Gość: tlen IP: *.radom.pl 02.12.05, 10:23 Mozna powiedziec pseudo-pracodawcy,oglaszaja sie w gazecie ,podaja nr.tel.a nie odbieraja,odrzucaja rozmowy.Moze Wam sie uda zapytac sie o prace tel609......powodzenia.Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tola Re: Pracodawcy IP: 82.139.40.* 02.12.05, 15:55 nie łam się..mam na koncie setkę takich przypadków..najwidoczniej znaleźli kogoś przed wydrukiem ogłoszenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pracodawcy IP: 82.139.35.* 03.12.05, 21:54 Pracy jest dużo w Radomiu tylko nie chętnych. Lenistwo kwitnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: string Re: Pracodawcy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.12.05, 22:04 Aniu,/nie moja/buehahahaha Co ty tam wiesz o zabijaniu. Podaj przykłady gdzie w Radomiu po studiach z 2 fakultetami zarządzanie, dziennikarstwo i nauki polityczne mogę załapać robotę za.............. no niech to będzie 4.000 tys netto. Ino nie mów o wadzach i innych sprawach z polityką związanych bo siem nimi brzydzę. Polityka popłaca,ale praca w jakichkolwiek strukturach kojarzona jest przeze mnie jak robota przy przenośnych toy-toyach - gdzie się nie dotkniesz to wszędzie g... Robotę a nie normalną pracę to znajdziesz owszem za 850,00 brutto wszędzie i masz rację lenie nie chcą jej łykać. Czekam,znajdź mi ciekawą pracę,a nie robotę...Ciociu Dobra-Rada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: string IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.12.05, 09:16 4.000 tys. (a do tego netto) za dziennikarstwo polityczne z naciskiem na zarządzanie dla kogoś, kto się polityką brzydzi -masz niezłe wymagania... To już lepiej pozostań przy zabijaniu;) Pzdrwm Odpowiedz Link Zgłoś
ninus7 Re: Pracodawcy 05.12.05, 09:18 Aniu, jeżeli będziesz mieć namiar na pracę dla chemika czy fizyka w laboratorium w Radomiu to napisz. Złożyłam kilkadziesiat CV w różnych miejscach nawet w hurtowniach, ale wiesz co odpowiedzieli, że po studiach oni nie chcą ludzi, chcą tylko ze średnim wykształceniem. Tak naprawdę to pracodawcy przebierają: a to im nie odpowiada wykształcenie, a to że jesteś dziewczyną a nie chłopcem i inne głupie wymówki. Ja wcale nie chcę wielkich pieniedzy bo mi na tym nie zależy, za 500zł do ręki chcę pracować w laboratorium, bo kocham tą pracę. „Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.” Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 10:12 Ja własnie straciłam pracy, powód, skończyłam studia. Przez cały czas ich trwania, szef robił mi wstręty. A po ich skończeniu oświadczył, że w obecnej sytuacji nie ma dla mnie pracy.Fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlen Re: Pracodawcy IP: *.radom.pl 05.12.05, 08:55 Pewnie bylabys lepiej wyksztalcona niz Twoj pracodawca,powodzenia w szukaniu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 08:59 To prawda. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ring Re: Pracodawcy IP: *.radom.pl 12.12.05, 14:50 Mozecie zajrzec na strony Gazety Wyborczej (dzis)a przekonacie sie ilu potrzeba pracownkow.Wyczytalem ze pewna firma potrzebuje 15 kobiet i 17 mezczyzn(bez doswiadczenia rowniez)za 1200zl/msc.Kto chce prace niech sie zglasza.Niewiem w jakim charakterze,na jakie stanowisko,jedynie ograniczenie wiekowe 35lat(dlaczego???).Zadzwoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWID. Re: Pracodawcy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.12.05, 15:40 czys ty sie z choinki urwal? to ogloszenie wychodzi od ponad 6 lat! sprzedaz ksiazek plyt perfum itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ring Re: Pracodawcy IP: *.radom.pl 12.12.05, 16:45 Przepraszam,chcialem tylko pomoc.Niewiedzialem ze to ogloszenie ukazuje sie przez tyyyyyle lat!!!.Moze na forum bysmy sobie pomagali gdzie Nie nalezy dzwonic w sprawie pracy(do klamcow,oszustow,itp)Moglibysmy sie ostrzegac przed podobnymi ogloszeniami,co Wy nato?.Jkis spis tel?co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Pracodawcy IP: 82.139.40.* 12.12.05, 17:19 jak nie ma konkretnego stanowiska wypisanego to szkoda dzwonić..powazna firma nie daje takiego ogłoszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ring Re: Pracodawcy IP: *.radom.pl 13.12.05, 08:58 DAWID,masz racje---dzis przejrzalem specjalnie Anonse i tez stwierdzilem ze oferty pojawiaja sie te same,niekiedy jedynie inaczej sa sformulowane(nr,tel.sie powtarzaja)Przyjme kierowce,przedstawiciela,do magazynu,do hurtowni itp---oferty pracy przegladalem miesiac temu i teraz pojawily sie ponownie te SAME. pozdrawiam szukajacych pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Pracodawcy IP: 62.233.138.* 13.12.05, 10:17 ring wiesz co to jest mówią o sobie hurtownia książek a to jest zwykła okropna akwizycja .Zmieniają tylko treść ogłoszenia.Kiedyś znajdowali się na Klejowej,1905r,Starokrakowskiej, Piotrówka,i Lubelska.Jedno wielkie oszustwo dziwie sie że jeszcze nikt sie nie zainteresował tą "hurtownią" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aligatorek Re: Pracodawcy IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 11:40 Jakiś rok temu moja kuzynka przeczytała ogłoszenie, że jest wolne miejsce na stanowisku handlowca w pewnej firmie. Skończyła SGH więc zadzwoniła. Zaproszono ją do siedziby firmy mieszczącej się w budynku byłej "Tytoniówki". Poszła na spotkanie, było osiem osób. Nie chcieli odpowiadać na żadne pytania. Zapakowali wszystkich do busa i wywieżli do Kozienic na jakieś osiedle. Tam każdemu wręczono koszyczek ze środkami czystości i kazali chodzić po mieszkaniach i sprzedawać. Tak miała wyglądać praca handlowca po SGH. Kuzynka zrobiła awanturę i wróciła pociągiem ale bardziej adesperowani zostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:12 Słuchajcie, mam propozycję. W anonsach ukazuje się wiele ofert pracy. Niektóre z nich to kłamstwa. Firma nie podaje prawdziwego stanowiska pracy. Najczęściej dotyczą one pracy w charakterze akwizytora. Myslę, że każdy z nas, kto szukał pracy w biurze, magazynie czy na produkcji a w rzeczywistości trafił na akwizycję ponosząc przy tym pewne koszty /dojazd, telefony/ powinien niezwłocznie w Anonsach umieścić swoje bezpłatne ogłoszenie wyjaśniające sprawę. Np. ja zaraz napiszę, że ogłoszenia firmy Volumen poszukujące pracowników do biura i magazynu to zwyczajne kłamstwo. Oni szukają wyłącznie akwizytorów /książki/. aligatorek, napisz nazwę tej nieuczciwej firmy. Dzięki temu będziemy ją omijać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pracodawcy IP: 62.233.138.* 14.12.05, 14:12 Ewa popieram Cię Volumen to jedno wielkie oszustwo akwizycja i nic więcej ja sie dziwie ze jeszcze PIP nie zainteresował się tą firmą.Ludzie uważajcie na firmę VOLUMEN to akwizycja ostatnia siedziba to ul.Lubelska ,a teraz może juz zmienili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Pracodawcy IP: *.radom.pl 15.12.05, 08:25 Radomscy "Pracodawy"to wyzyskiwacze,wykorzystuja naiwnosc ludzi ktorzy nie maja pracy.Dadza w reke ksiazke i biegaj po domach,firmach---sprzedawaj.Gazeta Anonse moim zdaniem nie spelnia juz oczekiwan ludzi poszukujacych pracy.Pelno tam ogloszen powtarzajacych sie(6 lat!)jak napisal jeden z forumowiczow,jak rowniez podawane sa ogloszenia z nr.tel.gdzie nikt nie odbiera.Moim zdaniem ,jesli pracodawca umiesci ogloszenie jeden ,dwa razy jest to wystarczajace poniewaz jest duzo chetnych do pracy z odpowiednimi kwalifikacjami i oglaszanie sie przez pracodawce po 5,6 ogloszen swiadczy o przyszlym chlebodawcy.Chyba ze lubia jak czlowiek dzwoni i zadaje pytanie o prace.Albo nie maja chetnych z roznych powodow.Najlepsze sa ogloszenia z podanym adresm E-mail.Wysylasz i nawet nie wiesz kto czyta Twoje dane.Jesli urazilem rzetelnyh pracodawcow to chyle czolo.Najlepszymi" pracodawcami "sa Ci ktorzy oczekuja od przyszlego pracownika:zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza,wlasne auto,telefon,komputer---i zatrudnia Cie na warunkach prowizyjnych,to jest BIZNES. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czelo Re: Pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 13:28 Ponoć, jak trafi jakaś fajna oferta pracy do anonsów, to pracownicy tej gazety, jeszcze przed ukazaniem się druku powiadamiają swoich znajomych. Jesli to prawda, to nazywa sie to nie inaczej jak działalność korupcyjna. Czy w takim przypadku nie powinien zająć się takimi praktykami prokurator. A może lepiej poszukać znajomości w anonsach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlen Re: Pracodawcy IP: *.radom.pl 16.12.05, 10:24 Ktore ogloszenia o prace sa bardziej wiarygodne ,w Gazecie Wyborczej czy w Anonsach?.Jaka iest Wasza opinia?. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Pracodawcy IP: 62.233.138.* 16.12.05, 10:27 Moim zdaniem w wyborczej, ponieważ tam się płaci za ogloszenie ,a w anonsach nie i taki Volumen nie pójdzie do wyborczej tylko zostają anonse Odpowiedz Link Zgłoś