury piłowała jakaś kapela. Ba! Żeby załapać sie do domu
              kultury, trzeba było juz coś sobą prezentować. Zaczyno więc zwykle w garażach i
              komórkach. Było wiele naprawdę dobrych imprez. Teraz? Jest firma Goliat
              Zbigiewa Kroka promująca disco polo i to wszystko. Radź sobie gościu sam i
              basta. Po drugie, jak ktoś słusznie zauważył - potrzebna jest kasa. Ale kasy
              nikt nie da dla samego pomysłu. Trzeba zebrać ludzi, przesłuchać, niektórych
              trochę uładzić, tzn. wskazać rażące błędy i gwinty, zrobić aranże itp. Kupa
              roboty, ale ja bardzo chętnie podejmę się tego przedsięwzięcia. Potrzebna jest
              grupa upartych gości i wiedzących co chcą osiągnąć. Jeśli tacy się znajdą,
              gwarantuje, że w naszym mieście może zahuczeć. Dlatego piszcie do mnie i
              rzucajcie konkrety. Nie słuchajcie malkontentów i snobów od których roi się w
              mieście. Czekam głównie na głos muzyków - i tych nastoletnich i tych nieco
              starszych. Wszystko w naszych rękach!!!
              <fantomas2000@space.pl>
              • czorny10 Re: Muzykanci Radomia 27.02.02, 12:54
                Bobie-Fantomasie, generalnie racja. tylko że... też jestem trochę leciwy (29
                latek), i tez nie gram na co dzień, niemniej jednak jak chcę z kimś pograć, to
                idę i gram. i po to żeby sobie pograć nie jest mi potrzebna strona w
                internecie, a o tym tutaj mowa. Ty natomiast poruszyłeś zupełnie inny, równie
                ważny ( a może nawet ważniejszy) temat. Pamiętam, kiedyś w radomiu facet chciał
                założyć fundację rozwoju kultury wśród dzieci i młodzierzy VOX HUMANA. niestety
                dupa. ale to nie znaczy, że Tobie się nie uda. ach, pamiętam, że ten poziom w
                domu kultury prezentowałem na eltronie, takim do robienia akademii w szkołach.
                a bębny nadawały się do straszenia małycz dzieci. dlatego kupiłem sobie
                wiosło, wzmacniacz, potem drugi, i grałem z kolesiami którzy zrobili podobnie.
                dziś jak chcesz grać, to musisz mieć jako takie graty.i najlepiej swoją
                kapciorę, żeby być samowystarczalnym. uroda taka. niemniej sala do prób zawsze
                była problemem, i jest nim nadal. tylko że majac własny garaż, to go opieprzysz
                dookoła matlesami, i wyciszysz, a w domach kurtury bywa różnie. kiedyś jedną z
                lepszych kanciap był DK IDALIN, ale odkąd Stopa odszedł, to dupa. Świetną,
                niezależną kanciapę zrobiliśmy w piwnicy klubu IGREK, ale to wyjątek, bo takich
                ludzi do współpracy jak tam, to ze świecą szukać. NO I RESURSA U PANA SZCZYGŁA.
                TAM NIE GRAŁEM NIGDY, ALE MOŻE KTOŚ GRAŁ, TO SIĘ WYPOWIE. I gdzie tu
                przyrównywać legendarne dzisiaj RZO z Tadziem Winkiem jako instruktorem.
                • Gość: biker Re: Muzykanci Radomia IP: *.lot.pl 28.02.02, 16:46
                  no Czorny rzeczywiscie kiedys bylo w Radomiu niezle pod tym wzgledem-mysle, ze
                  mozna by jeszcze powalczyc i cos wskrzesic-w kazdym razie sluze pomoca i
                  kontaktami
                  • Gość: czorny Re: Muzykanci Radomia IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 01.03.02, 09:06
                    zdrów biker. pewnie że było. czemu nie jest, pytanie tylko. pamiętam jak
                    komuniści organizowali raz do roku, na 1 maja koncert. wtedy ('88) usłyszałem
                    WSTRZĄS i ZIMĘ. potem było lepiej. a teraz jest gorzej. cienko było już w 98 i
                    99. stare konie padają, a młodych nie za wiele. kiedyś każdy chcialł spróbować,
                    i myślę że stąd to się brało. zawsze kilku odkryło talenta i zostawało. ale
                    żeby co kolwiek zrobić, głupi koncercik choćby, to trzeba było się nieźle
                    nakręcić, nałazić, itd. a potem przyszło 15-20 osób, i ręce opadały. pamiętam,
                    jak przyjechał na idalin HARLEM, to stopa z siwym jeździli po mieście i prosili
                    kolesi, żeby się dali przywieźć, bo był obciach pustą salę pokazać
                    ( z "alberta" zawijali, pamiętam). może ludzie oczekuja czego innego, niż
                    muzycy grają. a może twierdzą, że jak ktoś nie jest gwiazdą to nic ciekawego
                    nie pokaże. nie wiem, czasy się zmieniły, stare konie dorosły, utrzymują
                    rodziny, wstają rano do roboty, i nie piją win w krzakach jak kiedyś. a młode
                    widać pasą się gdzie indziej................

zdrów
                    czorny
                    • Gość: hEndRYK Re: Muzykanci Radomia IP: 217.17.41.* 01.03.02, 20:19
                      Co się tyczy starych koni, to dzięki temu, że mają robotę, mają też kasę
                      (większą bądź mniejszą), w związku z tym mogą nabyć drogą kupna sprzęt
                      potrzebny do zorganizowania koncertu - TRZEBA TYLKO CHCIEĆ GRAĆ I COŚ ROBIĆ.
                      Potrzebna jest wiara w siebie, że to co się robi jest szczere.
                      • czorny10 Re: Muzykanci Radomia 04.03.02, 09:23
                        racja, tylko ile trzeba się natyrać, żedy kupić dobre wiosło, piec, czy choćby
                        same blachy - jak w twoim wypadku, każdy chyba wie. Ja się zawsze ratowałem
                        kredytami i ratami, w związku z czym wiecznie byłem zadłużony. i pewnie znowu
                        to zrobię, bo mi sie maży paczka marshalla.
                        a'propos, jakby któryś wioślarz chciał dobry piec do ostrej nuty, robiony na
                        zamówienie w/g indywidualnych sugestii, na podstawie najleprzych świetowych
                        rozwiązań (messa, marshall, 5150, fender, peavey), to jest w radomiu taki ktoś,
                        rasował mi mojego marshala. służę kontaktem.
                        pzdrw. czorny
                        • czorny10 Re: Muzykanci Radomia 13.03.02, 08:50
                          jak na razie znalazłem w internecie nagrania radomskich kapel:
                          (legalez.nuta.pl/) Living Rock, Vendavale i Reproduktor. miłego
                          słuchania.
                          pzdrw. Czorny
                          • Gość: hEndRYK Muzyka Radomia w i-necie IP: 217.17.41.* 16.03.02, 18:10
                            Już gra muzyka na stronie radomskiego zespołu LILITH
                            www.lilithband.republika.pl
      • Gość: maricn Re: Muzykanci Radomia IP: *.4it.net.pl 28.03.02, 11:04
        Gość portalu: hopas napisał(a):

> Doskonały pomysł ale nie na wątek ale stronkę
        > interenetową. Wszyscy fanatycy mają swe strony, czamu
        > radomscy muzycy-amatorzy nie mieliby takiej mieć. Tam
        > mogłyby się pojawiać wieści o nawych zespolikach,
        > muzykach poszukujących kapel itd. Na takiej stronie
        > mógłby być stragan muzyczny - kupię-sprzedam.
        > Przecież można by również wrzucać pliki muzyczne wav
        > czy w innych formatach.

Słuchaj jest taki serwis tyle,że mało znany. Prowadzi go chłopak z Iłży. Serwis
        nazywa się "zabobon" polecam. Można tam umieszczać mp3, ogłoszenia o koncertach ,
        tzw. apela o pomoc itd i jest to strona nastawiona na region radomski. A
        najciekawsze jest to, że gość robi wszystko z własnej inicjatywy. Możę możnaby go
        jakoś wesprzeć choćby umieszczając więcej informacji o muzykowaniu w naszym
        mieście. Pozrdawiam Marcin z Vendavale (to taka radomska kapela , której prawie
        nikt nie zna, choć istniejemy od 1990 roku, powaga)

• Gość: hEndRYK Re: Muzykanci Radomia IP: 217.17.41.* 01.03.02, 20:25
      Poszukiwany jest wokalista i klawiszowiec do współpracy w muzycznym
      przedsięwzięciu. Zespół dysponuje własnym lokalem na próby.
      • Gość: serekk Re: Muzykanci Radomia IP: 217.17.41.* 01.03.02, 23:03

> Poszukiwany jest wokalista i klawiszowiec do współpracy w muzycznym
        > przedsięwzięciu. Zespół dysponuje własnym lokalem na próby.

... i w miarę ciekawym sprzetem i mozliwościami - jednym słowem - ciekawie.
        serekk

• Gość: rockman Re: Muzykanci Radomia IP: *.radom.pl 02.03.02, 12:16
          co się dzieje z radomską sceną muzyczną?
          • Gość: hEndRYK Poszukiwany poszykiwana IP: 217.17.41.* 03.03.02, 22:43
            O radomskim światku muzycznym była mowa kilka wcięć wyżej. Trzeba trochę
            poczytać. W tym wcięciu zespoły szukają muzyków, bądź muzycy szukają zespołów.
    • Gość: hEndRYK Koncerty IP: 172.16.0.* 05.03.02, 17:54
      Czy ktoś był na koncercie Bullocka - wszyscy mówią że warto, to może się
      powinienem wybrać?
      • Gość: hEndRYK Konkurs dla jazzmanów IP: 217.17.41.* 22.03.02, 15:49
        Czy jacyś muzycy z Radomia (formacje) zamierzają wziąć udział w organizowanym w
        naszym mieście ogólnopolskim konkursie jazzowym?
    • Gość: Tomasz Re: Muzykanci Radomia IP: *.radom.pl 06.03.02, 21:38
      Co sądzicie o IRZE?
      • Gość: hEndRYK O IRA IP: 172.16.0.* 08.03.02, 21:54
        Ira nie powinno się odmieniać, bo kiedyś tego chcieli sami członkowie zespołu -
        to tak na marginesie.
        Jeśli chodzi o Ira przed reaktywowaniem, to pomagali w pewnym stopniu radomskim
        zespołom choćby w graniu kocertów i to nie tylko w Radomiu (np. dawno temu NEXT
        zagrał przed IRA w byłym warszawskim FUGAZI).
        Dodali trochę pewności siebie wszystkim rock'manom z Radomia.
    • Gość: hEndRYK Kupię IP: 217.17.41.* 12.03.02, 22:10
      Kupię podwójną stopę YAMAHA w bardzo dobrym stanie
      • Gość: cermit hmmm..koncerty? IP: *.radom.pl 25.03.02, 23:15
        Jesli chcecie koncertow to podpowiem ze od czasu do czasu sa w CKP na poludniu!
        Najbliiszzy juz 6.IV.2002!!!!!!!!! MAM nadzieje ze sie zobaczymy ;)))
    • Gość: Karolina Re: Muzykanci Radomia IP: *.proxy.aol.com 27.03.02, 04:26
      Biker! Czy to ta osoba o ktorej mysle? Jesli to ty to sprobuj sobie przypomniec
      Karoline Zawisze z Ustronia, kumpele Anki Pietras. Bujalismy sie kiedys, prawie
      10 lat temu, po radomskich knajpach i koncertach. Glownym miejscem spotkan byla
      speluna na Slowackiego, naprzeciwko parku, nie pamietam nazwy. Skontaktuj sie
      ze mna jak to ty Biker. Wyjechalam z Polski kilka lat temu i chetnie
      odswiezylabym znajomosc. Jak tam MC ARON , pogibl? Napisz. lapucap@hotmail.com
      Karolina Zawisza
      p.s. tak w ogole to nie wiem co sie dzieje z mc aronem, jakbyscie czytali to
      pozdrawiam Stefana, Czujnika, Michala, Siwego i Wrony dwie. cze
      • Gość: biker Re: Muzykanci Radomia IP: *.lot.pl 28.03.02, 03:20
        hehe-witaj droga Karolciu-kope lat co?? milo Cie znowu spotkac-chocby na
        internecie. Jak bedziesz miala chwile czasu skrobnij cos na adresik
        bikerby@yahoo.com to sobie pokonwersujemy. No to do nastepnego.
    • kaliszon Re: Muzykanci Radomia 28.03.02, 13:16
      Po pierwsze bardzo się cieszę, że ktoś się odezwał w tej sprawie.
      Przejżałem wszystkie wpisy i bardzo sie cieszę, że jest takie zainteresowanie
      swoją drogą trochę zapomnianą "działką".
      Muzyka zawsze była jedną z niewielu aktywnych form "tworzenia" w naszym smutnym
      miescie. Razem z kolesiami trochę rownież w tym tworzeniu uczestniczyliśmy
      (słodkie lata 90-te!) ale i uczestniczymy.
      I właśnie z tego "uczestniczenia" napada mnie trochę smutnych refleksji. Po
      pierwsze zupełnie, ale to zupełnie nie ma zaintersowania "robieniem" koncertów.
      Inna sprawa, że nie ma ich też gdzie robić. Jedyna knajpa, która sobie na to
      pozwala to "Bochema", ale kto tam był, ten wie, że miejsca do grania nie ma za
      dużo.
      Druga sprawa, to postawa "kreatorów" od kultury. Opisze więc tu może jedną z
      przygód w której mój zespół uczestniczył. Zaproszono nasz zespół o dźwięcznej
      nazwie "Vendavale" do zagrania koncertu w DK na Borkach. Prosili nas przyjaciele
      z innego zespołu, że fajnie byłoby itd. Tu ważnym jest żeby powiedzieć, że
      zespół jest zupełnie niezależny i żyje z tego co sami zarobimy. Było bardzo
      miło. Do momentu, kiedy okazało się, że jesteśmy zaproszeni po to, żeby pokazać
      panu dyrektorowi wydziału kultury sportu i czegoś tam jeszcze, że DK ma takie
      świetne zespoły. Żeby nie było wątpliwości, dyrektorem tegoż wydziału jest nie
      kto inny jak znany od lat "kreator" Stefa Młodawski (I tu konkurs. Czego
      dyrektorem on jeszcze nie był?). Prosze Państwa. Nie było to w latach 80 tylko w
      roku 2001.
      Dodam jeszcze, że zaprzyjaźnieni z DK Borki pismaki z lokalnych gazetek
      obsmarowali nasza kapele wychwalając drugą - związaną z DK.
      Niestety latka lecą, także i mnie. Coraz trudniej jest mi znosić fakt, że ktoś
      mnie nie szanuje. Trudno jest również wtedy, gdy jakiś lammer przywłaszcza sobie
      pracę mojego zespołu.
      Dla swojej satysfakcji tylko dodam, że szefostwo DK Borki mało nie umarło z
      wrażenia kiedy spytałem od czego teraz Młodawski jest dyrektorem, że się go tu
      zaprasza, bo przecież fanem rocka, to on nie jest.
      To taka historyjka.
      Bardzo się cieszę, że jest to forum. Będzie mi strasznie miło zagrać koncert,
      który zorganizujemy wspólnie.
      • Gość: cermit Re: Muzykanci Radomia IP: *.radom.pl 30.03.02, 20:23
        YO!
        Kaliszon! Zdaje sie gracie "u nas" (hehe) 6.IV.2002 w CKP Poldunie! :))) Powiem
        w skrocie ze publika was nie zawiedzie! Wiec dajcie z siebie wszystko!Acha!
        Przekazcie Grzeskowi (waszemu wokalowi hehe )zeby wzial ze soba swoja
        dziolche :)) ehehe
        Thnx!Do zobaczenia na koncercie!;)))

6.IV.2002!
        godz.17:00
        CKP Poludnie ul;Czarnoleska :]
        • kaliszon Re: Muzykanci Radomia 01.04.02, 22:40
          Panie Cermit!
          Kope lat!
          Liczymy bardzo na wasza pomoc. Proponuje, zeby sie zgadac w kwestii prob itp.
          moj e-mail: kaliszon@gazeta.poczta.pl

pozdrawiam
          Piotrek
    • Gość: hEndRYTK Sprzedam IP: 172.16.1.* 19.04.02, 22:26
      pozbędę się za dobrą cenę stopy Yamaha i centrali Yamaha stage custom
    • Gość: GammaRay Re: Muzykanci Radomia IP: *.chemia.pk.edu.pl 23.05.02, 18:14
      Czyzby radomscy muzykanci wygineli ????
    • Gość: GammaRay Re: Muzykanci Radomia IP: *.pk.edu.pl 18.06.02, 22:18
      Muzykanci gdzie jestescie ???
      • Gość: hEndRYK Re: Muzykanci Radomia IP: *.dami.com.pl / 172.16.1.* 18.06.02, 23:55
        Jesteśmy w domach i na próbach.

A propos jeśli są zespoły w Radomiu posiadające strony internetowe, to niech
        się ujawnią - umieszczę ich linki ma stronie www.lilithband.republika.pl

Jeśli nie mają, a chcą mieć niech się też odezwą - pewnie coś się wymyśli.

MUZYCY WSZYSTKICH RODZAJÓW - ŁĄCZCIE SIĘ !!!
        • Gość: marcin Re: Muzykanci Radomia IP: *.4it.net.pl 19.06.02, 11:10

> Jesteśmy w domach i na próbach.
          >
          > A propos jeśli są zespoły w Radomiu posiadające strony internetowe, to niech
          > się ujawnią - umieszczę ich linki ma stronie www.lilithband.republika.pl
          >
          > Jeśli nie mają, a chcą mieć niech się też odezwą - pewnie coś się wymyśli.
          >
          > MUZYCY WSZYSTKICH RODZAJÓW - ŁĄCZCIE SIĘ !!!

a proszę bardzo oto jedena z nich

www.vendavale.republika.pl

(praca nad stroną cały czas trwają)
          • Gość: hEndRYK Strony w sieci IP: 217.17.41.* 19.06.02, 23:43
            dzięki za adres - postaram się przy najbliższej okazji (aktualizacji) umieścić
            go w linkach na www.lilithband.republika.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka