Dodaj do ulubionych

Dzikie psy w Radomiu

IP: *.udn.pl 22.02.05, 18:53
trzeba cos z tym zrobic bo gdy ide rano do pracy godz 5-6 to az strach wyjsc
przed blok bo ci taka sfora biegnie ze nie wiadomo co robic: uciekac stac a
co zrobic gdy sie spiesze na autobus? a miasto niech sie tlumaczy dalej
brakiem pieniedzy jakby to bylo u nich na osiedlu to zaraz by zrobili porządek
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Dzikie psy w Radomiu IP: 193.111.166.* 22.02.05, 19:56
      Spotkałem się z problemem wałęsających psów na działkach w Rajcu. Zadzwoniłem
      do schroniska - po adresie wnioskuję że mieści się chyba koło wysypiska na
      Wincentowie. Chciałem, żeby ktoś się zajął tymi psami. Poradzono mi, żebym sam
      przywiózł te psy do schroniska!!!!! Gdy stwierdziłem, że jest to trochę mało
      wykonalne, powiedziano, że nic nie można zrobić. Nikt ze schroniska nie
      przyjedzie, bo podobno "psy ich wyczuwają, i gdy ktoś ze schroniska przyjeżdża -
      uciekają się i chowają".

Czy ktośmoże coś z tym zrobić???
    • Gość: erni Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.udn.pl 22.02.05, 22:00
      Ja bardziej boję się bandziorów. A tak naprawdę to chyba autor przesadził.
      Dzikie psy? Może coś odzikich ludziach.Tych nie brakuje.Niszczą wszystko co
      popadnie. Pewnie oczytał się opowieści o dzikich psach dingo.
      • Gość: Marcin Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 08:30
        Jak Ci kiedyś dupsko psy przygryzą, to się zastawnowisz, że jednak bandzior nie
        taki straszny jak sfora rozjuszonych psów.
      • Gość: zim Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.lan / *.radom.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 09:18
        Dzikie psy to duży problem i nie należy go bagatelizować. Faktem jest, że nikt
        się tym nie interesuje a problem narasta. Co ważniejsze: psy czy bandziory ?
        Tak samo psy jak ci drudzy mogą dotkliwie poturbować. Odpowiednie służby wezną
        się za to jak zostanie pogryziony jakiś dzieciak !!!
    • Gość: Keram Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 23:08
      Jakie miasto taka interwencja...
    • Gość: d sterylizować nieodpowiedzialnych właścicieli i głu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 08:30
      pich urzędasów
      • Gość: xxx Re: sterylizować nieodpowiedzialnych właścicieli IP: *.udn.pl 24.02.05, 00:45
        Dzikie psy to ogromny problem dla wszystkich i w dodatku trudny ze względów
        m.in. braku finansów - rozumiem ten problem.
        Mamy jednak drugą grupę psów t.zw. pańskich także grożnych - mających
        właścicieli, których stać na zabiegi kastracyjne, kaganiec i smycz.
        Tą grupą jak widać na forach nikt się nie zajmuje. Może G.W. coś wymyśli.
        Warto się tym zająć - wiosna niedługo.
    • Gość: ZZZ Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.udn.pl 01.03.05, 23:27
      Odłowić wszystkie i uśpić co do nogi na koszt miasta.
    • Gość: ja Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.internet.radom.pl 02.03.05, 10:28
      wyłapać
      • Gość: poinformowana Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.udn.pl 02.03.05, 22:24
        W sprawie bezpańskich psów wałęsających się po osiedlach winna
        interweniować Straż Miejska. To należy do ich kompetencji.
        • Gość: xyz Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.udn.pl 04.03.05, 23:13
          i znowu TV podała inf. o pieskach zagryzających ludzi. 10.000 pogryzień ludzi w
          ciągu roku w tym kilkanaście śmiertelnych. Tych ofiar mogło nie być. Dlaczego
          jest taki mały nacisk na władzę normalnych ludzi. Sami z premedytacją szykujemy
          sobie problemy. Gołębiów I znów na tapecie. Widziałem jak jeden włąsciciel z
          trudem panował nad dwoma bydlakami . Psy oczywiscie bez kagańców - co z tym
          robić - mamy prawo, tylko nie respektowane. Gdzie są stróże tego prawa??
        • Gość: Ga-Ga Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 10:36
          Oj coś jesteś słabo poinfrmowana.Straż Miejska może tylko przekazać informację
          o dzikich psach do schroniska, gdyż nie dysponuje sprzętem do odławiania
          takowych psów.
    • Gość: olo Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.03.05, 09:36
      A pamiętacie jak kilku radnych mówiło, że za duzo pieniedzy idzie na schronisko?
      • Gość: xyz Re: Dzikie psy w Radomiu IP: *.udn.pl 13.03.05, 22:35
        Sraż miejska i policja ma w pierwszej kolejności bardzo dużo do powiedzenia.
        To własnie Oni są stróżami prawa i mogą przywołać do porządku takiego
        właściciela co nie prowadzi psa (ów) na smyczy i w kagańcu. Ta grupa ludzi na
        osiedlach jest najgorsza i najbardziej niebezpieczna. Nie dość, że atakuje pies
        to jeszcze można zarobić od właściciela za zwrócenie uwagi. To jest problem.
        Pies dziki oblatuje najczęściej bloki i śmietniki bo jest głodny i zajęty jest
        szukaniem z reguły jedzenia i raczej rzadko atakuje, a taki pański pies razem z
        włascicielem to prawdziwe nie okiełznane niebezpieczeństwo. I tutaj stróże
        prawa mogą dać mandat za 200 zł. Taka nauczka może zadziłać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka