isoxazolidine 15.02.05, 15:48 ta interaktywna, pionkowska .... ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isoxazolidine Re: jak tam mapa ?? 16.02.05, 12:21 'cichykomp' pracuje nad ultrawystrzalowa, ultranowoczesna, interaktywna mapa Pionek ktora znajdzie sie w jego serwisie (--->> starsze watki). jestem ciekaw jak postepy prac. Odpowiedz Link Zgłoś
cichykomp Re: jak tam mapa ?? 16.02.05, 16:54 Tak... pracuje.... a raczej mam zamiar... problem mam z materiałami :/ zrobie tą mapkę na tyle na ile narazie moge... wersja pierwsza nie bedzie az taka wystrzałowa... przynajmniej bedzie co poprawiac ;) A tak serio, problem jest taki iż niemoge dostać map Pionek w różnych skalach... sam przcież mapy nienarysuje :) Jeśli jakieś znaczace kroki w tworzeniu mapy zostaną dokonane będę was informował :] Wymyślajcie nowe pomysły :D Odpowiedz Link Zgłoś
matchey Re: jak tam mapa ?? 16.02.05, 17:44 czemu nie narysujesz? Pionki nie są jakimś skomplikowanym miastem żeby nie można było planu/mapy zeskanować i wyklikać te kilkadziesiąt ulic... Właśnie robię sobie gps'ową mapę naszych regionów na podstawie róznych map topograficznych i poza problemem kalibracji jest to po prostu pracochłonne (zaznaczanie ścieżek leśnych ;)) ale nie jakoś specjalnie trudne... Ale od planu miasta nikt raczej nie wymaga jakiejś specjalnej dokładności przecież... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: jak tam mapa ?? 17.02.05, 11:22 moze przelinkowanie do pionkowskiej kategorii w katalogu dmoz.org ?? i najlepiej jeszcze paru innych kataglow - wszedzie tam gdzie funkcjonuje kategoria Pionki. Odpowiedz Link Zgłoś
hms_anson Re: jak tam mapa ?? 17.02.05, 11:03 Za około dwa tygodnie będzie dostępna nowa mapa Pionek w wydaniu papierowym. Opracowywana jest na podstawie zdjęć satelitarnych. Obecnie nanoszone są ostatnie poprawki. PS. Mapa czy też plan miasta nawet w wydaniu elektronicznym musi być dokładny. W przeciwnym razie taka inicjatywa nie ma sensu, to trochę robienie takiej "sztuki dla sztuki" Odpowiedz Link Zgłoś
cichykomp Re: jak tam mapa ?? 17.02.05, 15:25 Gdzie będzie można kupić tą mapę??? Musze Ją mieć, bardzo mi sie przyda :] Odpowiedz Link Zgłoś
drrad Re: jak tam mapa ?? 18.02.05, 14:04 Co to za mapa satelitarna na której trzeba nanosić poprawki? Odpowiedz Link Zgłoś
hms_anson Re: jak tam mapa ?? 18.02.05, 14:58 ... a to taka mapa, gdzie należy nanieść kolory, bo ten jakiś taki dziwny satelita robi zdjęcia czarno białe... Odpowiedz Link Zgłoś
cichykomp Re: jak tam mapa ?? 23.02.05, 14:49 Właśnie czy można i gdzie? Bardzo by Mi się przydała ta mapka :) Odpowiedz Link Zgłoś
cichykomp Re: jak tam mapa ?? 02.03.05, 13:28 Dzis zrobiłem małere rozeznanie na Pionkach... gdzie można kupić mape Pionek. Jak sie okazuje nie jest to rzecz prosta :/ W jednym z kiosków "Pan" nawet nie słyszał o o "mapie Pionek" według niego nigdy coś takiego nie istniało. Czy może mi ktoś udzielić informacji gdzie moge zakupić mapę Pionek? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hms_anson Re: jak tam mapa ?? 03.03.05, 14:01 Mapa czy też plan miasta Pionek był kilkakrotnie wydawany przez różne instytucje oraz firmy prywatne (sam miałem chyba ze cztery egzemplarze - niestety już w większości nieaktualne). Niestety od kilku lat nikt nie ponowil tej inicjatywy. Obecnie trwają ostatnie prace przygotowawcze do wydania mapy Pionek - trwa np. ustalanie ile będzie zamieszczych zdjęć satelitarnych. Wszystko to zależy od inwestora, który płaci za mapę. Nanoszone są także pozycje z nazwami urzędów i instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
hms_anson Re: jak tam mapa ?? 20.04.05, 09:45 No i plan miasta jest już dostępny, ale zdjęć satelitarnych nie zamieszczono, ciężko jest się w Pionkach dogadać;(((( Można już go kupić w kioskach... Odpowiedz Link Zgłoś
matchey Re: jak tam mapa ?? 20.04.05, 19:02 Co do zdjęć satelitarnych (i im podobnych): -całkiem ładne, czarno białe zdjęcia są dostępne pod www.spaceimaging.com/ może nie powalają dokładnością, ale wyglądają przyjemnie - kolorowe można znaleźć pod zulu.ssc.nasa.gov/mrsid/ - rozdzielczość 15m/piksel - tej samej jakości, a także w nieco lepszych barwach są w programie nasa worldwind worldwind.arc.nasa.gov/ jest to interaktywny globus korzystający ze zdjęć satelitarnych i wysokościowych. Szczerze polecam - cudo :) szkoda tylko, że poza USA tylko 15m/piksel... - już tylko do naszego regionu: ładne, kolorowe zdjęcie lotnicze jest dostępne na stronie kozienice.geo-konzept.de/z/regeo - swoją drogą swietny serwis mógłby to być, tylko jakoś chyba się rozwój zatrzymał... - jeśli komuś takie dokładności nie wystarczają polecam stronę www.szdf.it.pl/szdf.html generalnie służy ona do zamawiaja zdjęc lotniczych i ortofotomap, ale jest tez możliwość podglądu (niestety w małym okienku). Zdjęcia naszych rejonów są czarno-białe, ale mają za to rozdzielczość 0.5metra/piksel. Warto zobaczyć :> Odpowiedz Link Zgłoś
cichykomp Re: jak tam mapa ?? 21.06.05, 10:47 Nie w moim wykonaniu ale mapa już jest dostępnia pod adresem www.pionki.pl/mapa/ - musze przyznać ze calkiem niezłe wykonanie :) Odpowiedz Link Zgłoś