bkf4x4 30.05.12, 11:25 Czy to oznacza likwidację stanowiska pełnomocnika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieradomianin Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 12:02 No właśnie, a kiedy konkurs na nowego doradcę do spraw wykluczonych? Bo rozumiem, że problem osób wykluczonych nie zniknął w Radomiu... nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa_przemądrzała Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.12, 12:24 A dlaczego konkurs dla nowego dyrektora? Dla starego nie było ...ja bardzo chętnie obejmę to wakujące stanowisko, pensja mnie zadowala ( narazie), obiecuję sumiennie przychodzić do pracy i być . I śmiem twierdzić że wiem nieco więcej na temat takich osób niż były pełny ..mocnik. Aaaaaaaaa i nie będę rozjeżdżała ludzi moim autkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 12:37 w sumie to marnie skończył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.pilicka.pl 31.05.12, 09:37 jak to marnie ? Jest przecież też współwłaścicielem budowanego Kauflandu przy 25 czerwca. Nie ma jak byc pisdziakiem w radomiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: King Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 21:13 Dla władzy właśnie zniknął. Główny Wykluczony znalazł fuchę, a resztę mamy w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
mz123 Krzysztof Sońta = szkoła specjalna.... 30.05.12, 12:48 ciekawe zestawienie. Ale serio, to poważne wyzwanie. Sądzę, że po 2 latach młodzież z tej szkoły będzie osiągała wyniki porównalne z najlepszą trójką szkóła Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek2172 Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 12:51 wygrał śmiechu warte- załatwili kolesie, drugi kandydat dla picu by nazwać tę zabawęw kumoterstwo konkursem.Marne kwalifikacje, były, marny poseł - to dykwalifikacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirinda Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: 194.181.137.* 30.05.12, 13:36 Gdyby dziennikarz GW był dziennikarzem rzetelnym napisałby pełną rzetelną relację. Np. choćby to, że drugim kandydatem była dotychczasowa dyrektor z PiS, na którą, swego czasu, wylewano tyle pomyj (w tym GW). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 13:41 Gratulacje Krzysiu i nie przejmuj się ujadaniem:) Pani Wesołowskiej - dziękujemy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadzidło Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.12, 14:03 Gratulacje olu ( a może olo) co od 1 września będziesz " zasłużoną" sekretarką ????( zasłużoną w kadzeniu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 17:37 Przykro mi ale nie, ie pracuję w tej szkole. Złość jest dla małych ludzi, szkodzisz więc sobie ujadając na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 200 Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.12, 18:39 Dla małych, bo nie chcą działać partyjnie, ze wszelkim z tego płynącym złem dla ogółu? :) Oni są Wielcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAdzidło Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 18:48 Żebyś została " zasłużoną " sekretarką od 1 września nie musisz pracować w tej szkole, vide ( przetłumaczę ci to znaczy patrz) na swojego idola. Hau , hau , hau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 22:08 Nie pozwalacie mieć odmiennego zdania od Waszego, rozumiem to. Zastanawia mnie tylko fakt co Wy zrobilibyście dla "swoich znajomych" jeżeli dane by Wam było o czymś decydować. Przychodzą do mnie ludzie i proszą o pracę - pomagam tym co mogę i nie patrzę tylko na to czy ich znam. Śmiem twierdzić, że parę osób zawdzięcza mi pracę w tym mieście. Jak więc widzisz praca sekretarki nie jest moim szczytem marzeń, zdaję sobie jednak sprawę,że dzisiaj praca jest a jutro..................... może kiedyś będę więc sekretarką;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadzidło Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 23:04 Powala mnie twoja logika najpierw pytasz nas co byśmy zrobili dla " naszych znajomych" a potem mówisz że nie patrzysz czy to są twoi znajomi. No to ja chętnie zmienię pracę, masz dla mnie jakąś????? Moich znajomych to ja mogę nakarmić i napoić i dobrze się z nimi bawić. Jeśli chodzi o pracę to patrzę na kompetencje albo kreatywność. Znajomośc nie ma tu nic do rzeczy. Dziwne nie? Takie " nie polskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 31.05.12, 08:59 A kto powiedział, że znajomi nie mają koniecznych kompetencji, jeśli nie - to są podania ludzi poszukujących pracy z takowymi. Różnimy się tym, że jest grupa, która może zatrudniać i grupa która jest zatrudniana. Dlaczego odbieramy możliwość decydowania z kim chcemy pracować? Pracodawca wg mnie ma pełne prawo do wyboru współpracowników bo oni decydują o jego dochodach. Tak jest na zachodzie od wieków i nie mów, że brak tam jest wzajemnych zależności i powiązań. Zapewniam,że w niektórych dziedzinach są takie jak u nas (np.: edukacja jak tak się jej czepiacie), co nie oznacza, że mam pochwalać to co dzieje się w Radomiu. Wyboru do III LO nie pojmuję i nie aprobuję. Jest to jednak zupełnie inna sprawa niż wybór osoby, która pełniła rolę dyrektora w PSP4, pełniła inne funkcje (w tym była wybrana przez liczne grono mieszkańców Radomia do Sejmy). Czy tylko dlatego ma pozostać bez żadnych możliwości i pracy. Wybacz, że mam inny pogląd na ten temat. Są jednak tacy któży właśnie tak myślą i mają do tego prawo. Pozdrawiam -na dzień dzisiejszy pracodawca, ale co w przyszłości? zobaczymy.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAdzidło Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.12, 09:47 Widzisz tak się składa , że miałam nieprzyjemność z p. Sońtą, który " działał" w sprawie mojej klientki ( nota bene swojej znajomej), jeszcze jako poseł.Strzeż nas panie boże przed takimi osobami. Dużo gada, mało potrafi, nie wiem czy to się sprawdzi w zarządzaniu szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 11:15 Zobaczymy i wyciągniemy wnioski, myślę, że w przyszłych wyborach będzie ponownie próbował i wtedy wyborcy będą mogli ocenić. Dzisiaj wiem, że głosowało na niego więcej osób niż na niektórych co zasiadają w ławach poselskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikcja Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.mpunkt.pl 30.05.12, 14:03 te całe wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wania Dylemat Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 14:31 Konkursy są, źle, konkursów nie ma, też źle. Jak tu wszystkim dogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 16:19 Konkursy niech będą a nie fikcja. Kto rozsądny uwierzy w rzetelność . Wszyscy dobrze wiedzą , że są to kumple. To tak jak z obsadą spółek gminnych i ich rad nadzorczych. A ceny usług komunalnych rosną na potęgę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosiek radomski Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.12, 07:14 A nasz ukochany ekspert od marketingu z Wodociagów dalej tam jet na liście płac ... czy NIK nie powinien być o tym powiadomiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 01.06.12, 16:52 Nie wiem czy wiesz ze przed konkursem juz wiadomo co jest co i kto ma wygrac .Nie trzeba byc naiwnym Odpowiedz Link Zgłoś
krawat60 Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora szkoły 30.05.12, 14:58 "Mój mąż jest z zawodu DYREKTOREM ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kto tak piekniegra Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.tpnet.pl 30.05.12, 15:02 Trochę podśmiewali się radomianie z tego stołka "rzecznika", trzeba było rękę podać i dać coś pewniejszego do następnych wyborów parlamentarnych. Więc ma, zwyczajna w polityce rzecz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc biedne dzieci IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 15:09 wczesniej pan ex posel potracal tylko staruszki pod urzedem - teraz strach posylac dzieci do szkoly jak dyrektor taki pirat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: biedne dzieci IP: *.cafe-net.pl 30.05.12, 18:56 z drogi chamy Pan K.S. jedzie PS od dziś kto uszkodzi auto Pana dostanie 100 batów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 16:51 I w wuefistach siła!!! Brawo Fałek, brawo Kosztowniak, brawo Wójcik. Czynicie mój świat ciekawszym. Chcę więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
wykluczony_r Dziwne zachowanie pana Fałka 30.05.12, 17:34 Chciałbym podzielić się pewną informacją z komisji konkursowej. Głosy liczył pan Fałek i jego zastępca, pozostali członkowie komisji ich nie widzieli. Pan F zakomunikował wszystkim wynik głosowania, a następnie szybko pociął kartki z głosami i wyrzucił je do ubikacji!!!! Na koniec zebrani zostali poinformowanii że obowiązuje ich zakaz udzielania informacji o przebiegu pracy komisji. "Nie ważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy" Józef Stalin Pozdrowienia dla Fałka i spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinar Re: Dziwne zachowanie pana Fałka IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 17:55 Kolejny którego sprawa znajdzie się w prokuraturze. Być może skończą się pomówienia POlitycznych POmiotów. Jako pierwszy podam nazwiska osób piszących nieprawdę na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelner Re: Dziwne zachowanie pana Fałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.12, 18:50 Cześć Olo, podaj, podaj to my cię też podamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Dziwne zachowanie pana Fałka IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 18:52 a skąd znasz te nazwiska, oczywiście jeśli to nie ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ogien Re: Dziwne zachowanie pana Fałka 30.05.12, 18:52 Czyżby pod Dinarem ukrywał się sam Ryszard F.?????? Bo skoro straszysz, że podasz to ew. takie nazwiska podawane są zainteresowanemu. Jeśli czytasz nas człowieku, to zacznij wyciągać wnioski. A jak nie czytasz, to niech ci twoi informatorzy donoszą co o tobie i nie tylko tobie myślą radomianie . I też wyciągaj wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
wykluczony_r Re: Dziwne zachowanie pana Fałka 30.05.12, 21:05 Podałem fakty które bardzo łatwo zweryfikować - wystarczy pokazać kartki z głosowania. Ale coś mi się wydaje że będzie je ciężko wyłowić z kanalizacji. Prokurator - OK. Będzie ciekawie, bo ta sprawa ma jeszcze drugie dno... Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora szkoły 30.05.12, 19:09 Uniwersalny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wykluczony? IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 19:37 I kto teraz wstawi się za wykluczonymi? Odpowiedz Link Zgłoś
max-kom Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora szkoły 30.05.12, 20:28 była wczoraj w bibliotece patrzę, leży ANTHONY DE MELLO "PRZEBUDZENIE" i na pierwszych 3 kartkach dowcip: "W ubiegłym roku oglądałem w hiszpańskiej telewizji pewną historyjkę o mężczyźnie, który pukając do drzwi pokoju swego syna wołał: - Jaime, obudź się! Syn w odpowiedzi: - Nie chcę wstawać, tato. Poirytowany ojciec: - Wstawaj, musisz iść do szkoły! Jaime na to: - Nie chcę iść do szkoły. - Dlaczego? - pyta ojciec. - Są trzy powody ku temu - stwierdził Jaime. - Po pierwsze, bo tam jest potwornie nudno; po drugie, bo mi dzieciaki dokuczają, a wreszcie po trzecie, bo nienawidzę szkoły. Na to ojciec: - To ja ci podam trzy powody, dla których powinieneś pójść do szkoły. Po pierwsze, bo to jest twój obowiązek; po drugie, bo masz czterdzieści pięć lat; i po trzecie, ponieważ jesteś dyrektorem szkoły." I tak jakoś mi się skojarzyło :-) )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armia Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.net.zeork.com.pl 30.05.12, 21:07 W tej szkole przyda się trochę świeżej krwi! Po tym co tam jest nie może być gorzej! Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania kompetencje ? 30.05.12, 21:18 Sońta ma 44 lata i jest absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie. Skończył też studia podyplomowe m.in. z zakresu prawa administracyjnego na Uniwersytecie Warszawskim. Jest nauczycielem dyplomowanym. Czy to są wystarczające kompetencję aby pracować z dziećmi niepełnosprawnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Ale fajnie:) IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 21:41 Ale się cieszę:) Gratulacje panie pośle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nella Re: Ale fajnie:) IP: *.radom.vectranet.pl 30.05.12, 22:05 Co w tym dziwnego? Normalka. Wiadomo wszem i wobec że żyjemy w Radomiu. Tu najlepiej gotować we własnym zapyziałym grajdołowym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
wemur Re: kompetencje ? 31.05.12, 00:10 b-ania napisała: > Sońta ma 44 lata i jest absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego w Warszaw > ie. Skończył też studia podyplomowe m.in. z zakresu prawa administracyjnego na > Uniwersytecie Warszawskim. Jest nauczycielem dyplomowanym. > Czy to są wystarczające kompetencję aby pracować z dziećmi niepełnosprawnymi? > Nie. To są kompetencje wystarczające dla nauczyciela WF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiMi Re: kompetencje ? IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.12, 23:00 Ja bym tam chciała takiego dyrektora. Bo jak wiadomo dyrektor jest od reprezentowania szkoły i wydeptywania ścieżek do załatwienia różnych interesów dla szkoły. Od typowo edukacyjnych spraw są zastępcy i to oni siedzą po godzinach i robią za dyrektora całą papierową robotę! A przy takich układach z władzą jak ma Pan Sońta szkoła może dużo zyskać. W sumie sam do niej należy. Szkoła chce nowe boisko wielofunkcyjne - a prosimy, będzie nowe, a może sala gimnastyczna ze stadniną koni;) Zwolni się stanowisko w UM które zapewne zostanie puste przez jakiś czas dopóki nie znajdzie się "potrzebujący":P Jestem pewna że Pan KS pomógł nie jednej osobie, co z tego że znajomy, rodzina czy inny "bliski" ale pomógł...możemy mieć tylko pretensje do losu że nie spotkaliśmy się z nim w piaskownicy w dzieciństwie i nie zostaliśmy jego "przyjacielem". Taki jest "polak" i tego nie zmienimy- niestety! Chwała wyjątkom! Ja się z tym pogodziłam, zostało mi pokierować moimi dziećmi żeby znalazły się w odpowiedniej piaskownicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
wladq Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora szkoły 30.05.12, 22:41 Co tu się dzieje....Jeszcze trochę i prezydentem Radomia zostanie jakiś upadły działacz ze Szczecina....Co pan Sońta wie o tej szkole i jej problemach...no chyba że sam ja kończył:) Odpowiedz Link Zgłoś
wemur Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora szkoły 31.05.12, 00:03 igrzyska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefora Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: 194.181.137.* 31.05.12, 06:57 Ty nigdy nie glosowałeś i nigdy nie musisz głosować. Najlepszym dyrektorem na każde stanowisko byłaby osoba wskazana przez Gazetę Wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
tug120 Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora szkoły 31.05.12, 08:36 Pan pełnymocznik prezydenta sprawdził się na swym stanowisku eliminując nieprzystosowanych pieszych.Ciekawe jak będzie w szkole specjalnej może powinien tam trafić jako uczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: 80.249.5.* 31.05.12, 10:44 biorac pod uwagę wszystkie wypowiedzi wystarczy zgrać i przeslać zainetresowanemu, ale czy taki wykluczony pelnynocnik ma twarz?????!!!?? zazstanawiam sie czy ta komisja ??? nie powinn aoddać nam podatnikom pieniedzy za to posiedzenie ?? kumoterstwo!!!! a na to maja wszyscy przyzwolenie tego pierwszego gospodarza,, nic dodac nic ując,, my wykluczeni wykluczmy w najblizszych wyborach tych ktorzy maja nas w duuuuu.....e.... Odpowiedz Link Zgłoś
kapralzbrujev Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora szkoły 31.05.12, 12:49 Fałek, Wójcik, Kosztowniak, Sońta, Osińska - ta, co rozłożyła "skórzankę - towarzystwo wzajemnej adoracji, "radomska republika kolesi" d/s eliminacji konkurentów z iinych opcji politycznych. Czy kiedyś to się skończy ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.play-internet.pl 31.05.12, 16:42 Homofobiczna zgaraja seksistowskich świń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacho Re: Krzysztof Sońta wygrał konkurs na dyrektora s IP: *.radom.vectranet.pl 31.05.12, 23:19 Nie bijcie piany - zespół szkół nr 2 z pewnością zyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Nikt się nie troszczy o panią dyrektor Wesołowską? IP: *.radom.vectranet.pl 01.06.12, 11:03 "Nie bijcie piany - zespół szkół nr 2 z pewnością zyska."- na pewno, zgadzam się:) Zyska i to bardzo dużo. Większość pracowników szkoły cieszy się że były poseł wygrał konkurs:):) Odpowiedz Link Zgłoś