Dodaj do ulubionych

drogi radomia + snieg

IP: *.180.udn.pl 30.12.05, 17:59
Jestem ciekaw czy w Rdaomiu są jakieś pługi do odśnieżania? Ja nie widziałem
żadnego!! Śnieg pada i jest go coraz więcej.. ale chyba Urzednicy z
Kilińskiego uważają ze samochody same rozjeżdżą to co spadnie z nieba, albo
czekają na odwilż. Ciekawy jestem jakie środki idą z naszych podatków na
odśnieżanie i gdzie one są..??
Obserwuj wątek
    • Gość: Wichajster Re: drogi radomia + snieg IP: 82.139.38.* 30.12.05, 18:03
      Nie wiem gdzie chodziłeś bo ja np. dziś podczas 30 minut spaceru widziałem 4
      piaskarki i 2 równiarki .... Ale jak śnieg pada bez przerwy to nawet 1000
      pługów piaskarek równiarek solarek łopat nic nie dadzą bo zaraz znowu zasypie i
      tak w kółko.....
      • Gość: qwerty Re: drogi radomia + snieg IP: *.internet.radom.pl 31.12.05, 00:05
        Gdyby sypali solą a nie piaskiem to by pomogły nawet trzy...
        • Gość: string Re: drogi radomia + snieg + string + tony halik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.05, 00:10

Gó.. prawda przy ciągłym intensywnym opadzie nic nie pomoże.
          A jak temperaturka spadnie do -7 to sól se można wsadzić.
          Trza lać solanką,chlorkami i innym drogimi gównami.

• Gość: qwerty Re: drogi radomia + snieg + string + tony halik IP: *.internet.radom.pl 31.12.05, 01:17
            Więc jak już pisałem wszystko rozgrywa się o kasę.
            My płacimy, a miasto i tak nie ma kasy.
            Tylko dlaczego Ci biedni ludzie po stłuczkach nie wpadną na pomysł by pozwać
            miasto?
            K...wa, ludzie opamiętajcie się!
            Sypią tylko piaskiem, a co to da?
            W innych miastach sytuacja jest zupełnie inna.
            Teraz mamy -2.
            Sypią piaskiem więc drogi nadal są biało-brązowe i h...ja to da!
            Więc niech zakupią te droższe specyfiki jak to robią inne miejscowości.
            Nie chcę dodawać, że bardziej wsiowe od Radomia...
            • Gość: Wichajster Re: drogi radomia + snieg IP: 82.139.38.* 31.12.05, 13:08
              Po pierwsze sypanie w taką pogodę piasku soli i innych pierdoł jest w ogóle bez
              sensu. Najlepsze rozwiązanie to równiarka i spych zgarniający śnieg z drogi...
              • liroj Re: drogi radomia + snieg 01.01.06, 15:33
                Od razu widac, ze sie Wichajster znasz. Czy pracowales przy odsniezaniu?
    • Gość: croix gowniane miasto IP: *.plus.com 31.12.05, 13:02
      od lat gowniana polityka partaczy i nieudacznikow z gownem zamiast mozgu...
      • Gość: rac zima to zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:07
        spokojnie- zmień oponki, jedź bez nerwów z wyczuciem to dojedziesz chyba, ze
        jakś nerwowy idiota stanie na środku, bo musiał wyprzedać i teraz tarasuje
        drogę pługom i piaskarkom.
        • Gość: Maki Re: zima to zima IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:39
          Bez przesady, na głównych ulicach jak na takie śnieżyce to i tak jest ok.
          Najgorzej jest na osiedlowych drogach.
          • Gość: zdziwiony Re: zima to zima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 12:12
            We wszystkich krajach gdzie zima potrafi dać się we znaki (Skandynawia) nie
            walczy się z zimą, ale się do niej dostosowuje. Kiedy wreszcie zdamy sobie
            sprawę, że nie należy przeznaczać sił i środków na walkę z żywiołem lecz na
            dostosowanie do innych warunków. Przecież największą głupotą jest oczekiwanie
            na czarne jezdnie (i oczywiście wszystkie) a nie zakładanie zimowych
            opon,uczenie technik jazdy zimowej, kontrolowanych poślizgów itp. Pamiętajmy,
            że najwięcej kierowców światowej czołówki to Skandynawowie. Natomiast niektórym
            kierowcom w Polsce to nie tylko w zimie , ale i w środku lata zabroniłbym
            jeździć. Pozdrawiam wszystkich uśmiechniętych i radosnych. Precz ze smutasami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka