Dodaj do ulubionych

ech ten Radom :(

11.07.12, 15:18
Zostawiam samochód koło Resursy i razem z żoną i córką idę na ulicę Rwańską i na ulicę Żeromskiego. Dziecko chce się napić wody mineralnej. Idę przez całą Żeromę i szukam sklepu, żeby wejśc i kupić małą butelkę niegazowanej wody. Tymczasem jak Żeroma długa i szeroka same banki, byle jakie sklepy, punkty telefonii komórkowej.
Masakra na Żeremie łatwiej się nawalić browarem niż zaspokoić pragnienie wodą mineralną za 2 zł. Wydaje mi się że na ul. Żeromskiego oprócz knajp i banków mógłby być jakiś sklep spożywczy z normalnymi towarami i normalnymi cenami. W końcu wszedłem do knajpy i kupiłem butelkę wody za 5 zł.
I teraz meritum : Żeby Kur....a w tak dużym mieście, na głównej ulicy nie można było kupić butelki wody - syf i malaria. Nic dziwnego, że ludzie wolą spędzać czas w centrach handlowych niż spacerować po zasranej ulicy Żeromskiego. Niedługo to miasto zdechnie w sposób naturalny ............ i bardzo dobrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: KY Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.12, 15:59
      Tragedia...
      Ulżyło Ci już jak sie wygadałeś?
      • wemur Re: ech ten Radom :( 11.07.12, 16:07
        a ty? jeszcze nikomu dziś nie dokopałeś?
        • Gość: KY Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.12, 16:13
          Nie o to chodzi aby mu dokopać, ale o to by najpierw myśleć, a potem pisać - jak już jest pewność, że nasze wypociny to nie są wybitne głupoty.
          A spożywczy jest na Placu Konstytucji, więc jest szansa, że jeszcze jest jakaś nadzieja dla tego miasta.
          • wemur Re: ech ten Radom :( 11.07.12, 17:12
            a ty masz pewność, czy to tylko inni ją mają mieć?
            • Gość: Daria Re: ech ten Radom :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 18:05
              A ty frustracie komputerowy masz coś merytorycznego do dodania czy tatuś kupił ci abonament bez limitu czasowego i się nudzisz bo teletubisie w tv się skończyły?
              • Gość: pan kintaki do husar coś tam IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.12, 18:17
                Żabka też jest na Żeromskiego jedna na początku druga na końcu
                Ps.Jak tak bardzo płaczesz to podaj namiary to podjade i zwrócę ci różnicę w cenie

Ps2.Wemur ty to jesteś prawdziwa faja ot taki skakaniec internetowy :)
                • wemur Re: do husar coś tam 11.07.12, 18:28
                  Chyba twoje barwne życie jest od żabki do żabki :-)
                • husar-77 Re: do husar coś tam 12.07.12, 23:34
                  Jaki hojny obywatel się znalazł. Szkoda tylko, że nie skapował o co chodzi.
              • wemur Re: ech ten Radom :( 11.07.12, 18:24
                tak mam - uważam że husar-77 i każdy kto ma ochotę, ma prawo zabrać głos w dowolnej sprawie na tym forum i na każdym innym oraz mieć swoje zdanie o ile nie łamie prawa. I nie musi takich palantów jak KY, kintaki, czy inna naćpana Daria pytać o akceptację. KROPKA

„młodzi, wykształceni” to nadchodząca postać współczesnej ciemnoty. A trzeba nam wiedzieć, że nie ma nic gorszego, niż ciemnota mniemająca, iż jest oświecona. "(...)
                Stanisław Michalkiewicz
                • Gość: KY Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.12, 18:57
                  Oczywiście, ze pytać nie musi, ale liczyć się z możliwością krytyki już owszem. Ty również, choćbyś głosił samą - Twoim zdaniem - prawdę objawioną.
                  • wemur Re: ech ten Radom :( 11.07.12, 19:02
                    ty nie skrytykowałeś treści wpisu tylko sam fakt, że został zamieszczony - coś pokręciłem?
                    • Gość: KY Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.12, 19:29
                      Owszem, całokształt treści tego wpisu jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Nawet piwniczego.
                      • wemur Re: ech ten Radom :( 12.07.12, 00:58
                        a to już nie moja broszka
      • husar-77 Re: ech ten Radom :( 12.07.12, 23:30
        Tak ulżyło.
    • Gość: Smutny Amen IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 19:11
      Mieszkam tu od urodzenia.... tylko w weekendy :) Pracuje poza miastem, też mam taką opinie o tym miescie :) Ze mnie też się smieją, bo wierzą w cud, cud PiSu, że dostaną kiedyś prace po znajomości w miescie nędzy i rozpaczy!
    • Gość: Aro Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.12, 19:31
      Ojoj kolejny biedak niemogący znaleźć sklepu z wodą. Ależ ludzie maja błahe problemy, żebym to ja tylko takie miał...
      • wemur Re: ech ten Radom :( 11.07.12, 19:33
        chyba ci się nigdy pić nie chciało :-)
    • zibislon Re: ech ten Radom :( 11.07.12, 20:46
      gdze Ty mieszkasz,że musiałeś przejść z dzieckiem ok.5 km Żeromki aby kupić wode za piątke ?
      • Gość: Grawer dusz Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.12, 21:11
        Same banki przy głównej ulicy i brak sklepu spożywczego, to jest powód żeby wyprowadzić się z takiego miasta. Jak tu żyć bez wody na Żeromskiego?
      • Gość: Smutny Gdzie Ty chodziłeś do szkoły? IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 23:06
        Pieniacz PiSowski i manipulant. Żeromskiego nie ma 5km a niecałe 1800 metrów. Przejście z dzieckiem odległości od numeru 1 do ok 40 (fontanny) może trwać nawet 20 minut. Można dziecko popychać lub ciągnąć na sznurku, ale tak to chyba tylko Ty potrafisz ze swoim! Lokalne władze nie dbają należycie o drobnych sklepikarzy. Centrum jest zalepione obskurnymi reklamami a na samej reprezentacyjnej ulicy jest chyba ze 30 placówek banków.
        • Gość: AVO Re: Gdzie Ty chodziłeś do szkoły? IP: *.radom.vectranet.pl 12.07.12, 01:10
          Hm... Myślę, że Huzar powinien zadzwonić do pana Wałęsy. To mądry i inteligentny człowiek, na pewno coś poradzi.
          Od siebie dodam, że mieszkam w moim kochanym Radomiu już wiele lat i nigdy nie miałem jeszcze problemów z kupieniem wody. Owszem w Polsce Ludowej były przejściowe kłopoty z wodą ognistą, ale i tak się piło - na kartki lepiej smakowała. Jak się nie miało alkoholowej pasji, to starczalo.
          No i dodam jeszcze, że jak się jest taką fujarą, że nie potrafi się nawet wody kupić, to po co się tym w gazecie chwalić, do tego w gazecie wyborczej! A dzieciaka się pan nie wstydzisz?
    • Gość: deptak Re: ech ten Radom :( IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.12, 01:15
      husar-77 napisał(a):

> Zostawiam samochód koło Resursy i razem z żoną i córką idę na ulicę Rwańską i n
      > a ulicę Żeromskiego. Dziecko chce się napić wody mineralnej. Idę przez całą Żer
      > omę i szukam sklepu, żeby wejśc i kupić małą butelkę niegazowanej wody. Tymcza
      > sem jak Żeroma długa i szeroka same banki, byle jakie sklepy, punkty telefonii
      > komórkowej.
      > Masakra na Żeremie łatwiej się nawalić browarem niż zaspokoić pragnienie wodą m
      > ineralną za 2 zł. Wydaje mi się że na ul. Żeromskiego oprócz knajp i banków móg
      > łby być jakiś sklep spożywczy z normalnymi towarami i normalnymi cenami. W koń
      > cu wszedłem do knajpy i kupiłem butelkę wody za 5 zł.
      > I teraz meritum : Żeby Kur....a w tak dużym mieście, na głównej ulicy nie można
      > było kupić butelki wody - syf i malaria. Nic dziwnego, że ludzie wolą spędzać
      > czas w centrach handlowych niż spacerować po zasranej ulicy Żeromskiego. Niedłu
      > go to miasto zdechnie w sposób naturalny ............ i bardzo dobrze.

W Warszawie też na Trakcie Królewskim nie ma sklepu aby kupić tanio wodę mineralną. Nie narzekaj!
      • Gość: Smutny Re: ech ten Radom :( IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.12, 06:17
        W Warszawie są przynajmniej sklepy, w Radomiu spożywczych na odcinku do fontann jest... 2?
        • Gość: Takeda Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.pilicka.pl 12.07.12, 07:37
          Następny prowokator na forum. Gdyby naprawdę chciał kupić wodę - to zostawiając samochód przy Resursie nie przeszedłby nawet 100 metrów - nie mówiąc już o tym, że nie potrzebowałby dochodzić do Żeromskiego. Ale tu nie o wodę chodzi. Prawda? Na samej Żeromce jest co najmniej 7-10 spożywczaków.
          • Gość: Smutny Re: ech ten Radom :( IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.12, 17:22
            Dlaczego piszesz, źe jest tylko 10? Napisz 50 i też "papier" przyjmie.
          • husar-77 Re: ech ten Radom :( 12.07.12, 23:36
            Jeb..... się w łeb. Chodzi mi o zwykłą butelkę wody, a nie o teorie spiskowe. Co za ludzie !!!!
    • phodopus Re: ech ten Radom :( 12.07.12, 12:16
      > I teraz meritum : Żeby Kur....a w tak dużym mieście, na głównej ulicy nie można
      > było kupić butelki wody

Róg Wałowej i Rwańskiej - Żabka. Żeromskiego 30 sklep w bramie, przed bramą dobrze widoczna reklama z informacją, że są tam m. in. napoje. Idziemy dalej: róg Żeromskiego i Moniuszki - Sezam, w nim delikatesy. Żoeromskiego 49 kolejna Żabka, 51 - sklep spożywczy. To wszystko tylko na odcinku do Niedziałkowskiego. Mam wymieniać dalej? Podejrzewam, że wcale tam nie byłeś i żadnego sklepu nie szukałeś :)
      • Gość: Anna_PIS Re: ech ten Radom :( IP: *.algo.radman.pl 12.07.12, 14:54
        to był typowy, brutalny atak na PIS.
      • Gość: Smutny Re: ech ten Radom :( IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.12, 17:24
        Chwila, możesz policzyć jeszcze raz te sklepy od nr 1 do fontann? Przypomnij również ile ich było 5lat temu. Wtedy Twoja informacja będzie dopiero wiarygodna.
        • phodopus Re: ech ten Radom :( 12.07.12, 17:46
          Co ma do tematu liczba sklepów kiedyś i teraz? Odnoszę się do tego, co napisał wątkotwórca.
          Moja informacja jest precyzyjna: idąc dziś ulicą Żeromskiego, od początku do Niedziałkowskiego, naliczyłem 4 sklepy, w których można kupić napoje. Wszystkie były otwarte. Na odcinku do fontann jest wprawdzie tylko jeden (plus jeszcze Żabka na Wałowej, którą z początkowego odcinka Żeromskiego widać), ale kategoryczne stwierdzenie, że na *całej* ulicy nie ma gdzie kupić wody mineralnej jest po prostu nieprawdą i świadczy o tym, że ten ktoś wcale tych sklepów nie szukał. Przeoczyć jeden, ok, ale wszystkie? :)
          • Gość: pan kintaki Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.vectranet.pl 12.07.12, 19:55
            Bo to takie zakompleksione buraki takie rzeczy wypisują.A skakaniec wemur to już jest okrzyknięty parówą roku :)
            • Gość: Takeda Re: ech ten Radom :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 22:10
              Kintaki...
              Powiedziałbym, że lepiej tego nie można ująć. Ale próbować można!!! ;)
          • Gość: Smutny Deptak z bankami. IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.12, 23:06
            Jeśli dla Ciebie to rzecz normalna aby na reprezentacyjnej ulicy miasta na odcinku 850m był tylko jeden sklep spożywczy gdzie można kupić wodę podczas spaceru to ja już się poddaje w tej dyskusji z Tobą. Jeśli zaś chodzi o zasadność pytania o ilość sklepów kiedyś a dziś, udajesz czy faktycznie nie rozumiesz zasadności podania tej różnicy?
            • phodopus Re: Deptak z bankami. 13.07.12, 08:58
              > Jeśli dla Ciebie to rzecz normalna aby na reprezentacyjnej ulicy miasta na odci
              > nku 850m był tylko jeden sklep spożywczy gdzie można kupić wodę podczas spaceru
              > to ja już się poddaje w tej dyskusji z Tobą.

Na odcinku 850m (do Niedziałkowskiego) takich sklepów jest 4, a 5 łącznie z tym przy Wałowej, więc nie zmieniaj mojej wypowiedzi.

> Jeśli zaś chodzi o zasadność pyta
              > nia o ilość sklepów kiedyś a dziś, udajesz czy faktycznie nie rozumiesz zasadno
              > ści podania tej różnicy?

Ktoś się żali, że np. nie znalazł przystanku, z którego gdzieś chciał pojechać, a Ty zamiast wskazać te właściwe, przyłączasz się do biadolenia "panie, kiedyś to jeździło autobusów, że ho ho!". Sens podobny, ponarzekać zawsze można :)
      • husar-77 Re: ech ten Radom :( 13.07.12, 00:03
        Żabka w bramie i co jeszcze biedronka w śmietniku ????? A jak plują to deszcz pada ?
    • husar-77 Re: ech ten Radom :( 12.07.12, 23:39
      A JA DALEJ TWIERDZĘ I BĘDĘ TWIERDZIŁ ŻE NIE MOGŁEM KUPIĆ DZIECKU BUTELKI WODY MINERALNEJ. ZWYKŁEJ 0,5 LITROWEJ BUTELKI WODY. NA GŁÓWNEJ ULICY MIASTA NIE POWINIENEM MIEĆ Z TYM PROBLEMU. DZIECKO WOŁA WODY, A JA BIORĘ JE ZA RĘKĘ I DRAŁUJE Z NIM PRZEZ CAŁĄ ŻEROMĘ ŻEBY KUPIĆ BUTELKĘ WODY.

I

• Gość: Takeda Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.pilicka.pl 13.07.12, 07:46
        A ja nadal obstaję przy tym, że kłamiesz. I do tego wydzierasz się na forum.
        A do smutnego - nie będę pisał że sklepów jest 50 - bo w przeciwieństwie do Husara-77 nie kłamię.
        Co zaś do ilości sklepów - widocznie nie ma wystarczającego popytu na wodę, żeby opłacało się sklepy z wodą na głównej ulicy jeden koło drugiego utrzymywać. Jak będzie taka potrzeba to zwróćcie się do Prezydenta Miasta o utworzenie oddziałów sprzedających "gruźliczankę" co 50 metrów... I dziecko i husar będą szczęśliwi.
      • Gość: KY Re: ech ten Radom :( IP: *.radom.vectranet.pl 13.07.12, 16:03
        > A JA DALEJ TWIERDZĘ I BĘDĘ TWIERDZIŁ ŻE NIE MOGŁEM KUPIĆ DZIECKU BUTELKI WODY M
        > INERALNEJ. ZWYKŁEJ 0,5 LITROWEJ BUTELKI WODY. NA GŁÓWNEJ ULICY MIASTA NIE POWIN
        > IENEM MIEĆ Z TYM PROBLEMU. DZIECKO WOŁA WODY, A JA BIORĘ JE ZA RĘKĘ I DRAŁUJE Z
        > NIM PRZEZ CAŁĄ ŻEROMĘ ŻEBY KUPIĆ BUTELKĘ WODY.

Widocznie przekroczyło to twoje (i dziecka) możliwości intelektualne, bo sklepy niestety tam są.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka