Dodaj do ulubionych

Donald Tusk-prezydentem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:52
Co sądzicie na temat Donalda Tuska kandydata Platformy Obywatelskiej na
Prezydenta RP?Jakie jest wasze zdanie na temat tej kandydatury co o nim
myślicie , kiedyś zacząłem dyskusje na temat szans mojego faworyta w wyborach
pana profesora Lecha Kaczyńskiego!Post cieszył sie dużym poparciem.Różne
zdania chodzą na jego temat TUSKA wśró moich znajomych studentów , a jak
myślą sami radomianie Tusk wielokrotnie bywał w Radomiu na różnych
spotkaniach.Dla mnie osobiscie to kandydat lepszy na prezydenta niż
Cimoszewicz,Lepper,Borowski,Giertych,Religa,Bochniarz,ale dużo gorszy i to
zdecydowanie od Lecha Kaczyńskiego!Czekam na opinie,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: preczzkomuną Donald Tusk-prezydentem! IP: 81.210.17.* 09.08.05, 08:41
      PRECZ Z KOMUNĄ!!
      www.cimoszewicz.neostrada.pl/
      • Gość: KR! Re: Donald Tusk-prezydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:21
        Nie chcę prezydenta Cimoszewicza to będzie ciąg dalszy kadncji Kwaśniewski-BIS
        czyli nic nie robienia a brania kasy i cofania Polski.Aleksander Kwaśniewski
        miał tyle wpadek tak sie czasami kompromitował jedyne co dobrze zrobił to na
        tej Ukrainie!
        Co do Tuska to on jest mało wyrazisty,trochę nie odpowiedni na to stanowisko
        moim zdaniem nigdy nie był wysoko u władzy.Zdecydowanie najlepszym kandydatem
        jest Lech Kaczyńskiale czy naród myśli tak jak ja. Czy naród chce
        lustracji,dekomunizacji,IV RP?
        • Gość: KR! Re: Donald Tusk-prezydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:30
          W nowym sondażu prezydenckim w Gazecie Rzeczpospolita prowadzi już nawet
          kandydat Platformy Obywatelskiej Donald Tusk ma 24 % a Lech Kaczyński kandydat
          Prawa Sprawiedliwość ma 22 % a Włodzimierz Cimoszewicz kandydat SLD ma 21 %.
          W II turze jka by sie spotkał Tusk z Kaczyńskim wygrałby bo ma 51% a Kaczyński
          49%.Wygrałby też 60 % do 40 % z Włodzimierzem Cimoszewiczem tak lansowanym
          przez media.Z kolei Kaczyński wygrałby bez problemu 57 % do 43 % z
          Cimoszewiczem w II turze.Ten sondaz to dla mnie osobiscie duż niepsodzianka.
        • Gość: Yoda Re: Donald Tusk-prezydentem! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.08.05, 09:35
          A kiedyż to Kaczyński był "wyżej u władzy" niż Tusk? -Jakoś nie przypominam
          sobie takiego zajścia -musowo na wakacjach chyba wtedy byłem;)
          A co do lustracji, to tylko pod naciskiem JMR i z wielkim bólem serca Kaczyński
          zgodził się na otwarcie teczek.
          Poza tym, ten jego cały PiS, to banda niekompetentnych pyskaczy i ekonomicznych
          matołów z lewicowym odchyłem.
          Pzdrw
          • Gość: KR! Re: Donald Tusk-prezydentem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:41
            Był ministrem sprawiedliwosci w rządzie profesora Jerzego Buzka podczas
            koalizcji AWS-UW w roku chyba 2000 wyleciał z rządu ,ale był najlepszym
            ministrem sprawiedliowśći po 1989r. , jest prezydentem Warszawy od 2002r.
            bardzo dobrze rzadzi Warszawą.Z kolei Tusk jest tylko wicemarszałkiem sejmu RP
            od 19.10.2001r. , był posłem I kadencji sejmu w latach 1991-1993 i senatorem w
            latach 1997-2001 wszystko ze swgo rodzinnego ukochanego Gdańska z mandatu
            tamtych wyborców.
            • Gość: Yoda Re: Donald Tusk-prezydentem! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.08.05, 09:49
              A od kiedy to minister sprawiedliwości albo prezydent miasta, to stanowisko
              wyższe niż wicemarszałek?
              Czy był najlepszym ministrem - to sprawa dyskusyjna, jeśli nawet - to głównie
              dlatego, że konkurencja była wyjątkowo nędzna.
              Bez dyskusji natomiast jest jednym z najgorszych prezydentów W-wy. traktuje to
              miasto jak odskocznię do prezydentury i zademostrował już kilka razy do jakich
              idiotyzmów jest zdolny.
            • olo1033 Re: Donald Tusk-prezydentem-nigdy.... 10.08.05, 11:09
              >>>to też jest jeden z tych kameleonów politycznych .....partia tu partia
              tam ,a ja po całym kraju latam ,tu zagaję tam naplotę czy się wciągnę na
              Golgotę.....
              • Gość: Yoda Re: Donald Tusk-prezydentem-nigdy.... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 14:18
                Yaaaasne! Dla Ciebie najlepszy jest zapewne zawsze wierny ZSRR gen. Jaruzelski,
                co nigdy frontu nie zmienia - chćby i za cenę zbrodni na własnym narodzie.
                • olo1033 Re: Donald Tusk-prezydentem-nigdy w życiu ... 10.08.05, 14:36
                  ć portalu: Yoda napisał(a):

> Yaaaasne! Dla Ciebie najlepszy jest zapewne zawsze wierny ZSRR gen.
                  Jaruzelski,
                  >
                  > co nigdy frontu nie zmienia - chćby i za cenę zbrodni na własnym narodzie.

>>>>>>> ale jesteś złośliwa bestia- w związku z tym to ty mnie i generała
                  to ....... . ....-
                  • Gość: Yoda Re: Donald Tusk-prezydentem-nigdy w życiu ... IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 14:38
                    Nie wiem co tam sobie pod tymi kropkami wymarzyłeś, ale na pieszczoty nie masz
                    co liczyć...
                    Na złośliwości -zawsze:)))
      • Gość: aga Re: Donald Tusk-prezydentem! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.05, 23:37
        a ja widze 4 osoby cimoszewicz ,borowski tusk i lisa reszta to do lamusa
        prezydent powinien byc sexi ,itp kaczynski to kurdupel ,ktory ukradl ksiezyc
        • Gość: Yoda Re: Donald Tusk-prezydentem! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 09:58
          No, i niech mi ktoś powie: czy nie warto jeszcze przemyśleć słuszności
          przyznania praw wyborczych kobietom?
          -Sexowności Cimoszeicza i Borowskiego nawet nie skomentuję, bo ręce mi opadły
          jak liście. -Jeśli tak się przedstawiają aktualne preferencje kobiet - to grozi
          nam degeneracja gatunku.
    • Gość: szaman Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.radom.pl 09.08.05, 09:50
      Moim zdaniem ot najlepszy kandydat!
    • Gość: pofan Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.128.udn.pl 10.08.05, 00:24
      TUSK na prezydenta!!
    • Gość: tola Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: 82.139.8.* 10.08.05, 10:50
      dawna UW i dzisiejsza PO jakoś mi nie po drodze i do tego bliżej Tuskowi do
      Gdańska niż do Radomia..ehhh
      • Gość: KR! Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:27
        Donald Tusk jest z Gdańska tam sie urodził tam się wychował, mnie tylko wkurza
        czemu on w tym poście tak w stronę robotników podchodzi podczepia się pod
        kulturę robotniczą a szkoda bo to nie ejgokultura.
        • Gość: tola Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: 82.139.8.* 10.08.05, 17:15
          wiem że jest z Gdańska i napewno miasto na jego prezydenturze dużo
          zyskałoby...no cóż chce się wybić na powrocie do swej solidarnościowej
          przeszłości co jaskrawo widać w reklamach wyborczych w TV..to pojednianie się z
          roboczą klasą a jednocześnie PO-wiec czyli zwolennik wolnego kapitalizmu hehehe
          i do tego prounijczyk co z jego ukochaną wyrolowaną stocznią? hehe..przydałby
          się ktoś bardziej przyziemny
          • Gość: KR! Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 17:56
            Wiesz nasz obecny prezydent Aleksander Kwaśniewski jest z Białogardu koło
            Koszalina a nie chciał w 1998r. aby Koszalin był stolica Województwa
            Środkowopomorskiego.Lobbował za to aby powstało Województwo Świętokrzyskie ze
            stolicą w Kielcach no i powstało jako 16 województwo choć tak naprawdę miało
            być tylko 12 województw bez opolskiego,lubuskiego i kujawsko-pomorskiego i tego
            pseudo tworu świętokrzyskiego.
            Tak ale w 1995r. w Kielcach Kwaśniewski miał cholernie duże poparcie w II turze
            a u nas w Radomiu w 1995r. cholernie duże poparcie miał Lech Wałęsa.wiadomo
            wtedy było tak miasto robotników RADOM za Wałęsą , a czerowone Kielce za
            Kwaśniewskim.
            Zgadzam się Gdańśk dużo zyska jak wygra Tusk ale nie wygra moim zdaniem
            prezydentem zostanie Lech Kaczyński,który w II turze pokona Włodzimierza
            Cimoszewicza.A trzeci w wyścigu będzie Donald Tusk a czwarty Andrzej Lepper,a
            piąty Zbigniew Religa a szósty Maciej Giertych.
            • Gość: TKM Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.08.05, 21:51
              do czasu też tak myślałem. teraz co raz bardziej skłaniam się ku Tuskowi.
              Nie dlatego że coś mi w Kaczyńskim nie pasuje ale Tusk co rusz pokazuje klasę!
              Boją się wystąpić z nim w debacie bo wiedzą, że skończą jak Miodowicz w starciu
              z Wałęsą. Nie zagłosuję na Kaczyńskiego jeszcze dlatego, że dopuścił w Radomiu
              do układu PiSu z poskomunistami i ślepo wierzy chłopu z Grójca co się tu dzieje!
              • Gość: KR! Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:58
                Zgadzam sie choć ja na PiS i Kaczyńśkiego zagłosuję choć ten sojusz PiS z
                komunistami w Radzie miejskiej to pomyłka!
                • Gość: ertyu Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 00:49
                  EKSHIBICJONISTA!!!!!!!
    • Gość: kaiko Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 23:23
      Tusk - moim zdaniem bardzo różni się od reszty kandydatów. Człowiek bardzo rozsądny. Nie rzuca żadnych wyświechtanych haseł w stylu Kaczyńskiego o IV Rzeczypospolitej i innych. Chyba jednak nie do końca się angażuje w swoją kampanie wyborczą.
      Mi on najbardziej odpowiada. Coś w stylu Cimoszewicza, tyle że bez przeszłości w partii.
      Nie jest takim populistą jak między innymi Kaczyński. Może dlatego że chyba nie umie tego robić :] Ale moim zdaniem to bardzo dobrze.
      Jako jedyny zaangażował się jakoś poważniej w konflikt na Białorusi, + za to ponieważ takimi akcjami można sobie nie tylko pomóc ale także zaszkodzić. Jemu udało się wybrnąć z tej sytuacji bez szwanku.
      • Gość: yoda Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 11.08.05, 13:12
        Zgadzam się, z Tuskiem jest najmniejsze prawdopodobienstwo, że dojdzie do
        jakiegoś obciachu i trzeba się będzie wstydzić jak za Wałęsę (jeśli się na
        niego głosowało) albo jak za Kwaśniewskiego (mimo tego, że się na niego nie
        głosowało). A wogle, to ubolewam nad tym nadmiernym zainteresowaniem konkursem
        piękności, jakim są u nas wybory prezydenckie. W naszym ustroju więcej zależy
        od parlamentu i samorządów, niż od prezydenta. Tyle, że w tamtych wyborach
        przed decyzją wyborczą trzeba się raczej zastanawiać nad programem i
        wiarygodnością formacji, a nie nad fryzurą albo wadami wymowy kandydata. I to
        niestety chyba przerasta możliwości duchowe większości wyborców.
        • Gość: KR! Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:46
          Ja się nigdy nie wstydziłem za prezydenta Lecha Wałęsę , wygrał on
          bezapelacyjnie wybory w Radomiu w 1990r. i 1995r. dystansująć Kwaśniewskiego w
          Radomiu zdecydowanie.Za to wstydziłem się strasznie ze prezydentem moje kraju w
          latach 1995-2005 był niejaki nie wykształcony postkomunista z SLD pan
          Aleksander Kwaśniewski ale się naród pomylił strasznie.
          • Gość: chmurka Re: Donald Tusk-prezydentem? NIE NIE NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:07
            • Gość: Yoda Re: Donald Tusk-prezydentem? NIE NIE NIE IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 09:27
              Cóż za cięty dowcip, głębia stwierdzeń, precyzja argumentacji i błyskotliwość
              retoryki! - czy jesteś może fanką Cjimoszjewicia?
    • Gość: duck Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.radom.pl 11.08.05, 23:15
      Tusk może nie jest specjalnie wyrazisty i reprezentacyjny, ale to chyba
      najlepszy kandydat spośród tej menażerii.Wyważony i wydaje się, że rozsądnie
      myślący.Kaczyński pewnie chciałby dobrze, ale ma za duże klapy na oczach i
      nienawiść do komuny go zaślepia.Wszelkie przegięcia w którąkolwiek stronę są na
      dłuższą metę niebezpieczne.GŁOSUJĘ NA TUSKA!
      • Gość: EU Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 23:59
        - Tusk ubeckimi metodami walczy z konkurencją. Miodowicz jego agentem od zadań
        specjalnych. PO roluje wszystkich wyrolujmy PO i Donalda
        • Gość: kaiko Re: Donald Tusk-prezydentem? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 02:09
          Dodatkowy + dla Tuska. Nie podkłada kontrkandydatom żadnych świń, nie gada o Ubekach itd. Jednym słowem nie zachowuje się jak warchlak.
          • Gość: EU +? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:32
            Tylko wydaje polecenia Miodowiczowi- paryjnemu szefowi od agentury. Brudna PO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka