Dodaj do ulubionych

RADOM NAD KIELCAMI

IP: *.25.udn.pl 08.12.04, 16:23
Wystarczy spojrzeć na mapę.
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca KIELCE NAD RADOMIEM... od północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 16:30
      Jadąc od str. północnej będzie na odwrót.
      • Gość: iopio Re: KIELCE NAD RADOMIEM... od północy IP: *.udn.pl 08.12.04, 19:23
        Kiedy jedziesz kierowco za dychę od północy to Kielce są za Radomiem.
        • Gość: gladiatorek Re: KIELCE NAD RADOMIEM... od północy IP: *.neting.com.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.04, 23:21
          dobre,dobre...
          dawno tak ambitnego wątku nikt nie zaczął;)
          ale rzeczywiście masz rację---Radom jest nad kielcami,ale zapomniałeś dodać,że
          tylko na mapie:) ...a Ostrołęka nad Warszawą:)
          Czy długo nad tym myślałeś radomski fizolofie?:)
        • Gość: kierowca Re: KIELCE NAD RADOMIEM... od północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:41
          Nie idioto. Jak jedziesz do Kielc od Warszawy to mapę trzymasz "do góry
          nogami". Mózgownica nie pracuje jak należy?
    • isoxazolidine Re: RADOM NAD KIELCAMI 09.12.04, 08:25
      .... a w innych miastach tymczasem maja gdzies tego rodzaju farmazony i doją pieniądze z UE zeby potem wlozyc je w kolejne inwestycje .....
      • Gość: gladiatorek Re: RADOM NAD KIELCAMI IP: *.prawo.uni.wroc.pl 09.12.04, 12:22
        Zgadzam się z Tobą.Widzę,że zaczynamy myslec podobnie:).Szkoda tylko ,że nie
        skomentowałeś tego co napisałem o inwerstycjach w naszej polemice ,chyba w watku
        "Kielce przed Radomiem " albo "Radom przed Kielcami'
        Szczerze pozdrawiam....
        • isoxazolidine Re: RADOM NAD KIELCAMI 09.12.04, 12:40
          powoli zaczynaja mnie nudzic proby sprowokowania pyskowek radomsko-kieleckich inicjowane tu i tam przez roznych wariatów .... chyba przestane odwiedzac podejrzanie zatytulowane watki i tyle ...
          pozdrawiam!
          • Gość: gladiatorek Re: RADOM NAD KIELCAMI IP: *.wroclaw.mm.pl 09.12.04, 21:54
            Ale ja niczego nie chce sprowokowac.W tamtym watku opisałem inne miasta,bo mam
            porównanie,bo dużo podrózzuje.Raczej osmieszyłem inne grody ,które za bardzo
            sie rozreklamowały,a w rzeczywistosci prezentuja mierny poziom-np.Zgorzelec.A
            Twoje Miasto nawet pochwaliłem.Wierz mi ,ze nie mam zadnej urazy,w ogólniaku
            nawet na wagary jeździłem do Radomia,miałem tam fajnych kumpli.Ale przyznam
            sie ,ze głupia jest nazwa tego watku,bo nic pozytecznego nie wnosi.
            pozdrawiam z dalekiego Wrocławia....i nie dopatruj sie we mnie pieniacza, czy
            jakiegos niedorozwinietego scyzoryka...
            • Gość: isoxazolidine Re: RADOM NAD KIELCAMI IP: *.chemia.pk.edu.pl 10.12.04, 09:22
              to o wariatach nie bylo do ciebie, a do osobnikow typu 'ksionc' i podobnych ... niewazne ...
              przepraszam za niepracyzyjna wypowiedź :)

a wrocław ... całkiem fajne miasto :-)))

pozdrawiam
              • Gość: gladiatorek Re: RADOM NAD KIELCAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:51
                Fakt,Wrocłąw jest fajny ,ale jak go uważnie obserewuję to czasem mnie
                zaskakuje ,i na minus ,i na plus.Chyba nigdzie nie ma tak fatalnej komunikacji
                jak we Wrocku.Poza tym za dużo jest bloczków na Starówce,a to mnie razi.Ale
                pozdrawiam ....
                P.S. Dzięki za odpowiedż
                • isoxazolidine Re: RADOM NAD KIELCAMI 12.12.04, 17:25
                  a najgorszy jest ten jaskrawozielono-rozowy koszmarek kolo starego gotyckiego kosciola na trasie do głównego rynku.
                  to totalna kompromitacja konserwatora wroclawskiego.
                  co gorsza - nieznacznie tylko mniej razace szklano-aluminiowe obiekty rosną i w innych czesciach starówki wroclawskiej ....
                  • Gość: gladiatorek Re: RADOM NAD KIELCAMI IP: *.prawo.uni.wroc.pl 14.12.04, 11:39
                    Podejrzewam ,że chodzi Ci o Solpol.Fakt,to pomyłka ostatnich czasów,podobnie
                    zrresztą jak budynek Banku Zachodniego w Rynku z lat 30-tych. A tak poza tym to
                    jest za budowaniem nowoczesnych budynków,byle tylko nie wyglądały tak
                    landrynkowo jak koszmarny Solpol.Z tego co zauważyłem ,w nim padły chyba
                    wszytskie sklepy,nawet kręcenie żenującego "Baru" przeniesli nad Odrę.\

pozdrawiam...
                    • isoxazolidine Re: RADOM NAD KIELCAMI 14.12.04, 13:52
                      odetchnę z ulgą jak go zaorają do gołej ziemi.
                      podobnie jak niektóre 'budowle' w radomiu: np. koszmarne pawilony przy warsztatowej ....
                      • Gość: gladiatorek Re: RADOM NAD KIELCAMI IP: *.prawo.uni.wroc.pl 14.12.04, 14:22
                        A co powiesz o Domu Związków Zawodowych w Kielcach? taki koszmarny
                        ,niefunkcjonalny wieżowiec obok Ratusza.Spieprzył całą panorame kieleckiej
                        Starówki.Albo Hala Widowiskowo-Sportowa Na Waligóry w Kielcach.Stroma jak
                        cholera,bez wyjść awaryjnych--ponoć wzorowana na Opolu.Albo skocznia narciarska
                        w Kielcach--partactwo-tylko raz sie zawody na niej odbyły-wygrał Fortuna.Kolejne
                        cudo architektury to ś.p.Kino "Romantica"-nie mogę na nie patrzec.Na szcęście
                        hotel Centralny na przeciwko dworca przerabiają na klasycyzm...a to był taki
                        wdzięczny komuszy potworek...
                        Musze sie wybrac do Twojego Radomia w najbliższym czasie ,bo juz dawno nie
                        byłem.Potem zdam Ci relację do czego sie przyczepiłem.Swego czasu zapamietałem
                        koszmarny osiąg cywilizacyjny jakim jest radomski Dom Towarowy "Sezam":)
                        Hehe,widzę,że i Ci działa na nerwy architektura PRL-u:) Ale trzeba przyznac ,że
                        czasem im sie cos udało zbudować..
                        Pozdrawiam
    • kustosz.m Re: RADOM NAD KIELCAMI 10.12.04, 13:43
      i tak
      kultura srodziemnomorska dosiegla tylko wysokosci Miechowa.
      • Gość: Grójec Re: RADOM NAD KIELCAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 23:12
        A od "góry" Grójca...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka