el.do.ra.do.m 04.10.12, 18:37 Poradnik donosiciela. Uprzejmie donoszę.... Gazeta skrzętnie zanotuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SBUBStokrotka Uprzejmie donoszę, że pan redaktor kupił 3 kilo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 08:50 Uprzejmie donoszę, że pan redaktor kupił 3 kilo cukru. Proszę o sprawdzenie czy było go na to stać. Nie jestem kapusiem, spełniam misję społeczną i nie podoba mi się to, że ktoś ma a ja mam mniej. Wasza Stokrotka. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Uprzejmie donoszę, że pan redaktor kupił 3 ki 05.10.12, 09:08 Nasze myslenie o takich informacjach jest smutnym spadkiem po bylym ustroju. Sama znam ze slyszenia kilka rodzin na ktore az reka swiezbi zeby doniesc(zamozna para ktora na paierze zarabia grosze, syn ma pelne stypendium socjalne) a jakos nikt tego nie robi. Brakuje natomiast na pomoc da osob naprawde potrzebujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Re: Uprzejmie donoszę, że pan redaktor kupił 3 ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 09:41 Złudne myślenie: doniosę to może ten biedniejszy dostanie więcej. A figa. US zbuduje ładniejszą siedzibę i będzie na premie dla prezesów. A może szara strefa jest jedyną szansą by niektórzy mogli godnie żyć? A może taki donos spowoduje czyjąś tragedię? A może się okazać, że baba67 zarabia legalnie i to całkiem normalne pieniądze a po donosie kapusia na nią US sprawdzi i okaże się, że jednak wg wskaźników urzędu żyje ponad stan? Co wówczas? Państwo niech na siebie najpierw doniesie ile to kasy marnotrawi. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Uprzejmie donoszę, że pan redaktor kupił 3 ki 05.10.12, 11:45 To nie jest mozliwe :)))ale dziekuje ze mi dobrze zyczysz.Ja nie mam nic do szarej strefy,ona istnieje wszedzie, ale jesli kto ma dobrze i wyciaga lape po panstwowe to nie jest w porzadku. A wydawanie rzez urzedy kasy na zbytki to osobny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steff Re: Uprzejmie donoszę, że pan redaktor kupił 3 ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 17:07 1. Kryteria do otrzymania zasiłku z pomocy społecznej są tak wyśrubowane, że można z góry założyć, że większość która je otrzymuje, otrzymuje je bezprawnie, gdyż gdyby faktycznie mieli takie dochody to by zmarli z niedożywienia. 2. Ktoś, kto dziś twierdzi, że "zamożne" osoby kombinują, żeby dostać jakieś zasiłki nie ma pojęcia ile biurokratycznych (i często poniżających) procedur trzeba przejść, żeby na koniec miesiąca dostać całe 100 zł. 3. "Brak" pieniędzy nie wynika, z ich faktycznego braku, tylko po prostu z innych priorytetów bogaczy którzy nami rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: Uprzejmie donoszę, że pan redaktor kupił 3 ki 05.10.12, 19:32 Z tym 3 pelna zgoda, ale w opisanym przeze mnie wypadku mody czlowiek przedstawil na uczelni zaswiadczenie o jakis smiesznych dochodach ojca ogrodnika i matki pielegniarki ktorzy 90% dochodow zarabiaja na lewo i pelne stypendium dostal .Zadnych upokorzen tam nie bylo.Sasiedzi widza jakim samochodem ci panstwo jezdza oraz jak maja urzadzony dom. Mlody czlowiek cala kase e stypendium wydaje na clubbing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyr Re: Uprzejmie donoszę, że pan redaktor kupił 3 ki IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.12, 13:43 Od zalatwiania takich spraw jest ksiegowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jas_fasollasido Anonim 05.10.12, 12:15 Mark Twain otrzymał pewnego dnia anonim, w którym było tylko jedno słowo: świnia. Następnego dnia w swojej gazecie umieścił odpowiedź: "Zwykle otrzymuję listy bez podpisu. Wczoraj po raz pierwszy otrzymałem podpis bez listu". Odpowiedz Link Zgłoś
szaser kierunek słuszny 05.10.12, 13:18 Ilość i jakość informacji byłaby znacznie większa, gdyby Państwo oferowało procent od ujawnienia oraz kare za fałszywe zgłoszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Part2 Re: kierunek słuszny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 13:54 Wszystko byłoby ok gdyby to nie był anonimowy donos. I tyle. Odwagi tajni współpracownicy, odwagi. Czemu nie podpiszecie się imieniem i nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek a lojalka podpisana konfitury? 05.10.12, 14:33 a lojalka podpisana konfitury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDA Re: "Pani X żyje ponad stan" - donoszą urzędowi s IP: 109.110.200.* 27.12.12, 08:00 RADOM = chytra baba, donosy, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pikalex Re: "Pani X żyje ponad stan" - donoszą urzędowi s 27.12.12, 08:17 nie Radom, ale cała POLSKA = Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sella Re: "Pani X żyje ponad stan" - donoszą urzędowi s IP: *.eu.org 27.12.12, 16:13 UKS to np. jedyne miejsce, w którym można zgłosić kantującego taksówkarza. Na czym polega kant? Ano, na przykład: Jadę trasą znaną mi, taksówką z sieci często używanej. Wiem, jakie są widełki kosztu przejazdu (tolerancja dla korków). Dla jaj wrzucam na telefonie śledzenie trasy, żeby potem sprawdzić, którędy mnie wieźli. Na koniec licznik mówi mi kwotę o dyszkę wyższą niż maks dotąd płacony. Wg komórki liczę kilometry, mnożę przez cennik, dodaję trzaśnięcie drzwiami, wychodzi mi 12-13 złotych mniej. Za te 13 złotych postojowego wychodzi mi 25 minut. Cała jazda trwała pół godziny. Czyli co, jest kant? No jest. Proszę o paragon, a panu kierowcy się... ... ... kasa zepsuła. I nie może mi wydrukować paragonu (a na paragonie byłoby jak wół, ile naklepał mi kilometrów i postojowego). Kant śmierdzi jeszcze mocniej. Zgadzam się na "wypisany" rachunek, po czym dzwonię do sieci, a panie z centralki mówią, że kierowca właśnie zszedł z radia. I że oczywiście go upomną jak wejdzie, że z zepsutą kasą jeździć nie można. Aha, upomną, jasne. Co w takiej sytuacji zostaje? UKS. Po co? Trochę ze złości, bo kant takiej klasy (i przekonywanie, że te 12 zeta z groszami to za postoje) rzadko mi się trafia, a trochę tak dla dobra ogółu, bo może następny pasażer da się zrobić na dwa-trzy razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś