Gość: driver IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 10:16 Kto zna szczegóły? Czy warto przyjechać na Air Show specjalnie z innych miast - jak możecie zachęcić ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BartekW Re: Air Show 2001 IP: *.radio.rekord.fm 17.07.01, 10:20 > Kto zna szczegóły? Czy warto przyjechać na Air Show specjalnie z innych miast - > > jak możecie zachęcić ludzi? wydaje mi sie ze warto.... sa juz dokladne play tego co bedize w tym roku.. i jest pewne ze bedzie - tak jak w zeszlym roku - patrouille de france czy jak to sie tam pisze;-) w zeszlym raoku radomianie byli wrecz zachwyceni tym co oni pokazali.. mysle ze w tym bedzie podobnie.. pozatym w tym roku organizatorzy pewnie sie juz wystrzega bledow ktore popelnili rok temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Air Show 2001 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 10:24 Jest jakaś strona internetowa z informacjami? Skąd wziąć dane jeśli ktoś byłby zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekW Re: Air Show 2001 IP: *.radio.rekord.fm 17.07.01, 11:27 > Jest jakaś strona internetowa z informacjami? Skąd wziąć dane jeśli ktoś byłby > zainteresowany? w tej chwili nie jestem ci w stanie poweidziec ale siedzac w nocy znalalem w necie strone gdzie sa dokladnie informacje.. jak znajde to ci podele ... tylko prosze maila bo publicznie to raczej nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misioo Re: Air Show 2001 IP: *.rado.gazeta.pl 17.07.01, 11:37 Najlepsza chyba strona, to: http://www.air.radom.pl/index1.htm Jest tez glownego organizatora, ale chyba troche slabsza http://www.sarr.org.pl/AIR_SHOW/Airshow2001/air2001_MAIN.HTML Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekW Re: Air Show 2001 IP: *.radio.rekord.fm 17.07.01, 11:39 Gość portalu: misioo napisał(a): > Najlepsza chyba strona, to: http://www.air.radom.pl/index1.htm > Jest tez glownego organizatora, ale chyba troche slabsza > http://www.sarr.org.pl/AIR_SHOW/Airshow2001/air2001_MAIN.HTML > polecam tez http://kurier.ats.pl choc nei wiem gdzie jest wiecej info... i jak bardzo prawdziwe sa... trzeba by sie wbrac na lotnisko i sie moze cos dowiedziec ;-) tylko jest troche za goraco :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekW Re: Air Show 2001 IP: *.radio.rekord.fm 17.07.01, 11:48 Moze napiszecie tez jak wam sie podobalo Air Show w ubieglym roku? W sobote bylo lepsze ze wzgledu wlasnie na wspominany zespol akrobacyjny z francji. moze w tym roku zaszczyca nas swoja obecnoscia przez dwa dni festynu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misioo Re: Air Show 2001 IP: *.rado.gazeta.pl 17.07.01, 12:22 Ktos tu wspomnial o Patrouille de France, ktorzy byli gwaizada poprzedniego Air Show. Otoz z tego co wiem Francuzow w tym roku nie bedzie, beda za to Wlosi i Hiszpanie latajacy na samolotach podobnych do alpha jetow Francuzow. Wystartuja tez Slowacy Biale Albatrosy. Sa niezli, w ubieglym roku nie wystartowali, bo dwa tygodnie wczesniej zabil im sie jeden pilot - tak przynajmniej mowilo sie na lotnisku. Generlanie Air Show jest swietna impreza nawet dla mniej zainteresowanych. Organizacja ubieglorocznego pokazu byla chyba ciut lepsza, niz Air Show deblinskiego. Bylo wiecej miejsca, lepiej chyba zorganziowana byla gastronomia. W tym roku w zwiazku z przetargiem na zakup samolotu mocniej pokaza sie chyba pretendenci do zwyciestwa. A w ubieglym roku to co pokazal Francuz na mirage robilo wrazenie. W tym roku moze byz wiecej pokazow gripena i F-16, wiadomo, ze maja sciganza symulatory, w ktorych mozna samemu pobawic sie w pilota. W sumie - chyba warto wybrac sie na dzien do Radomia, choc bilety nie beda pewnie zbyt tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekW Re: Air Show 2001 IP: *.radio.rekord.fm 17.07.01, 12:26 > Otoz z tego co wiem Francuzow w tym roku nie bedzie, z tego co ja wiem, podobno wlsnie francuzi juz sa na bank zalatwieni i maja byc... > W sumie - chyba warto wybrac sie na dzien do Radomia, choc bilety nie beda > pewnie zbyt tanie. ceny biletow tez juz sa ustalone... dorosli - 20 zl, dzieci i mlodziez - 12 zl, dzieci do lat 10 - wstep wolny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misioo Re: Air Show 2001 IP: *.rado.gazeta.pl 17.07.01, 12:37 Nie to, zebym sie czepial, ale oto cytat ze strony organizatora: „Podczas Air Show wystąpi zespół akrobacyjny �Frecce Tricolori� z Włoch, hiszpański zespół akrobacyjny �Patrilla Aquila� na samolotach CASA, �Białe Albatrosy� ze Słowacji, polskie zespoły akrobacyjne �Iskry�,�Orlik� oraz zespół akrobacyjny �Żelazny�, który występuje na samolotach Zlin 42. Zespół akrobacyjny �Żelazny� pochodzi z Zielonej Góry i reprezentuje Aeroklub Ziemi Lubuskiej”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekW Re: Air Show 2001 IP: *.radio.rekord.fm 17.07.01, 12:39 A co to ma do rzeczy bo nie bardzo rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Air Show 2001 IP: *.echo-press.com.pl 17.07.01, 12:43 Gość portalu: BartekW napisał(a): > A co to ma do rzeczy bo nie bardzo rozumiem? To, że Francuzów ma po prostu nie być. Ale jeśli będzie to, co wymienili organizatorzy, to i tak można liczyć na to, że zabawa będzie świetna i tegoroczny Air Show może przyciągnąć do Radomia jeszcze więcej ludzi niż poprzedni. I oby tak się stało. W końcu to jakaś promocja dla nas, pod warunkiem, że dobrze się do tego przygotujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekW Re: Air Show 2001 IP: *.radio.rekord.fm 17.07.01, 12:49 Prosze bardzo cytat: "Data: 2001-07-05 Program tegorocznego Air Show został już całkowicie opracowany. Nad Radomiem pojawi się słynna grupa akrobacyjna Patrouille de France. Oprócz pokazów umiejętności pilotów bedą to także targi lotnicze. Impreza zacznie się 7 września w piątek. Będzie to dzień dla specjalistów i gości. Pokazy odbędą się w sobotę i niedzielę. Znane są już ceny biletów. Dorośli zapłacą za wejście 20 zł, bilet ulgowy 12 zł, natomiast dzieci do lat 10 wejdą za darmo. " Pozatym bylem na lotnisku, mialem przyjemnosc zupelnie przez przypadek rozmawiac z pewna osoba i podobno francuzi maja byc,... wiec kto ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Re: Air Show 2001 IP: *.bmf.com.pl 17.07.01, 12:54 Gość portalu: misioo napisał(a): > Najlepsza chyba strona, to: http://www.air.radom.pl/index1.htm Rewelacyjna strona! Historia radomskiej jednostki lotniczej, informacje o zespolach akrobacyjnych, galeria zdjec, program tegorocznego Air Show. Naprawde jestem pod wrazeniem! I dlaczego nigdzie sie nie mowi, ze takie strony powstaja w Radomiu? (Inna rewelacyjna jest wspominana tutaj kiedys stona o radomskiej komunikacji miejskiej - jedna i druga mozna sie chwalic!) Moze by tak zrobic ranking radomskich stron www, bo nawet nie wiemy, co mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazeta Re: Air Show 2001 IP: *.rado.gazeta.pl 17.07.01, 12:57 Świetny pomysł - zakładamy nowy wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekW Re: Air Show 2001 IP: *.radio.rekord.fm 17.07.01, 12:58 > > Moze by tak zrobic ranking radomskich stron www, bo nawet nie wiemy, co mamy? Jesli ktos sie tego podejmnie.... to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Air Show 2001 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 17:14 Dzięki za wszystkie informacje. Postaram się namówić znajomych na przyjazd do Radomia. To prawda, że tego typu imprezy magą dobrze promować miasto więc media powinny nagłaśniać sprawę jak najszerzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: Air Show 2001 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 14:24 I jeszcze jedno: czy uwazacie ze zeszloroczne Airshow bylo dobrze zareklamowane? Ja odnioslem wrazenie ze w zeszlym roku byl tylko caly Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: Air Show 2001 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 18:22 Powiem Wam tyle - w zeszłym roku było słabo, w tym wcale nie zanosi się na to że będzie lepiej. Być może mam takie zdanie że mieszkam na lotnisku, ale dzień przed pokazami siedziałem we wszystkich samolotach, rozmawiałem z Francuzami, robiłem sobie zdjęcia z pilotami itp. Natomiast to co było zaprezentowane na pokazach to najlepiej mówiąc nic szczególnego. Na pewno nie poszedłbym na imprezę gdybym musiał płacić. I na pewno nie polecałbym tego innym, w szczególności mieszkańcom innych miast (chyba że nigdy wcześniej nie widzieli samolotów - w takim przypadku coś takiego może zrobić wrażenie - ale nie na mnie). Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Air Show 2001 IP: *.pl 17.07.01, 22:12 Gość portalu: Kether napisał(a): > Natomiast to co było zaprezentowane na > pokazach to najlepiej mówiąc nic szczególnego. Na pewno nie poszedłbym na > imprezę gdybym musiał płacić. I na pewno nie polecałbym tego innym, w > szczególności mieszkańcom innych miast (chyba że nigdy wcześniej nie widzieli > samolotów - w takim przypadku coś takiego może zrobić wrażenie - ale nie na > mnie). Takie jest moje zdanie. W takim razie ja zadam inne pytanie, skoro to bylo nic szczegolnego, to co musialoby byc na pokazach zeby bylo szczegolne...Wlot Jaguarow na Sadkow byl fenomenalny, szczegolnie ze nie zapowiedziany a tym bardziej ze akurat w momencie kiedy sie pojawily odwrocilem glowe w lewa strone. Polski pilot na 29 tez niezle dawal. Reszta w zasadzie tez. Beczki, petle sie szybko nudza to fakt i brakowalo mi jakiegos urozmaicenia ale i tak uwazam ze jak na pierwszy raz to ilosc sprzetu byla nawet nawet i mozna bylo co nieco obejrzec. A co do Francuzow to ci co byli w niedziele stracili bo nieczesto mozna ogladac taka szkole pilotazu. Wystarczy do tego porownac nasze rodzime Orliki i od razu widac ile jeszcze chopakom (a co tacy starzy znowu nie sa :)) ) brakuje...Ale z tego co czesto widze z balkonu nie jest tak zle i bedzie pewnie jeszcze lepiej :D Oki to inne zadanie dla ciebie :PP Uzyj swoich wplywow i dowiedz sie czy Patrouille bedzie czy nie...Organizatorzy na swojej stronie nie podaja, natomiast Gazeta podala ze beda. A moze Gazeta postara sie ustalic czy Francuzi beda czy nie, bo wlasciwie to cala Polska czeka na ta informacje :)))) Ja czy Francuzi beda czy nie to z pewnoscia od rana bede gdzies na Sadkowie umiejscowiony ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: Air Show 2001 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 23:16 Coz, moze dla Ciebie Jaguary byly niespodzianka, ja o nich wiedzialem... A na tym migu latal moj byly sasiad:) Poza tym napisalem jakie ja odnioslem wrazenie na samym Airshow. Voder: nastepnym razem przyjdz dzien wczesniej to sie przekonasz:) A co do Francuzow to jeszcze nie zdazylem sie dowiedziec ale powiem jak wroce z wakacji - o ile jeszcze nie bedzie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Air Show 2001 IP: *.pl 17.07.01, 23:58 Gość portalu: Kether napisał(a): > Coz, moze dla Ciebie Jaguary byly niespodzianka, ja o nich wiedzialem... A na > tym migu latal moj byly sasiad:) Poza tym napisalem jakie ja odnioslem wrazenie kheh nie mialem zadnego scannera bo pewnie tez bym wiedzial...fajnie bylo bo komenatatorzy nic nie powiedzieli i po prostu jak spojrzalem w lewo to tylko moglem szybko przekrecic glowe w prawo zeby zobaczyc co to przylecialo...Nie mowiac juz o tym ze malowanie Jaguarow spodobalo mi sie bardzo :))) Co do samych pokazow to ty jestes blizej wojska wiec takie rzeczy nie wywolaja na kims wrazenia tak jak na mnie np nie wywola sciaganie plikow z predkoscia 250k/s z netu. Ale dla innych ?? A wogole to milo bylo slychac huk silnikow szczegolnie "Suki" nad Radomiem. Iskry to jednak nie to ;))))))))) > Voder: nastepnym razem przyjdz dzien wczesniej to sie przekonasz:) A co do > Francuzow to jeszcze nie zdazylem sie dowiedziec ale powiem jak wroce z wakacji Spoczko ;)) Juz w sumie rozmawialem z paroma osobami by cos zalatwily :)) Chetnie bym sobie pocpykal pare zdjec ;>> > - o ile jeszcze nie bedzie wiadomo. Oki ja narazie mecze innych co moga miec jakies wiadomosci :PPPP Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: Air Show 2001 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 10:10 Juz dzisiaj powinienem cos wiedziec... Voder: dobrze to porownales:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misioo Re: Air Show 2001 IP: *.rado.gazeta.pl 18.07.01, 11:20 Informacja od Edyty Ruszkowskiej, specjalisty do spraw public relations ze Świetokrzyskiej Agencji Rozwoju Regionu S.A., ktora jest glownym organizatorem Air Show 2001: zespoł Patrouille de France n_i_e w_y_s_t_a_p_i w tegorocznej edycji pokazow, bo w tym roku nie planowano tego wystepu (rozmawialem z nia po przeczytaniu waszych ostatnich postow o godzinie 10.59). Sprawdzilem - Gazeta w Radomiu nie pisala, ze Francuzi w Radomiu beda. Na pocieszenie przypomne, ze pokaza sie Wlosi i Hiszpanie, mam nadzieje, ze nie gorsi od Francuzow. Co do ubieglorocznych pokazow, to w zaden sposob nie moge zgodzic sie, ze byly nieciekawe, chyba ze ktos jest lotnictwem znudzony, bo sie urodzil na lotnisku, a jego ojciec byl pilotem. Ja sie tez urodzielm na lotnisku, moj ojciec tez byl pilotem, ale jeszcze lotnictwem sie nie znudzilem. Co do wystepu p. Rutkowskiego na migu-29, to w zgodnej opinii osob, z ktorymi ogladalem jego wystep, byl to bardzo malo dynamiczny, wrecz slaby pokaz, jak na mozliwosci i tego pana, i tego samolotu. Niepozrozumieniem mozna tez chyba nazwac pokaz „suki”. Nie jest to samolot przeznaczony dla pokazow, chyba jedynie poza startem na dopalaczu (ten ryk silnika) i ladowaniu ze spadochronem hamujacym (to sie rzadko oglada). Ewolucje tej maszyny sila rzeczy nie moga byc zbyt widowiskowe, wiec tak dlugi pokaz jak w ubieglym roku byl nudnawy. Ale mimo tych slabszych momentow zawsze bede propagowal Air Show, zwlaszcza w Radomiu. Moze to byc naprawde wazna dla tego miasta impreza. A jesli ktos ma jakies mozliwosci ja uatrakcyjnic (ma pan je, panie Kethler?), to niech sciagnie Red Arrows, czy moze ktorys z zespolow amerykandkich. Wtedy bedzie na co popatrzec, nawet z okna mieszkania na lotnisku. Wyszlo dlugo, mam nadzieje, ze nie przynudzalem za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Air Show 2001 IP: *.pl 18.07.01, 12:14 Gość portalu: misioo napisał(a): > Sprawdzilem - Gazeta w Radomiu nie pisala, ze Francuzi w Radomiu beda. khmmmm no to w takim razie ja jeszcze musze cos jednego sprawdzic, skad na pewnej stronie wziela sie informacja ze beda.... > a jego ojciec byl pilotem. Ja sie tez urodzielm na lotnisku, moj ojciec tez byl > pilotem, ale jeszcze lotnictwem sie nie znudzilem. > Co do wystepu p. Rutkowskiego na migu-29, to w zgodnej opinii osob, z ktorymi > ogladalem jego wystep, byl to bardzo malo dynamiczny, wrecz slaby pokaz, jak na > mozliwosci i tego pana, i tego samolotu. Ty tez jestes zwiazany z lotnictwem. Pewne rzeczy nie wywolaja na tobie takiego wrazenia jak na ludziach ktorzy z tym lotnictwem niewiele maja wspolnego i niewiele widzialy. Pokazy nie sa robione tylko dla takich ludzi jak ty. Ale o tym juz pisalem. Po drugie ja na pokazy nie ide oceniac (chyba nie o to chodzi, zadnych not nigdzie nie widzialem) a popatrzec. A wogole to z tego co znajomi mi mowili w pokazie 29 podobalo im sie ustawianie dysz silnikow w kierunku trybun, wraz ze zwiekszeniem ciagu. Widok rozzarzonych silnikow zawsze bedzie wywolywal zachwyt wsrod ludzi (nie mowie o wojskowych zeby nie bylo niedomowien ;>) > Niepozrozumieniem mozna tez chyba > nazwac pokaz „suki”. Nie jest to samolot przeznaczony dla pokazow, > chyba > jedynie poza startem na dopalaczu (ten ryk silnika) i ladowaniu ze spadochronem > > hamujacym (to sie rzadko oglada). Ewolucje tej maszyny sila rzeczy nie moga byc > > zbyt widowiskowe, wiec tak dlugi pokaz jak w ubieglym roku byl nudnawy. A pisales ze lotnictwo cie nie znudzilo ;> Jak dla mnie to bylo urozmaicenie, dla niektorych ta sytuacja niby z awaryjnym ladowaniem pewnie przysporzyla sporo emocji ;> Czy pokaz jest tylko wtedy kiedy samolot kreci efektowne beczki itp ?? Jak dla mnie to pokaz jest pokazem samolotu i jego mozliwosci (a wlasciwie fragmentu mozliwosci). A tak wogole to w tym roku znow nie zobaczymy "kobry Pugaczewa". Zreszta nie bedzie zadnego SU (przynajmniej na stronie organizatorow nie znalazlem wzmianki). Za to cieszy mnie ze bedzie mozna obejrzec nowa Iskre II ze "stajni" Marganskiego, bo zdjecia to jednak nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misioo Re: Air Show 2001 IP: *.rado.gazeta.pl 18.07.01, 12:33 Chodzilo mi tylko o to, ze choc dodstrzegalem pewne minusy, to nie potepiam w czambul calego Air Show, jak to raczyl zrobic p. Kether (sorki za literowke w imieniu w poprzednim poscie). No bo jak inaczej odczytac cos takiego: „Powiem Wam tyle - w zeszłym roku było słabo, w tym wcale nie zanosi się na to że będzie lepiej. Być może mam takie zdanie że mieszkam na lotnisku, ale dzień przed pokazami siedziałem we wszystkich samolotach, rozmawiałem z Francuzami, robiłem sobie zdjęcia z pilotami itp. Natomiast to co było zaprezentowane na pokazach to najlepiej mówiąc nic szczególnego. Na pewno nie poszedłbym na imprezę gdybym musiał płacić. I na pewno nie polecałbym tego innym, w szczególności mieszkańcom innych miast (chyba że nigdy wcześniej nie widzieli samolotów - w takim przypadku coś takiego może zrobić wrażenie - ale nie na mnie). Takie jest moje zdanie.” Tez uwazam, ze Air Show jest dla ludzi niekonieczne bardzo interesujacych sie lotnictwem. A muchy w nosie p. Kethera mnie po prostu - za bardzo byc moze - zdraznily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: Air Show 2001 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 14:20 Panie misioo. Moja wypowiedz wcale nie miala na celu potepic Airshow - wlasnie dzieki pokazom udalo mi sie zarobic sporo kasy - ale jak to mniejsza z tym. Po prostu wyrazilem swoje zdanie i bylem swiadomy ze wiekszosc osob nie bedzie sie ze mna zgadzala. Pokazy nie wywarly na mnie takiego wrazenia jak na "zwyklych zjadaczach chleba" ktorzy nie maja z tym stycznosci co roku. Ja juz od malego mialem okazje jezdzic do Deblina na Airshow i juz wtedy mialem wstep "za kulisy". Jak sie dowiedzialem od czlonka zalogi odpowiedzialnej za pokazy Orlikow i zajmujacej sie takimi sprawami, na dzien dzisiejszy Francuzow nie bedzie i prawdopodobnie nie bedzie ich wcale. Jednak "Tri colorino(nie jestem pewien jak sie to pisze)" rowniez bardzo dobrze lataja. Podejrzewam, ze tegoroczne Airshow bedzie stalo na podobnym poziomie, choc moze organizatorzy nauczeni doswiadczeniem z zeszlego roku postaraja sie zrobic ja jeszcze bardziej atrakcyjna (o czym sie przekonalem czytajac tegoroczny folder). Jednak jezeli chcecie byc swiadkami duzo lepszych wydarzen przyjdzcie wczesniej (w piatek przed zeszlorocznym Airshow podczas pokazow Francuzow mozna bylo sobie z nimi porozmawiac, porobic zdjecia na wszyskich samolotach, posiedziec itp. nie wiem jak to bedzie teraz, ale ja polecam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Air Show 2001 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 16:34 Ktoś wie czy bedzie tam pokazywany samolot SkyTruck z Mielca, taki który ostatnio się rozbił w Wenezueli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Air Show 2001 IP: *.pl 18.07.01, 19:43 Gość portalu: driver napisał(a): > Ktoś wie czy bedzie tam pokazywany samolot SkyTruck z Mielca, taki który > ostatnio się rozbił w Wenezueli? samolot M-28B1R, samolot M-28 M (Ericsson). Nie wiem czy to jest akurat SkyTruck ale oznaczenia ma takie jak ten...No a pozatym ma byc Harrier wiec jakis samolocik ze STOL bedzie mozna zobaczyc ;>>>>>> P.s A moze X-35 ?? ;>> fajna maszynka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Air Show 2001 - jak z komunikacją? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 16:54 Czy MPK uruchomi linie specjalną na lotnisko np. dla ludzi przyjeżdzających do Radomia? (Z drorca PKP?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: Air Show 2001 - jak z komunikacją? IP: *.echo-press.com.pl 19.07.01, 09:03 Gość portalu: driver napisał(a): > Czy MPK uruchomi linie specjalną na lotnisko np. dla ludzi przyjeżdzających do > Radomia? (Z drorca PKP?) W ubiegłym roku było 6 linii specjalnych, więc teraz pewnie też będą. Ale szczegółów jeszcze nie ustalono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulak Re: Air Show 2001 IP: *.mlc.lib.ms.us 18.07.01, 19:48 Na pewno warto przyjechac na Air Show. Szczegoly na stronie www.air.radom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Air Show 2001 IP: *.pl 18.07.01, 20:00 Gość portalu: zulak napisał(a): > Na pewno warto przyjechac na Air Show. Szczegoly na stronie www.air.radom.pl Khehe niektorzy nawet nie beda musieli jechac bo AirShow beda mieli nad domami ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Air Show 2001 - zaproście znajomych z innych miast! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 16:38 Wyślijcie zaproszenie na Air Show do swoich znajomych z innych miast - a może wykorzystać kontakty na stronach - forum innych miast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Re: Air Show 2001 - zaproście znajomych z innych miast! IP: *.bmf.com.pl 06.08.01, 16:49 Jak najbardziej! Zreszta robisz, driver, niezla robote, bo jak widze w wielu miejscach juz reklamujesz Air Show 2001 w Radomiu. Ale trzeba przypominac caly czas, bo wiele osob podejmuje decyzje w ostatniej chwili. Jesli tylko pogoda bedzie ladna, wrzesniowy weekend w Radomiu moze byc dosc atrakcyjna perspektywa. I powinno ja sie polaczyc z dodatkowymi atrakcjami, tak by zachecic ludzi do zajrzenia do centrum miasta, pojscia na piwo lub kawe, a moze zostania na noc. Na szczescie przybylo hoteli. Moze kina wyswietla jakies okazyjne filmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Air Show 2001 - zaproście znajomych z innych miast! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 17:50 > Moze kina wyswietla jakies okazyjne filmy? Właśnie, dobry pomysł i dzięki za słowa pokrzepienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Air Show 2001 - zaproście znajomych z innych miast! IP: 195.150.133.* 29.08.01, 11:50 Mam zamiar przyjechać z Krakowa na Air Show z moim 6 letnim synem. Napiszcie mi w który dzień przyjechać by dziecko zobaczyło najciekawsze pokazy. Dzięki informacji o Air Show na krakowskim forum, wiem o tym wydarzeniu i ciągnę jeszcze ze sobą rodzinkę z Rzeszowa. Z góry dziekuję za informację. Alex/Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Air Show 2001 IP: 194.181.0.* 07.08.01, 10:12 Powtórzę jeszcze tu. W Warszawce pod Radomiem na ulicach pojawiły się billboardy reklamujące Air Show. Dobra Nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: Air Show 2001 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:55 Mam wrażenie że tegoroczne Airshow to jakaś poważniejsza inwestycja, bo tu na lotnisku i na osiedlu wszystko remontują i odnawiają. Może jednak coś z tego będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Air Show 2001 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 09:18 Może podczas AirShow ostatecznie wyjaśniona zostanie sprawa utworzenia Cargo na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Re: Air Show 2001 IP: *.bmf.com.pl 08.08.01, 09:22 Gość portalu: driver napisał(a): > Może podczas AirShow ostatecznie wyjaśniona zostanie sprawa utworzenia Cargo na > lotnisku. Oby tylko pozytywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Re: Air Show 2001 - gdzie sa te plakaty? IP: *.bmf.com.pl 09.08.01, 11:28 Do drivera: jakos nie moge wypatrzyc w Warszawie tych billboardow zapraszajacych na Air Show. Mozesz podac jakies przykladowe miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Air Show 2001 - gdzie sa te plakaty? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 11:58 Ja niestety nie widziałem takich reklam - pisał o nich Miki- należałoby zapytać jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Air Show 2001 - gdzie sa te plakaty? IP: 194.181.0.* 09.08.01, 17:09 Róg Al.Niepodległości i Madalińskiego. Tam jest billboard Air Show. Tonacja błekitna i pięknie wyeksponowany napis RADOM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek S Re: Air Show 2001 - gdzie sa te plakaty? IP: 213.158.197.* 09.08.01, 17:28 Al. Solidarności, za placem Bankowym jadąc w kierunku Pragi. Zgrupowanie billboardów przy "budującym się" muzeum powstania warszaskiego - sztuk 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Air Show 2001 - co z bezpieczeństwem? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 12:26 Czy wiecie coś o sprawach bezpieczeństwa na AirShow? Na forum wrocławkim ktos się wypowiadał, że ostatnio na tej imprezie został okradziony. Czy parkingi są strzeżone, czy są jakieś patrole itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Air Show 2001 - co z bezpieczeństwem? IP: 10.30.166.* 09.08.01, 13:17 Na każdej większej imprezie ( a tu może być 50 tys. ludzi każdego dnia) grasują złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Samoloty transportowe f-my Casa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 14:29 Czy Gazeta albo ktos z Was wie czy podczas AirShow będzie można zobaczyć nowe samoloty transportowe hiszpańskiej firmy Casa, które Polska ma zakupić w najbliższym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Samoloty transportowe f-my Casa IP: *.radom.pl 28.08.01, 00:51 CASA C-235 bedzie napewno i chyba nie jedna. W koncu Patrulla Aguila musi miec swoje zaplecze techniczne a tego samego samolotu do transportu sprzetu i pokazow w powietrzu wykorzystywac raczej nie beda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Samoloty transportowe f-my Casa IP: *.ppp.pl 28.08.01, 01:00 Gość portalu: lolek napisał(a): > CASA C-235 bedzie napewno i chyba nie jedna. W koncu Patrulla Aguila musi miec > swoje zaplecze techniczne a tego samego samolotu do transportu sprzetu i > pokazow w powietrzu wykorzystywac raczej nie beda. ??? Nie za bardzo rozumiem ale samoloty na ktorych lataja to nie sa transportowce :) a samolociki C-101. Podejrzewam ze przyleca o wlasnych silach, tym bardziej ze sa to maszynki dwuosobowe. tutaj znajdziesz info na temat zespolu: http://www.airradom.fr.pl/aguila/aguila.htm Co do samego transportowca to C-235 jest zapowiedziany: http://www.airradom.fr.pl/radom01/radom011.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Samoloty transportowe f-my Casa IP: *.radom.pl 28.08.01, 01:15 Zgadza sie. C-101 przyleca o wlasnych silach. Tylko problem tkwi w tym jak zabrac czesci zapasowe i obsluge naziemna. A czesci jest naprawde duzo - w koncu wszystko moze sie zepsuc. ZA Orlik pakuje do An-26 kilkaset kilo sprzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Samoloty transportowe f-my Casa IP: *.ppp.pl 28.08.01, 01:23 Gość portalu: pedro napisał(a): > Zgadza sie. C-101 przyleca o wlasnych silach. Tylko problem tkwi w tym jak > zabrac czesci zapasowe i obsluge naziemna. Jeszcze nie wiadomo czy np C-235 bedzie latac czy bedzie stac na wystawie statycznej. Bo wtedy chyba 1-2 by wystarczyly, te samolociki wydaja sie na solidna maszyne latajaca ;P Ale i tak beda stac w cieniu C-130 ;> > A czesci jest naprawde duzo - w > koncu wszystko moze sie zepsuc. ZA Orlik pakuje do An-26 kilkaset kilo sprzetu. A wlasnie, w takim razie czym w zeszlym roku Francuzi "przywiezli" swoje zaplecze techniczne, bo jakos tak umknelo mojej uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: Samoloty transportowe f-my Casa IP: *.radom.pl 28.08.01, 01:37 Wymiencie sie adresami e''mail i tam sobie podyskutujcie bo watek sie strasznie rozrosl przez was :) PS: Ja tez czekam niecierpliwie na te impreze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Samoloty transportowe f-my Casa IP: *.ppp.pl 28.08.01, 01:59 Gość portalu: Kaboom napisał(a): > Wymiencie sie adresami e''''mail i tam sobie podyskutujcie bo watek sie strasznie > rozrosl przez was :) Akurat AirShow to wydarzenie ktore dotyczy Radomia...To ze watek sie rozrosl to zle ?? Widac temat jest na topie, poza tym w Radomiu jest mnostwo fanatykow lotnictwa ze wzgledu wlasnie na Sadkow, na dawny zespol Iskry i dzisiejsze Orliki ktore pokaza sie teraz w 7 osobowych skladzie (przepieknie bylo obserwowac ich treningi w blasku slonca, niestety nie mialem pod reka aparatu bo zdjecia bylyby swietne). 2 nowe figury ktore zaprezentuja tez juz zdazyly zdobyc uznanie ogladajacych. A moze zaskocza nas jeszcze czyms czego jeszcze nie pokazywali ?? Chyba warto czekac :)) P.s Nie wspominam juz o Aeroklubie Radomskim :)) > PS: Ja tez czekam niecierpliwie na te impreze.. Khuh ;>> Czekaj az wywolam zdjecia z urlopu, wtedy zrozumiesz dlaczego tematy lotnictwa sa mi bliskie ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Samoloty transportowe f-my Casa IP: *.radom.pl 28.08.01, 01:45 > Ale i tak beda stac w cieniu C-130 ;> A moze w cieniu C-17?:) Ale nie jest planowane aby to bydle wogole latalo :( > A wlasnie, w takim razie czym w zeszlym roku Francuzi "przywiezli" swoje zaplec > ze > techniczne, bo jakos tak umknelo mojej uwadze. Wlasnie, nie zainteresowalo to mnie... Moze zabrali sie z amerykancami w ich C- 130 jezeli stacjonoali oni we Fracnji. Albo przylecieli czyms co sie nie zmiescilo i postawili to w Deblinie. W koncu wg. planu to wlasnie z Deblina mialo prawie wszystko startowac - a jak bylo sam widziales. Moge sie dowiedziec jak to z nimi bylo. Zreszta Szwedzi tez troche w Radomiu pokazali a ich transportowca na miejscu nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: Samoloty transportowe f-my Casa IP: *.ppp.pl 28.08.01, 01:52 Gość portalu: pedro napisał(a): > > Ale i tak beda stac w cieniu C-130 ;> > > A moze w cieniu C-17?:) Ale nie jest planowane aby to bydle wogole latalo :( Khmm to co przywiaza to ladem na lawecie z ZTE ?? ;> Jakos musi przyleciec i ja to musze zobaczyc ;))) Odleciec tez bedzie chyba musial jakos prawda ?? > > A wlasnie, w takim razie czym w zeszlym roku Francuzi "przywiezli" swoje z > aplec > > ze > > techniczne, bo jakos tak umknelo mojej uwadze. > > Wlasnie, nie zainteresowalo to mnie... Moze zabrali sie z amerykancami w ich C- > 130 jezeli stacjonoali oni we Fracnji. Albo przylecieli czyms co sie nie > zmiescilo i postawili to w Deblinie. W koncu wg. planu to wlasnie z Deblina mia > z nimi bylo. Zreszta Szwedzi tez troche w Radomiu pokazali a ich transportowca > na > miejscu nie bylo. Faktycznie zapomnialem calkiem o Deblinie...Ale w sumie to lepiej bylo ze bylo troche inaczej. Dzieki temu mozna bylo zobaczyc wiecej :))))) Echhh jescze te 10 dni. Juz sie nie moge doczekac :))) Odpowiedz Link Zgłoś