Dodaj do ulubionych

Zakaz handlu w święta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 20:57
A kto pomyślał o dzieciach, mleku kaszkach itp które biedni ludzie kupują z
dnia na dzień - jak czegoś zabraknie albo się stłucze wtedy się kupuje
następne. Brawo nabijanie kasy zachodnim stacją benzynowym !!!! Idioci
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Zakaz handlu w święta IP: *.udn.pl 11.08.04, 21:23
      na następną kadencję podziękujemy tym radnym i nowi przywrócą normalny porządek
      w naszym mieście, w którym robi sie wszystko przeciwko mieszkańcom. Co najwyżej
      robi się akcje typu lodowisko na placu Jagiellońskim
    • Gość: ja Re: Zakaz handlu w święta IP: *.udn.pl 11.08.04, 21:25
      a onosnie stacjom benzynowym to nasi rajcowie mają udziały oni lub ich
      najbliżsi w co poniektórych i tam były za małe zyski, to zamknąć sklepy niech
      ludzie im nabijają kabzę
      • Gość: g Re: Zakaz handlu w święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:03
        Drodzy przedpisacze wiem ze kto sie przezywa ten sie tak nazywa ale jestescie
        palantami!!!!!!!!!!!!!!!!!GUPIMI!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: EP Szczecin Re: Zakaz handlu w święta IP: *.szczecin.mm.pl 11.08.04, 22:32
      Radom znowu na ustach całego kraju oczywiście w sensie negatywnym. Panowie
      radni ni4ech najpierw zapytają się mieszkanców na ten temat a potem podejmują
      decyzje.
      • Gość: Gienio Re: Zakaz handlu w święta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.08.04, 23:15
        To to samo co zapytac narkomanów czy są za możliwością kupowania narkotyków w
        aptekach. Czysta demagogia.
        • Gość: Nemo Re: Zakaz handlu w święta IP: *.udn.pl 11.08.04, 23:57
          Chyba nie posądzacie Langowskiego o kreatywność. Ale ktos go przecież wybrał. A
          tak a propos, to ma pozdrowienia od braci murarz.
          • Gość: Maciek Re: Zakaz handlu w święta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.08.04, 00:11
            Langa dostał zlecenie i nie tylko musiał, ale (kretyn) chciał go
            wykonać ,,,,,,,, tymczasem Kraków, Poznań i inne ważniejsze miasta jak zawsze
            pozostają w zgodzie z prawami rynku i ich mieszkańców, a u nas znowu bzdety.
    • Gość: MZ proponuje zakupy w Wawie :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 00:26
      No to pojebało się naszym radnym w tych ich mądrych głowach. hahahahahaha...
      cała Polska z nas się teraz śmieje :) zawsze to do Kielc albo Warszawy blisko i
      można tam troszki kasy zostawić, a naszym radnym zyczyć szybkiego powrotu do
      zrowia. Ciekawe tylko czemu te przydupasy nie słuchaja tego co maja do
      powiedzenia ludzie którzy na nich głosowali!!!!!!! Panowie i panie radni leczyć
      sie trzeba. Kto jest za otwarcie marketów w niedziele niech sie zadeklaruje tu.
      Ja jestem za tym aby były otwarte a radnych do wymiany. Pozdrawiam i zapraszam
      na zakupy do Warszawki :)
      • Gość: OBIEKTYWNIE Re: proponuje zakupy w Wawie :) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.08.04, 00:42
        NIOM GNIDY NAMI RZADZA BURKI I DOROBKIEWICZE, RYJE WREDNE I PLUGAWE,TYLKO
        SZKODZA MIASTU.SQRWYSYNOW PRZED PLUTON EGZEKUCYJNY.
        UCHYLIC TE JEB**ANA DEBILNA UCHWALE, A LANGOWSKIEGO OSZOLOMA DO PIERDLA ZEBY MU
        Z DEKLA TAKIE IDIOTYZMY WYWIETRZALY ALBO DO KOPANIA ROWOW.
        JEZUUU ALE POSMIEWISKO Z NAS ZROBILI ZNOWU
        CHOOJE
    • Gość: Lobo Re: Debilizm IP: *.internet.radom.pl 12.08.04, 07:12
      Rajcowie uchwalaja uchwałę, nie znając, nie wiedząc w przybliżeniu jakie będą
      jej skutki.Nawet nie próbowano oszacować skutków, tylko hura idea się liczy.
      Taka uchwala jest dobra, lecz nie w sytuacji tak wysokiego bezrobocia, lecz
      gorsze jest to, że ze znalezieniem pracy sa problemy. Dajmy na to, że
      hipermarkety zwolnią ileś tam osób to ci zwolnieni, są na lodzie.
      Inicjatorem tej uchwały jest rajca piszący iż jest bezrobotnym. Kłamie w żywe
      oczy, gdyż nie ma pojęcia co to jest bezrobocie, co to jest gdy do domu nie
      przyniesiesz ani złotówki przez długi czas, gdy trzeba po kolei rezygnować z
      opłat, lekarzy ...bądź dokonywac wyborów.Dziś utrata pracy jest w Radomiu
      przekleństwem dlas całej rodziny.
    • Gość: k Re: Zakaz handlu w święta IP: *.radom.pilickanet.pl 12.08.04, 08:46
      Głupota! Te metody nic nie dadzą oprócz zwolnień. Proponuję żeby każdy kto poniesie konsekwencje na skutek tego zakazu zwrócił się do sądu o odszkodowanie, bo wcześniej czy później ten zakaz zostanie zniesiony.

Denerwuje mnie też gadanie, że w UE np. markety są umieszczane z daleka od miast... NIEPRAWDA!!! Byłem kilka razy np. w Niemczech, Włoszech, Francji i wszędzie tam takie sklepy są w dużych osiedlach i CENTRACH miast (np. kilkupiętrowe markety w miasteczku 20-tys. w NIemczech, które stoją przy głównej ulicy tak jak u nas na Żeromskiego). Chęć budowy marketów daleko od miast jest tak samo logiczny jakby nakazać budowę stacji benzynowych przy drogach gruntowych a zakazać przy głównych!

Wracając do radomskiego przypadku to proszę radnych o podanie wszelkich powiązań ich rodzin z aptekami i stacjami benzynowymi, bo jesli komuś ten zakaz pomoże to tylko im. Może ktoś ze zwolnionych znajdzie pracę w Aptece na stoisku spożywczym.
      A może by ktoś pomyślał o innej promocji miasta, takiej, która pokazałaby że w naszym mieście potrafimy walczyć z konkurencją marketów w inny sposób (patrz Hala Feniks Śląska, Korej), trzeba się organizować i UCZYĆ od dużych sieci, bo one żyją nie tylko z marży ale właśnie z tego że są doskonale zorganizowane (np. dostają olbrzymie kwoty od producentów za zrobienie jakiejkolwiek promocji np. z hostessą) itd
      itd
      Trzeba się uczyć a nie tylko narzekać!

i już naprawdę koniec!
      Jakiś czas temu na Giełdzie Rolnej kupiłem worek ziemniaków i marchewki, po rozpakowaniu w domu okazało się że w środku jest stara zgnilizna a na zewnątrz piękne warzywa. To kolejny argument przeciwko temu, że np. towar w marketach jest strasznie zły, niedobry i psujący się.

Oczywiście nie poruszyłem tematu rzeki czyli sfery fiskalnej niesprawiedliwości, która występuje miedzy małymi i dużymi sklepami.

• Gość: :D Re: Zakaz handlu w święta IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 09:03
        A ja się cieszę, wreszcie moja żona normalnie posiedzi z dziećmi, a nie biegiem
        rano do pracy (podobnie jak w poprzednich dniach tygodnia) i wieczorem po
        pracy - lulu (bo zmęczona). Poza tym, EUROPEJCZYCY, w kilku krajach tego
        kontynentu, w tym w niektórych niemieckich landach, funkcjonują podobne zakazy
        i jakoś nie słyszałem, żeby jakieś dziecko, lub dorosły umarli z głodu, bo
        zamknęli mu supermarket. Ktoś, kto szuka kaszki dla dziecka w niedzielę, bo to
        płacze z głodu, to zwyrodnialec, a nie odpowiedzialny rodzic/opiekun. Na moim
        osiedlu w niedzielę czynny był czasami jeden sklep i gdyby tak trafili mi się
        niespodziewani goście, a ja miałbym jechać 5 km do najbliższego supermarketu i
        wracać z zamrożoną pizzą lub połówką chleba, to goście jednak chyba umarliby z
        głodu (zakładając, że przychodzą się nażreć a nie spotkać ze znajomymi). Głupie
        tłumaczenie, wiem, ale reszta przedwypowiedzi nie odstaje poziomem od mojego
        ostatniego zdania. RADNI OBY TAK DALEJ! Dziękuję Wam w imieniu mojej rodziny za
        tę ustawę.
        • Gość: lm Re: Zakaz handlu w święta IP: *.radom.pilickanet.pl 12.08.04, 09:12
          NO to teraz Ci zamkną też ten osiedlowy sklepik, i trzeba będzie coś kupić na stacji benzynowej o 40% droższe, chociaż generalnie uważam że masz trochę racji. Tak naprawdę nikt nie jest w stanie przewidzieć jakie to przyniesie skutki te dobre i te złe.
          • Gość: Duduś Re: Zakaz handlu w święta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.08.04, 10:12
            Zapamiętajcie: zakaz wprowadziło ugrupowanie Radomianie Razem z Platformą
            Obywatelską, PiSem i Samoobroną.
            • Gość: obejżyjświat Re: Zakaz handlu w święta IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:00
              Walczyliśmy i chcieliśmy kapitalizm, ale kapitalizm z „ludzką twarzą” a nie
              narzucony specjalnie dla nas średniowieczny. Czas najwyższy wziąć przykład z
              innych krajów Europy i ograniczyć handel w weekendy, w imię kapitalizmu
              pozwolić żyć rodzinnemu drobnemu handlowi i drobnym dostawcom czy producentom..
              Również zadbać o godziwe warunki życia dla pracowników wyzyskiwanych przez
              koncerny zachodnie, które zarabiają w Polsce a zyski transferują do innych
              krajów.
              Natomiast dla malkontentów, którzy twierdzą że muszą robić zakupy w niedzielę,
              przecież w tygodniu sklepy są otwarte sklepy do 21 !!

• Gość: M Re: Zakaz handlu w święta IP: *.sap.com / 217.153.27.* 12.08.04, 11:21
                No brawo dla Radomia !
                Dobrze że jest jeszcze w naszej przeukochanej Ojczyźnie taki skrawek
                patriotycznej ziemi gdzie inni dalej decydują za nas i wiedzą co jest dla nas
                najlepsze.
                I tak bardzo się cieszę, że już nie muszę mieszkać w tym przezabawnym mieście.
                Radom i Kielce - odwieczny wyścig w ludzkiej głupocie.
                Pamiętajcie dawni moi ziomkowie żeby ponownie wybrać sobie lokalnych geniuszy.

Niech wybudują Wam kolejny przepiękny kościół.
                Niech bezrobocie dalej wynosi 30%.
                Niech pozwolą z Waszych działek ukraść wszystko.
                Niech ...

Ale za to bedziecie mieć radość z niedzielnego rodzinnego popołudnia.
                Pojdziecie do kina, do teatru, na basen, na wycieczkę ...

Tylko skąd weźmiecie na to pieniądze ?
                Od Waszych rajców, pamiętajcie, od Waszych rajców.

• Gość: rumcajs Re: Zakaz handlu w święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:45
                  Przeprowadzcie wśród mieszkańców referendum,jeśli większość będzie za zamknięciem,to trudno,jeśli odwrotnie,to wywalcie tych cwaniaczków w następnych wyborach.Znacie ich chociaż z imienia i nazwiska?
              • Gość: RADONA Re: Zakaz handlu w święta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.08.04, 18:24
                A HYPERNOVA NAWET DO 22;)))
        • Gość: OBIEKTYWNIE DO "D" NIEJAKIEGO IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.08.04, 13:23
          D- GLUPI BURAS JESTES TO PO 1 A PO 2 NIE USTWAE TYLKO UCHWALE OSLE.JAK NIE
          BEDZIECIE MIELI CO DO GARA WRZUCIC TO ZDYCHAJCIE ALE CIESZCIE SIE ZE MACIE
          NIEDZIELE WOLNA
          HAHAHAHHA TUMANY.
          I CO SIE DZIWIC ZE JEST TU JAK JEST?
          DNO
    • Gość: swój Cieszę się IP: 193.111.144.* 12.08.04, 12:26
      Nie byłoby w ogóle problemu gdyby Polacy chwilę pomyśleli. Oczywiście im w
      supermaretach lepiej, bo myślą że jest taniej, ochroniarze ich ochronią.
      Przecież to są bzdury. A artykuły wcale nie są takie tanie. Tylko te z promocji
      przywożone ochłapy z bananowego zachodu albo Chin. Ale mądrzy Polacy kupują ile
      wlezie bo myślą że zrobili interes życia. A jeden żyd który tylko on na tym
      zarabia sam się dziwi że tak można zarobić na głupocie Polaczków. Nie wiem czy
      wiecie, ale supermarkety nie płacą podatku, bo oficjalnie nie przynoszą
      dochodu!!!! Pierdolcie supermarkety. Pokażcie że jesteście mądrzy a nie głupi
      jak stado bydła.
      • Gość: znerwowany Re: Cieszę się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:21
        No to KONIEC !!

PKS - nie może sprzedawaćbiletów, PKP także, nie mówiąc o komuikacji
        miejskiej .......

heh

popie#$%%$ radni radomscy.

Logicznie to co napisałem jest prawdą - bo tam też handluje się tylko tyle, że
        usługami.

• Gość: klosz Re: Zakaz handlu w święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 14:05
      Nie ma sie o co goraczkowac, o ile mi wiadomo wszyscy beda zadowoleni.
      Przeciwnicy handlu maja ustawe, a zwolennicy otwarte sklepy!!!Np. Hipernowa
      bedzie otwarta normalnie (oczywiscie zaplaca kare CALE 2500zl) To po prostu
      kolejny martwy przepis.
      • Gość: m Re: Zakaz handlu w święta IP: *.udn.pl 12.08.04, 15:00
        Kara to nie całe 2500 zł, tylko od 2500 zł, moze więc byc i 12 000
    • Gość: Radomianin Szkoda, że Radom IP: *.udn.pl 12.08.04, 19:14
      ... zawsze wyróżnia się jakimś kretyństwem. Czemu władze Radomia nie wykazują
      takiej aktywności w walce np. o lotnisko, przecież z góry wiadomo, że na
      gadaniu sie skończy i nic z tego nie będzie...
    • Gość: obejżyjświat Re: Zakaz handlu w święta IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:03
      Gość: Radomianin 12.08.2004 19:14

... zawsze wyróżnia się jakimś kretyństwem. Czemu władze Radomia nie wykazują
      takiej aktywności w walce np. o lotnisko, przecież z góry wiadomo, że na
      gadaniu sie skończy i nic z tego nie będzie...

Bzdury kolego piszesz, wiele innych miast podobnie wreście reaguje na handel
      wielkopowierzcniowy!!
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2224413.html
      oraz Zgierz i inne.
      • Gość: gienek Re: Zakaz handlu w święta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.08.04, 18:16
        może ktoś oglądał wczoraj Dyżur na Polsacie?Produkował się Pan Langowski i Pan
        Pyrcioch.Zamiast zakazu handlu w niedziele proponuje naukę wysławiania się.
        Kompromitacja Panowie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka