Dodaj do ulubionych

aparata ortodontyczny

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.05.05, 08:20
chciałam założyc sobie aparat na zęby ale nie wiem gdzie. powiedzcie jaki
jest koszt samego aparatu i dodoatkowe opłaty np. za wizyte?????
Obserwuj wątek
    • Gość: l_echec Re: aparata ortodontyczny IP: *.ibles.waw.pl 30.05.05, 15:04
      Myślę, że przy cenie aparatu jest zaniedbywalna. Ja wydałem tylko na dolne
      ząbki mojego dziecka ok. 1400 PLN.
      To zależy także od rodzaju aparatu. Cenę podałem za aparat metalowy (tańszy).
      Droższe są (chyba dwukrotnie)takie z tworzywa, które się mniej rzucają w oczy.
      Pozdrawiam
      leo
    • Gość: bzium Re: aparata ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 15:24
      na kosciuszki 6
      1400 za dol i 1400 za gore
      plus wizyty 150 zl

ale wszystko okej:)
    • Gość: ani Re: aparata ortodontyczny IP: *.18.udn.pl 30.05.05, 15:29
      Dobrych kilka lat temu ORTO PROFIL ROMA cieszył się dużą popularnością, ale
      byli wtedy jedynymi, którzy zajmowali się ortodoncją. Teraz polecam jn
      Kościuszki, cena aparatu na jedną szczękę 1400 pln. Po zdjęciu aparatu stałego
      trzeba zakupić aparat retencyjny (wyjmowany), a on kosztuje ok. 400-500 pln. I
      wtedy również chodzi się na wizyty kontrolne, tylko one są mniej więcej o
      połowę tańsze. Powodzenia i wytrwałości w naprawianiu zgryzu. Pozdrawiam.
    • Gość: ania Re: aparata ortodontyczny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.05.05, 15:50
      1400zł za aparat metalowy .ile w takim razie za ten ceramiczny???no i czy za
      kazdą wizytę płaci się 150 zł?bo jak tak to drodo to wszytko wyniesie ;-/
      • Gość: bzium Re: aparata ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 20:32
        ja mam gorny ceramiczny - 2000 tys , adolny metal -1400. ile to wyniesie to nie
        licze bo sie zalamie jeszcze ...
        najpierw zakladaja 1 i sie placi mniej za wizyty a pozniej za 2 sie placi 150 .
        Zawsze mozna oszukiwac w wizytach hehe:) zalezy od wady, ja chodzilaam co 1,5
        czasem 2 mies.

niedlugo mam miec zdjety ponoc. w co nei iwerze:] ale jakas motywacja jest
        przez to:)
        • Gość: żabka Re: aparata ortodontyczny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.05.05, 10:30
          ech, to rzeczywiście jest różnica między metalowym a ceramicznym.;-/
          powiedz mi tylko gdzie chodzisz do ortodonty, bo szukam jeszcze jakiegos
          dobrego lekarza.
          • Gość: bzium Re: aparata ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 10:40
            na kosciuszki,
            ale ceramiczny jest fajny wogole nie widac prawie;] wiec polecam , lepiej dac
            te 2tys niz swiecic tym metalem tak:) ale zalezy jak kto lubi,

tylko najgorsze jest pod koniec miesiaca jak sie przyżołci :| ale i tak jest
            ladniejszy
            • Gość: bjh Re: aparata ortodontyczny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.06.05, 09:26
              :-#)
            • Gość: ola Re: aparata ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 10:58
              dlatego właśnie Orto Profil Roma jest w tym względzie bezkonkurencyjna!
              Założenie aparatu tzw.kosmetycznego kosztuje również 2000zł, ale wykonany jest
              on z przezroczystego szafiru, który niegdy nie żółknie i jest naprawdę prawie
              niewidoczny (mam właśnie taki i jestem z niego bardzo zadowolona).
              A wizyty kontrolne kształtują się od 50zł...
              • Gość: bzium Re: aparata ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:42
                hmm a gumki sa tez z szafiru? bo mi chodzi o gumki ze zolkna, aparat takto to
                lux,
    • Gość: rodzic Re: aparata ortodontyczny IP: 212.244.63.* 01.06.05, 19:37
      ja jeżdże do Ostrowca z synem. Najpierw miał założony jeden aparat na dól teraz
      na góre. koszt ok 1300. koszt wizyty 70, a przy wymianie łuku 150
      • Gość: mama Re: aparata ortodontyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 19:09
        Wybierzcie się do gabinetu na Moniuszki. POLECAM
        • Gość: klk Re: aparata ortodontyczny IP: *.radom.net / *.tkdami.net 04.06.05, 18:34
          Ja 2 lata temu dałem 1200 zł za aparat stały z ceramicznymi klamrami w
          OrtoProfilRoma. Dziś efekt jest świetny, ale całe leczenie to cena samochodu.
          • Gość: ząbek Re: aparata ortodontyczny IP: *.udn.pl 04.06.05, 19:01
            Ja mam juz 3 lata i końca nie widac. Koszt to 1400 PLN za jeden łuk. Każda
            wizyta do od 60 do - 150 PLN.
            Polecam osobiście dr. Radziszewską na ul. Okulickiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka