Dodaj do ulubionych

Pomóżmy inspektorom MZDKiZ

IP: *.tkdami.net 08.09.06, 23:23
MZDiK zajmuje się również zielenią w mieście (dlatego skrót od: Miejski
Zarząd Dróg, Komunikacji i Zieleni). Szcególne powinien dbać o widoczność
znaków drogowych a szczególnie sygnalizacji świetlnych.
Ze względu na dużą liczbę zapracowanych inspektorów, którzy nie mają czasu
skontrolować wszystkich głównych ulic w Radomiu, ogłaszam apel o pomoc do
radomskich kierowców i pieszych:
Zgłaszajcie miejsca gdzie drzewa i krzaki skutecznie zasłaniają znaki i
sygnalizacje świetlne, szczególnie znakiI STOP, ustąp pierwszenstwa,
przejscie dla pieszych (dzieci). Zróvbcie fotkę a my umieścimy ją na forum.
Pospieszmy się bo niedługo liście opadną i będziemy musieli czekać do
przyszłego roku.A tak to może MZDKiZ zapamięta te miejsca i co roku bedzie
dbało o widoczność znaków.
Oto pierwsze zdjęcie przysłane przez Krzysztofa:
img403.imageshack.us/my.php?image=przeejcie1eb3.jpg
adres: birrd@op.pl
lub lewsky@op.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: lewsky Nie to zdjęcie IP: *.tkdami.net 08.09.06, 23:59
      Przepraszam umieściłem nie to zdjęcie.
      Powinno być:
      img464.imageshack.us/my.php?image=img2820aj9.jpg
      Skrzyżowanie Słowackiego-Zagłoby-Średniej
      • stratoos Re: Nie to zdjęcie 09.09.06, 21:23
        dobry pomysł.
        • Gość: eko Re: Nie to zdjęcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 09:49
          Proponuję wyciąć wszystkie drzewa będzie bez problemu , a przy okazji będziemy
          oddychać spalinami i będzie super. Może zwracać uwagę też na zdewastowane
          znaki, pomalowane sprayem, odbarwione, zasłonięty znak przez inny znak.
      • Gość: inf. Re: Nie to zdjęcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 12:26
        W związku z zasłoniętymi znakami i widocznością przez drzewa i krzewy proponuję
        telefon bezpłatny do Straży Miejskiej ( 986) oni wiedzą kogo poinformować.
    • Gość: lewsky Paderewskiego obok Biedronki IP: *.tkdami.net 10.09.06, 08:23
      Całkowicie zasłoniety znak "Przejsćie dla pieszych", jeszcze na dodatek z
      Agatką- czyli na drodze dzieci do szkoły.
      Do roboty inspektorzy.
      img153.imageshack.us/my.php?image=paderewskiegoyx1.jpg
      • Gość: taxi Re: Paderewskiego obok Biedronki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 07:50
        na pietnaście tysięcy znaków w mieście zasłonięte tylko trzy to i tak nie jest
        źle. Na Słowackiego sygnalizator jest już chyba dawno odsłonięty to zdjęcie
        jest trochę stare.
      • Gość: jeden z taxi Re: Paderewskiego obok Biedronki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:25
        Panie Lewsky obserwuje Pana poczynania na stronach Forum i uważam Pana osobę za
        inteligentną. Mam do Pana wiele szacunku za to co Pan robi dla ruchu drogowego
        w naszym mieście, dlatego stwierdzenie takie jak "do roboty inspektorzy" nie
        przystoi takiej osobie - ktoś kiedyś ładnie powiedział 'do roboty to się
        spodnie zdejmuje'. Pracuję jako kierowca na TAXI i dużo widzę co się na drogach
        dzieje, a sam Pan chyba wie, że w tym roku robi się wyjątkowo dużo w porównaniu
        z latami poprzednimi (może to przez wybory?). W prasie często piszą o bardzo
        szczupłych środkach na drogi, więc uważam i takie jest moje skromne zdanie, że
        ci Panowie z MZDiK i tak robią wyjątkowo wiele za tak niewielkie środki i muszą
        się nieźle nakombinować by zrobić to co jest zrobione. W ubiegłym roku miałem
        do czynienia z pracownikami z MZDiK i spotkałem się z bardzo miłą i kompetentną
        obsługą. Miałem też podobną uwagę dotyczącą zbyt niskich gałęzi na jednej z
        ulic, zgłosiłem to do Straży Miejskiej. Oni przekazali komu trzeba bo
        załatwiono sprawę szybko i profesjonalnie. Często widzę firmę, która wykonuje
        różne prace w drzewach rosnacych w ulicach i naprawdę przyjemnie na nich
        popatrzeć (robią szybko i sprawnie). Dlatego uważam, że za ich ciężką,
        odpowiedzialną i niebezpieczną pracę należy im się choć trochę szacunku i
        dobrego słowa.
        • Gość: lewsky Utworzyć MZR IP: *.udn.pl 13.10.06, 16:30
          MZDiK rocznie kosztuje nas mieszkańców Radomia ponad 2 000 000 złotych (pensje brutto + koszty administracyjne). A pan dyrektor twierdzi, że w zarządzie jest tylko 1 lub 2 inspektorów, to co robi reszta prawie 80 osób?
          MZDiK niech zostanie ZARZĄDCĄ DRÓG. Trzeba wydzielić i przenieść ZARZĄD RUCHU do Wydziału Infrastruktury. Co wy na to taxi
          • Gość: TAXI Re: Utworzyć MZR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 08:57
            Gościu robisz kampanię wyborczą czy co. czepiasz się.
            • Gość: macadam Re: Utworzyć MZR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 21:03
              Pan Leśniewski poprostu szuka pracy.
    • Gość: lewsky Zbrowskiego-Katowicka-Wodna IP: *.tkdami.net 10.09.06, 08:25
      Nowe skrzyżowanie.
      img301.imageshack.us/my.php?image=katowickawodnauc9.jpg
      • Gość: taxi 2 Re: Zbrowskiego-Katowicka-Wodna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 08:17
        Nowe skrzyżowanie - to może ci co stawiają znaki postawili źle znak. Ja
        zadzwoniłem do Straży Miejskiej na drugi dzień znak był odsłonięty.
    • Gość: lewsky Zbrowskiego-Kolberga IP: *.tkdami.net 10.09.06, 08:27
      img301.imageshack.us/my.php?image=katowickawodnauc9.jpg
      img98.imageshack.us/my.php?image=kolberga2wf6.jpg
      • pitagor Re: Zbrowskiego-Kolberga 10.09.06, 08:42
        Jeśli mogę to sugeruję założyć wątek na forum fotografie z Radomia. Co prawda
        umieszczane tam zdjęcia muszą być w mniejszych rozmiarach, ale łatwość
        przeglądania i dodawania to zrekompensuje.
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=750
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka