Dodaj do ulubionych

Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom.

13.09.13, 16:03
Ze zgrozą przeczytałam link, który podesłała mi koleżanka z Kielc. kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,14595165,W_Radomiu_zyje_sie_lepiej__Radomianin____I_co_z_tego_.html
Jakim malutkim człowiekiem trzeba być, żeby tak pluć na Radom na forach innych miast?
Ów jegomość posunął się nawet do napisania listu, chcąc pewnie zabłysnąć i mieć swoje 5 minut. Czy liczył się pan z konsekwencjami dla Radomia publikując swoje subiektywne opinie o mieście? Panie Zaborowski czy plucie na swoich wyniósł pan z domu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.13, 16:19
      Jakim zakompleksionym kretynem trzeba być, aby z powodu artykułu, który ukazał się na łamach GW, w wydaniu kieleckim, rwać włosy z głowy i odsądzać autora, trafnej bądź co bądź, i odnoszącej się do sytuacji obydwu miast diagnozy ? A co, może młodzi nie uciekają z Radomia ? Czy Kielce i Radom stwarzają lepsze warunki rozwoju niż okoliczne ośrodki metropolitalne, jak Kraków i Warszawa ? Czy 6 % zadowolonych z życia w swoim mieście to powód do dumy ? Weź gościu coś na wstrzymanie, zanim zaczniesz klepać w klawiaturę.
      • Gość: sympatyksympatyka Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.13, 16:52
        a co myślałeś że będzie się zachwycał i wychwalał to miasto?

gdziekolwiek nie pojadę to śmieją się z Radomia. Aż wstyd się przyznać gdzie sie mieszka...

miasto z takim potencjałem, lokalizacją powinno tętnić życiem, a nie stać się ostoją emerytów i bezrobotnych
        • Gość: Żyd Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.13, 17:40
          Jak na razie to ty śmulu tętnisz głupotą
          • Gość: Huba Buba Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: 74.63.112.* 13.09.13, 20:01
            Żal mi was. Powiadasz że wszędzie przy tobie śmieją się z Radomia? Masz dwa wyjścia. Albo zacznij jeździć do miast a nie przesiadujesz u "warszawiaków" z Pcina Dolnego, albo - ale tu trzeba mieć jaja a nie wydmuszki - głośno oponować. Ciekawe dlaczego przy mnie mówią zgoła co innego a często przebywam we Wrocławiu i Krakowie. Dlatego że niedorozwoju jeden obcy widzą że to miasto zmienia się na lepsze, pięknieje tylko takie śmiecie jak ty psujecie mu opinie. Takie forumowe anonimowe naćpane śmiecie od PaliGłupa.
            • Gość: Misza pseudoradomianie plują na swoje miasto Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 20:33
              Nie wiem czego się czepiacie tej wypowiedzi , przecież tam nie ma żadnego plucia na Radom za to jest kilka całkiem obiektywnych spostrzeżeń . Tak w ogóle to najwięcej złej roboty temu miastu robią sami pożal się boże radomiacy (tacy mieszczanie których rodziców do tego miasta ściągnał niegdyś kwitnący tu przemysł) którzy w rozmaitych okolicznosciach znaleźli się poza radomiem .Tym gościom prymitywni rodzice nie potrafili wpoić do głów takich pojęć jak lokalny patriotyzm , zwiazek sentymentalny z gniazdem itd itd bo dla nich to pojęcia abstrakcyjne.No i tacy to pseudointeligenci ( niby warszawiacy czy krakowianie) istotnie plują na to miasto.
            • brittaannaija Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom 13.09.13, 22:44
              Gość portalu: Huba Buba napisał(a):

> Żal mi was. Powiadasz że wszędzie przy tobie śmieją się z Radomia? Masz dwa wyj
              > ścia. Albo zacznij jeździć do miast a nie przesiadujesz u "warszawiaków" z Pcin
              > a Dolnego, albo - ale tu trzeba mieć jaja a nie wydmuszki - głośno oponować. Ci
              > ekawe dlaczego przy mnie mówią zgoła co innego a często przebywam we Wrocławiu
              > i Krakowie. Dlatego że niedorozwoju jeden obcy widzą że to miasto zmienia się n
              > a lepsze, pięknieje tylko takie śmiecie jak ty psujecie mu opinie. Takie forumo
              > we anonimowe naćpane śmiecie od PaliGłupa.

Nieanonimowy i jakże elokwentny zbiorze cnót, ty byś za to mógł sobie coś strzelić, choćby meliskę bo ci żyłka strzeli od tego napinania.
        • Gość: antysympatyczka Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.09.13, 21:45
          sympatykusympatyka, zacznij jeździć do cywilizowanych miejsc, a nie jakiś zakompleksionych pipidówek. Czym Ty chcesz zaimponować? Że znasz ludzi, którzy śmieją się z twojego (zakładam optymistycznie, że pochodzisz z Radomia) miasta, z Twojego DOMU? Skoro takie towarzystwo ci imponuje i uważasz je za opiniotwórcze, to sobie tam bywaj. Ale wzorowanie się na zachowaniu rodem z obory na normalnych ludzi nie działa. Nie opowiadaj więc nam tu pierdół, a wśród swoich, za każdym razem powtarzaj, że pochodzisz z Lipienic. Raz, że uwierzą w to bez problemów, dwa, nikt już z ciebie nie będzie się śmiał, trzy twoje życie nagle zacznie tętnić potencjałem (albo potencją - sama nie wiem) ...
          • Gość: sympatyksympatyka Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 23:23
            śmieją się - wszyscy dobrze o tym wiecie...
    • Gość: atreus Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 21:09
      Gdzie tu jest plucie? to świetny i trafny tekst dotyczący naszego regionu i problemów narosłych przez lata zaniedbań...
      • Gość: Merlin Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.13, 22:13
        Zauważ mendo, że sam ze sobą piszesz.
        • Gość: atreus Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 00:49
          co ty bredzisz półidioto?
    • Gość: Kiki Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.mgwlan.pl 13.09.13, 22:17
      Standowicz wyluzj rajty, tekst jest obiektywny i nie ma w nim plucia na Radom.
    • Gość: turysta Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.radom.vectranet.pl 13.09.13, 22:39
      Gdzie tu plucie? Wyważony tekst. Rzeczowe argumenty. Zero zacietrzewienia. Żal mi tych którzy na tym forum potrafią tylko sypać inwektywami. Ale cóż, widocznie nienawiść jest tak ostra, że bełkot jest ważniejszy od faktów. Jest w Radomiu wielu mądrych, wspaniałych ludzi (o różnych poglądach politycznych - od PISu do SLD). Ale jest również wielu półgłówków, którzy wyładowują swoją frustrację na tym forum! Szkoda!
      • Gość: Ja Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.13, 23:16
        Dla ludzi, którzy urodzili się w pólwioskach typu Jedlińsk, Skaryszew, Grójec, Iłża itp. przeprowadzka do Radomia zawsze będzie nobilitacją. Oni to miasto kochają, bo awansowali, wreszcie mieszkają w dużym mieście. Wreszcie są miastowi, tylko obyczaje i kultura ich jest wioskowa.
        • Gość: Brzytwa Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.e-c.com 14.09.13, 09:02
          Ruszyli z odsieczą kolesie z bractwa i Izraela. Zero obiektywizmu. To wykształtujecie tak złą opnię o Radomiu. To tacy jak wy powinni być persona non grata w Radomiu. Dla jakiś politycznych korzyści sprzedajecie się jak dziwki. Idę o zakład, że gdyby ktoś zaoferował wam jaką pozycję to sprzedalibyście nie tylko własne miasto ale swoją matkę i ojca. T jest pokolenie "prostytutek" - pójdą z każdym kto da więcej; bez zahamowań, bez czci i honoru.
          • Gość: Rewers Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.mgwlan.pl 14.09.13, 11:38
            Gratuluje, doigrałeś się sprawy w sądzie. I nie myśl, że korzystanie z proxy uchroni cię przed odpowiedzialnością.
            • Gość: WR Do babajagafuj! IP: *.radom.vectranet.pl 16.09.13, 11:51
              Nie wiem czemu tak reagujesz na bardzo mądry artykuł Zaborowskiego? Pisze prawdę o którą tak trudno w tych czasach. A że prawda jest nemiła! No cóż! Zabicie posła przynoszącego złą informację nie zmieni informacji na dobrą.
          • Gość: l.i.l.a.b.a.j.ona Re IP: 31.25.4.* 17.09.13, 15:12
            Jeszcze 10 lat temu na forum GW Radom przewijały się pyskówki niejakiego Yahagi (z Kielc, bodajże) z tutejszą młodzieżą, która dziś robi nie mniej hałasu w sprawie konfliktu na linii Radom<-->Kielce. Teraz Zaborowski podpisuje się imieniem i nazwiskiem robiąc dobrą minę do złej gry wierząc, że stare proxy wszystko zatuszuje.

Monsieur Zaborowski, już nie mawiacie o tych w Manchesterze czy Londynie "nieudacznicy"? :)

Ale ten Izrael, Brzytwo, to bym zostawiła już w spokoju :).
            • Gość: ania Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.13, 15:48
              artykyl jest haniebny...widac kto zacz
              • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 17.09.13, 17:09
                Moim zdaniem, kierowany poczuciem wyższości Zaborowski uwielbia wpędzać ludzi w kompleksy, czy to w Radomiu, czy w Kielcach. Po prostu.
                • Gość: qwerty Re: Re IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.13, 00:49
                  a co Ty ,Jelopku , wypisujesz ?
                  • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 18.09.13, 18:04
                    Jełopa to masz ale w swoich genach... :)
    • Gość: oto i ja Re: Łukasz Zaborowski pluje na swoje miasto Radom IP: *.radom.vectranet.pl 17.09.13, 16:18
      Ze zgrozą to czyta się twoje komentarze babajagafuj. Jak malutki trzeba mieć rozum, by tak zinterpretować bardzo dobry tekst Ł. Z. W komentowanym artykule autor diagnozuje źródło problemu patrząc na niego z szerokiej perspektywy. Trzeba przyznać, że sugestie autora dają do myślenia. Prawda jest bolesna. Tak musi być. Żeby móc coś naprawić trzeba wiedzieć co jest zepsute. Jest diagnoza, jest również zaproponowana terapia. Moim zdaniem bardzo słuszna. Region radomski i kielecki cierpią na tą samą chorobę. Radom, czy nam się to podoba czy nie, jest bardziej chory. Kielce mają się co nieco lepiej, co nie zmienia faktu, że również mają poważne problemy. Wspólnymi siłami daje się więcej zrobić - to banał, który jednak trzeba powiedzieć. Obiektywny zysk Radomia i Kielc w sytuacji, w której działają wspólnie, na pewno będzie większy niż strategia, którą prowadzą obecnie nasze miasta.

Fakty:
      - radomianie i kielczanie źle oceniają swoje miasta
      - radomianie i kielczanie mają kompleksy
      - Kielce są obecnie w lepszej sytuacji niż Radom
      - Radom będąc w woj. mazowieckim bardzo traci: odpływ miejsc pracy, Warszawa zabiera ogromną większość pieniędzy (różnice kilku rzędów wielkości biorąc pod uwagę różnice w skali miast)
      - Radom i Kielce mają ze sobą wiele wspólnego
      - współpracując można więcej zyskać niż się wadząc
      - strategia rozwoju mniejszych miast jest dla Polski zdecydowanie korzystniejsza niż rozwój kilku miast największych kosztem mniejszych

Spójrzmy prawdzie w oczy, zacznijmy wspólnie działać i zróbmy coś dobrego dla naszych miast. Bez uprzedzeń, bez politykierstwa, merytorycznie, otwarcie i z kulturą
      • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 17.09.13, 17:01
        Tia, jedyne co zrobił Zaborowski bardzo dobrze to to, że bardzo dobrze pomylił pojęcie kompleksu niższości z k. wyższości. Nie za bardzo orientuje się on co to jest w ogóle kompleks niższości.
        Tak naprawdę pociesza się Z. tym, że Kielce są podobne do Radomia. A są? No tak, bo przecież nie ma UW, UJ czy innych większych ośrodków akademickich ani w Kielcach, ani w Radomiu. Też mi odkrycie.

Jeśli kielecki dziennikarz wyłania tylko Radom spośród tego sondaża i się pastwi nad tym, że akurat to miasto jest wyżej niż Kielce to znaczy to nic więcej jak tylko, że kieruje nim poczucie wyższości wobec Radomia.
        Jeśli jakiś Zaborowski pitoli głupoty jak to cieszenie się biedą innych jest oznaką poczucia niższości i niemożnością osiągnięcia sukcesu samemu to znaczy to nic więcej, że psychologii uczył się po pijaku...

• Gość: WR Re: Re IP: *.radom.vectranet.pl 19.09.13, 13:57
          Naucz się wreszcie czytać i rozumieć teksty zanim zabierzesz głos. Proponuję kurs czytania. Absolutnie nie rozumiesz artykułu Ł.Z.
          • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 19.09.13, 16:45
            Ziewam... i zlewam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka