Gość: Jerzy Szydlowski IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.04, 16:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nauczy czciciel Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: *.udn.pl 25.07.04, 22:21 W wydziale dowiedzieli się od gazety,że istnieje internet? To ciekawe,ale mnie już nic nie dziwi w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 07:18 ehhh... zacofanie w tym mieście sięga zenitu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczycielka bezro Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: *.91.udn.pl 26.07.04, 09:52 Ot i widać od razu radomskie układy. W ŻADNEJ radomskiej szkole nie uświadczysz etatu, żaden dyrektor jak się do niego pójdzie - mówi nie mam. A to dlaczego tak jest?: 1. Bo wszystkim rządzi polityka, albo układy partyjne (tak do tej pory są jeszcze dyrektorzy pamiętający kolejne zmiany we władzach lokalnych-niektórzy z nich są już na stanowiskach ponad 10 lat - tym samym stają się niereformowalnymi i szczwanymi lisami, wiedząc co dać należy i komu w odpowiedniej chwili - żadna kontrola nic nie wykaże), 2. Rządzą układy towarzyskie (jeden drugiemu podsyła znajomka do pracy); 3. Układy zobowiązujące - ktoś komuś coś kiedyś załatwił, to jestem mu zobowiązana się zrewanżować; 4. Czyste łapownictwo - podobno jest ustalona taksa za przyjęcie do pracy w oświacie radomskiej - słyszałam, że jest to 3000,-; 5.Nasyłanie kandydatów przez dwa słynne nasze związki - jest to na tyle chore, że związki (ZNP i Solidarność) mają po parę osób w gronach pedagogicznych, a chcą oddziaływać na całe grona - jakim prawewm?; Wobec tego powiedzcie mi kim jest dyrektor (dyrektorka) podanego Zespołu Szkół Odzieżowych, że się wychylił(ła) z układów polityczno-towarzyskich, itd.? Albo ma dosyć takich rzeczy, albo ma wszystko w nosie, albo jest to osoba, która nareszcie wie jak powinno się prowadzić politykę kadrową w szkole. Jestem szczera aż do "bólu", ale sądzę, że wielu z Was ma podobne doświadczenia. Szukam pracy jako biolog i nie omieszkam udać się do ZSO w Radomiu, a może nareszcie będę miała pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
fnx1 Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl 26.07.04, 10:13 Wybacz mi "Nauczycielko bezro", że się czepiam ale w zdaniu " W ŻADNEJ radomskiej szkole nie uświadczysz etatu, żaden dyrektor jak się do niego pójdzie - mówi nie mam." chciałaś chyba napisać: W ŻADNEJ radomskiej szkole nie uświadczysz etatu, KAŻDY dyrektor jak się do niego pójdzie - mówi nie mam. Bo w przeciwnym wypadku zdanie traci sens. Zresztą to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: *.udn.pl 26.07.04, 11:11 W wielu szkołach zatrudnieni są nauczyciele po licencjatach. Dyrektor mając do wyboru magistra i licencjanta wybiera licencjanta, bo ma naciski aby wybrać właśnie tę osobę. Kto naciska? Zapytajcie dyrektorów, którzy zatrudniają licencjantów. A magistrowie bez znajomości chodzą od szkoły do szkoły. Miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: 213.199.199.* 26.07.04, 13:09 Jak się nie chciało zdobyć konkretnego zawodu to się ma teraz jeden wielki zawód. Każdy mógł kto chciał zostać nauczycielem. Nie miejcie teraz do nikogo pretensji. Mówicie o tych magistrach po wszechnicy Świętokrzyskiej. To Wy na gwał kończyliście różne tego typu "uczelnie" i teraz podaż przerasta popyt. To normalne na konkurencyjnym rynku. Nie zawsze trzeba się kierować zasadą tam gdzie łatwiej -idę. Wakacje, urlopy zdrowotne ferie i jeszcze nie wiadomo co Proszę mi powiedzieć, która inna grupa zawodowa tak intensywnie wypoczywa? do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommi Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.04, 13:30 a ja myślę Nemo, ze mjasz sie z prawdą i nie masz bladego pojęcia o tym zawodzie. Ba, twoja wypowedź sugeruje, że jesteś zielony tak jak twoje skarpey, ktore znowu dzisiaj założyłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.04, 13:37 Mojemu przedmówcy zawiść zalewa oczy i klawiaturę. Jeżeli tak dobrze się orientujesz w poziomie szkoły kieleckiej chyba na niej wykładasz niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glazur Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: *.udn.pl 26.07.04, 14:13 Wykłada kafelki w kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: 213.199.199.* 26.07.04, 14:15 Uderz w........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Praca dla nauczycieli z internetu, ale nie dl IP: 193.111.144.* 02.08.04, 20:16 dno dno dno i dno. Z kazdym dniem coraz blizej dna.NIe chce dozyc TU chwili,kiedy wyjde na ulice i nie bedzie juz policji a zamiast niej beda rzadzic "syndykaty dresopodobne",ze nie bedzie juz szkol bo jakies miernoty z UM zdecyduja ze w Radomiu nie sa potrzebne ,a juz o "rozrywkach" innych niz dyskoteki to nie wspomne. Uciekajmy poki czas.Uciekajmy jak to robia wszyscy bo jednak maja racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: Brawo, RADOM IP: *.radom.pl 26.07.04, 14:38 Brawo, Radom ze swoimi superkompetentnymi urzędnikami z certyfikatem ISO. Kilkanaście lat temu, jak wchodził do szkół podstawowych język zachodni zamiast dotychczasowego rosyjskiego zapałałem chęcią podjęcia pracy w którejś z podstawówek przekonany (i słusznie), że mogą mieć one problemy z kadrą. Udałem się więc do Kuratorium z zapytaniem, czy nie potrzebują. Pani wybałuszyła na mnie oczy i stwierdziła, że absolutnie NIE. Będąc nieustępliwym, myślącym logicznie niedowiarkiem postanowiłem "przejść się po szkołach i zapytać na miejscu". Okazało się, że w trzech podstawówkach mogą mnie zatrudnić NATYCHMIAST. Dziwne, że Kuratorium nadzorujące te szkoły nic o tym nie wiedziało tak, jak teraz o tym, że "istnieje internet". BRAVISSIMO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel ja szukam pravy w tym zawodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 20:08 Jestem wykwalifikowanym nauczycielem informatyki, techniki i innych pokrewnych przedmiotów. Mam uprawnienia na każdy szczebel kształcenia i nie mogę znaleźć pracy w Radomiu ani w okolicach Radomia. MOżecie dspytać czemu chcę być nauczycielką? bO LUBIĘ UCZYĆ, prosta odpowiedź. Jeśli macie jakieś kontakty, gdzie potrzebują osoby do nauczania - dajcie znać na maila, z góry bardzo dziękuję. Wykorzystuję każdy sposób i szansę by znaleźćpracę w zawodzie, bo ja szłam na te studia właśnie po to by uczyć, jest to jedno z nielicznych zajęć, które daje mi satysfakcję. P O M Ó Ż C I E!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VaR Re: ja szukam pravy w tym zawodzie... IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.04, 07:53 Skończyłaś WT na Politechnice w Radomiu? Może to jest jeden z powodów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacho Re: ja szukam pravy w tym zawodzie... IP: *.udn.pl 03.08.04, 14:59 wstało się raniutko i urzędu napisało.... to już po urlopie? A tak własciwie - to pracy NIE MA. Bo i skąd ma być? Uczelnie wypuszczaja absolwentów, a rózni hobbyści je konczą. Uczelnie różne. Ale jak słyszę, że MENiS tak wybitnej humanistycznej uczelni jak WYŻSZA SZKOŁA BIZNESU pozwolił na otwarcie filologii angielskiej, to juz nic mnie nie dziwi. A ruchu w szkołach brak. zasadniczo ktoś musi umrzeć, pójść na emeryturę, wyjechać, zachorować..... No i teraz przyjdzie pani radziwił(ł?) i zobaczy jak jej radosna tfurczość się przekłada w praktyce na dopływ świeżej krwi do nauczycielskiego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: ja szukam pravy w tym zawodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:06 nie sądź książki po okładce... po pierwsze - rzadko która osoba kończy te studia ze średnią 4,6; po drugie - znam ludzi po PJSTK w Wawie, którzy nawet systemu nie potrafią sami postawić; po trzecie - jestem nauczycielką naprawdę z powołania, jeśli ktoś zna wakat5y nauczycielskie z techniki informatyki itp. to niech da znać... aaklf@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś