Dodaj do ulubionych

Komunia w kosciele na POLUDNIU 2

IP: *.104.udn.pl 17.05.05, 18:55
Uwaga nie pospadajcie z krzesel.foteli itd. 22 maja w niedziele w kosciele na
Południu II będą odbywas się KOMUNIE niby nic a jednak. Układy i układziki
nawet w takich miejscach i jak na to można pozwolic. Otoz rodzice nie będą
mogli np. filmowac i robic zdjęć gdzyz w tym dniu będzie to ZABRONIONE a to
dlatego ze ktos musi sobie nabic kieszen i nagra to sam (cena kasety VHS 40
zl a plyty DVD 50). W ten dzien do w tej uroczystości wezmie udzial około 100
dzieci co prawda może nie każdy rodzic zakupi ale w dużej czesci pewnie tak.
WIEC PYTAM (nie jestem w żaden sposób przeciwnikiem KOSCIOLA żeby nie było)
co się WYPRAWIA nawet w KOSCIELE gdzie macie SERCA chyba na tacy……
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:38
      Ja tam jestem za takim rozwiazaniem. To nie sa straszne pieniadze a podczas
      uroczystosci po kosciele nie biega stado tatusiow i nie blyska fleszami z
      kazdej dziury badz nie przemyka z kamerami gdzie sie da. Nie popdajmy w
      skrajnosc i nie doszukujmy sie wszedzie spiskowej teorii dziejow.
      • Gość: obserwator2 normalka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 20:56
        Tak jest wszędzie i nie jest to rozwiązanie głupie, a na pewno nie skandal.Firma
        zwykle jest do wybrania przez rodziców.Pozdrawiam.
      • Gość: ilecka Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: *.cust.tele2.it 17.05.05, 21:04
        racja. dodatkowe osoby biegajace z kamera po kosciele tylko stresuja biedne
        dzieci ktore i tak juz sa zestresowane prezz rodzicow
    • Gość: Rodzic Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: 193.111.144.* 17.05.05, 21:26
      Ponieważ Kamery i aparaty fotograficzne stały się dobrem na kóre stać prawie
      każdego, więc wyobrażcie sobie że chcecie zrobić zdjęcie swojemu dziecku ale
      zasłania wam go dziadek kolegi z aparatem druch kuzyn koleżanki z
      pięciokilogramową kamerą na barku i jeszcze setka innych rodziców i krewnych
      szukających dogodnej pozycji do zrobienia zdjęcia. Niestety taka postawa
      uniemożliwiła by wykonanie dobrych zdjęć profesjonalistom. Zostaniemy więc ze
      zdęciem zrobionym z 10 metrów lub przez dziadka o ostrości takiej że nie
      będziemy pewni czy to Marek czy Bogdan.
      • Gość: Mama Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: *.udn.pl 17.05.05, 22:04
        Popieram takie rozwiązanie. Moje dziecko przystępowało do I Komunii Sw. w
        Katedrze, w roku w którym zmarł Ks. Cukrowski. Nie miał więc niestety kto
        przypilnować porządku( tak jest zresztą do dzisiaj !). To co się działo na tej
        Mszy to była jedna wielka żenada. Dzieciaki nie myślału wcale o tym , że
        przystępują do I Komunii, wyciągały szyje szukając swoich fotografujących
        tatusiów, wujków i dziadków. Podczas całej Mszy panował chaos. Pozdrawiam
    • Gość: Ewa Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: 80.249.4.* 18.05.05, 09:54
      nie rozumiem oburzenia; tak jest choć ...ceny faktycznie wygórowane; zwłaszcza,
      ze płyty na których nagrywane są filmy to niewielki wydatek; bardziej chyba
      mozna by porozmawiac na temat cen niż na temat samego faktu
    • Gość: ............ Pewnie Ciebie nie wybrali rodzice dzieci komunijny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:32
    • Gość: Sara Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: 80.249.0.* 18.05.05, 13:24
      NIEZŁY POMYSŁ! 100 dzieci, 133 kamery (chrześni też chcą nagrać) i ok.300
      aparatów (babcie , dziadkowie, ciocie, stryjkowie....). Chaos, przepychanki
      itd. itp. ...Ja bym to nazwała zdrowym rozsądkiem a nie SKANDALEM !!!!!!!!!
      • Gość: kaja Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: *.internet.radom.pl 18.05.05, 14:53
        Taka historia jest tam od lat .
        Kilka lat temu syn szedl tam do I Komunii i do dzis dnia nie ma kasety z
        nagraniem ( za ktora zaplacilismy), w roku ubieglym 2 dziecko przystepowalo do
        I Komunii i nauczeni przykrym doswiadczeniem nie zamawalismy kasety lecz tylko
        zdjecia i o dziwo zdjecia tez nie mamy do dzis ( gdzie zaplacilismy bodaj 12
        lub 18 zl.)nikt nie wie co stalo sie ze zdjeciem( bywa i tak ).Co zas tyczy sie
        robienia zdjec to mysle ze jedna ekipa wystarczy nikt nie kreci sie po
        kosciele i nie rozprasza dzieci,tylko zastanawia mnie dlaczego proboszcz nie
        chce przyjac innch ofert
        natomiast sameu mozna robic zdjecia w "bialym tygodniu" .
        • Gość: cio Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: *.radom.pl 19.05.05, 13:55
          zgadzam się po co tyle zamieszania przecież chodzi o przeżycia duchowe, a nie o
          ciuchy
          • Gość: południowiec Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:50
            Wszystko się zgadza,powinien być porządek,a kasety i płyty byłyby tańsze tylko że proboszcz musi "coś" z tego mieć i dlatego jego człowiek to robi.
            • Gość: Gość Re: Komunia w kosciele na POLUDNIU 2 IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 20.05.05, 15:40
              |
              |
              |
              |
              |
              |
              |
              Przepraszam, że piszę tak nisko, ale własnie spadłem z krzesła, fotela, itd._
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka