Dodaj do ulubionych

Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy

IP: *.ats.pl 14.02.06, 08:42
Jak długo policja oraz inne służby będą tolerowały jeżdżące złomy firmy
Informix na trasie Jedlnia Letnisko - Radom?
Nie dość, że cena biletu wynosi zł 2,50 ( dla porównania J zł 1,75 ) to
jeszcze notorycznie się spóźniają, nie można do nich wejść z wózkiem, jeżdżą
przepełnione. Czy gminie JL "wisi" to w jakich warunkach podróżują pasażerowie?
Podobno po wczorajszym zabraniu dowodów rejestracyjnych od razu ruszyły w trasę.

Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: 82.139.41.* 14.02.06, 15:36
      dzisiaj widzialem taki autobus wjezdzajacy do miasta od strony jedlnii letnisko,
      caly zaladowany, pelny po okna, bylo tam moze z 120 ludzi, z pojazdu zrobil sie
      coupe, gornych polow(1/2) kol mu nie bylo widac, co ciekawe ruszyl :D; widzialem
      go na golebiowie
    • wichajsterr Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy 14.02.06, 16:16
      Jechałem z kolegą i stwierdziliśmy nigdy więcej!!! Nie miła obsługa autobus
      kompletny rupieć (na zewnątrz można było zeskrobać ręką rdze) brudno w środku
      jak coś dotknąłem kleiło się z brudu a na koniec bilet droższy niż w „J” więc
      nie wiem czemu ten przewoźnik cieszy się tak dużym zainteresowaniem może
      dlatego że oprócz „J” nie ma konkurencji i uzupełnia kursy w/w linii
      podmiejskiej.
      • Gość: J-25 Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 16:24
        Bo gdy był monopol MPK to bilet kosztował nawet 3,70 i od gminy wymagano 60
        tyś. haraczu za obsługę linii, zatłoczone i stare rzeczywiście ale wymusiły
        zmanę cen a dodatkowo obsługują linnię do Słupicy przez Piotrowice.
        Przywrócenie monopolu jednej firmy oznaczałoby jedynie droższe bilety.
        Oczywiście można byłoby utworzyć związek celowy gmin, ustalić trasy i ogłosic
        na nie przetarg, ale trzeba chcieć by móc
        • wichajsterr Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy 14.02.06, 16:36
          Dlaczego bilety w MPK były takie drogie. Otóż już Ci tłumacze.
          MPK jak każdy wie to firma z Radomia opłacana przez mieszkańców tego miasta.
          Linie podmiejskie są stworzone tylko i wyłącznie dla mieszkańców miejscowości
          leżących pod miastem bo jak każdy wie, że radomie rzadko jeżdżą nimi. Linie
          podmiejskie mają być finansowane (i tak powiem że kompromis) wspólnie z miastem
          Radom i daną gminą.
          I teraz tak... rachunek jest prosty jeżeli miejscowość do której
          dojeżdża „literówka” nie chce danej linii finansować bądź daje marną kasę to
          przewoźnik tnie kursy, podnosi cenę biletów bądź likwiduje linię. Proste bo i z
          jakiej racji ja mieszkaniec Radomia mam finansować autobus podmiejski którym
          nie jeżdżę, tylko jeżdżą nim mieszkańcy jakiejś pod radomskiej miejscowości -
          do Radomia.
          Pozdr
          • Gość: dyzio Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.02.06, 09:07
            ales ty kurna mądry
            • Gość: dudek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: 82.139.38.* 15.02.06, 10:49
              a Ty głupi..........
        • pitagor Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy 14.02.06, 17:00
          Wszytko można, ale do tego potrzeba chęci ze strony obu gmin Jedlni i Radomia, a
          raczej ich władz.
          Skoro w Niemczech są takie związki i skupiają po kilka gmin i nawet
          kilkudziesięciu przewoźników to u nas też może się udać.
          Gdyby dobrze pomyśleć taki związek transportowy mógłby obsługiwać również
          pociągi na terenie gmin Pionki, Jedlnia, Radom, do tego wspólny bilet na
          wszystkie środki transportu.... eh rozważyłem się.

PS.
          Też nie przepadam za rumplami z Infromixu.
    • Gość: Olek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.ats.pl 15.02.06, 08:22
      Dziś to samo, autobus niebezpiecznie przechylony na lewą stronę, oderwane blachy
      obok kierowcy. Będzie tragedia jak w Katowicach.
      • Gość: OLek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 15.02.06, 12:55
        A ty jesteś pracownikiem MPK czy policji.
        • Gość: Olek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.ats.pl 15.02.06, 13:06
          Skoro obcena sytuacja Ci pasuje to Ty pewnie pracujesz przy pogrzebach.
          • Gość: KALISZ Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.02.06, 18:03
            A TY PRZY KREMATORIUM!!!!!WYSTARCZY POJECHAĆ DO CENTRUM JEDLNI CZYLI NZ
            KOŃCOWY,MOŻNA SIĘ PRZEKONAĆ ,ŻE NIEJEDNA OSOBÓWKA MOGŁA BY SIĘ ZAWIESIĆ NA TYCH
            KOLEJNACH Z LODU.ALE CO TY WIESZ O SAMOCHODACH.ŻADEN MAN MICHALCZEWSKIEGO BY
            TAM NIE WJECHAŁ, JAK BY WJECHAŁ TO TYLKO LAWETA BY GO MOGŁA WYCIĄGNĄC!!WIĘC SIĘ
            NIEUDZIELAJ I NIESTRUGAJ PAWIANA JAK SIĘ NIEZNASZ!!!!!!!!
            • Gość: Józek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:51
              I, że Informix będzie jeździł po naszych ulicach to zasługa Pana Wójta Jedlni
              Rzeczkowskiego, który wspiera kolegę ze studiów właściciela w/w firmy.
              Jako jedyny wójt gminy sąsiadującej z Radomiem nie wyraził zgody na
              dofinansowanie linii 26 bo mu sie nie opłaca?
              A chodzi tylko o 3 tyś. złoty miesięcznie i byśmy jeździli bezpieczniej.
              W autobusach Informix juz nawet urywały się koła i powstawały pożary.
              Także brud czy smród to nic takiego. Pitogar można zrobic jak w Niemczech, ale
              nie z takim wójtem.
            • Gość: Olek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.06, 19:10
              Tak się składa, że mieszkam w Jedlni ale co Twoja wypowiedz ma do tego że w
              informixie jezdzą same strychniny?
              PS
              Nie krzycz, słychać Cię doskonale.
    • Gość: miki Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.02.06, 20:56
      jest wolność!!!chcą to jeżdzą !!!
      • Gość: abc Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.ats.pl / *.ats.pl 15.02.06, 21:59
        a ja nie rozumiem awantury - Olek, jest wolny rynek.
        Chcesz, to mozesz jezdzic J. A dopoki Informix bedzie mial pasazerow i zarabial
        na intersie, bedzie jezdzil.

I jeszte to wichajstra - nie znasz sie, nie wypowiadaj sie.
        3,50 za kurs do Jedlni pobieralo juz MPK kiedy przejelo linie na wlasna reke.
        Obnizylo ceny dopiero jak zaczela ich kosic konkurencja. Z J i F ceny biletow
        sa tansze niz na innych liniach, co jest zreszta lamaniem ustawy
        antymonopolowej.
        E i K juz zniknely. Dni F sa policzone. I na szczescie.
        • Gość: Olek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.06, 22:17
          Konkurencja jak najbardziej jest potrzebna tylko na zdrowych zasadach i sprawnym
          transportem, a nie zdezelowanymi trupami. Tym powinna zająć się policja a nie
          wolny rynek. Ciekawe co powiesz jak nie daj Boże będzie wypadek i zapali się ten
          złom a był już taki przypadek. Pewnie będzie jak w Katowicach płacz i wyłka
          kasy na poszkodownych.
          A pamiętasz jak Infromix podjezdzał 1 min przed odjazdem J? Czy wg Ciebie to
          jest normalne? Na szczęscie teraz zabrania tego ustawa ale Informix nadal
          kombinuje i specjalnie opóźnia wyjazdy z końcowego.
          • Gość: Olek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.internet.radom.pl / *.pr.radom.net 16.02.06, 08:31
            Spieszę poinformować, że firma INFORMIX po raz kolejny w tym tygodniu zrobiła
            swoich klientów w babkuko i autobus o 7.07 nie odjechał z przystanku w Jedlni.
            Brawo za marketingowe podejście!
          • Gość: AntyOlek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 16.02.06, 11:02
            Facet teraz, to już jestem pewien , że jesteś etatowym z MPK.
            Informix, w przeciwieństwie do MPK, zawsze jeździł zgodnie z rozkładem
            zatwierdzonym przez Urząd Marszałkowski. To MPK robi cyrki i jeździ jak im się
            podoba.
            • Gość: Olek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.ats.pl 16.02.06, 16:00
              Pudło :-)
              No to dziś i przedwczoraj nie przyjechał o 7.07 na końcowym prz stacji PKP w Jedlni.
        • wichajsterr Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy 16.02.06, 15:16
          > I jeszte to wichajstra - nie znasz sie, nie wypowiadaj sie.
          > 3,50 za kurs do Jedlni pobieralo juz MPK kiedy przejelo linie na wlasna reke.
          > Obnizylo ceny dopiero jak zaczela ich kosic konkurencja. Z J i F ceny biletow
          > sa tansze niz na innych liniach, co jest zreszta lamaniem ustawy
          > antymonopolowej.
          > E i K juz zniknely. Dni F sa policzone. I na szczescie.

Pogadał bym z Tobą ale mi się nie chce...
          • Gość: abc Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.ats.pl / *.ats.pl 16.02.06, 15:49
            >A pamiętasz jak Infromix podjezdzał 1 min przed odjazdem J? Czy wg Ciebie to
            >jest normalne? Na szczęscie teraz zabrania tego ustawa ale Informix nadal
            >kombinuje i specjalnie opóźnia wyjazdy z końcowego

A jak J wg nowego rozkladu jezdzi kilka minut przez Informixem, to jest w
            porzadku?

> Pogadał bym z Tobą ale mi się nie chce...

czyt. nie mam argumentow
            • wichajsterr Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy 16.02.06, 19:36
              > >A pamiętasz jak Infromix podjezdzał 1 min przed odjazdem J? Czy wg Ciebie
              > to
              > >jest normalne? Na szczęscie teraz zabrania tego ustawa ale Informix nadal
              > >kombinuje i specjalnie opóźnia wyjazdy z końcowego
              >
              > A jak J wg nowego rozkladu jezdzi kilka minut przez Informixem, to jest w
              > porzadku?

Nic takiego nie pisałem to pisał inny uczestnik rozmowy nie mieszaj wszystkich
              wypowiedzi do kupy... bo g z tego wyjdzie

> > Pogadał bym z Tobą ale mi się nie chce...
              >
              > czyt. nie mam argumentow

Mam argumenty ale tak szczerze mówiąc nic mnie to nie obchodzi czy pozabijacie
              się w Informixie i czy on jeździ punktualnie.. Nie jeżdżę do Jedlni więc mnie
              to nie dotyczy, ja wiem na temat MPK swoje Ty swoje i się cieszymy
              Pozdr i koniec
    • Gość: RAD Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:56
      Dziś widziałem jeden z tych autobusów, będąc w mieście. Toż to jeżdżący WRAK!
      • Gość: J-25 Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.02.06, 16:26
        Rzczywiście, ale ktoś podpisał badania techniczne i zakładam że są sprawne,
        pozatym konkurencja ma wpływ na ceny biletów a różnica 1 zł w jedną stronę
        todla niektórych mieszkańców GMINY JEDLNIA choć nie tylko to istotna sprawa.
        • Gość: buła Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: 82.139.41.* 17.02.06, 21:14
          no juz nie przesadajcie....taki autobusik ma klimat...no chociaz jak ktos z
          musi nim codzinnie obrocic w dwie strony, to faktycznie nie za rozowo..ja tylko
          raz na jakis czas w lecie!!!Ale tesknie za tym gratem caly rok
          • Gość: Beata Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.udn.pl 18.02.06, 10:32
            Może taki klimat bedziemy mieć niedługo w Radomiu. Jak MPK zlikwiduje Zakład
            Transportu Miejskiego to sytuacja z gmin może się powtórzyc w Radomiu.
            • wichajsterr Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy 18.02.06, 10:57
              A nimby w jaki sposób MPK może zlikwidować MZDiK (a nie ZTM) ? Przecież MPK
              podlega pod jego a nie na odwrót.
              • Gość: Beata Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.udn.pl 18.02.06, 12:08
                MPK nigdy nie podlegało pod MZDIK, ma po prostu z nimi umowę. Tak samo nigdy nie
                pogodziło sie z utrata monopolu, któty miało do 1993r. Natomiast MZDIK podlega
                pod Prezydenta, który zdaje się bardziej sprzyja prezesowi MPK. Przypominam
                ubiegłoroczny wątek, z którego wynika, że pracownicy Prezydenta pracują nad
                podwyżkami dla MPK. MPK chce mieć całość komunikacji w Radomiu, tak jak chciało
                linii literowych. Wykonawca ten sam, zobaczymy jak wypadnie wykonanie.
                • wichajsterr Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy 18.02.06, 14:14
                  MPK może sobie chcieć a umowy z ITS który ma 22% udziałów w rynku KM w Radomiu
                  wyglądają inaczej tyle na temat...
                  Dziki się boją MPK ale mają nad nim mimo wszystko kontroę i MPK musi się
                  dostosować do warunków jakie są.
    • Gość: nowy Re: MPK to przeżytek (ostoja) socjalizmu w Radomiu IP: *.net / 69.41.173.* 18.02.06, 11:29
      Ten wątek założył głąb z MPK aby opluwać Informix.
      Tak samo MPK zakładało wątki aby opluwać tego prywaciarza co do Wierzbicy jeździ.
      Potrafią tylko opluwać, szczuć, kombinować.
      Pracować tylko nie potrafią.
      • Gość: mlody Re: MPK to przeżytek (ostoja) socjalizmu w Radomi IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:53
        czlowieku chyba nie rozumiesz co piszesz po co mpk ma szczuc na informixa jak
        wystarczy sobie stanac na struga na przystanku i popatrzec jakie to karety z
        jedlni podjezdzaja firmy informix wystarczy sie odrobinke znac by moc ocenic
        jezeli dla ciebie te autobusy sa wporzo spoko ale szybko zmienisz zdanie jak w
        takim pojezdzie stanie sie krzywda osobie na ktorej ci zalezy<czego ci nie
        zycze> wtedy ktos inteligenty mogby ci powiedziec MAM PRZECIEZ WOLNY RYNEK
      • Gość: Olek Re: MPK to przeżytek (ostoja) socjalizmu w Radomi IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.06, 19:48
        Ale Ty głupi jesteś, jestem osobą prywatną mieszkającą w Jedlnii i komu jak komu
        mi akurat zalezy na konkurencji bo tylko dzięki niej spadły ceny biletów.
        Martwi mnie tylko jakie trupy jeżdzą po naszych drogach i jakim są zagrozeniem
        dla pasażerów jak również dla innych użykowników dróg.
    • Gość: Józek Re: Autobusy INFORMIX - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:29
      Nie byłoby Informixu gdyby nie wójt Rzeczkowski, który tą linię sprowadził na
      tą trasę. To nie jego pierwszy świngiel. Ciekawe co będzie mówił jak dojdzie do
      tragedii kiedy jeden z tych wraków pozabija ludzi.
      • Gość: lolek informix - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:44
        ludzie gdzie wy macie oczy przeciez to jezdzace trumny, to tylko kwestia czasu
        do tragedii. czy ktos wezmie sie za tego przewoznika
        • Gość: dziki Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:49
          masz racje pewnie podpisaly umowe z zakladem pogrzebowym. jechalem kiedys tym
          wynalazkiem i juz zaczalem pisac testament, bo myslalem ze znajdziemy sie w
          zalewie zamiast na koncowym w Jedlni. prosze niech ktos wyslucha zdan na temat
          informixu i cos z tym zrobi.ale u nas zawsze robi sie po tragedii.
          • Gość: Olo Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:20
            Czytałem w Wyborczej że tylko wójt Jedlni letnisko nie chce dopłaci MZDiK aby
            sprawne autobusy Michalczewskiego jeżdziły na trasie Radom-Jedlnia. Dlaczego on
            jeszcze siedzi na tym stołku. Won meble sprzedawac.
            • Gość: efajonka Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:34
              No właśnie ... jeden :/ z jakiej paki te graty moga dojezdzac do mojej ukochanej
              wioseczki a 26 chca zabrac?? no nie powiem zeby 26 zawsze bylo sprawne bo
              conajmniej 1 w tygodniu sie psuja (nigdy nie wiesz gdzie i o jakiej porze) ale
              do infograta to nawet strach wsiadac... slyszalam ze ktos kiedys drzwi otwieral
              i mu w rekach zostaly... no comment... jedyna zaleta tych "busikow" to to ze
              jezdza szybciej niz 26 ale co z tego, i tak sie spozniaja... ZOSTAWCIE
              GROSZOWICOM DWA SZEŚĆ!!!!!!!!!!!
              • Gość: atab Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.radom.net 09.03.06, 14:44
                No właśnie: słyszałaś. Ale nie sprawdziłaś. Nikt ci nie każe wsiadać do "grata"
                z Informixu. A Wójt? Wójt nikomu nie chce dopłacać.
                Większość wypowiedzi tutaj to pomówienia i wyssane z palca brednie. Ogólna
                nagonka na kogoś kto ciężko pracuje i próbuje coś osiągnąć w tym "po.... .."
                kraju. Górą monopl i kolesie z komuny. Oby tak dalej.
                Cieszcie się młodzi - cudowna przyszłość Was czeka. A najlepiej to załóżcie
                sami dowolną firmę, nie mając tatusia na stołku w układach lub innych "pleców",
                a potem zobaczcie jak się prowadzi wojnę ze starym systemem i jak się można
                rozwijać.
                Też dochodzę do wniosku, że lepiej kraść, ćpać i lać na wszystko.
                • Gość: efajonka Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:01
                  Akurat to nie są brednie... informix przejezdza codziennie centralnie kolo
                  mojego domu i dokladnie wiem jak wyglada i w jakim jest stanie... nie raz juz
                  widzialam jak jest zatrzymywany przez policje... placi mandaty i co?? dalej
                  jezdzi... mialam tez ta watpliwa przyjemnosc nim jechac... konkurencja tak ale
                  na zdrowych zasadach. jesli ma to zaszkodzic zdrowiu innych...
                  a wójt akurat jest bardzo stronniczy. chce zlikwidowac dojazd do szkoly w
                  Myśliszewicach po to zeby dzieciaki nie mialy czym dojechac do gimnazjum i tym
                  samym miec powod do jego likwidacji. dzieki temu wiecej uczniow mialoby
                  gimnazjum w natolinie a co za tym idzie placowka ta dostawalaby wiecej kasiory.
                  a jak wiadomo sam wojt pochodzi z natolina... i tu sie klania partykularyzm
                  czyli dbanie o wlasne interesy z pominieciem interesu ogolu.
                  osobiscie to sie bardzo ciesze ze powstala druga linia i pojawia sie konkurencja
                  ale w tym przypadku jedna firma wyprze druga i znow bedzie wladza absolutna
                  jednej z nich. niby takie sa prawa konkurencji ale... ale do tego dochodzi
                  wladza panstwowa ktora w takim przypadku powinna patrzec na dobro ogolu a nie
                  swoje...
                • Gość: Lolo Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:18
                  Jeszcze raz zabieżesz głos to Ci napisze jaki to ciężko pracujący wójt.A jeżeli
                  to wszysko wyssane z palca to chyba w tym wszystkim masz udział.
                  • Gość: atab Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.radom.net 09.03.06, 18:00
                    Wy wszycsy macie dziwne podejście do problemu. Nie sądzę aby Wójt aż tak bardzo
                    kręcił swoje interesy. Jeszcze raz Wam powtarzam, że pozostało w nas myślenie z
                    tamtego ustroju: "Jak siedzi na stołku to patrzy swego osobistego interesu".
                    Siądź jeden z drugim na takim stołku i zobacz jak to łatwo się rządzi i jeszcze
                    na ciebie naplują.
                    A jeśli chodzi o tą "zdrową" konkurencję firm przewozowych to popatrzcie jakimi
                    trupami jeździ MPK. To, że teraz nagle walczy z informixem i puszcza pożyczone
                    gazowce na J, to nie znaczy, że cały tabor ma idealny. Nie sądzę aby autobusy
                    Informixu były w takim złym stanie jak piszecie. To nie jest zabawa - wożenie
                    ludzi i żaden przewoźnik nie będzie ryzykował niesprawnym autobusem. To, że
                    któryś ma ślady rdzy po zimie to nie znaczy, że jest niesprawny. A drobne
                    awarie każdemu się zdarzają, to są tylko maszyny.
                    Zresztą tu nie chodzi o to czym i jak jeździ Informix, chodzi o to, że jakiś
                    busiarz kupił sobie autobusy i udając wielkiego przewoźnika śmie walczyć z
                    cesarstwem MPK. I na dodatek udaje mu się to jakoś. Nie pomaga nasyłanie
                    policji, nie pomagają kalumnie i ploty rzucane publicznie, ani obniżki cen, ani
                    mieszanie w to Wójta. No jakież ten prywaciarz ma mocne układy?
                    Czy Wy nie widzicie, że w Polsce nadal nic się nie da .... . Skończysz studia i
                    co? Założysz firmę Jaką? Wszystko będzie niszczone. Bo w każdej dziedzinie już
                    działa jakiś monopol.
                    ps.Lolo - źle mnie zrozumiałeś. Ale może jeszcze nie zarabiasz sam na chleb i
                    nie siedzisz na tej karuzeli.
                    • Gość: lolo Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:45
                      Zarabiam już sam na chleb od ponad dwudziestu lat i wszystkiego co się
                      dorobiłem to tylko ciężką pracą i nie mogę znieść jak ktoś kombinuje i
                      wykorzystuje stanowisko aby się szybko dorobić i to jeszcze narażając innych.Na
                      początek proponuje abyś zainteresował się sprawą szkoły, tematem jaki porusza
                      efajonka. To niestety bolesna prawda.
                      • Gość: atab Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.radom.net 10.03.06, 19:15
                        No ok. o kombinacjach ze szkołą nic nie wiem. Trudno mi więc wydawać wyroki w
                        tej sprawie. Sądzę według siebie, że będąc na stanowisku trzeba trzymać sie
                        jakichś reguł. Może macie rację.
                        Też dochodzę do wszystkiego ciężką pracą i coraz częściej mam już dość, bo to
                        kombinatorzy wygrywają, a nie ja.
                        Ale co masz na myśli mówiąc o narażaniu innych, czy autobusy informixu. Tu
                        akurat wiem, że wójt nie ma z tym nic wspólnego. No może tyle samo co z MPK,
                        jako przewoźnikiem.
                        • Gość: Lolo Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:28
                          Będe z tobą rozmawiał hasłowo abyś sam podczas rozwiązywania tych problemów
                          wytężał umysł i dochodził do przekonania że to prawda.To, że autobusy Informix
                          to jeżdżące złomy nie trzeba Cię chyba przekonywac, a wożąc nimi ludzi naraża
                          się ich na niebezpieczeństwo.A właściciel tej firmy to serdeczny przyjaciel
                          wójta z czasów studenckich i na początku swojej kadencji zaczął się dziwnie z
                          nim często spotykac nawet w urzędzie gminy.No i po krótkim czasie narodziła nam
                          się nowa firma.
                          • Gość: Postronny Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:10
                            Człowieku!
                            Skąd czerpiesz takie bzdurne informacje.
                            • Gość: atab Re: informix - rozlatujące się trupy IP: *.radom.net 14.03.06, 12:44
                              No właśnie Lolo.Skąd czerpiesz takie informacje. I kim "na Boga" jest ten
                              tajemniczy znajomy Wójta ze studiów - jednocześnie właściciel informixa? Czy ja
                              już kompletnie nic nie jarze? Co tu jest grane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka