Dodaj do ulubionych

Hasło promocyjne miasta

IP: 80.48.119.* 27.03.05, 11:27
Jak Wam się podoba hasło promocyjne Kielc--"KIELCE MIASTO W KORONIE" ?
Obserwuj wątek
    • olo1033 Re: Hasło promocyjne miasta 27.03.05, 15:19
      miałeś na myśli zapewnie nasz drogi Radom - bo w herbie ma koronę a Kielce mają
      Ks."Korona" piłkarzy w podrzędnej klasie piłkarskiej.
      • gladiator.ek Re: Hasło promocyjne miasta 27.03.05, 16:36
        Radomska koronka na bezbarwnym pospolitym herbie na jedno kopyto jest niczym w
        porównaniu z orginalnym jedynym w swoim rodzaju herbem Kielc :))))
        Kielecka korona jest największa!
        Poza tym Korona i Radomiak sa w tej samej "podrzędnej klasie piłkarskiej" ,z tą
        różnicą ,ze Korona za rok będzie miała najnowocześniejszy stadion sportowy w
        kraju,a Radomiaka pewnie sie zawali,jak wszytsko ostatnio w radomiu ,albo
        spłonie jak stodoły w centrum Radomia :)))
        • Gość: herbuś [...] IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.03.05, 17:02
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Radomiak Re: Hasło promocyjne miasta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.03.05, 17:50
            Wstyd mi herbuś za Ciebie, bo to Ty powinieneś krowy pasać. Co do herbu Kielc,
            to jest bardzo oryginalny i łatwo rozpoznawalny, a hasło trafia w samo sedno.
            Z żalem stwierdzam, że herb Radomia nie jest tak łatwo kojarzony i ginie wśród
            dziesiątków jemu podobnych.Pozdrawiam Kielce.
            • Gość: herbuś Re: Hasło promocyjne miasta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.03.05, 18:08
              Jak widzę należysz do tej części społeczeństwa że jak trochę popiszesz z
              gladiatorkiem na rozsądne tematy to ten gdy napluje ci w twarz powiesz że
              deszcz pada bo... go lubisz? Dla mnie moje miasto jest najlepsze i byle ktoś, a
              tym bardziej z kielc, nie będzie mi dyktował co i jak tym bardziej w tak
              ironiczny i urągający mi sposób. Ty jak chcesz możesz nadstawiać drugi policzek
              ja odrazu oddaję!!!! A wstydzić się możesz za siebie że sprzedajesz się tak
              tanio!!! Że w ogóle się sprzedajesz!!!
              • gladiator.ek Re: Hasło promocyjne miasta 27.03.05, 18:11
                Nikogo nie mam zamiar kupować,Herbusiu wyluzuj. Bardzo lubię Radom,zżyłem się z
                nim przez debaty na forum.Bardzo mi się podoba ze kochasz Radom,bo najgorsze co
                moze być to plucie we własne miasto,a takich osób w Radomiu jest chyba najwięcej
                (to z moich obserwacji).Ale stęp ostrze swoich wypowiedzi,bo w ten sposób tylko
                działasz na niekorzysc grodu nad Mleczną.
                Pamiętaj ; PORZĄDNY ORZEŁ W SWOJE GNIAZDO NIE SRA !!!
              • gladiator.ek Zyczenia dla Herbusia od Gladiatorka 27.03.05, 18:27
                Kolorowych jajeczek,
                włochatych owieczek,
                rozkicanych króliczków,
                pyszności w koszyczku
                i mokrego ubrania
                w dniu Wielkiego Uciekania !!!
              • Gość: Radomiak Re: Hasło promocyjne miasta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.03.05, 18:34
                TAK!!! Wstyd mi, Herbuś, za SIEBIE. Za to, że nie dowaliłem gladiatorkowi
                w ten świąteczny dzień i nie wyzwałem go od buraków i p...nych scyzoryków, jak
                też za to, że nie wyzwałem Go na ubitą ziemię.Widocznie można mnie kupić za
                słoik majonezu kieleckiego (całkiem niezły z jajkiem) :)
            • gladiator.ek Re: Hasło promocyjne miasta 27.03.05, 18:08
              To o pospolitości herbu Radomia to nie miało być obraźliwe.To tylko
              stwierdzenie faktu--wystraczy porównac herby innych miast,a okaże sie ze motyw
              wieżyczki czy zamku jest najczęściej pojawiającym sie "logo" miast.
              Niestety Radom powinien inną drogą szukać hasła promującego miasto.
              Np. "Radom miodem i Mleczną płynący"---w skansenie macie dział bartniczy,czyli
              jakies tradycje pszczelarskie były,a Mleczna chyba płynie,o ile się jeszcze nie
              zsiadła.Oczywiście to hasełko o Radomiu może w chwikli obecnej komicznie
              brzmi ,bo każdy wie jaki jest Radom...ale kiedys moze...
              • Gość: herbuś Re: Hasło promocyjne miasta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.03.05, 18:28
                O, i teraz mogę z Tobą podyskutować. Owszem, zgadzam się z Tobą w pewnych
                kwestiach. Mógłbym chwalić się, że Radom ma w swoim herbie insygnia papieskie
                ale mimo wszystko o radomskim herbie nie chciałbym mówić chociażby ze względu
                na sprzeczności, które wytknęli heraldycy i znawcy historii. Jednak mimo
                wszystko wolałbym aby o tych sprzecznościach rozmawiali radomianie bo brudy
                powinni prać we własnym sosie. Pozdrawiam i sorki :)
                • gladiator.ek Re: Hasło promocyjne miasta 27.03.05, 18:41
                  Oki,ale herb nie jest tylko mieszkańców danego miast,jest na pokaz.Od
                  mieszkańców zalezy co będzie w herbie,ale do obcych nalezy ocena.
                  Insygnia papieskie sobie podaruj.Nie chce nikogo urażać ,ale nie przyniosło to
                  splendoru Radomiowi.
                  Czyżby Ci Herbusiu ,zahartowały się nerwy? :)))
                  Pozdrawiam Radom
                  • Gość: herbuś Re: Hasło promocyjne miasta IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.03.05, 18:46
                    Wolałbym jednak podyskutować nt. hasła promującego Radom. Herb jest tak
                    spieprz...ny, że szkoda gadać. Wprawdzie mamy oficjalną zgodę Stolicy
                    Apostolskiej na używanie insygnii papieskich, ale z całością stanowi to mydło i
                    powidło (opinia heraldyków z Warszawy).
                    • gladiator.ek Re: Hasło promocyjne miasta 27.03.05, 18:51
                      Ja już jedno hasło zaproponowałem dla Radomia,ale mam wątpliwości czy ono w
                      chwili obecnej bardziej by nie osmieszyło Twojego Miasta.
                      Dla Kielc mam tez "W Kieleckiem nie tylko piździ" i obrazek,np gość na nartach
                      wodnych nad zalewem w Cedzynuie,obok jakaś piekna lala(moze być nawet z
                      Radomia) :)))
                      Eksponowanie literki "R" też by nie zaszkodziło.Herb Radomia niestety furory
                      nie robi.
                      • Gość: dziadek Re: Hasło promocyjne miasta IP: 195.164.168.* 28.03.05, 09:04
                        Wierszyk promocyjny Kielc ( wykorzystajcie go koniecznie ! ) : Kielce nasze
                        Kielce , porośnięte trawą - gdyby nie stodoły byłyby Warszawą !
                        No to pa !
                        • gladiator.ek Re: Hasło promocyjne miasta 28.03.05, 10:13
                          A Wy "Nie minął roczek,lato za latem ,a Radom znowu stał się powiatem" :))))
                          • Gość: dziadek Re: Hasło promocyjne miasta IP: 195.164.168.* 28.03.05, 11:15
                            Mnie się podoba ! Dzięki !
        • Gość: misterxy Re: Hasło promocyjne miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 16:09
          > Poza tym Korona i Radomiak sa w tej samej "podrzędnej klasie piłkarskiej" ,z

>
          > różnicą ,ze Korona za rok będzie miała najnowocześniejszy stadion sportowy w
          > kraju

zapomniałeś dodać, że Korona przoduje w II lidze, a Radomiak wlacze się w
          ogonie (bez obrazy)
          • isoxazolidine Re: Hasło promocyjne miasta 01.04.05, 11:21
            tylko tyle ze poki co gromimy kazdego nawet I-ligowa Cracovie. juz sie nie moge
            doczekac meczu z korona. obstawiamy? ja daje 2:0 dla radomiaka :))
        • isoxazolidine Re: Hasło promocyjne miasta 01.04.05, 11:19
          radom ma królewskie mury w herbie a kielce tylko korone i cyka.
          moze jak zburza te stodoły koło kieleckiej stacj PKP to dodacie sobie ufo ;-))
          • gladiator.ek Re: Hasło promocyjne miasta 01.04.05, 21:18
            PRAGNE CIE POINFORMOWAĆ,ZE CHLEW NA WZÓR RADOMIA KOŁO STACJI PKP W KIELCACH
            ISTNIEJ JUZ OSTATNI ROK---TAM BEDZIE NOWA ULICA,A DWORZEC PKS MODERNIZOWANYM,I
            ZNIKNIE KOSZMARNE RONDO W CENTRUM KIELC
      • Gość: misterxy Re: Hasło promocyjne miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 16:07
        olo1033 napisał:

> miałeś na myśli zapewnie nasz drogi Radom - bo w herbie ma koronę a Kielce
        mają
        >
        > Ks."Korona" piłkarzy w podrzędnej klasie piłkarskiej.

Kielce mają w herbie koronę. Przynajmniej lepsza niż Radomiak (bez obrazy)
    • Gość: Niezgryźliwy Re: Hasło promocyjne miasta IP: 80.48.245.* 28.03.05, 12:40
      ...wzór herbu jest na nowym znaku drogowym - "UWAGA ZŁODZIEJ"
      • Gość: doktorek Zwolnij się! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.03.05, 13:05
        Radom miastem Twojej szansy.
        • gladiator.ek Re: Zwolnij się! 28.03.05, 16:23
          ZWOLNIJ 50 !!!
          • Gość: dziadek Re: Zwolnij się! IP: 195.164.168.* 28.03.05, 16:58
            Po co Kielcom taka wypasiona obwodnica , no po co ? Trochę wstyd miasta
            wojewódzkiego ( ułecheche ) przed resztą Polski ? Na rogatkach powinniście
            umieścić tablice z napisami : Nie zwalniaj - masz szansę niczego nie zobaczyć !
            A jak zobaczysz , prosimy - nikomu nie mów .
            Pozdrawiam ze stolicy !
            • gladiator.ek Re: Zwolnij się! 28.03.05, 17:06
              Obwodnica jest zbudowana po to ,zeby chołota nie wjeżdżała do miasta wysokiej
              kultury
              • Gość: dziadek Re: Zwolnij się! IP: 195.164.168.* 28.03.05, 18:15
                Tak , tak . Chołota z Kielc nie ma wjazdu do Krakowa . Pozdrawiam ze stolicy -
                miasta bardzo wysokiej kultury .
                • Gość: Młody Re: Zwolnij się! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.03.05, 18:27
                  A Ty walnij się, Dziadku, laską i idż na spacer po tej swojej STOLYCY. Wypad!
                  • Gość: dziadek Re: Zwolnij się! IP: 195.164.168.* 28.03.05, 19:46
                    Młody , od razu słychać żeś z Kielc . Wypad na swoje forum !
                    • gladiator.ek Re: Zwolnij się! 29.03.05, 11:09
                      Chyba Cie dziadku troche poniosło:) Młody nadaje z dami ,a tego chyba w
                      Kielcach nie ma
                      • Gość: dziadek Re: Zwolnij się! IP: 195.164.168.* 29.03.05, 11:25
                        Jasne , że mnie poniosło . Sorry . Chamstwa w Radomiu niemało , przyznaję .
                        Pozdrówka dla Kielc ( mimo wszystko )!
                    • Gość: Młody Re: Zwolnij się! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.03.05, 13:38
                      100 razy bardziej wolę normalnych ludzi z Kielc niż tych wszystkich
                      pseudowarszawiaków, którym się wydaje , że zjedli wszystkie rozumy i mogą nas
                      pouczać. Ciekawe, Dziadku, w którym pokoleniu jesteś warszawiakiem i co Ci daje
                      możliwość mieszkania w tym "mieście wysokiej kultury"?
                      • grigori_z_radomia Re: Zwolnij się! 29.03.05, 13:50
                        Dokładnie. Prawdziwych Warszawiaków juz nie ma. Wystarczy być w świąteczny
                        dzień w stolicy. Cała pustoszeje, bo wszyscy samozwańczy "Warszawiacy"
                        wyjeżdzaja na wieś, do rodziny.
                • Gość: misterxy Re: Zwolnij się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 11:35
                  Gość portalu: dziadek napisał(a):

> Pozdrawiam ze stolicy
                  > -
                  > miasta bardzo wysokiej kultury .

Myślał by kto...
                  • gladiator.ek Re: Zwolnij się! 29.03.05, 12:29
                    właśnie...
                    • Gość: dziadek Re: Zwolnij się! IP: 195.164.168.* 29.03.05, 17:51
                      Nie byłem i nie jestem warszawiakiem . Jestem i pozostanę radomiakiem , a w
                      stolicy mieszkam tymczasowo ( i wcale nie z powodu pracy ) . Zresztą na jesieni
                      przeprowadzam się do Krakowa i to też na jakiś czas . Tak to wygląda . A że w
                      Warszawie kultura wyższa niż w Kielcach i Radomiu to już nie moja wina ...
                      Pozdrawiam !
                      • gladiator.ek Re: Zwolnij się! 29.03.05, 19:22
                        Dziadku,lubię z Toba polemizowac,ale wyższośc kultury w Warszawie polega chyba
                        jedynie tylko na wiekszej ,liczbie teatrów ,kin,wystaw,itp... Z ludźmi jest
                        zupełnie inaczej.Warszawa jest moim ulubionym miastem ,ale obserwuję tam
                        totalne olewanie drugiej osoby,chamstwo,nieuprzejmość.Wydaje mi sie ze to jest
                        typowe dla metropoli,taka masówka,ze nikomu na nikim nie zalezy.Popatrz na
                        kierowców w waie,na kasjerki w marketach,na panie w budkach z hot-
                        dogami,barach... uprzejmość jak z czasów PRLu
                        • Gość: dziadek Re: Zwolnij się! IP: 195.164.168.* 29.03.05, 19:38
                          Ja tu mieszkam prawie dwa lata i nie mogę powiedzieć , żebym to miasto
                          lubił . Zdecydowanie wolę Kraków czy Gdańsk , a tak naprawdę to uwielbiam Pragę
                          ( znam nieżle to miasto ) . Warszawa przy czeskiej stolicy ( mimo , że
                          większa ) to po prostu wieś i tyle . A jeżeli chodzi o warszawską " kulturę "
                          to w całej rozciągłości się z tobą zgadzam . Mnóstwo niekulturalnych klocków ,
                          takich warszawiaków z Piaseczna ( a i z Radomia , niestety ) . I rzeczywiście
                          myślałem o różnych instytucjach kulturalnych , których jednak w naszej stolicy
                          nie brakuje . Zresztą przy całej jej brzydocie to one tak naprawdę są jedyną
                          warszawską atrakcją . Pozdrawiam !
                          • gladiator.ek Re: Zwolnij się! 29.03.05, 20:50
                            Owszem ,Praga jest super---byłem kilka razy,choć większe wrażenie na mnie
                            zrobiła Kopenhaga czy Tallin. Kraków nawet polubiłem ostatnio,ale mam jakies
                            dąsy do tego miasta.W gruncie rzeczy poza asfaltową Starówka i zapuszczonym
                            Kazimierzem to Kraków wcale nie przypomina miasta,które dawniej było
                            stolicą.Przepraszam --Huta jest spoko :)))
                            Pozdrawiam...
                            • isoxazolidine Re: Zwolnij się! 01.04.05, 11:24
                              gladiator.ek napisał:

> Kraków nawet polubiłem ostatnio,ale mam jakies
                              > dąsy do tego miasta.

pomieszkaj w krakowie troszke to nie tylko bedziesz mial dąsy ale uznasz wrecz
                              ze to jeszcze wiekszy grajdół niz pewna osada nad silnicą ;-))))))))))))))))))))
                        • isoxazolidine Re: Zwolnij się! 01.04.05, 11:22
                          tu sie zgadzam - pisana na papierze liczba teatrow czy kin nic nie mowi o
                          poziomie kultury ;-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka