jamisio 12.06.04, 23:23 czy ktokolwiek pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jimny Re: SP nr 29. rok 1979 16.06.04, 14:03 ukonczyłem ten koledż w 1975.Nazwiska Ktore pamieam to:kadra-wyccowawczyni Traczyk Danuta mieszkała na Folwarcznej,pp.Siwiec,Urban jezu i to wszystko.Brać szkolna dziewczyny;ma sie rozumieć same miłoście:baska sambor,baśka wachowicz,jolka różycka,danka maj,violka tkaczyk.chłopaaki to:john leszczynski,janek małek,darek wjciechowski i żórowski,zbyszek zbojna,itp Odpowiedz Link Zgłoś
jamisio Re: SP nr 29. rok 1979 16.06.04, 19:03 p. Urban uczy do tej pory, uczyła j. polskiego moją córkę, gnębiła, to fakt, ale teraz w gimnazjum na polskim nie ma co robić, poziom nauki o oczko niżej. moją wychowawczynią była p. Jaroszewicz, klas "c". ciekawe, czy ktoś się jeszcze odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Re: SP nr 29. rok 1979 15.07.04, 19:17 Hm, p. Jaroszewicz też mnie uczyła polskiego, ale nie była wychowawczynią. Poza tym trochę później dotarłem do tej szkoły. Tak nawiasem mówiac, moze się odezwie ktoś z rocznika 1975 (chodzi o rocznik urodzenia, nie rozpoczęcia nauki). Śnieszne, ale potem przeniosłem się do 28 i nawet nie pamiętam jaka była literka klasy, chyba A, od p. Pankowskiej (jesli dobzre pamiętam), ale jej ciągnięcie za pejsy pamiętam dooobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marco35111 Re: SP nr 29. rok 1979 16.05.05, 11:47 czesc jestem z rocznika 1967 ukonczyłem w/w szkołe w 1982r mieszkam obecnie w wawie.Moją wychowawczynią była p.jarosiewicz pamiętam p.siwiec,stadowski{zpt},urban Odpowiedz Link Zgłoś
jamisio Re: SP nr 29. rok 1979 24.05.05, 19:48 wobec tego musieliśmy razem chodzić do klasy (ten sam rocznik, ta sama wychowawczyni). Pozdrowienia Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podwarszawiak Re: SP nr 29. rok 1979 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:32 W roku twojego ur. ja zacząłem edukacje w tej szkole Pamiętam p.Jaroszewicz,Siwiec,Stadowski,Traczyk,Pankowską,Stus.Przesunę ten wątek do przodu,może ktoś łatwiej znajdzie.Boże czy ktoś wogóle w tym Radomiu jeszcze został?Gdzie nie czytam to wszędzie:mieszkam w w-wie,albo w stanach,kanadzie.Smutne.Ale ja też ponad 20lat mieszkam w ok. W-wy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_bo Re: SP nr 29. rok 1979 15.01.06, 15:33 w 1979 r. chodziłam do klasy 4b, w młodszych klasach wychowawczynią była p. Zakrzewska, potem Stobiecka, Grzyb. Pamiętam poza wymienionymi (przeze mnie i wyżej)panią Wieczorek, panią Zawadę (?), dyrektora - tylko nazwisko umknęło i świetną matematyczkę, która odeszła na dyrektora do innej szkoły. Aaaa i panią Kwas od geografii i od WFu panią... no niestety, twarz widzę, nazwiska nie. O panią Wiosnę z harcerstwa pamiętam. Mieszkam też pod Wawą - od strony Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: SP nr 29. rok 1972 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 06:14 Ja skończyłem edukację w tej szkole w roku 1972. Dyrektorem był wówczas niejaki Skwarek. Mały gość, wyżywający się na uczniach. Uczył chemii, polalając fajki. Tzw. śpiewu uczył pan Petryka. Lał nas specjalnym urządzeniem typu dyscyplinka po odsłoniętych nogach. Historia, PO to była specjalność Stefana Marka. Lubił kobitki ale też cieszył się ich uznaniem. Wymagający i umiejący nauczyć. O ile dobrze się orientuje był w późniejszym okresie dyrektorem Budowlanki. Geografia - Kunegunda Głogowska. Osobowość adekwatna do imienia. Matematyka - pan Szymczyk. O ile pamiętam utopił się w zalewie na Borkach. Wuef - pan Bąkowski. Kurdupel na krzywych nóżkach, dawał nam piłkę i szedł do kantorku. Prace ręczne - Gabriel Statowski bodajże. Zabierał nam monety, jak graliśmy w cymbergaja i już nie oddawał. Z uczniów pamiętam rodzinę Domińczaków. Teroryzowali kolegów, jak również nauczycieli. Niesłychanym wzięciem u chłopaków cieszyły się za moich czasów, a i jak sądzę później, gdyż pozostawały na następne lata siostry mieszkające na ówczesnej Świerczewskiego ( Głogowskie ? ). Jedna miała na imie Krystyna. W ogóle to była wesoła szkoła. Mam okazję oglądać jej siedzibę dość często, bo nadal mieszkam w Radomiu. Pozdrawiam wszystkich absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: SP nr 29. rok 1979 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.02.06, 17:12 Czy chodzi o rok ukończenia szkoły? Jeśli tak, to jestem obecna. Chodziłam do klasy "b", a wychowawczynią była w klasach I - III p. Wanda Wójcik, później przez rok - śp. Marlena Bociańska, a od piątej klasy p. Danuta Traczyk. Listę naszej klasy pamiętam dokładnie i mam nadzieję, że wreszcie zorganizujemy zjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocnymarek Re: SP nr 29. rok 1979 IP: 82.197.39.* 28.04.06, 22:46 Naukę w PSP 29 rozpoczęłam w 78 roku, a teraz, cóż... sama w niej uczę. Spośród osób, o których powyżej była mowa, pracują jeszcze p. I. Urban i p. M. Stobiecka. Niedługo nasza szkoła obchodzić będzie 50 - lecie istnienia, to chyba dobra okazja, żeby sobie przypomnieć dawnych nauczycieli i kolegów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jamisio Co piłem jak zakładałem wątek? 13.05.06, 08:00 Zajrzałem do szuflady i co się okazało? Podstawówkę zacząłem w 1974 i skończyłem w 1982, jak wymyśliłem 1979, sam nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okularnik 50-lecie szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:55 "Niedługo nasza szkoła obchodzić będzie 50 - lecie istnienia, to chyba dobra okazja, żeby sobie przypomnieć dawnych nauczycieli i kolegów. Pozdrawiam." Będzie jakiś zjazd? Chętnie bym się zjechał. Mój brat pewnie też. Odpowiedz Link Zgłoś