Dodaj do ulubionych

Władze miasta do prokuratury

IP: *.udn.pl 20.01.05, 22:09
Może prokurator dorzuci do tego temat "Administratora"?
Obserwuj wątek
    • Gość: optymistka Władze miasta do prokuratury IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.01.05, 22:16
      Nareszcie konkretne działania a nie tylko ględzenie medialne tak jak w
      przypadku PO (Wędzonki) i PiSu (Wróbel).Chociaż byłabym większą optymistką
      gdyby sprawę prowadziła jakaś inna, nie upolityczniona, prokuratura.
      • Gość: trutututu Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.udn.pl 20.01.05, 23:24
        Wuefista robi wielki szum bo wybory za pasem. Do muchy strzela z armaty. Dziwne
        że stary lis JR za nim podąża jak na wojenkę.
        • Gość: krysek Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 06:39
          To są komedianci......
      • Gość: Andrzej_Neosrada Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.radom.pilicka.pl 21.01.05, 08:01
        Jestem zdania, że wszystkich radnych należałoby obedrzeć ze skóry (i sprawdzić
        czy posiadają tzw. zaskórniaki), natomiast Zarząd miasta powinien sam dokonać
        aktu samospalenia, wtedy dopiero "partia moherowych beretów" mogłaby dokonać
        rytualnego przebaczenia w swoim triumfalnym i niczym już niezmąconym pochodzie
        do raju ....
        • Gość: dfh Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.udn.pl 21.01.05, 11:29
          jestem zdania, ze trzeba wyłączyć ci internet
    • Gość: Gość Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 08:01
      BANASIEWICZ NA PREZYDENTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
    • Gość: Smok Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.nfz.gov.pl / *.devs.futuro.pl 21.01.05, 09:26
      Lubię jak katoprawica skacze sobie do gardeł. Buźka
    • Gość: Ga-Ga Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:50
      Srutu tutu pęczek drutu, a wybory tuż, tuż i Prokuratura się będzie narażała
      • Gość: www Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.udn.pl 21.01.05, 11:31
        WS szkoda słów
    • isoxazolidine Re: Władze miasta do prokuratury 21.01.05, 11:31

zdziwiłbym się bardzo gdyby afera z zakupem EC nie trafiła na wokande Sądu.
      i zdziwię się jeszcze bardziej jeśli nie będzie wyroków skazujących.

na szczęscie nasze sądy działają znacznie lepiej niż zarząd miasta ....
      • Gość: dfh Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.udn.pl 21.01.05, 11:34
        o jakiej aferze mówisz?
        • isoxazolidine Re: Władze miasta do prokuratury 21.01.05, 12:55
          a czy kupno komina od EC za 36mln to nie afera?
          czy rozdawnictwo przynajmniej 10 dalszych mln w zwiazku z majatkiem EC to nie afera?

moze na poczatek przeczytaj komentowany artykul.
          • radom isoxazolidine :( 21.01.05, 13:20
            Jestem umiarkowanym pesymistą (przynajmniej tak wyszło mi w testach
            określających poziom optymizmu), dlatego zazdrościłem optymistom takim jak gość
            o chemicznej ksywie "isoxazolidine", który był pozytywnie zakręcony. Ale
            radomska rzeczywistość sprowadziła go na ziemię i stał się teraz negatywnie
            zakręcony. Witaj gościu w gronie pesymistów.

T.P.S.
            • isoxazolidine Re: isoxazolidine :( 21.01.05, 13:48
              masz sporo racji. wiele z mojego optymizmu (ktory wydawal mi sie nieuleczalny) zgasil po wielu zmaganiach Prezydent Radomia. ale pracuje caly czas nad poprawa samopoczucia i pryzmatu spojrzenia ;-)
              • radom Re: isoxazolidine :( 21.01.05, 14:13
                Głowa do góry isoxazolidine! Ja tam jestem ciągle jestem pozytywnie
                zaskakiwany. Mogło być tragicznie, a jest tylko źle.

T.P.S.

www.racjonalista.pl
                • isoxazolidine Re: isoxazolidine :( 21.01.05, 14:54
                  ha ..... jest dobrze a bedzie jeszcze leper ;-))) ??
    • Gość: Kaczor Donald Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:09
      Bardzo trafna decyzja.Ciekawe tylko co z tym zrobi prokuratura.Czy rzuci w kąt
      odpisując o małej szkodliwości społecznej czy weźmie się za wszystkie wątki
      dotyczące ciepłownictwa a szeroko opisywane przez media (najbardziej
      szczegółowo przez Słowo Ludu) gdzie zostało opisane kto, z kim, kiedy itp.
      Obawiam się jednak, że nie mamy na tyle odważnej prokuratury, która wzięłaby za
      pysk tych wszystkich lokalnych kacyków.Przydałaby się taka prokuratura jak ta w
      Krakowie, która wszczeła postępowanie wobec zarządu miasta za to że nie zdążyli
      z odśnieżaniem i posypaniem ulic czym narazili obywateli na zagrożenie życia
      lub zdrowia!Szkoda, że kiedy ministrem sprawiedliwości był Iwanicki nie
      rozpieprzył tego postPZPRowskiego nieudonego radomskiego aparatu władzy.
    • Gość: Pablo Re: Władze miasta do prokuratury IP: 193.111.144.* 21.01.05, 13:42
      Tych złodzieji na czele z Marcinkowskim powini do kamieniołomów wysłać i dać im
      po tępym kilofie do rozwalania skał.
      A co powie pan Marcinkowski że jest jednym z współwłaścicieli (są i inni
      prominęci) byłego Polmozbytu przy ul. Kieleckiej
      • Gość: prawnik Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 14:19
        Twoja wypowiedż wyczerpuje znamiona przestępstwa z art.212par.2 KK.
        Najwyższy czas żeby prokurator podjął czynności w/w sprawie choć jest to tzw.
        przestępstwo wnioskowe co nie oznacza że nie może wsząć postępowania z urzędu
        jako że znieważony został organ administracji terytorialnej.
        Co na to admin za pomocą którego popełnia się przestępstwa i to nie pierwszy raz
        na tym forum
        • Gość: Lew NIE(Rywin) Re: Władze miasta do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 18:18
          Obliż mu i naskocz.Wy, komuniści, tylko byście zamykali.A za morde tych
          wszystkich złodziei z np. Radomian Razem z Sikorą na czele, którzy okradli w
          perfidny sposób radomskich przedsiębiorców a Banasiewicz jreszcze zaczął
          dywagować: dopóki nie ma wyroku... i dalej podobne bzdety!Tych łapać za dupe a
          nie obywateli, którzy chcą co powiedzieć.To jest WOLNOŚĆ SŁOWA a wam,
          komunistom, zawsze to przeszkadzało!!!
    • Gość: madra biegly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:03
      TenSonta powinien wczeniej myslec, konia z rzedem dla tego, ktory potrafi
      ocenic prawidlowosc podejmowania decyzji gospodarczych. Dlatego dopoty dopoki
      bedzie rzadzic ekonomia polityka, bedzie zle
    • jdk Re: Władze miasta do prokuratury 21.01.05, 14:17
      Wreszcie cos zaczyna sie dziac!

Szkoda ze pozno, ale lepiej niz wcale.

Teraz nalezy tylko pilnowac, zeby prokuratura nie zechciala umorzyc sprawy.
      Wtedy trzeba bedzie odwolywac sie dalej.

Jest jeszcze pare spraw w miescie, ktore az prosza sie o prokuratora.

Wreszcie trzeba zaczac cos robic.

Pozdrawiam optymistycznie,
      • over Re: Władze miasta do prokuratury 21.01.05, 14:41
        Niektórym z Was absolutnie nie przeszkadza , że na łamach forum lży się i
        pomawia osoby publiczne czyli popełnia przestępstwa.
        Jednocześnie kuriozalne pomysły WS znajdują aprobatę , które nie pierwszy raz
        są zwykłym populizmem.
        Wydawało mi się że jdk prezentuje wyższy poziom pragmatycznego myślenia ... ale
        cóż pomyliłem się.
        Tak zaczyna się coś dziać jdk WS obok miliona dla Radomiaka , "becikowego" ma
        kolejny pomysł wniosek do prokuratury rzeczywiście coś nowego wymyślili ci
        wspaniali radni o czystych jak łza rękach.
        Ja pamiętam wojewodę posła przewodniczącego RM Jana Rejczaka prezydenta i nie
        tylko.... Fałka i ich "wybitne" osiągnięcia.
        Głupota na tym forum wzniosła się na szczyty.
        • isoxazolidine Re: Władze miasta do prokuratury 21.01.05, 14:59
          rozumiem ze uwazasz kwestie zakupu EC przez miasto za racjonalną ekonomicznie, a fakt roznic (znaczacych) w wycenie poszczegolnych elementow majatku EC na poszczegolnych etapach obrotu nimi za nieistotne ?

nie popieram chamstwa i lżenia kogokolwiek. ale to jedna sprawa.

natomiast fakt istnienia nieprawidlowosci - widocznych golym okiem - przy sprawie zakupu EC to druga. moze wlasnie dla uzyskania jasnosci sytuacji powinien sie tym zajac kompetentny Sąd i NIK? jesli organy wymiaru sprawiedliwosci orzekna ze wszystko jest w porzadku to Prezydent bedzie mial mocny dowód, ze dzialal prawidlowo. a jesli nie .... no coz ....
          • over Re: Władze miasta do prokuratury 21.01.05, 15:51
            W pełni się z Tobą isoxazolidine zgadzam.
            Protestuję przeciwko formie tej dyskusji jak również populistom.
            pozdr.over
    • Gość: dymek jdk i isox to ten sam cienki bolek, któremu się IP: 193.111.144.* 21.01.05, 15:55
      wydaje,że jak studiuje w Krakowie to pozjadał wszystkie rozumy. Ma patent na
      wszystko, a najlepiej jakby się zajął tymi swoimi molekułami albo związkami
      chemicznymi w postaci betonu. Jest takie prawo, kto zna się na wszystkim ten
      nie zna się na niczym!
      • Gość: fred Re: jdk i isox to ten sam cienki bolek, któremu s IP: *.udn.pl 23.01.05, 06:13
        Prokurator powinien się zająć Wspólnotą za poprzednie lata Fałków, Rejczaków...
        nie tylko ich pryncypałem Wlazło

• Gość: Agenciak Re: jdk i isox to ten sam cienki bolek, któremu s IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.01.05, 07:01
          Jeżeli piszesz, że powinna zająć się prokurtaura to pisz konkretnie ZA CO?!!!
          Ja też uważam, że prokuratura powinna się nimi zająć za NIEDOPEŁNIENIE
          OBOWIĄZKÓW I NIESPRAWDZENIE DOKŁADNE POGŁOSEK O AGENCIE DZIAŁAJĄCYM W ZARZĄDZIE
          ŁĄCZNIE Z WYSTAPIENIEM O JEGO TECZKĘ. Usprawiedliwiam go tylko tym, że tak
          napradę prezydentem był tylko 7 miesięcy po tym jak zajął miejsce po Wlazło,
          który został wojewodą.
          • Gość: ciekawa Re: jdk i isox to ten sam cienki bolek, któremu s IP: *.udn.pl 23.01.05, 10:23
            Jakiego agenta masz na myśli?
    • jdk Jaka decyzja prokuratury? 20.02.05, 18:34
      Wlasnie powinien minac miesiac od zgloszenia wniosku do prokuratury.

Czy nie powinno byc wlasnie odpowiedzi o podjeciu sledztwa badz o odmowie?

Czy ktos znajacy sie na prawie moglby sie tu wypowiedziec?

Czy gazeta moze dopilnowac sprawy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka