cyngiel-michnika 16.11.12, 14:34 Kosztowniak robi jeden zasadniczy błąd. Nie powinien w ogóle dyskutować z partyjnymi mediami. Partia Obietnic ma w garści Gazetowe Wypociny bo płaci im niepotrzebnymi reklamami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lucjan Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.12, 15:20 Boże co za swołocz, budżet na 4, z jednej strony oszczędności a z drugiej rozdawnictwo - działki dla kleru, pod kretyński pomnik, debilne banery, posadki partyjne, dojazdy do domów i prywatnych działek za grube miliony, niepotrzebne remonty można tak wyliczać godzinami a te pisowskie mendy tylko jedno PO i PO. Gdzie ta posrana opozycja, każde takie działanie powinno być w prokuraturze. Zobaczymy jakie będą podwyżki podatków lokalnych. Skrajny debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.opera-mini.net 16.11.12, 17:19 Młodzieżówka PO szczeka, a karawana jedzie dalej. Nawet się nie chce tego bełkotu komentować....nie ma sensu wdawać się w dyskusje, bo jak dyskutować z kimś kto neguje remonty czy budowe nowych dróg. Najlepiej wszystko zaorać i wrócić do epoko kamienia łupanego z VATem 23% i wiekiem emerytalnym 67. By żyło się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.12, 19:15 Merytorycznie "epoko" i tu widać inteligencje pisowskich talibów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.12, 20:12 łącze sie z tobą w bulu i nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.vectranet.pl 17.11.12, 00:37 Możesz mnie cmoknąć analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.vectranet.pl 17.11.12, 22:22 POleruj berło używańcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.vectranet.pl 17.11.12, 23:16 bluzgicwela olewam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 06:23 olewaj i poleruj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 200 Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.12, 18:17 Sam jesteś menda. I pewnie cała twoja rodzina też. Chodzi toto po ulicach z podniesioną główką a w rzeczywistości pokrzykująca i sprzedajna menda i kłamca. Jak jego guru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.12, 19:11 Po pierwsze bluzgicw...a i to 200 razy, olewam, po drugie przynajmniej mam tą rodzinę a nie jak ty masz swołocz za rodzinę, po trzecie po ulicach to jeżdżę a nie tak jak ty na kolanach do kościoła pisowska menda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.pilicka.pl 16.11.12, 17:44 www.cozadzien.pl/wiadomosci/radom/13618.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomianin Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.12, 20:31 poczytałem ten tekst o dzieciakach i potwierdza się mój pogląd na sprawę zamknięcia szkoły przy Dzierzkowskiej. Nasi włodarze robią interesy. Przykład: Sońta z kolegami robi interes budując market, a jest przepis mówiący, że alkohol może być sprzedawany w odległości minimum 100m od szkoły, a szkoły przeciągnąć się nie da to wniosek jest prosty - zamknąć. W mieście mamy już kilka pustych budynków poszkolnych świecących pustkami i teraz przybył kolejny. Ale to przecież nie oni płacą za ich utrzymanie. Oni mają zarobić na budowie marketu. Pewnie domami dziecka też pohandlują... Odpowiedz Link Zgłoś
emigrant_zarobkowy ech 16.11.12, 20:09 Ile parkingów przed kościołami będzie wybudowanych? Która szkoła będzie zlikwidowana i ile powstanie marketów? Czy jakiś inwestor wreszcie zawita do naszego miasta? Kiedy się dowiemy o tych faktach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: ech IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.12, 20:14 Fakty są takie, że w radomskich strefach ekonomicznych brakuje już działęk, ale na tym POrtalu ci tego nie napiszą. By żyło się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: ech IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.12, 20:38 może wymienisz te wielkie inwestycje w radomskiej strefie? Ile tam tysięcy miejsc pracy się znalazło?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: ech IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.12, 22:33 Tysięcy? Czy ty myślisz, ze jak Balcerowicz z towarzyszami "prywatyzowali" rdomskie zakłądy przez kilka lat to to się da odbudować w chwile? Zniszczyć było łątwo, odbudować jest trudniej. Są już wnioski o objęcie kilkudziesięciu hektarów strefą ekonomiczną i takie są fakty, a o faktach się nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowy Dziadek Re: ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 22:44 Wiesz co śmieszny ludku ....znam taką spółkę...... jednym z dokumentów, którym machała był wniosek ...o dotację . Wniosek został , dotacji nie dostali. Jak będziesz znał " faktyczne fakty" to wróć tu do nas i podyskutuj. A teraz idź zapoluj na lisa. Wieczorem zawitał do Starego Ogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: ech IP: *.radom.vectranet.pl 16.11.12, 23:19 Dziadek, bez napinki bo w tym wieku może cię to drogo kosztować. "Znam taką spółkę"... ale nie powiem, a każdemu kto macha wnioskiem o ch.....j wie jaką dotację należy mu się ona jak psu miska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowy Dziadek Re: ech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 23:27 " A co ty k....wiesz o moim wieku ", że zacytuję klasykę...goń lista, to zajęcie w sam raz dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: ech IP: *.radom.vectranet.pl 17.11.12, 22:24 POleruj berło, "to zajęcie w sam raz dla ciebie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: ech IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 15:47 nncwelu powiedz coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: ech IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 16:25 A co? Znudziło ci się? To kucaj do miecza Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na czw... 16.11.12, 22:34 Cytat z Gazety:Jak pisaliśmy , dochody w przyszłym roku mają wynieść 885,9 mln zł, a wydatki przeszło 925,8 mln. Wydatki w projekcie budżetu: * oświata i wychowanie - 41,6 proc., * opieka społeczna - 16,4 proc., * transport i łączność - 17,7 proc., * gospodarka komunalna i mieszkaniowa - 7,4 proc., * ochrona zdrowia - 1,5 proc., * kultura - 1,9 proc., * kultura fizyczna sport - 2,1 proc.,' * bezpieczeństwo publiczne - 2,7 proc., * administracja publiczna - 5,4 proc. Podliczając te wszystkie wydatki to wychodzi 96,7% ,gdzie jest ukryta kwota 3,7% to jest około 34mmiliony złotych,czyżby to rezerwa dla szkolnictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.12, 10:59 Wymieniając wydatki trzeba wymienić jeszcze jedną pozycję którą wszyscy przemilczeli . Wzrost zadłużenia Radomia do kwoty 401 mln zł. Czyli w 2013 roku o ponad kolejne 10 %.No ,no,no gospodarność że aż hej.Ciekawe kto to spłaci ?Kosztowny ten nasz gospodarz ! Odpowiedz Link Zgłoś
zbrad111 Prezydent ułożył budżet i ... o cenił go na czw... 17.11.12, 07:05 W dyskusji widać szanujących demokrację obywateli , dbających o transparentność władzy i zainteresowanych dobrem miasta , no może są wyjątki - ale oni już się wstydzą tych chamskich wypowiedzi . Co do budżetu... Z pustego i Salomon / Gomułka mówił Salamon/ nie naleje. Wspomniałem Gomułkę dlatego , że widać tendencje tych czasów - kryzys - do siermiężnego oszczędzania i lęku - co to będzie ? . No i muszę coś przypomnieć ... Czy nie trzeba było pomyśleć rozsądniej biorąc tak duże kredyty ? Co roku trzeba to spłacać... Nie liczymy zatem na duże inwestycje , już one nastąpiły... A może dobrze że nastąpiły ? Nikt tego miastu nie odbierze co zostało zbudowane. Proszę Panów i Panie tylko o rzeczową dyskusję , najlepiej popartą faktami. Wtedy będziemy samorządni a nie dzieleni partiami trolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pis-u dług 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.12, 10:21 Czy to prawda, że Radom w 2013 r. będzie miał 410 mln długu? W bieżącym roku miasto miało 376 mln długu. Gigantyczny dług Radomia to wielki problem naszego miasta. Szkoda, że tak mało osób jest świadomych jak bardzo nasze miasto jest zadłużone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pis-u dług Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.12, 10:26 Miasto Radom ma też prawie 22 % bezrobocia. A za PiS i Kosztowniaka bezrobocie w 2008 r. wynosiło już 18 % a teraz cały czas rośnie. Ciekawe, że na sesjach Rady Miejskiej radni PiS mówią, że jak bezrobocie spada to zasługa Prezydenta i PiS a jak rośnie to wina premiera Tuska i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 12:55 Twoje zadłużenie jako radomianina to zaledwie kilka procent twojego długu jako Polaka. By żyło sie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.12, 14:00 O dług Polski się nie martwię. Polska nie dawno spłaciła długi Gierka to z tymi małymi długami PO też sobie poradzi. Gorzej z sytuacją Radomia takiego długu nie było nigdy w mieście po 1945 r. Te 410 mln długu to wielki problem Radomia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 14:17 A jaki? Co miasto zbankrutuje? 70% miast w Polsce ma dług większy w przeliczeniu na 1 mieszkańca a są takie rządzone przez PO które mają trzy razy większy. Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: 410 mln długu w 2013 r.? 18.11.12, 14:50 Gość portalu: Natalia napisał(a): > A jaki? Co miasto zbankrutuje? 70% miast w Polsce ma dług większy w przeliczeni > u na 1 mieszkańca a są takie rządzone przez PO które mają trzy razy większy. I trzy razy większy dochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 15:08 www.zegardlugu.pl/ wyborcza.biz/biznes/51,101716,12838904.html?i=1 PS. myślę, że ten nick masz już spalony na tym forum no chyba że jesteś masochistą Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: 410 mln długu w 2013 r.? 18.11.12, 15:09 Gość portalu: nn napisał(a): > www.zegardlugu.pl/ > wyborcza.biz/biznes/51,101716,12838904.html?i=1 > PS. myślę, że ten nick masz już spalony na tym forum no chyba że jesteś masochi > stą Nie myśl, bo ci to szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 16:22 Przygniotły mnie twoje argumenty. Tobie już nic nie jest w stanie zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: 410 mln długu w 2013 r.? 18.11.12, 16:25 Gość portalu: nn napisał(a): > Przygniotły mnie twoje argumenty. Tobie już nic nie jest w stanie zaszkodzić. No twoje posty to sama merytoryka, aż powalają na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 16:31 O co ci chodzi? Dostałeś linki, do których się nie ustosunkowałeś, a byłeś w stanie wypierdzieć tylko jakiś słaby tekst, który niby miał mnie obrazić. Musisz sobie zdać sprawę z tego, że ty nie jesteś w stanie tego zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: 410 mln długu w 2013 r.? 18.11.12, 17:15 Gość portalu: nn napisał(a): > O co ci chodzi? Dostałeś linki, do których się nie ustosunkowałeś, a byłeś w st > anie wypierdzieć tylko jakiś słaby tekst, który niby miał mnie obrazić. Musisz > sobie zdać sprawę z tego, że ty nie jesteś w stanie tego zrobić Mnie o nic nie chodzi? To ty stwierdziłeś, że myślisz że jestem spalony. A co do linków, jest tam o nadwyżkach i deficycie. A jak pewnie wiesz, można mieć dług, środki na spłatę rat od długu i wykazać nadwyżkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 19:05 > Mnie o nic nie chodzi? To ty stwierdziłeś, że myślisz że jestem spalony. A co d > o linków, jest tam o nadwyżkach i deficycie. A jak pewnie wiesz, można mieć dłu > g, środki na spłatę rat od długu i wykazać nadwyżkę.... ...czyli de facto nie mieć długu, a ty szczekasz coś zupełnie odwrotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 19:17 Daj sobie spokoj z tym lemingiem. To taki forumowy idiota. Z nim nikt nie dyskutuje. To czerwony frajer piszacy sam do siebie na okrągło przez dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: 410 mln długu w 2013 r.? 18.11.12, 19:29 Gość portalu: olo napisał(a): > Daj sobie spokoj z tym lemingiem. To taki forumowy idiota. Z nim nikt nie dysku > tuje. To czerwony frajer piszacy sam do siebie na okrągło przez dobę. olo, Wolaku o wielu nickach. Jak miło opisałeś samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 20:38 Bystryś jak woda w kiblu. W swoim śledztwie nie wziąłeś pod uwage jednej rzeczy. Nie tylko ja mam neta w vectrze. Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: 410 mln długu w 2013 r.? 18.11.12, 21:20 leming.nr1 napisał: > Gość portalu: olo napisał(a): > > > Daj sobie spokoj z tym lemingiem. To taki forumowy idiota. Z nim nikt nie > dysku > > tuje. To czerwony frajer piszacy sam do siebie na okrągło przez dobę. > > olo, Wolaku o wielu nickach. Jak miło opisałeś samego siebie. Jak widziałeś, nie pisałem tego do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 20:49 Wiem, ale lubie czasem podrażnić małpe w klatce, może zmądrzeje Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: 410 mln długu w 2013 r.? 18.11.12, 20:02 Gość portalu: nn napisał(a): > ...czyli de facto nie mieć długu, a ty szczekasz coś zupełnie odwrotnego. Czyli szczekasz, że długu nie ma, nie było i nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 20:43 Nawet jak będzie dług to nie duży, a w skali kraju śmiesznie mały.Ty sobie możesz z fusów powróżyć i dalej wylewać żółć i narzekać na forum. Możesz także pleść każdą inną głupote jaka ci tylko przyjdzie na myśl, która nie będzie miałą kompletnie nic wspólnego z rzeczywistością, ale to już twój problem Odpowiedz Link Zgłoś
leming.nr1 Re: 410 mln długu w 2013 r.? 18.11.12, 21:26 Gość portalu: nn napisał(a): > Nawet jak będzie dług to nie duży, a w skali kraju śmiesznie mały.Ty sobie moż > esz z fusów powróżyć i dalej wylewać żółć i narzekać na forum. Możesz także ple > ść każdą inną głupote jaka ci tylko przyjdzie na myśl, która nie będzie miałą k > ompletnie nic wspólnego z rzeczywistością, ale to już twój problem Oczywiście, że w skali kraju to mały problem, ale w skali miasta już nie taki mały. Resztę pozwolę sobie prawie skopiować: Ty sobie możesz z fusów powróżyć, wylewać żółć i narzekać na forum. Możesz także, pleść co ci tylko przyjdzie na myśl, co nie będzie miało kompletnie nic wspólnego z rzeczywistością, ale to już twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.opera-mini.net 19.11.12, 08:39 Czegoś najwyraźniej nie zrozumiałeś, ale jakoś to mnie nie dziwi. Pisząc "w skali kraju" chodziło o porównanie z innymi miastami. Jeszcze raz ci powtórzę zakładając, że masz chociaż podstawowe wykształcenie, że twoje zadłużenie jako radomianina to zaledwie kilka procent twojego zadłużenia jako Polaka co masz wykazane w ww. linkach, także kończę tą rozmowę gdyż jej kontynuowanie jest pozbawione sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 15:03 Buahahahahhaa..."małymi długami PO"...rozwaliłeś mnie. A co do długu Radomia to polecam mapkę umieszczoną nigdzie indziej jak w najobiektywniejszej gazecie we wszechświecie. Myślę, że to już zakończyło naszą dyskusję, także żegnam do następnej. wyborcza.biz/biznes/51,101716,12838904.html?i=1 www.zegardlugu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 15:56 Nie dość, żecw... to jeszcze analfabeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 16:19 Ładnie to tak tatusia obrażać? PS. Berło wypolerowane? To łap się za następne używańcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 19:18 cały czas ten leming pod różnymi nickami ci odpowiada. To kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 22:22 do kogo to napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 18.11.12, 22:21 tatuś, przez odbyt czy przez gębę zaszedłeś w ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.opera-mini.net 19.11.12, 08:37 Prać rodzinne brudy publicznie i to jeszcze na forum GW? Masakra jakaś Szkoda,że cie mamusia nie zlizała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: 410 mln długu w 2013 r.? IP: *.radom.vectranet.pl 19.11.12, 09:46 Z debilem i do tegocwelem nie można dyskutować na żadnym poziomie czy to chamskim a tym bardziej normalnym. Pewnie to blondynka. Odpowiem ci na twoim poziomie, i tak mnie nie przegadasz bo mi z c***a s****e zjadasz. Odpowiedz Link Zgłoś