Dodaj do ulubionych

wkołomaciejuidookołabartek

IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 09:24
Dziś rano włączyłam telewizor i kogoż widzę? Panowie Niesiołowski i Jurek.
Przez chwilę odniosłam wrażenie, że czas się cofnął i jestem młodsza o jakieś
15 lat. Zabrakło tylko pana prezydenta Wałęsy. Obecność obu tych panów w
telewizji świadczy o tym, że zaczynamy wszystko od początku. Ich główki
przyprószone siwizną a co pod tymi włoskami? Czy mądrość jaka jest domeną
ludzi doświadczonych czy pierwsze objawy demencji starczej? dlaczego jeszcze
raz musimy oglądać ten kabaret? Chyba sprzedam telewizor.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pello Re: wkołomaciejuidookołabartek IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 18.10.05, 09:30
      Masz rację. Dokładnie takie samo wrażenie miałem jakiś czas temu, jak Miller
      wystawił na ministra finansów Kołodkę. I w dodatku z długimi włosami. Miałem
      ochotę emigrować.
      • Gość: wesoła Re: Pello IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 09:57
        To może pojedziemy razem gdzieś na bezludną wyspę, gdzie nie ma ani Jurka ani
        Kołodki?. Już trochę się znamy a skoro mamy inne poglądy to nie będzie nam się
        nudziło w czasie długich, zimowych wieczorów poświęconych na dyskusje. Może
        przez ten czas rodacy rozpiszą wolną elekcję i sprowadzimy sobie polityków z
        importu? Już raz udało się z Batorym to może szczęście się powtórzy. Na wiosnę
        wrócimy, może już do innego kraju?
        • Gość: Pello Re: wesoła IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 18.10.05, 10:03
          Ciekawy pomysł. Bezludną wyspę można sobie stworzyć we własnym mieszkaniu -
          trzeba tylko odciąć prąd. Takie mamy czasy....
          Z tą elekcją jestem za. Tylko nie wszystkich polityków. Wystarczy wynająć jakiś
          rząd. Proponuję wynająć na przynajmniej cztery lata rząd Irlandii. Jak już
          będzie bogato, wtedy np. rząd Szwecji. Po paru kadencjach dla eksperymentu
          proponuję wybrać rząd polski. Co o tym myślisz?
          • Gość: niewesoła Re: wesoła IP: *.udn.pl 18.10.05, 10:56
            Myślę że trzeba było głosować na LPR. Giertych stawiał na młodych i nie
            uwikłanych, ale to też się nie podobało.Sami nie wiecie czego chcecie.
            • Gość: Pello Re: niewesoła IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 18.10.05, 11:03
              Giertych "nie stawiał na młodych" tylko stawiał młodym z młodzieży
              wszechpolskiej. Jak było widać, byli jednak uwikłani z problemem efektów
              upojenia alkoholowego. I to jeszcze na koszt UE. Nie podobało mi się to
              zdecydowanie.
            • Gość: wesoła Re: niewesoła IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:26
              Nie wiem czego chcę? no, może... ale wiem czego nie chcę z całą pewnością. Nie
              chcę Giertycha. Ten człowiek mnie przeraża. To już może lepiej od razy wziąć
              księdza Rydzyka na prezydenta a rząd utworzyć z tych babć z parasolkami, są i
              doświadczone i wygadane, nadają się. Młodzi u Giertycha? nie strasz mnie tym,
              że rosną młode szeregi Giertyszków!
          • Gość: wesoła Re: Pello IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:17
            Nie można odciąć prądu bo lodówka się odmrozi. Jak będziemy w domu to zawsze
            znajdzie się jakiś Kaczyński, który napisze list albo zadzwoni jakiś Tusk.
            Pomysł z wynajęciem rządu Irlandii nie jest zły, szwedzki też mógłby być. Jeśli
            jednak po pewnym czasie będzie polski to wszystko zacznie się od początku.
            Obudzę się któregoś dnia, włączę telewizor a tam......aż robi się niedobrze!
            • Gość: J-25 Re: Pello IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.10.05, 16:41
              Jak dla mnie może być rząd Irlandi, ale znając Twoje poglady to chyba szybko by
              Cię zirytował. Weź trochę powietrza w płuca zrób krok w bok i spójrzy
              na to wszystko z dystansu, bo dla mnie ci panowie ktorych krytykujesz są o
              wiele mniejszym problemem niż facet z sąsiedztwa ktory wyciął sosny w
              państwowym lesie wybrał piach a dól zasypał śmieciami z remontowanego domu i co
              najgorsze to jest namacalna prawda.
    • Gość: mkb Re: wkołomaciejuidookołabartek IP: *.client.dsl.net 18.10.05, 16:55
      A moze odrodzenie Krolestwa Polskiego?Kandydatow na Krola nie zabraknie.No i
      jak to dumnie brzmi: "Krolestwo"!
    • Gość: to pomaga Re: wkołomaciejuidookołabartek IP: *.udn.pl 18.10.05, 19:53
      Tak wesolutka jak masz gorączkę to stłucz termometr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka