Dodaj do ulubionych

jak firma? -drzwi

18.02.11, 19:23
chcę zamówić drzwi zewnętrzne . Jest w Radomiu kilka firm , które sie ostro reklamują , ale ja chcę zapytać o Wasze doświadczenia, żeby się potem nie użerać.Myślałam o "Fachowcu "na 1905 roku, ceny niezłe w tym montaż.Podpowiedzcie coś
Obserwuj wątek
    • Gość: leff Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.11, 20:11
      Polecam " super firmę "-"MAGMA" z Kielc..Poczytaj na podforum 'Inwestycjie i zmiany " Radom i napisz co o niej sądzisz .
    • Gość: arno2000 Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.11, 21:08
      Zalezy ile chcesz wydac na te drzwi, sam sie zajmuje mont. i wiem ze ne warto zamawiac najtanszych, bo za jakis czas bedziesz tego zalowac.dobre drzwi takie kture moge polecic kosztuja 1700 - 2000. Nie polecam fachowca ani zadnych marketow.
      • bursztyn9 Re: jak firma? -drzwi 18.02.11, 21:33
        i o takich myślalam .Chcę solidne i ładne, i koniecznie z montażem , to jest dla mnie bardzo ważne.jJsli zajmujesz się montażem , prosze poleć jakie drzwi mam kupić , na co zwracać uwagę przy zakupie ,, no i może firmę. O marketach nie myślę.
    • pitagor Re: jak firma? -drzwi 18.02.11, 21:34
      Drzwi Gerda. Montaż, swego czasu świetnego fachowca miała firma studio 100% (gdy jeszcze mieścili się na ulicy Staszica). Nie kupuj tanich, antywłamaniowych drzwi chińskich, które otwiera się otwieraczem do konserw: www.youtube.com/watch?v=XoUg94gvLdM

• Gość: klient Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 18.02.11, 21:52
        Trochę lepsze drzwi montuje firma "Magma" z Kielc jak pokazał "pitagor".Nic dodać nic ująć .
        • lew-35 Re: jaka firma? - takie drzwi.... 19.02.11, 09:18
          To prawda ,kliencie marzący o dobrych drzwiach omijaj takie firmy jaką tu podano bo ja bym tak zrobił.
      • Gość: Lucjan Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.11, 16:49
        tylko zdewastowali, ale nie otworzyli.
    • Gość: crs Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.11, 11:25
      Nigdy w życiu nie bierz w fachowcu, tam nie potrafią montować drzwi obsługa fatalna u mnie i dwóch sąsiadów tak spartaczyli robotę że szkoda mówić a później wpierają że to wilgotność jest przyczyną u jednego sąsiada przy składaniu porysowali drzwi najpierw przyszły nie te szkoda gadać zamów sobie w oknobud przytyk miła konkretna obsługa znająca się na rzeczy monterzy też w porządku bez stresu to jest naprzeciwko startu na wernera
      • bursztyn9 Re: jak firma? -drzwi 19.02.11, 12:05
        dzięki ,.. wlaśnie o podzielenie się takimi doświadczeniami mi chodziło ,zarówno tymi złymi ale przede wszystkim dobrymi.
        pozdrawiam
      • Gość: klient Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.11, 12:06
        przy wyborze drzwi patrz nie tylko na wygląd ale i na funkcjonalność i wykonanie. Weź też pod uwagę swoje oczekiwania czy mają być bardziej zabezpieczające czy może bardziej wygłuszające (jeśli mieszkasz w bloku). Dobre drzwi to jedno a montaż to osobna sprawa.... Ja kupowałem w salonie firmowym Sokółki na 11 Listopada (na wprost ul. Sportowej), mają drzwi Gerda i inne. Jestem zadowolony.
        • bursztyn9 Re: jak firma? -drzwi 19.02.11, 12:17
          to cenna dla mnie informacja.Powiedz mi jeszcze z jakim kosztem, mniej wiecej ,powinnam się liczyć.Dopiero zaczynam rozeznanie tematu i nie mam żadnego pojęcia
      • Gość: kokos Re: jak firma? -drzwi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.11, 15:30
        Dołączam się do przedmówców. Omijaj szerokim łukiem firmę pseudo"Fachowiec". Okrągły rok z nimi walczyliśmy - źle zamontowana futryna powodowała problem z zamykaniem drzwi. Twierdzili że to wina wentylacji i tworzy się poduszka powietrzna. Gdy w końcu doszło do naprawy poduszka w cudowny sposób znikła.
      • Gość: Boston Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 11.12.13, 09:06
        NIE WIEM KTO TO PISZE, ALE TO JEST ODWROTNIE. MIAŁEM DO CZYNIENIA Z FIRMĄ OKNO-BUD PRZYTYK W RADOMIU I UWAŻAM , ŻE GORSZEJ TO JUŻ BYĆ NIE MOŻE. ZŁY MONTAŻ NISKA JAKOŚĆ MATERIAŁU, NISKA FACHOWOŚĆ,NIETERMINOWOŚĆ, WCISKANIE KITU KLIENTOWI TO ICH SPECJALNOŚĆ. OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Lucjan Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.11, 16:41
      Drzwi z Warki, mercedes w drzwiach, nie do wejścia, nawet brygady specjalne nie dały rady. W Szczecinie rozwalili klatkę schodową a drzwi nie puściły. Montuje firma na Limanowskiego 41, na przeciwko cmentarza.
      • Gość: ferdek Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 19.02.11, 17:47
        Gość portalu: Lucjan pisząc o drzwiach z Warki miał na myśli za pewnie grobowiec z żel-betonu na Firleju albo schron atomowy Ukł.Warszawskiego z okresu tzw."zimnej wojny"
        -------------
        >jak nie jak tak <
        • Gość: ola Re: jaka firma takie dzrwi.... IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.11, 15:12
          Unikajcie tej firmy z Kielc o nazwie "MAGMA" bo to kupa dziadostwa i bałaganiarzy.Niejedne drzwi spie.....li na osiedlach w Radomiu.Ciekawe bo coś o tej firmie ucichło ,czyżby?????
          • bursztyn9 Re: jaka firma takie dzrwi.... 20.02.11, 15:56
            Już wiem , jakich firm unikać .Czyżby nikt nie miał dobrych doświadczeń i nie było w całym Radomiu kogo polecić.
            Prócz Sokółki i Oknobudu - nikogo więcej?
        • Gość: Lucjan Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 21.02.11, 00:02
          ferdek wysiliłeś się aż ci g***o nosem wyszło.
          • lew-35 Re: jak firma? -drzwi 21.02.11, 09:17
            Panie "lucjan" coś mi sie wydaje ze ty jesteś ten piszący sam do siebie i zmieniający nicki.Radzę tobie nie podskakuj siedź na die i przytakuj a dobrze na tym wyjdziesz ...Wydaje mi się też, ze raczej do stodoły twojej takie drzwi nie pasują .
            • Gość: Lucjan Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 21.02.11, 16:09
              Zmień teksty, już raz to pisałeś, co do stodoły,to raczej tobie jest potrzebna, bo nie miałbyś się gdzie w****c, tylko weź trochę słomy, bo se paluchy usrasz.
    • Gość: Obserwator Re: jak firma? -drzwi IP: *.radom.vectranet.pl 20.02.11, 16:42
      Nikt nie obsadzi Ci drzwi według procedur podanych przez producentów. Gerda życzy sobie zalewanie futryn cementem, więc zapomnij o czymś takim.
      Generalnie większość drzwi powyżej 1500 zł można uznać za dobre przy założeniu że mają metalową ościeżnicę. Cała sztuka to poprawny montaż ościeżnicy. Tutaj wysypują się wszyscy "fachowcy" i ci z Fachowca również.
      Jeśli masz jakieś blade pojęcie o montażu to poczytaj fora budowlane, popytaj znajomych na ten temat, dowiedz się jak powinno się to robić i kupując drzwi z montażem poproś montera który ma papiery na montaż np. Gerdy aby przyjechał na pomiar i dogadaj się z nim jak chciałbyś aby takie drzwi zostały zamontowane, nie według tego "panie tak się montuje..." tylko według Twoich wytycznych, jeśli zacznie wydziwiać to go pogoń, znajdziesz innego.
      Mam znajomych którzy montują drzwi wewnętrzne po 80-100 zł, ale nigdy ich nikomu nie polecę bo to partacze.
      Nie daj się również oczarować pięknymi gadkami monterów bo to co mówią a to co i jak robią to duża różnica.
      • lew-35 Re: jak firma? -drzwi 20.02.11, 19:40
        Szukajcie dobrej firmy aż znajdziecie bo ja jej już nie potrzebuję .
      • bursztyn9 Re: jak firma? -drzwi 20.02.11, 21:52
        dzieki za wszystkie rady podpowiedzi. Wszystko notuję. Może jeszcze jest coś na co mam zwrócić uwagę przy wyborze.
      • Gość: nb Re: jak firma? -drzwi IP: *.static.korbank.pl 21.02.11, 14:52
        "Nikt nie obsadzi Ci drzwi według procedur podanych przez producentów. Gerda życ
        zy sobie zalewanie futryn cementem, więc zapomnij o czymś takim".
        - moja brygada betonuje ościeznice (oczywiście tam gdzie jest to zalecane lub wymagane , np. Gerda TT - nie)
        mamy tez papiery gerdy
        sprzedaje gerde, juwent, stalprodukt
        • Gość: anka Re: jak firma? -drzwi IP: *.ats.pl 21.02.11, 19:19
          prosze o jakieś namiary
          • lew-35 Re: jak firma? -drzwi 22.02.11, 08:44
            W skrzynkach pocztowych leżą dziesiątki reklam o takich firmach ,przeważnie dziadowskich .
          • Gość: nb Re: jak firma? -drzwi IP: *.static.korbank.pl 23.02.11, 09:29
            wiecej info znajdzie Pani na stronie nova-bud.eu - okna, drzwi, bramy
    • marek3536 Drzwi 07.05.14, 15:13
      Ja osobiście korzystałem z usług firmy todom.pl. Profesjonalna i miła obsługa, świetnie mi doradzili a dodatkowo zamontowali 6 sztuk drzwi Asilo. Gorąco polecam. Tutaj macie link do ich strony todom.pl
      • jacekb90 Re: Drzwi 06.05.15, 20:33
        Widzę, że montowałeś drzwi firmy Asilo. Sam się zastanawiam nad ich drzwiami ale w trochę innej odsłonie. Chodzi mi o drzwi tzw. ukryte. Planuje oddzielić biuro od reszty domu i takie rozwiązanie pozwoliłoby ukryć przed klientami przejście. Oglądałem już takie rozwiązanie i bardzo mi się podobało. Szczególnie, że takie drzwi możemy pomalować w kolorze ściany, nakleić na nie tapetę a nawet położyć na nich tynk strukturalny, który doskonale wtopi je w resztę ściany. Takie rozwiązanie jest pokazane tutaj: www.asilo.pl/drzwi-ukryte.
        Jakie masz zdanie o samych drzwiach które kupiłeś?
      • kryska72 Re: Drzwi 26.04.17, 13:31
        warto zajrzeć także do centrum handlowego w radomiu www.eleganckie-parkiety.pl kupiliśmy podłogę ale jak będzie dywan albo meble potrzebne to tam jest tego prawie 5 tysięcy m2 tak na oko ekspozycji.
    • kari.nak Re: jak firma? -drzwi 14.01.16, 13:03
      Salon sprzedaży w Radomiu ma także ta firma www.plutadrzwi.pl/ - są dystrybutorem drzwi Stolpaw i mają je w bardzo dobrej cenie. O samych drzwiach możesz albo poczytać na forach, albo dopytać bezpośrednio u nich, ale mogę Ci powiedzieć, że marka jej znana i ceniona.
      • jareal Re: jak firma? -drzwi 14.01.16, 14:29
        Stanowczo odraczam montaż przez ludzi z firmy " Fachowiec" z ulicy 1905 roku. Spartaczyli robotę, wzięli pieniądze, umówili się na poprawianie, poczym nie pojawili się. Było to co prawda prywatne zlecenie, niemniej jednak ludzie z "Fachowca".
        • lola_881 Re: jak firma? -drzwi 15.01.16, 10:56
          Ja też odradzam "Fachowca", tragedia, brak jakichkolwiek kompetencji. Moja matka była wściekła. Wybrałam firmę MAT-BUD www.hurt-matbud.pl która dla odmiany działa bez zarzutu (zakup i montaż drzwi w ich wykonaniu przebiegł bezproblemowo).
          • vithque Re: jak firma? -drzwi 23.01.16, 09:25
            Dzięki, ostatnio skorzystałam z hurt-matbud.pl i faktycznie wszystkie prace związane z wymianą okien, jak i same okna, bez zarzutu. Teraz również mogę polecić tę firmę.
            • lola_881 Re: jak firma? -drzwi 26.01.16, 15:14
              W rzeczy samej, firma hurt-matbud.pl jest rzetelnym wykonawcą oferowanych usług. W okolicy raczej nie znajdziecie lepszej oferty.
    • viola378 Re: jak firma? -drzwi 11.02.16, 18:54
      Polecam tą firmę: hurt-matbud.pl/ fajne okna i drzwi, szeroki wybór i dobra, wysoka jakość
      • federacja.1 Re: jak firma? -drzwi 08.12.16, 19:48
        Słyszałam że kiepsko u nich z terminami. Mojemu znajomemu powiedzieli że 2 3 tygodnie i drzwi będą zamontowane a czekał 5tygodni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka