Dodaj do ulubionych

Ice Bucket Challenge

30.08.14, 11:34
Na pewno wplacaja potem te pieniadze na cele charytatywne?

Goscie na slubie A. Kwasniewskiej tez mieli wplacic na konto schroniska zamiast kupowac kwiaty a jak przyszlo co do czego to sie okazalo, ze ani jedna zlotowka nie wplynela...
Obserwuj wątek
    • zenonbiusz Re: Ice Bucket Challenge 11.09.14, 08:55
      Wystarczy popatrzeć i można dojść do wniosku po co i o co w tym wszystkim chodzi www.smiesznefilmy.net/wpadki-ice-bucket-challenge
      coś jeszcze?
      ;-))
      • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 11.09.14, 10:52
        Hah! Dobre! :)

Ameryka (USA) już dawno przestała robić na mnie wrażenie i Obama może się wypchać choć trzeba przyznać, że ktoś mu pisze niezłe przemówienia a Amerykanie, z którymi pracuję lub pracowałam potwierdzają moje odczucia.
        Okazuje się, na przykład, że w US pracodawca nie ma obowiązku płacić kobiecie wynagrodzenia podczas jej pobytu na urlopie macierzyńskim.
        Jeśli chce płacić, to dzieje się tak przeważnie w większych międzynarodowych firmach.
        W UK na szczęście jest to uregulowane prawem, które nakazuje płacić i słusznie.
        Albo sprawa opieki zdrowotnej, ech...

Śledzę i tę sprawę:
        www.huffingtonpost.com/cilla-mccain/lavena-johnson-death_b_3351968.html
        Sprawę opracowała nawet jakaś amerykańska stacja telewizyjna, ale w ostatniej chwili zablokowano emisję materiału strasząc konsekwencjami koneksji, brakiem dotacji, itp.
        Ewidentnie, jakieś rządowe agencje chronią wizerunek armii.
        Zwykły szary człowiek przestaje się liczyć, gdy nie jest potrzebny np. przed wyborami.
    • l.i.l.a.b.a.j.ona W UK 1 na 6 jest mokry ale placi tylko 10% z nich? 15.09.14, 16:04
      www.independent.co.uk/news/uk/home-news/ice-bucket-challenge-one-in-six-britons-took-part--but-only-10-donated-9729991.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka