Gość: 27 IP: 212.244.146.* 26.03.02, 18:12 Słuchajcie już niedługo festiwal w radomiu mją byc gwiazdy, a jakoś nikt na forum tego niezauważa? Czyżby nikt z was nie słuchał jazzu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pinkey Re: JAZZ FESTIWAL IP: 217.17.41.* 26.03.02, 21:17 Zobaczymy, na razie nie ma jeszcze oficjalnych wiadomości. Wiadomo tylko, że oprócz empiku (jak do tej pory) koncerty będą odbywać się jeszcze w Bohemie i Katakumbach. Ale to dopiero w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzman Re: JAZZ FESTIWAL IP: *.rado.gazeta.pl 27.03.02, 16:00 Wspaniale że coś takiego bezdie w Radomiu. Jam mam tylko obawy by nie było za dużo takich wykonawców jak w ubiegłym roku. Nie cierpię Ptaszyna a gdzieś czytałem że ma być na tegorocznej edycji. Przydałoby się więcej młodych grup z pogranicza jazzu. �Gazeta� pisała że nie będzie Freedom Nation a ja się napaliłem gdy usłyszałem o szansie przybycia do Radomia tej grupy. Jak na razie najbardziej frapująco zapowiada się że przyjedzie Stańko. Pewnie zagra repertuar ze swoje nowej bardzo dobrej płyty. I to już sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GammaRay Re: JAZZ FESTIWAL IP: *.chemia.pk.edu.pl 27.03.02, 16:04 Wprawdzie nie slucham Jazzu, ale szanuje ludzi ktorzy sluchaja czegos nieco ambitniejszego niz "ich troje" czy "britnispirs". Radomskim fanom jazzu zycze wiecej takich imprez. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: JAZZ FESTIWAL IP: *.rado.gazeta.pl 27.03.02, 16:03 A mnie się podoba pomysł dnia młodych grup jazzowych. Może właśnie one zagrają coś z pogranicza? Podoba mi się, że ktoś wreszcie chce przyciągnąć młodych muzyków do tego miasta. Jaka skromana nagroda, pokrycie kosztów pobytu. Czyżby jakiś świeży powiew nowego w tym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: JAZZ FESTIWAL IP: 217.97.156.* 28.03.02, 14:16 owszem ja slucham...np. Tom Harrell..Wynthon Marsalis...Bill Evans i wielu innych... Jazz jest najlepsza muza ale nie widze przyszlosci dla jazzu w Radomiu przecierz to jest miasto dyskotekowcow...tutaj malo kto czuje ta muze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GammaRay Re: JAZZ FESTIWAL IP: *.chemia.pk.edu.pl 28.03.02, 14:54 Gość portalu: basik napisał(a): > przecierz to jest miasto dyskotekowcow.. > NIe przesadzajmy .... Silne sa kregi ludzi sluchajacych Trash i Heavy Metalu. Sa i ludzie od ambitniejszej muzyki - najlepszy dowod to chocby "Divertimento" czy "Basso Continuo" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hEndRYK O JAZZ FESTIWAL było w MUZYKANCI RADOMIA IP: 217.17.41.* 28.03.02, 21:28 Muszę stanąć w swojej obronie i skrobnąć, że o festiwalu dałem wzmiankę znacznie wcześniej w wątku Muzykanci Radomia. P.S. Polecam dla wszystkich muzykujących lub znających takie osoby. VIVA JAZZ RADOM FESTIWAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Re: O JAZZ FESTIWAL było w MUZYKANCI RADOMIA IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 28.04.02, 14:51 Wiadomo juz cos blizej o programie i gosciach festiwalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Łódzkie forum jazzowe !!! IP: 217.97.156.* 29.04.02, 09:55 zapraszam do dyskusji na Łódzkim forum jazzowym : jls.art.pl/forum/index.php mozemy tam poruszyc temat festiwalu radomskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Re: JAZZ FESTIWAL IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.06.02, 20:19 Festiwal jazzowy juz tuz tuz! Dobrze, ze takie rzeczy organizowane sa tez w Radomiu!! Chociaz marzy mi sie - za pare lat - festiwal jazzowy w letni czerwcowy wieczor na pieknym radomskim Rynku - cos na ksztalt festiwalu Jazz na Starowce, jaki od kilku lat odbywa sie w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś