Dodaj do ulubionych

Umorzono postępowanie wobec S. Adamca

05.04.12, 09:31
Sąd Okręgowy w Radomiu umorzył postępowanie w sprawie rzekomego zniesławienia homoseksualistów przez Sławomira Adamca, radnego miejskiego, hetmana Bractwa Kurkowego św. Sebastania, a ostatnio uhonorowanego Orderem Świętego Kazimierza. Chodzi o sprawę "Żywej Biblioteki", którą w w Radomiu chciało zorganizować stowarzyszenie Pracownia Różnorodności. Na skutek protestów została przeniesiona do prywatnego lokalu. Za nazwanie homoseksualizmu "rodzajem dewiacji" Przemysław Szczepłocki pozwał do sądu wiceprezydenta Ryszarda Fałka i radnego Sławomira Adama. Wyrok Sądu Okręgowego jest prawomocny.
- Cieszę się z postanowienia sądu apelacyjnego w Radomiu o umorzeniu postępowania karnego wobec mnie, wniesionego przez oskarżyciela prywatnego, o rzekome zniesławienie osób homoseksualnych - powiedział Sławomir Adamiec. - Od początku czułem się osobom pokrzywdzoną, ponieważ formułowano wobec mnie szereg niesprawiedliwych ocen, zarzucając mi homofobiczne i nietolerancyjne postępowanie. Żądano nawet usunięcia mnie z pracy, grożono pikietami pod domem. Sąd uzasadnił, że nie obraziłem nikogo, krytykując obecność "Żywej Biblioteki" w radomskiej Resursie. Mam nadzieję, że po postanowieniu sądu zwykli ludzie i osoby publiczne, nie będą się bały wypowiadać krytycznych opinii na temat wszystkiego co stoi w sprzeczności z prawem naturalnym. Dziękuję również mojej rodzinie i wszystkim osobom, które wspierały mnie w tych trudnych dla mnie miesiącach walki o prawdę - dodał.
W uzasadnieniu wyroku czytamy, że apelacja okazała się zasadna poprzez błędne przyjęcie, że Przemysławowi Szczepłockiemu przysługuje status osoby pokrzywdzonej. Doprowadziło to do uchylenia zaskarżonego wyroku i umorzenia postępowania. W konsekwencji uznania na podstawie przepisów Kodeksu Postępowania Karnego, że Szczepłocki nie może być uznany za osobę pokrzywdzoną, sąd nie analizował pozostałych zarzutów z apelacji. Dalsza część uzasadnienia brzmiała: "Strony wcześniej się nie znały, nie kontaktowały. Oskarżeni niewątpliwie nie mieli zamiaru pomawiać Szczepłockiego jako jednostkę. Odnosili się do homoseksualizmu w ogóle, nie wskazując żadnych konkretnych grup czy jednostek".

Źródło: KAI
Obserwuj wątek
    • Gość: zwykły Re: Umorzono postępowanie wobec S. Adamca IP: 80.249.5.* 05.04.12, 15:04
      w strasznych bólach ale prawda zwycięża.
    • Gość: nol Re: Umorzono postępowanie wobec S. Adamca IP: *.radom.vectranet.pl 05.04.12, 15:50
      Dość tej gejowszczyzny. Homoś to homoś. Dewiant to dewiant. I czy sie to Europie podoba czy nie. Promowaniu tego rodzaju tworczości spoleczeństwo mówi nie z przytłaczającej większości.
      • Gość: dffe Jestescie zalosni i tacy zacowani! IP: *.radom.vectranet.pl 05.04.12, 21:38
        Nie dziwota, ze warszawa i inne duze miasta Polski smieją sie z zacofanych radomiakow warhołów. NIedoedukowanych. Tylko proste umysły nie rozumieją czym jest homoseksualizm, czym biseksualizm, a czym heteroseksualizm. Polecam Lwa Starowicza, on was wyedukuje i doedukuje! Apropos, Pan Adamiec na facebooku ma profil i wstawione zdjecie z podrozy do Turcji. W Radomiu bezorbocie wy glosujecie na barachlo pisowskie a to barahło pisowskie za wasze podatki z diet urzedniczych jezdzi wypoczywac do krajow arabskich i chwalą sie na facbookach. Zaklamany jest ten PIS jak niewiem co, przyklad Marcinkiewicza. Taki pisowski taki swiety zone zostawil kochanke znalazl. Ot polska obluda i zaciankowosc
        • Gość: Ja Re: Jestescie zalosni i tacy zacowani! IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.12, 06:34
          A dwie panie Gosiewskie oraz dwie Kurtyki ? Taka nowa tradycja najwyraźniej powstała. Jednak wcale nie trzeba szukać tak daleko. W Radomiu, wśród naszych "pisuarów" także znajdują się prawdziwi niehomosie, którzy zostawili żony dla młodszych modeli. Nie jestem pewien, ale bodajże arbiter elegancji p. Marszałkiewicz zalicza się do tej grupy.
        • Gość: gren Re: Jestescie zalosni i tacy zacowani! IP: *.radom.vectranet.pl 06.04.12, 13:51
          No cioto poucz się jeszcze bo robisz błędy.
    • Gość: jerry Re: Umorzono postępowanie wobec S. Adamca IP: *.radom.vectranet.pl 06.04.12, 17:52
      Cioty niech uważają w Radomiu to nie jest miasto im przychulne. Ciota nie jest słowem obraźliwym wg Palikmiota
      • Gość: Ja 21 wiek? a takie zacofanie IP: *.radom.vectranet.pl 06.04.12, 21:29
        W Europie zachodniej nawet prawicowi politycy akceptują prawa ludzi orientacji seksualnej. Polska zacofany Kraj, jacy politycy w Polsce, tacy mieszkańcy!
        • Gość: vrona Re: 21 wiek? a takie zacofanie IP: *.radom.vectranet.pl 07.04.12, 20:04
          Ta Europa to zgnilizna moralna. My tego nie chcemy. Won z dewiacją wszelkiej maści.
    • Gość: bona Re: Umorzono postępowanie wobec S. Adamca IP: *.radom.vectranet.pl 09.04.12, 14:14
      Katarzyna Izydorczyk mówiąc wprost do kamery, zwróciła się do zdeklarowanego homoseksualisty, posła RP Roberta Biedronia:
      - Panie Robercie, panie pośle, jest pan narzędziem.
      Izydorczyk opisując kulisy tworzenia list wyborczych Palikota, przywołała jego słowa:
      - Mówił wprost - przepraszam, zacytuję: "pedał na pokładzie ze znaną twarzą. Nie ma nic bardziej cennego, bo jesteśmy chronieni cały czas. I wszędzie, gdzie jest zadyma, wysyła się pedała."
      Te słowa Palikot miał wypowiedzieć kilka miesięcy przed złożeniem Biedroniowi propozycji startowania w wyborach parlamentarnych z pierwszego miejsca na liście.
      Cały Palikot.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka