Dodaj do ulubionych

Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona

01.09.13, 12:57

pojechałam dziś z dzieckiem do GS na szybkie zakupy. celowo pojechałam jak najwcześniej, dziecko ma ustalone pory posiłków i na 11.30 chciałam być już w domu. ok.9.50 zaparkowałam pod galerią, wyjęłam wózek i wjechaliśmy do środka. kręciło się już sporo klientów. poszłam umyć ręce ( ubrudziły się przy wyciąganiu wózka). gdy już wychodziłam z toalety zostałam zaczepiona prze panią ochroniarz ( niska, przysadzista farbowana blondynka). zwróciła mi uwagę, że galeria od 10. ok. wiem. skorzystałam z tolalety a nie dobijałam się do sklepów:) pani znów swoje" galeria od 10, galeria od 10" - znów odpowiedziałam, że wiem, jest tuż przed 10 i co niby mam zrobić??? pani na to że galeria od 10 a się kręcą i ekipy sprzątające się skarzą... cóż... pani była niemiła i natarczywa, poprosiłam o rozmowę z kierownikiem. bardzo zadowolona odparła, że ona jest kierownikiem. poprosiłam o nazwisko pani. nie poda. zażądałam nazwiska. pani odparła, że nie musi, złodzieje się kręcą i ona nie musi nazwiska pokazywać...
poszłam do punktu obsługi klienta celem rozmowy ze zwierzchnikiem tej pani. pani natychmiast podjechała wózkiem i zaczęła podniesionym głosem oświadczać, że galeria czynna od 10 i każdy by chciał od 9 się kręcić! przy punkcie stali klienci, jakaś pani zauważyła że przecież jest już mnóstwo ludzi, więc o co chodzi??? rozmowa z panią ochroniarz zamieniła się w pyskówkę.
oświadczyłam że złoże na nią skargę, ale nie wiem czy nie szkoda moich nerwów. wystaczy że dziś moje dziecko było przestraszone zachowaniem tej pani, a jutro musiałabym znów zabrać je ze sobą
a do władz Galerii Słonecznej mam pytania. a raczej sugestie. jeśli nie chcą, aby klienci mogli parę minut wcześniej wejść na pasaż - niech zamkną drzwi główne. i po kłopocie. w każdej normalnej galerii handlowej otwarte drzwi główne oznaczają, że klient może wejść kilka minut wcześniej i spokojnie dojść od wybranego sklepu. w Radomiu jak widać - nie. w Radomiu klient naraża się na niewybredne zachowanie ochroniarki.
reasumując: uważajcie. jeśli z jakiegoś powodu znajdziecie się w GS tuż przed 10 - nie wchodźcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: arno2000 Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.radom.vectranet.pl 01.09.13, 13:16
      Moim zdaniem to skandal że tlumy walą w niedziele na zakupy.Nie dadzą odpocząć.Jest caly tydzień na zakupy.A jak jest od 10 to trzeba było poczekać a nie pchac się na sile.
      • Gość: Ladrón Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.180.37.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.13, 13:36
        > reasumując: uważajcie. jeśli z jakiegoś powodu znajdziecie się w GS tuż przed 10 - nie wchodźcie.

Ecco!
        • Gość: rererrerrrrrrrrrrr Co robić, gdy ochrona chce cię rewidować? IP: *.radom.vectranet.pl 03.09.13, 18:32
          nternauci. Radzą, co robić, gdy ochroniarz w sklepie chce przeszukać nas lub sprawdzić nasze zakupy.

* - Prawda jest taka, że traktują nas tak, jak sobie na to pozwolimy - nigdy nie miałam podobnej sytuacji. Jeśli jednak ktoś próbował tak ze mną postąpić, natychmiast prosiłam o wezwanie policji lub sama tak robiłam. Czasami wystarczy poprosić (stanowczo) o wywołanie przełożonego - pisze takasobiejestem;.

* - Ja zawsze dzwonię na 997, gdy w jakiejkolwiek Biedronce kasjerka każe okazać zawartość plecaka i wzywa ochroniarza. Po kilku interwencjach sami policjanci ich opieprzają:). W Tesco jeszcze mi się nie zdarzyło - zauważa św.bosmaN;

* - Miałem podobną sytuację, ale w momencie, kiedy chciano mnie "wziąć na zaplecze" i zrewidować zareagowałem tak: 1. kazałem się skontrolować przy kasie, w obecności jakiegoś kierownika, 2. ostrzegłem, że jeśli okaże się, że nic nie ukradłem - daję sprawę do sądu. I co? Odstąpiono od kontroli choć wymusiłem słowo "przepraszam" - relacjonuje stasieczek;

* - Zrobiłem tak w Kauflandzie. Nie pokazałem zawartości plecaka i zażyczyłem sobie, aby ochrona zadzwoniła po policję celem przeszukania. Po kilkunastu sekundach byłem wolny - zapewnia proxima.c;

* - Bo ochrona nie ma prawa przeszukiwać. Dlatego trzeba żądać policji i poinformować o ewentualnych roszczeniach odszkodowawczych. W sądzie zawsze wygrasz, ale trzeba mieć świadków. Więc trzeba głośno mówić i zwracać na tę sytuację uwagę. Świadek to cenna rzecz - informuje starymisiek.

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,14503156,Przeszukuja_cie_w_sklepie__Co_robic___Wezwac_policje_.html#ixzz2dqdmnEC3
    • Gość: gość Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.play-internet.pl 01.09.13, 13:23
      przecież nie pchała się na siłę! drzwi główne były otwarte. i nic nikomu do tego, w jaki dzień tygodnia ktoś robi zakupy. mnie np. nie odpowiada czwartek popołudniu. i co? mam zabronić innym?
      • Gość: xxx Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: 195.205.136.* 01.09.13, 18:26
        ona była o 9.40 i nie weszla wejściem glownym
        • Gość: Ladrón Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.146.10.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.13, 19:10
          Dokładnie - ta blondynka weszła od garażu i jeszcze pyskuje!
          • Gość: rorrrooorrorororor Co robić, ochrona chce cię rewidować? IP: *.radom.vectranet.pl 03.09.13, 18:33
            Internauci czytelnicy Radzą, co robić, gdy ochroniarz w sklepie chce przeszukać nas lub sprawdzić nasze zakupy.

* - Prawda jest taka, że traktują nas tak, jak sobie na to pozwolimy - nigdy nie miałam podobnej sytuacji. Jeśli jednak ktoś próbował tak ze mną postąpić, natychmiast prosiłam o wezwanie policji lub sama tak robiłam. Czasami wystarczy poprosić (stanowczo) o wywołanie przełożonego - pisze takasobiejestem;.

* - Ja zawsze dzwonię na 997, gdy w jakiejkolwiek Biedronce kasjerka każe okazać zawartość plecaka i wzywa ochroniarza. Po kilku interwencjach sami policjanci ich opieprzają:). W Tesco jeszcze mi się nie zdarzyło - zauważa św.bosmaN;

* - Miałem podobną sytuację, ale w momencie, kiedy chciano mnie "wziąć na zaplecze" i zrewidować zareagowałem tak: 1. kazałem się skontrolować przy kasie, w obecności jakiegoś kierownika, 2. ostrzegłem, że jeśli okaże się, że nic nie ukradłem - daję sprawę do sądu. I co? Odstąpiono od kontroli choć wymusiłem słowo "przepraszam" - relacjonuje stasieczek;

* - Zrobiłem tak w Kauflandzie. Nie pokazałem zawartości plecaka i zażyczyłem sobie, aby ochrona zadzwoniła po policję celem przeszukania. Po kilkunastu sekundach byłem wolny - zapewnia proxima.c;

* - Bo ochrona nie ma prawa przeszukiwać. Dlatego trzeba żądać policji i poinformować o ewentualnych roszczeniach odszkodowawczych. W sądzie zawsze wygrasz, ale trzeba mieć świadków. Więc trzeba głośno mówić i zwracać na tę sytuację uwagę. Świadek to cenna rzecz - informuje starymisiek.

Cały tekst: lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,14503156,Przeszukuja_cie_w_sklepie__Co_robic___Wezwac_policje_.html#ixzz2dqdmnEC3
    • Gość: Kiki Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.mgwlan.pl 01.09.13, 13:45
      Jeśli jesteśmy zapraszani to nietaktem jest przychodzi przed umówioną godziną. Z różnych powodów. Z takich samych nie należy przesiadywać za długo. Twoje dziecko ma ustalone godziny posiłków, czemu zatem dziwisz się, że są również ustalone godziny otwarcia sklepów?
      • meduzazmorz Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona 01.09.13, 13:58
        może nie zrozumiałaś... nie pchałam się do sklepu na siłę. wiedząc, że są jeszcze zamknięte, poszłam umyć ręce. nie dobijałam się do sklepów, spokojnie czekałam tak jak mnóstwo innych klientów! poza tym, galeria handlowa to nie dom prywatny, gdzie bywa się zapraszanym. porównanie chybione. ogólnie w galeriach handlowych przyjęte jest, że jeśli drzwi główne są otwarte - to klienci są mile widziani i mogą śmiało wchodzić. i sądzę, że kierownictwo GS także wychodzi z tego założenia. nigdy nie słyszałam o podobnym zachowaniu ochrony, a galerie handlowe w kraju na ogół są otwierane nieco wcześniej niż znajdujące się w nich sklepy. i to jest norma.
        sądzę, że pani ochroniarz zachłysnęła się odrobiną danej władzy. szkoda tylko, że przy okazji obraziła klienta - a to dzięki klientom galerie mają obroty.
        podkreślam: o godzinie 9.50 było już sporo klientów na pasażu. nikt do żadnego sklepu się nie dobijał, ale wychodzi na to że i tak powinni się bać: pani mogła jeździć po pasażu i obrażać wszystkich:(
        • Gość: Ladrón Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.180.37.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.13, 14:14
          Meduza, albo jesteś blondynką albo ... tam co rano w kiblach aż roi się od tzw. galerianek :)
          • meduzazmorz Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona 01.09.13, 14:20
            ani jedno ani drugie: jestem dorosłą kobietą, która chciała szybko uporać się z zakupami. a takie wpisy jak Twój... cóż : forum "Radom" w całej okazałości.
            EOT
            • Gość: ggg Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.205.58.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.13, 14:45
              nie ma co, to sprawa wagi państwowej:)
            • Gość: Kazia Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.radom.vectranet.pl 01.09.13, 16:46
              Jak każde inne forum Gazety Wyborczej
              • Gość: ula Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.infoplus.com.pl 01.09.13, 21:13
                idiotka ktora ma dziecko i wszystko jej wolno! szanuj wszyskich !
                • Gość: GS Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.radom.vectranet.pl 01.09.13, 21:14
                  Spadaj lewacki chamie
                  • Gość: gogogogogogogggg Skandaliczna ochrona chce cię rewidować? IP: *.radom.vectranet.pl 03.09.13, 18:34
                    Czytelnicy internauci radzą. Internauci. Radzą, co robić, gdy ochroniarz w sklepie chce przeszukać nas lub sprawdzić nasze zakupy.

• Gość: aaa Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.korbank.pl 01.09.13, 17:53
              Wybacz ale sama robisz z igly widły. Napisałaś post z nagłówkiem niczym bulwarówki a okazuje się, że wina była po Twojej stronie. Jak jest napisane, że od 10 to od 10. Kogo interesuje, że chciałaś zrobić szybko zakupy albo, że masz dziecko z porami karmienia. Kobieta z ochrony miała rację i tyle - uważam, że sama zachowałaś się chamsko łamiąc zasady...
              • Gość: akurta Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.play-internet.pl 01.09.13, 18:09
                zasady złamała pani ochroniarz. niech mnie ktoś poprawi, ale zdaje się ochrona MUSI mieć przypięty identyfikator widoczny dla klienta? czy ochroniarz takiej galerii ma prawo odmówić podania nazwiska, podczas gdy klient chce na niego złożyć skargę??? ciekawe co na to prawo. czytam post uważnie: czy ochroniarz ma prawo zaczepiać klienta chcącego uzyskać informacje w punkcie informacyjnym??? rozumiem, że zaczepiała bo klientka chciała dowiedzieć się gdzie można sie na nią poskarżyć, tak? to etyczne? ciekawe.
                • Gość: aaa Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.korbank.pl 01.09.13, 19:16
                  wystarczyło zaczekać do 10 i sprawy by nie było. przykro mi ale nie odwracaj kota ogonem. przyczyną było wejście do galerii przed czasem a nie chęć poskarżenia się. i tyle w temacie.
        • Gość: Kiki Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.mgwlan.pl 01.09.13, 16:37
          > poza tym, galeria handlowa to nie dom prywatny,
          > gdzie bywa się zapraszanym. porównanie chybione.

Czyżby? A na drzwiach nie ma naklejki ZAPRASZAMY niedz. 10-20?
          Drzwi są otwarte przed tą godziną nie dla klientów a dla pracowników, serwisu i dostawców.

Poza tym masz jakiś radomski kompleks? W Radomiu galeria nie tak funkcjonują, nie tak ludzie się odzywają na forum. Za to tuż za miedzą Wersal?
          • Gość: Ladrón Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.147.170.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.13, 17:50
            Ta blondynka nie jarzy, że w kiblach z rana galerianki mają największy utarg - cisza, spokój, klient nie jest nagabywany, etc. Babka z ochrony robiła jedynie to, za co jej płacą ... indoktrynacja od kolebki bredniami o chodzeniu po wodzie robi swoje - ludzie głupieją!
          • Gość: akurat Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.play-internet.pl 01.09.13, 18:02
            dla serwisu, pracowników i dostawców są otwarte drzwi ... dla pracowników serwisu i dostawców, geniuszu:-P drzwi główne są dla klientów i jeśli są otwarte, to klient ma prawo wejść. a ty co, z ochrony słonecznej jesteś, że tak bronisz chamstwa?
            ciekawe, kiedy i czy w ogóle wypowie się w temacie ktoś z kierownictwa słonecznej? chamstwo pracownika jak wynika z postu było niezaprzeczalne. ciekawe, czy kierownictwo też stwierdzi publicznie, że w Radomiu klient nie ma prawa wejść przez otwarte drzwi dziesięć minut przed czasem. wejść na pasaż. a obrażanie dorosłej kobiety ( jak wynika z postu, pisała go dorosła kobieta z małym dzieckiem chciała zrobić zakupy w galerii) i porównywanie jej do galerianek jest poniżej wszelkiej krytyki.
            • Gość: Kiki Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.mgwlan.pl 01.09.13, 21:17
              Bystrzaku to może powiesz mi jak dostają się pracownicy poszczególnych sklepów? Tajnym tunelem? A może robią desant? A jak wchodzą/wychodzą ekipy sprzątające? Dookoła od strony Ośrodka Interwencji Kryzysowej?
    • Gość: chłopie reflex Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.radom.vectranet.pl 01.09.13, 17:52
      Nie jest ważne czy było otwarte czy nie. Chodzi o kulturę osobistą tego pracownika i sposób przekazu informacji. Od pracowników galerii handlowych wymaga się więcej bo galeria żyje z klienta. Świadczy ona usługi dla ludności. Proste słowa dziękuje, przepraszam, proszę, w czym mogę pomoc....
    • Gość: swiadek Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: 195.205.136.* 01.09.13, 18:20
      bylam świadkiem waszej rozmowy pani ochroniarz była bardzo mila i grzecznie prosila by pani się jeszcze nie krecila po galeri bo jest nieczynna pani była nie mila pania ochroniarz wyzwala od głupich wariatek i nienormalnej to pani ciagle na nia krzyczała .Pani ochroniarz jest osoba spokojna i opanowana
      • meduzazmorz Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona 01.09.13, 18:25
        w takim razie, drogi świadku - zapewne nie będziesz miał nic przeciwko świadczeniu w sądzie. albowiem nie wyzywałam pani ochroniarz. a takie pomówienia raczej nie są zgodne z prawem. radzę uważać, jakie kłamstwa się wypisuje, internet nie jest anonimowy.
        • Gość: psiapsiula Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.radom.vectranet.pl 01.09.13, 18:34
          Rzeczniku rafale dziewiecki czekamy?!
          • meduzazmorz Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona 01.09.13, 20:32
            czekam także.
            proszę o odpowiedź, jak według Pana miałam dziś postąpić>
            ok. znalazłam się w galerii nieco wcześniej. miałam pecha ubrudzić ręce. miałam kolejnego pecha spotkać przy wyjściu z toalety panią ochroniarz. i co dalej? na zwróconą uwagę " galeria czynna od 10" odpowiedziałam , że wiem - musiałam skorzystać z toalety. i to okazało się widać za mało. co więc powinnam zrobić? paść na kolana i błagać o przebaczenie? wziąść wózek z dzieckiem na plecy i biegiem opuścić galerię? a czy w takim wypadku samochod zaparkowany na parkingu pod galerią mógł tam zostać do magicznej godziny dziesiątej? czy należało go także usunąć? wszak garaż, tak jak i wejścia z garażu były otwarte. i czy te ( domniemane) zasady obowiązują wszystkich klietnów, czy tylko tych, którzy nie spodobają się pani ochroniarz? bo klientów i samochodów na parkingu było już sporo.
            proszę także o odpowiedź, czy pani ochroniarz miała prawo odmówić mi podania nazwiska, gdy oświadczyłam, że złożę na nią skargę. czy miała prawo mieć odwrócony identyfikator i odmówić pokazania go? a gdy wreszcie udało mi się opuścić jej towarzystwo czy powinna wtrącać się do mojej rozmowy z panią w punkcie obsługi klienta? jej sugestie, że " każdy chciałby się kręcić od 9) były po prostu śmieszne i obrażały mnie oraz innych stojących wokół klientów. ja, ( a jak domyślam się, i znakomita większość ludzi w galerii) przyjeżdżam tam na zakupy, a nie aby się "kręcić".
            proszę o odpowiedź. nigdy jeszcze nie spotkałam się z takim zachowaniem ochrony. jako matka małego dziecka zapytam także: a jeśli jakiemuś dziecku zdarzy się wypadek fizjologiczny tuż przed 10 - to rodzic może go przewinąć/umyć nieco wcześniej, czy ma czekać do magicznej godziny X? proszę się ustosunkować, po co pani ochroniarz ma straszyć kolejne dzieci ( moje było dziś przestraszone)
            biorąc pod uwagę ilość klientów, którzy tak jak ja chcą zrobić zakupy jak najwcześniej - sądzę że pewne rzeczy dobrze wiedzieć.
        • Gość: swiadek Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: 195.205.136.* 01.09.13, 18:34
          a pani niech nikogo nie straszy i nie była pani o godz 9.50 tylko 9.40 i nie weszla pani glownym wejściem tylko przez parking .Glowne dzrzwi były otwarte równo o 10 00
          • meduzazmorz Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona 01.09.13, 18:39
            nikogo nie straszę. piszę jak jest.
            zdaje się,że napisałam w pierwszym poście " zaparkowałam pod galerią i wjechałyśmy do środka"??? kiedy wjechałam - można sprawdzić na monitoringu. oraz jak to " się kręciłam". jak rozumiem, pisze do mnie niechlubna bohaterka wątku? nie mam przyjemności z panią rozmawiać.
            • Gość: swiadek Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: 195.205.136.* 01.09.13, 18:41
              bo z pania się nieda rozmawiać pani tylko krzyczy
              • Gość: koń który mówi Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.radom.vectranet.pl 01.09.13, 21:18
                Krzyczy nie krzyczy podała pani swoje nazwisko? Klient masz pan tego pania nie uczono? Nie musi mieć racji. Pani obowiązkiem jest nie stawiać się.
            • Gość: ooo Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: 195.205.136.* 01.09.13, 18:45
              pani tak krzyczała ze u nas w sklepach było slychac każdy powychodzil pani ochroniarz była wręcz spokojna ja bym sobie nie pozwolila żeby ktoś mnie od wariatek wyzywal na caly glos
              • Gość: hihi Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.play-internet.pl 01.09.13, 18:49
                kobieto, jak już się tak bronisz, to chociaż zmień komputer:D IP to samo w dwóch poprzednich postach:D
                • Gość: Czytelnik Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.13, 20:56
                  Co za szczęscie, tylu odwiedzających GS i trafił się świadek na forum. Zapewne był oburzony zaistniała sytuacją meduzy i chciał pierwszy opisać wszystko, ale meduza zrobiła to pierwsza :D
                  Może po prostu mega ściema i niewypał prowokacji? Świadek ma duże zdolności konfabulacji, proszę opuścić... forum.
                  Co do sedna sprawy. Odwiedzając centra handlowe nie tylko w Radomiu, zawsze były otwierane punktualnie o godzinie wyznaczonej na drzwiach wejściowych. Pracownicy mają dostęp do wejść służbowych tak jak dostawcy towaru więc proszę nie wprowadzać pozostałych w błąd. Potwierdzam zdanie meduzy, jeśli właściciel galerii otwiera drzwi to jednoznacznie przyjęte jest, że można już wchodzić na jej teren. Takie praktyki stosowane są począwszy od galerii w Puławach czy Złotych Tarasach w Warszawie, możliwe jest wejście głównymi drzwiami i poczekanie przed danym sklepem na moment otwarcia. Można sobie przejść do punktu informacyjnego czy jak to zrobiła meduza, skorzystać z WC. Wszystkich zainteresowanych jak to wygląda w innej Galerii Słonecznej zapraszam do Katowic. Galeria wielokrotnie większa i praktyki dużo bardziej cywilizowane niż w Radomiu. Klient nasz Pan, wiedzą to inni menagerowie. Niestety, ale jeśli tutejsi klienci nie potrafią zrozumieć, że na schodach ruchomych również obowiązuje zasada ustawienia się po prawej stronie to nie ma co się dziwić, że zachowanie samych pracowników GS będzie dużo bardziej kulturalne jak okresla to meduza.
                  • Gość: cececececceeeeeeee Chcą przeszukać ci bagaze? To skandaliczna ochrona IP: *.radom.vectranet.pl 03.09.13, 18:37
                    Internauci. Radzą, co robić, gdy ochroniarz w sklepie chce przeszukać nas lub sprawdzić nasze zakupy.

• Gość: Rozbawiony Jaki miasto - takie "problemy" :) IP: *.146.10.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.13, 19:08
      Radom to porażka!
      • Gość: papkin Re: Jaki miasto - takie "problemy" :) IP: *.radom.vectranet.pl 01.09.13, 20:18
        Radom to stan umysłu.
        • Gość: koń który mówi Re: Jaki miasto - takie "problemy" :) IP: *.radom.vectranet.pl 01.09.13, 21:21
          Odezwały się lewackie mendy od Palikmiota.
    • meduzazmorz sprostowanie 01.09.13, 21:10

gwoli prawdy. jako osoba zmotoryzowana zawsze korzystam z wejść do galerii z parkingu. pisząc " drzwi główne" miałam na myśli właśnie te wejścia. jak mniemam, pracownicy i dostawcy mają drzwi służbowe. jak rozumiem, drzwi główne to w ogólnym pojęciu drzwi z ulicy. co nie zmienia meritum. drzwi z parkingu jak i sam parking były otwarte i korzystało z tego sporo klientów.
      • Gość: aaa Re: sprostowanie IP: *.free.aero2.net.pl 01.09.13, 21:31
        widać osób typu BOMISIE jest więcej (lub mających problemy ze zrozumieniem prostych oznaczeń na drzwiach)
        • Gość: sasasasasassaaaaaa Jak się bronic jak jestes niewinny? IP: *.radom.vectranet.pl 03.09.13, 18:35
          nternauci. Radzą, co robić, gdy ochroniarz w sklepie chce przeszukać nas lub sprawdzić nasze zakupy.

• Gość: 1 Racja. Zamknąć markety w niedziele. IP: *.free.aero2.net.pl 01.09.13, 21:36
      Racja. Zamknąć markety w niedziele. Tak jak w cywilizowanych krajach zachodu.
      • Gość: Ladrón Zamknąć markety w niedziele. IP: *.182.85.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.09.13, 22:52
        > Tak jak w cywilizowanych krajach zachodu.

Zachodu polski czy Zachodu? Wymień kilka :)

GieS to centrum handlowe a nie jakiś markiet, matole!

• Gość: PO Re: Zamknąć markety w niedziele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 08:18
          FAKTYCZNIE ochrona jest tam żenująca...dziwię się ze centrum handlowe nie reaguje...to nie pierwszy raz
          • Gość: Ladrón Re: Zamknąć markety w niedziele. IP: *.147.117.165.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.09.13, 08:22
            Operator tego centrum handlowego (po wolsku galerii) zatrudnia ochronę, żeby takie blondynki nie wałęsały się po obiekcie poza godzinami, w których centrum jest otwarte. Co miałeś z religii?

• Gość: 1 Re: Zamknąć markety w niedziele. IP: *.free.aero2.net.pl 02.09.13, 21:53
          Norwegia, Szwecja...
          • Gość: Ladrón Re: Zamknąć markety w niedziele. IP: *.146.166.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.09.13, 07:02
            Tam odbierają dzieci pod byle pretekstem, a kupienie flaszki wódki to wyczyn graniczący z bohaterstwem :)
    • Gość: klient Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.13, 20:29
      Skoro wejście było otwarte to no problem. Jeżeli nie chcą klientów przed 10 to wejście powinno być zamknięte. Pretensje ochrony bezzasadne nie mające podstaw prawnych.
      • Gość: dokładnie Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.play-internet.pl 03.09.13, 20:41

tak to działa w innych galeriach: drzwi otwarte oznaczają, że klient może już wejść i spokojnie dojść do wybranego sklepu bądź po prostu usiąść na ławce i poczekać. chyba że w GS w Radomiu rządzi owa ochroniarz. właściciel galerii zarządza aby drzwi były otwarte wcześniej ( ułatwienie dla klientów praktykowane bardzo często) a ochroniarz prześladuje poszczególnych klientów według swego widzimisię. współczuć klientom.
        • Gość: Ladrón Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.147.88.138.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.09.13, 21:04
          Kolejne ofiary indoktrynacji od kolebki agentów watykańskich? Sí Señor!
          Prawnicy z "borzej" łaski ... żałosne :)
          • Gość: taaa Re: Galeria Słoneczna - skandaliczna ochrona IP: *.play-internet.pl 03.09.13, 21:10
            tobie to chyba jakaś blondynka niezłego kopa dała, że jesteś takim sfrustrowanym mizerotą. jak już wypełzniesz z tej swojej Psiej Wólki i rozejrzysz sie po świecie - wtedy pisz na temat. bo na razie, chłopie to ty nie masz pojęcia jakimi zasadami kierują się właściciele galerii handlowych. swój stragan pakujesz na żuka o 16 i kończysz kontakt z klientem. a nie wszyscy tak robią, nie wszyscy..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka