Dodaj do ulubionych

SP nr 7 (Traugutta)

IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 21.06.04, 17:16
Witam wszystkich ze SP nr 7. Kończyłem tą szkołę w 1989 roku. Chodził ze mną
super kolega Robert Piotrowski, Erwin Majkowski, Rafał Osóbka i inni. Ale i
całkiem fajne koleżanki Karolina Stępień, Ania, Monika (z Żeromskiego chyba
30). Jakby ktoś z tej klasy się znalazł jestem na kisiak@gazeta.pl.
Była też Ania Bulińska. Hej,
Obserwuj wątek
    • Gość: deMiro Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.4.12.vie.surfer.at 21.07.04, 09:41
      Pozdrawiam wszystkich absolwentow z SP 7.
      • Gość: leo Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.ibles.waw.pl 27.07.04, 11:53
        a którego rocznika jesteś absolwentem, bo ja 1975.Pozdrawiam
        • Gość: Jacek Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 12.08.04, 16:19
          1974,

z rocznika 1975 pamiętam tylko Kubę Bilkego i Czortka.
          • Gość: Tytus Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.08.04, 20:16
            Pozdrawiam absolwentów "siódemki" którą kończyłem w 1972r.
            • Gość: leo Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.ibles.waw.pl 23.08.04, 16:29
              Witam starszego kolegę :)
              Niedawno dowiedziałem się , że nie żyje moja wychowawczyni śp Pani Paciorek -
              polonistka, niezwykłej kultury człowiek, pedagog, typ przedwojennego
              nauczyciela...
              Byłbym wdzięczny za wskazanie miejsca Jej spoczynku.
              Pozdrawiam
              leo
              • Gość: Tytus Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.10.04, 22:29
                Niestety nic nie wiem na temat p.Paciorek. Z moich nauczycieli czasami widuję
                p.Ewę Młynek, która była moja wychowawczynią w klasach VI-VIII i uczyła nas
                fizyki i chemii. Polskiego uczyła mnie p.Gaworska, biologii p.Michniewska
                zwana "Kaczuszką", geografii p.Piękoś i p.Sobczak, matematyki p.Jachińska,
                historii p.Michałek.
                Pamiętam z dzieczyn: Jolę Pawlicką, Jolę Piotrowską, Anię Dąbrowską, Elę
                Jedynak, Beatę Mosenkowską, Jolę Świtas, Ulę Karcz, Marzenę Wodzyńską.
                Z chłopaków: Andrzeja Tarnowskiego, Tomka Podgajniaka, Tomka Plutę, Tadzia
                Piątka, Darka Dziwirka, Zbyszka Polisa, Stasia Olszewskiego, Piotrka Hernika.
                Jedynie z nielicznymi mam sporadyczny kontakt. Ciekawe jak wyglądamy po 32
                latach od momentu ukończenia szkoły ? Może kiedyś będzie jakiś zjazd ? Tyle, że
                szkoły ("siódemki") już nie ma.
                • Gość: Patyczak Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.udn.pl 02.10.04, 22:14
                  Gość portalu: Tytus napisał(a):
                  > Może kiedyś będzie jakiś zjazd ? Tyle, że
                  > szkoły ("siódemki") już nie ma.

Hmm... teraz PS nr 7 mieści się przy ulicy Tybla (była PS nr 39), ale jakiego
                  ma patrona to się nie orientuje... a w byłej prawdziwej :) PS nr 7 pozostał
                  tylko jeden ostatni rocznik Publicznego Gimnazjum nr 7 :( Zniszczyli nam
                  Traugutta na rzecz V LO :/

• Gość: Tytus Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.10.04, 22:21
                    Dzięki za informację. Rzeczywiście dawna 39 to nie jest prawdziwa "siódemka".
                    Ta od początku swego istnienia aż do końca mieściła się przy ul.Traugutta 52a.
                    • Gość: leo Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.ibles.waw.pl 04.10.04, 10:22
                      Tutaj małe sprostowanie, zanim wybudowano trójpawilonową "tysiaclatkę" szkoła
                      podstawowa nr 7 mieściła się w małym budynku tuż przy ulicy Traugutta. Obecnie
                      chyba dom ten już nie istnieje. A gdzie teraz jest szkoła nr 39 z ulicy Tybla?
                      Może ktoś zorganizuje zjazd absolwentów siódemki. Muślę, że lokal, to sprawa
                      drugorzędna.
                      Pozdrawiam
                      leo
                      • Gość: Tytus Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.04, 21:01
                        Masz rację; "siódemka" początkowo mieściła sie w starym budynku przy
                        ul.Traugutta 52, a po wybudowaniu "tysiąclatki" przy Traugutta 52a. Tego
                        starego budynku juz nie ma.
                        • Gość: Patyczak Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.udn.pl 07.10.04, 15:34
                          Jak byłam w 6 klasie podstawówki (już po reformie, ostatnia klasa SP) to
                          pojechaliśmy nagrywać audycje do Radia Rekord, bo mieli jakiś cykl o szkołach i
                          mnie własnie w udziale przypadła historia szkoły... kiedyś Traugutt był szkołą
                          żeńską :P

A gdzie się teraz mieści SP nr 39 to niestety nie wiem.

Pozdrawiam

O wiele, wiele młodsza, ale tez Absolwentka SP nr 7 im. Romualda Traugutta przy
                          ulicy Traugutta 52a ;-)
                          • Gość: Xellos Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.10.04, 15:45
                            to ja pewnie bylem w 1 gimnazjum jak ty bylas w 6stej :o

nie ma to jak pierwszy rocznik reformy x.x
                            • Gość: Patyczak Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.udn.pl 14.10.04, 14:27
                              Tak, Xellos, jesteś o rok starszy... i wcale Ci nie zazdroszczę, że jesteś
                              pierwszym rocznikiem po reformie...
                              Napisz wreszcie gdzie chodzisz do szkoły? ;-)

Pozdrowionka
                              • Gość: Rafał Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.10.04, 21:42
                                Xellos chodzi do IX LO
                                • Gość: Patyczak Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.udn.pl 18.10.04, 22:27
                                  Dzięki ;-)

Pozdrowionka ;)
                                  • Gość: Xellos Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.10.04, 15:39
                                    hmmm Patyczak....blagam cie powiedz mi ze chodzilas do klasy z literka D :DDDDD

a z ta reforma to prawda... o maturze niby wiadomo wszystko ale wszystkie
                                    lepsze uniwerki sobie wymyslily ze matura sie nie bedzie liczyc badz tylko w
                                    polowie jesli chodzi o klasyfikacje..beda egzaminy...wspaniale. ;/
                                    • Gość: Xellos Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.10.04, 21:08
                                      :o
                        • Gość: konrad Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 10:54
                          może ktooś wie co się dzieje z Jonym - Piwiwarskim od WF - fajny facet.
                          Pozdrawiam absolwentów z 7 rocznik (urodzenia) 1957.
              • Gość: odkrywca Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.08.05, 20:08
                Pani paciorek tez mnie uczyla,chodzilem do a klasy w podobnych latach chodzil z
                toba zbyszek Chmielewski?
                • Gość: Odkrywca Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.08.05, 20:17
                  Szukam ludzi z mojej klasy:
                  Pawel Czarnecki
                  Zbigniew Chmielewski
                  Basia Zielincka
                  kol.Pazdzior
                  kol. Pietrzykowska
                  Wesolowski
                  Wiecaszek
                  Ewa Satora
                  Zygmunt Garcarski
                  Zygarska kol

itd itd
                  Pozdrawiam Krzysztof Pytlak
                  • Gość: Marek W Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: 5.253.206.* 16.05.23, 21:08
                    Cześć Krzysiu i inni! Pozdrawiam z astronomicznej "odległości" 53 lat od rozdania w naszej klasie świadectw absolwenta /absolwentki/. Krzysiu, Satora, to Grażyna, Paździor - Gosia, Pietrzykowska - Aśka,Wesołowski - Marek itd., itd .
                    Jeśli ktoś z naszej klasy tu "zabłądzi" i ma ochotę na pogawędkę, to zapraszam: projekty.mw@gmail.com Marek Włodarczyk
        • Gość: Anna Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.10.04, 11:11
          Ja jestem jeszce starszym rocznikiem SP nr 7, bo kończyłam 1965r. i tylko
          ostatni rok chodziłam do nowej 1000-latki.Pozdrawiam wszystkich absolwentów 7-ki
          • Gość: Patyczak Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.udn.pl 28.10.04, 19:37
            Xellos, musze Cie rozczarować ;P byłam w "b" :P
            • Gość: Xellos Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.10.04, 23:47
              buuuu :P

a ktora to byla Oo
          • Gość: Marcin Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.udn.pl 31.10.04, 09:36
            Witam i ja. Kończyłem w 1975 roku klasę 8e. O roku ów!!...

Pozdrawiam
            • Gość: Patyczak Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.udn.pl 31.10.04, 14:21
              Która? Hmm... najlepsza? :P

Żartuję... Gelu, Kondzio, Grzybek hmmm... no nie wiem co Ci mam napisać :P
              • Gość: Xellos Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.11.04, 17:46
                najlepsza byla 3a ]=>

no coz te nicki mi costam mowia, ale niewiele :P jak mialem swoje okreslenia na
                polowe towarzystwa z nizszych klas :P
        • Gość: deMiro Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.4.12.vie.surfer.at 05.11.04, 08:22
          Konczylem w 1975 8 a.
          • Gość: leo Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.ibles.waw.pl 05.11.04, 14:05
            No to się pewnie widywaliśmy, bo ja 8b :)
            Powiedz, co teraz robisz?
            Pozdrawiam
            leo
            • Gość: demiro Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.4.12.vie.surfer.at 18.11.04, 12:52
              Servus.Siedze przed komputerem i popijam winko.Nie wiem czy dobrze kojaze,ale
              ty chyba jestes Lesio Kluzinski.Jesli tak to napisz na priwa.A jesli nie to tez
              napisz.Bedzie mi milo.Moj adres demiro@networld.at
              • Gość: leo Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.ibles.waw.pl 23.11.04, 08:58
                Witam,
                Zgadłeś Holmsie :))
                Zazdroszczę Ci tego winka przed komputerem. Piszę z pracy :(
                Mój adres, to l.kluzinski@ibles.waw.pl gdybym się nie odezwał, to napisz, co u
                Ciebie
                Pozdrawiam
                • Gość: Tytus Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.05.05, 14:00
                  Coś ten wątek zamiera. "Siódemka" była potężną szkołą - nauka na 3 zmiany.
                  Setki, jeśli nie tysiące uczniów przewinęły się przez tę szkołę, a tu na forum
                  taka mizeria. Co się stało z absolwentami "siódemki" ? Przecież wszyscy nie
                  wymarli.
                  Absolwent z 1972r. - klasa VIII B
                  • Gość: K Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 08:31
                    Może Odkrywca, który założył nowy wątek na ten sam temat, kogoś znajomego tutaj
                    spotka.
    • dariap2 Re: SP nr 7 (Traugutta) 30.08.05, 21:14
      Karolina Stępień chodziła póżniej do liceum Traugutta ze mna razem z anią
      Bieńkowska
      • kisiak Re: SP nr 7 (Traugutta) 19.09.05, 15:28
        nareszcie.
        A co u nich słychać? Masz do nich jakiś namiar?
        Jacek
        • Gość: mj Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.csi.edu.pl 06.06.06, 11:56
          Jestem siostrą Moniki z Zeromskiego i przekażę jej te posty.
          Dopiero odkryłam forum i fajnie poczytac o absolwentach 7, też ją kończyłam w
          1978 r.klasa a (wych. p. Nosowska). Absolwenci tego roku odezwijcie się.
          Pozdrawiam
          • kisiak Re: SP nr 7 (Traugutta) 04.07.06, 11:20
            To super! Pamiętam, że Monika była zawsze uśmiechnięta, mam nadzieję, że tak
            jej zostało...
            Mój priv to kisiak@gazeta.pl. Napisz na niego lub niech Monika napisze.
            pozdrawiam,
            Jacek
            • kisiak Re: SP nr 7 (Traugutta) 04.07.06, 11:26
              To chodzi o Monikę Jóźwik?
    • Gość: dmnk Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.radom.pilicka.pl 27.09.05, 01:33
      hej! Pozdrawiam wszystkich znajomych:) Domino.
      • Gość: wakarpl Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: 217.153.81.* 14.05.06, 15:10
        Ja konczylem w 1994 i tez fajnie wspominam nasza "7", a ktos z mojej klasy "B"
        to czyta?
        Chyba potrafilbym jeszcze cala liste w kolejnosci wyklepac, ale dawno juz
        nikogo z klasy nie widzialem, ale wszystkich pozdrawiam.
    • Gość: bak Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: *.ats.pl / *.ats.pl 06.06.06, 17:22
      ja chodzilem dotej szkoly
      • Gość: peregryn Re: SP nr 7 (Traugutta) IP: 195.136.23.* 26.09.06, 10:50
        do góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka