Dodaj do ulubionych

Komunikacja miejska:(

31.08.05, 12:14
Witam wszystkich serdecznie!Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie,czemu u
nas w Radomiu podróżowanie autobusami musi tak wyglądać???Czemu prawie zawsze
autobus przyjeżdża opóżniony(rozumiem korki,itp.),ale jak widzę jak Ci
kierowcy prowadzą ten autobusik,to aż mnie krew zalewa.Bo przede wszystkim
bardziej są zajęci rozmową ze swoim kolegą,który prawie siedzi na głowie
kierowcy,czemu zawsze trzeba najpierw pogadać z kolegami z MPK na końcowym,i
odjechać 3 minuty po czasie,czemu oni tak wolno jeżdżą,czemu w autobusach
jest tak brudno(ostatnio w Neoplanie widziałem dużą pajęczynę:)Wszystko
śmierdzi,okien nie można otworzyć z przodu,bo są podokręcane śrubkami.W
innych miastach wygląda to dużo lepiej,kierowcy elegancko ubrani,autobusy
czyste,jeżdżą w miarę sprawnie.
Pozdrawiam wszystkich zniechęconych:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Yoda Re: Komunikacja miejska:( IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 12:30
      Bo w naszym pięknym mieście bezrobotnej klasy robotniczej, prawie każdy ma
      samochód osobowy i jakoś stać go na drożejące prawie co dzień paliwo.
      Komunikacją miejską jeżdżą prawie wyłącznie emeryci (darmowe przejazdy),
      uczniowie (nie mają jeszcze prawa jazdy), pijani (jak się w porę zreflektują,
      że nie powinni prowadzić) i kieszonkowcy (bo to najlepsze miejsce do pracy). Do
      centrum w ogóle dojechać nie można, bo linie są tylko na obrzeżach, a władze w
      związku z komunikacją myślą tylko o tym, gdzie by tu nowy parking dla
      samochodów osobowych zapodać.
      -Nic dziwnego, że komunikacja zbiorowa cienko przędzie.
    • Gość: BobSajgon Re: Komunikacja miejska:( IP: 80.249.4.* 31.08.05, 12:37
      Temat poruszany na tym forum nie po raz pierwszy. Totalny brak punktualności
      (niezależnie od pory dnia i korków) i brud. Wszystkie te komentarze to groch o
      ścianę. MPK jest niereformowalne jak Korea Północna!!!
      • tomus2221 Re: Komunikacja miejska:( 31.08.05, 12:42
        To jeszce ja:)No tak temat dobrze znany,ale tak poprostu chciałem sobie ulżyć i
        powiedzieć co o tym myślę!!!>pozdrawiam.
        • Gość: l i l a b a j Re: Komunikacja miejska:( IP: *.server.ntli.net 31.08.05, 12:51
          yhy, po prostu Ci ulzylo, nic wiecej
          • Gość: Yoda Lila, skarbie! -podeszłaś tak blisko... :) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 13:14
            -A jak Ty załatwiłabyś ten problem?

Pzdrwm cieplutko;)
            • Gość: l i l a b a j Re: Lila, skarbie! -podeszłaś tak blisko... :) IP: *.server.ntli.net 31.08.05, 13:17
              a zjezdzaj pajacu na bambus listki pompowac
              • Gość: Yoda Re: Listki IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 13:36
                U nas preferujemy bardziej konwencjonalne rozrywki.
                A w związku ze "zjeżdżaj": -to było o komunikacji miejskiej? -bo tonę w głębi
                Twoich przemyśleń, a umysł mój prosty...
                Pzdrwm
            • Gość: aligatorek Re: Yoda IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:23
              No widzisz Yoda? Ty tworzysz poezje, rzucasz perły przed wieprze i jaką masz za
              to nagrodę? Żeby Ci chociaż kupiła bilecik do ciepłych krajów tam gdzie te
              bambusy rosną...
              • Gość: Yoda Re: aligatorek IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 13:26
                Gooooorrrrąca... Lubię takie!
                • Gość: aligatorek Re:Yoda IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:31
                  Niepoprawny Masochista! Ja wolę średnie tęperatury, są bardziej przewidywalne.
                  • Gość: Yoda Re:Yoda IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 31.08.05, 13:44
                    No tak, -ale czym jest życie bez wyzwań?
                  • Gość: l i l a b a j to aligatorek IP: *.server.ntli.net 31.08.05, 14:05
                    ide o zaklad, ze nawet tym srednio tropikalnym szkoda czasu na to, by cie
                    wspominac...
                    • Gość: aligatorek Re: Lilabaj IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:57
                      Oj mylisz się, mylisz ale jak ci to udowodnić? przecież ty nie myślisz.
    • isoxazolidine Re: Komunikacja miejska:( 31.08.05, 15:32
      z komunikacją jest jak jest albowiem zaniechano procesu urynkowienia przewozów pasażerskich. kropka. dopóki będzie istaniał monopol MPK na zdecydowanej większości lini to będzie tak jak jest albo jeszcze gorzej.
    • Gość: gość Re: Komunikacja miejska:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:35
      W Radomiu w porównaniu np.z Warszawą przystanki są w kosmicznych odległosciach
      od siebie.Moze by tak zrobić tylko dwa końcowe ? Zawsze bto łatwiej ...
      • Gość: martica wedlug mnie najgorsza linia to 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:47
        witam,
        nie przyjezdza zgodnie z rozkaladem; pojawiaja sie autobusy widma nie uwzglednione w rozkladzie, w te ktore powinnny przyjezdzac nie pojawiaja sie, a tyczy sie to szczegolnie autobusow, ktore okolo godz 8 rano powinny stawac na warszawskiej kolo kapliczki - masakra!! juz spoznilam sie na praktyki, a dzsiaja szlam na piechote, bo uznalam ze to pewniejsze niz ten chory autobus. mialam racje - autobus ktory powinien odjezdzac spod kapliczaki okolo 7.55 w ogole sie tam nie pojaiwl. na szcescie zdazylam dojsc na piechote :).

z 11 wcale nie esjt lepiej - koncowy na idalinie. podjezdza na styk, a nawet czasem za pozno. kurde - koncowy jest chyba po to, zeby autobus tam troche postal, a nie zmywal sie gdzie peiprz rosnie :).

korki w radomiu - sorry, ale to wierutna bzdura. jakie korki? ulice puste jak diabli, szcegolnie rano. korki to sa na marszalkowskiej w wawie, ale nie w radomiu. jestem w stanie zrozumeic spoznienia w stolicy, ale sorry, nie w radomiu. male miasto, pol godziny wystarcza zeby go przejechac z jednego konca w drugi. tyle to ja czasem w wawie dojezdzam do skrzyzowania powstancow slaskich i polczynskiej (normalnie to zajmuje od 5 do 10 minut).

kiedys przynajmniej autobusy jezdzily w radomiu punktualnie...szkoda gadac...

• Gość: Yoda Re: wedlug mnie najgorsza linia to 4 IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 08:44
          Korki są, jak najbardziej. Wyjdź na miasto w godzinach od 8-16 -zobaczysz.
          Też mi się kiedyś wydawało, że w mieście tej wielkości co Radom, rozwiązanie
          problemów komunikacyjnych powinno być łatwiejsze niż w W-wie na ten przykład. -
          Myliłem się. Brak pieniędzy nie jest tu największym problemem. Najgorszy jest
          brak umiejętności skoordynowanego działania wszystkich służb miejskich, w
          oparciu o jakąś jednolitą koncepcję. Przykładem jest "rozwój" sieci ścieżek
          rowerowych w naszym mieście. Zrobienie czegoś sensownego w tym zakresie wymaga
          nie tyle dodatkowych środków, co konsekwentnej realizacji całościowego planu
          przy każdej inwestycji drogowej w mieście -aby tworzyć system powiązań, a nie
          tylko symulować jakieś działania.
          Z komunikacją publiczną jest podobnie. Jeśli miasto będzie koncentrować się na
          lokalnych ulepszeniach i poprawie dostępności dla transportu indywidualnego, to
          skutkiem tego będzie narastanie problemów, a nie ich rozwiązanie. Nie jest
          żadnym odkryciem, że każde lokalne udogodnienie ruchu przyciąga tranzyt z
          innych części systemu, a coś takiego jak zadowalająca wielkość powierzchni
          parkingowych dla obsługi centrum miasta skomunikowanego transportem
          indywidualnym - praktycznie nie istnieje. Trzeba zacząć o tym myśleć, jeśli
          centrum Radomia ma kiedyś przestać być slumsem, przypudrowanym nieco od strony
          ul. Żeromskiego, a zacząć być atrakcyjną częścią miasta, przyciągającą
          mieszkańców i inwestorów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka