Dodaj do ulubionych

Ludzka objętność w Radomiu ....

14.03.11, 14:10
Czekając na autobus 13 np szkoły samodowej w rozwalających się budynku przy 25 czerwca/c. skłodowskiej dobiagała awantura. Okna ludzie pootwierali, słuchali , wychodzili aby posłuchać jak facet bije zone. Tłucze szyby, rozwala mieszkanie. Krzyk, placz kobiety, wyzwiska od k. jeb faceta i nikt nie reagowal. Jestem w szoku. Mieszkalem w warszawie 10 lat i takiej obojętnosci tam nie ma.

Po przeprowadzce do Radomia, nad moim mieszkaniem byl takze przypadek, jak kobieta z facetem robili awantury, on tez ja bil, nie wiem kto prowokowal, ale zaklocali cisze nocna, i wieczorami urzadzali bijatyki, awantury. NIkt nie dzwonil na policje trwalo to podobno 2 lata, bo tyle mieszkali. Ale ja codziennie wzywalem policje, wysylalem pisma do opieki spolecznej, spoldzielni, a nawet bylo juz do prokuratury i urzedu miasta jesli pierwsze instytucje zawiodly.

Jestem w szoku, ze ludzie sa obojetni, przeciez mozna to zglaszac anonimowo zastrzegac na pismie swoje dane. Ja wygralem, babka wyjechala do kielc, poniewaz stamtad pochodzila, Jestem w szoku ze ludzie gapia sie a nie reaguja.

Niestety musialem sluchac tej tragedii, ale dobrze ze nadjechal autobus, bo równało sie to z żalem, zeczywiscie w innych rejonach Kraju ludzie Radom postrzegają jako patologie!

Obserwuj wątek
    • Gość: Stach Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: 195.3.153.* 14.03.11, 14:42
      Spadaj do Warszawki, tam same inteligenty y Grojca!
    • Gość: Za(słona) Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 14:43
      Sam sobie odpowiedziałeś:

Krzyk, placz kobiety, wyzwiska od k. jeb faceta i nikt nie reagowal.
      [...]
      Niestety musialem sluchac tej tragedii, ale dobrze ze nadjechal autobus

Masz rację, całe szczęście, że nadjechał autobus i mogłeś schronić swoje uszy przed krzykami...
      Telefonu oczywiście nie masz.
      • lukrecja34 Re: Ludzka objętność w Radomiu .... 14.03.11, 15:03
        no od zgłaszania takich rzeczy są INNI
        on słuchał i rozmyślał,o czym by tu na forum napisać..
        aha-w Wa-wie powiadasz takiej znieczulicy nie ma? hm..a tego policjanta to niby w ślepym zaułku zamordowali? bo mi się coś o uszy obiło,że ludzie-warszawiaki-na przystanku stali i nikt słowem nie pisnął i w obronie człowieka nie stanął..tylko sobie patrzyli :/
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 17.03.11, 12:21
          Nie stawiałabym znaku równości pomiędzy dwoma różnymi sytuacjami pobicia i bycia ich świadkiem. Po pierwsze policjant był po cywilnemu i ludzie, mam ma myśli takich postury Pudziana, musieliby od początku do końca obserwować przebieg sytuacji, która notabene, zakładam rozgrywała się w dość szybko i w krótkim czasie, żeby zrozumieć, że szarpanina nie była efektem osobistych porachunków dwóch gangów (jestem pewna, że ktoś kto obserwowal sytuację dopiero od momentu gdy pojawił się drugi napastnik, mógł dojść do takiego właśnie wniosku; wtedy to myślisz sobie "a niech się nawzajem pozabijają").
          Nie oczekujesz chyba od starszych pań i panów albo matek z dziećmi, że zareagują i fizycznie obezwładnią każdego agresywnie zachowującego się nastolatka. Aa, rozumiem, zakładasz, że wśród niepozornie wyglądających, starszych pań lub panów albo matek z dziećmi są zawze tacy, którzy trenowali taekwondo całe życie?
      • Gość: Terazitu Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.gov.au 14.03.11, 21:59
        Nie mozna sie specjalnie dziwic. Od dawien dawna wiadomo jacy ludzie okupuja to miasto. To najgorsze chamstwo i prymityw ze wszystkich wioch w okolicy. Tu jeszcze mezszczyzni a moze raczej zwykle powiedzmy prymitwyne "gnoje" uwazaja, ze rzadza calym swiatem. Jesli kobiety nie zaczna sie bronic i glosno o tym mowic, to takich awantur konca nie bedzie. Definitywnie musi sie zmienic prawo w tej Polsce, bo jak widac nikt nic nie moze zrobic.
        • lukrecja34 Re: Ludzka objętność w Radomiu .... 15.03.11, 07:37
          odezwał się..kolejny fanatyk :/
          • zstrucki Re: Ludzka objętność w Radomiu .... 15.03.11, 08:50
            Ciekawe, syndrom "swój-przyjezdny" jest w każdej miejscowości. To interesujące.
        • Gość: hiob Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.137.udn.pl 17.03.11, 21:22
          aleś ćwok
    • Gość: sympatyksympatyka Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 15:57
      ale ty jesteś głupi
    • Gość: k. Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.radom.vectranet.pl 14.03.11, 16:16
      zapomniałeś numeru na policję? 997
      jesteś tak samo winien jak cała reszta towarzystwa. nie zrobiłeś nic. znaczy znieczulica i u ciebie występuje
    • Gość: Adek Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 17:26
      Marna prowokacja z twojej strony gościu z Warszawki.
    • lew-35 Re: Ludzka objętność w Radomiu .... 14.03.11, 18:03
      O co co chodzi "radomianinie 79" z W-wy bo nie mogę skojarzyć ,dobrze tobie radzą niektórzy na tym forum .
    • teta1985 Nędzna prowokacja 14.03.11, 18:32
      Postaraj się przynajmniej na drugi raz...
    • Gość: rysiek Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.137.udn.pl 14.03.11, 18:54
      a który to rozwalający sie budynek ? Prowokacja?
    • Gość: zenek Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.radom.vectranet.pl 14.03.11, 19:05
      > Czekając na autobus 13 np szkoły samodowej w rozwalających się budynku przy 25
      > czerwca/c. skłodowskiej dobiagała awantura
      czlowieku, przeczytaj ten belkot ktory wypociles.. i jeszcze raz.. i jeszcze... ogarnij sie i naucz chociaz podstaw ojczystego jeyka, warszawiaku od siedmiu bolesci
      • Gość: nemo Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.radom.vectranet.pl 14.03.11, 19:48
        O co tu chodzi i co jest grane przez tego radomio-warszawiaka z Grójca .
        • Gość: Nemo Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.radom.vectranet.pl 14.03.11, 22:03
          To pewnie jakiś PiS-owiec sfiksował.
          • Gość: Jan Re: Ludzka objętność w Radomiu .... IP: *.137.udn.pl 15.03.11, 18:04
            to czerwony z SLD wieśniaku
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 15.03.11, 22:48
      Hej :) !

Jeśli przebrnąłeś przez ten stek paru wyzwisk powyżej, nie przejmuj się - to tylko potwierdza Twoje słowa. booooooo :(
      Pewnie wielu się teraz zaczerwieni gyd im lilabaj uzmysłowi, że radomianin79 ma za sobą jakże wytrwałą i pozytywnie zakończoną kampanię:
      Po przeprowadzce do Radomia, nad moim mieszkaniem byl takze przypadek, jak kobieta z facetem robili awantury, on tez ja bil, nie wiem kto prowokowal, ale zaklocali cisze nocna, i wieczorami urzadzali bijatyki, awantury. NIkt nie dzwonil na policje trwalo to podobno 2 lata, bo tyle mieszkali. Ale ja codziennie wzywalem policje, wysylalem pisma do opieki spolecznej, spoldzielni, a nawet bylo juz do prokuratury i urzedu miasta jesli pierwsze instytucje zawiodly.(...) Ja wygralem, babka wyjechala do kielc, poniewaz stamtad pochodzila,

I domyślam się, radomianinie79, że po prostu wyszedłeś teraz z szoku na tyle, by o tym napisać na forum. I chwała Ci za to! :)

Też bym była w szoku...

Pozdrawiam. Aż z Wysp. :)
      • palineczka-b Re: Re 15.03.11, 22:56
        dyfuzja odpowiedzialności...
        Jeden pomyśli, że zadzwoni/zareaguje drugi i odwrotnie i tak 30 ludzi wkoło.
        Dziękuję, do widzenia....
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 15.03.11, 23:26
          To żaden wstyd reagować na ludzką podłość.
          Wiem coś o tym, bo regularnie zabieram głos gdzie się da, lol :).
          Ostatnio nawet, lol, biegam za obcymi ludźmi po facebookach z pytaniem czy zamierzają się odwoływać, oferując swoje spojrzenie na sprawę i pomoc, w sprawach np. sądu pracy (rozumienie zachowania człowieka na poziomie wiedzy psychologicznej da się niekiedy automatycznie przekierować na grunt podstawy prawnej itp.).
          Za chwilę pewnie zapiszę się na ochotnika do jakiejś rządowej charity z pomocą prawną (rozumienie zachowania człowieka na poziomie wiedzy psychologicznej da się niekiedy automatycznie przekierować na grunt podstawy prawnej itp.).

Do czego zmierzam: nie chodzi o to, że ktoś może nie daj Boże pomyśleć, że ktoś chce zrobić z siebie bohatera reagując w tego typu przypadkach.
          Nie trzeba też od razu przez okno wlatywać jak superman by roztrzaskać i przez to samo okno awanturnika rzucać pod koła autobusu, lol :).
          Czasem wystarczy telefon na Policję, może przejmujący list do opieki społecznej jak tylko wróci się do domu, może i telefon na Policję, i natychmiastowa reakcja kilku mężczyzn...

To nie prawda, że te kobiety, ofiary mówiąc szerzej, godzą się świadomie na takie traktowanie, bicie, itp.
          Pewność siebie ofiary zwykle spada w momencie, gdy widzi, że nikt obcy wokół nie reaguje...
          Tymczasem reakcja zwykłych przechodniów, co ważne, obcych ludzi, znacznie podniosłaby poczucie własnej wartości ofiar.
      • lew-35 Re: Re 16.03.11, 09:49
        On wyszedł z szoku ale jest dalej w amoku .
        • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 16.03.11, 14:19
          Nie przyszło ci do głowy, że autor wątku wciąż może czuć zmęczenie emocjonalne po poprzednich swoich interwencjach?!
          Jakbyś przestał czasem piep...yć od rzeczy na forum i zrobił choć w połowie tyle co on
          sensownych rzeczy, też by ci było przykro, że jakaś niedojda wmawia ci "amok". Rozumiesz
          w ogóle co to jest amok?!
          • lew-35 Re: Re 16.03.11, 18:05
            Ok! Zrozumiałem królowo naszego forum ,pasuję bo masz rację ,przyznam że żle skręciłem dzioba do krakania .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka